Man-fre 09.00-16.00

Min billet

De 8 dimensioner af velvære

 

Indhold:

Fysisk wellness

Fysisk wellness omfatter alle sundhedsområder, der relaterer sig til de fysiske aspekter af kroppen. Herunder kost, motion, vægtkontrol, sygdomsforebyggelse mm.

Emotionel/følelsesmæssig wellness

Personer med et sundt følelsesmæssigt velvære er i stand til at identificere personlige følelser, være i kontrol og er i stand til at håndtere disse. Et sundt følelsesmæssigt velvære giver en selvsikkerhed, hvor man vil blive god til at udvikle gode forhold med andre. Denne dimension af velvære kan forbedres ved at deltage i aktiviteter, hvor alle sanser er involveret. Herunder også ved at se dine yndlingsfilm, lege med dit kæledyr, se solnedgangen mm.

Social wellness

Social wellness handler om at være i stand til at vedligeholde sunde forhold med andre mennesker. Herunder også at kunne udvikle nye venskaber og intime forhold, samt at udvise omsorg for andre og tillade sig selv at få omsorg fra andre. At udvikle en sund social dimension kræver at man eksempelvis inviterer en medarbejder til kaffe, bliver medlem af en klub/forening, at man sætter grænser, er ærlig og respekterer andre.  

Intellektuel wellness

Intellektuel wellness handler om at åbne sit sind for ny viden og færdigheder. Det handler om at være nysgerrig og konstant stræbe efter at lære mere, for en mental udvikling.

Miljømæssig wellness

Miljømæssig wellness handler om at tage ansvar og forpligte sig til en sundere planet, ved at deltage i aktiviteter som gør godt for luften, vandet og jorden omkring os.  

Spirituel wellness

Spirituel wellness handler om at finde inspiration, mening og værdier i den person du er og det du laver. Ved at udøve spirituel wellness, vil du blive i stand til at klarlægge dine værdier, finde indre ro og være selvsikker. Godt spirituelt velvære kan man eksempelvis få gennem aktiviteter som meditation, selvreflektion og ved at bruge tid i naturen.

Erhvervsmæssig wellness

Erhvervsmæssig wellness handler om at opnå personlig tilfredsstillelse i sit arbejde, hvorunder man er tro mod sine værdier, mål og personlige overbevisninger. Et mål, inden for dette aspekt af dit liv, kunne lyde på at finde et job, som, i din overbevisning, er meningsfuldt og økonomisk tilfredsstillende. At finde et job som passer overens med dine værdier, interesser og færdigheder, kan hjælpe dig frem til et forbedret velvære.

Økonomisk wellness

Økonomisk wellness handler om at være tilfreds med sin økonomiske situation. Økonomi er en velkendt og typisk stressfaktor for mennesker, og er du i stand til at minimere bekymring omkring dette aspekt af dit liv, kan det være med til at forbedre dit generelle velvære.