Man-fre 09.00-16.00

Min billet

Vandrerejse til Madeira 

En uge med natur, havudsigter og gode vandreoplevelser på Madeira med dansk rejseleder.

Se store billeder

Vandring på det sydlige Madeira

En uge med frodig natur og havudsigt på Madeira. 

Bestil din vandrerejse til Madeira nu - klik her!

Retrætet vi opholder os på, er Jardim Atlantico. Det ligger på den sydlige del af øen og er omgivet af naturskønne udsigter. 

Hotelomgivelserne er af hav- og bjergudsigter, flotte buske og blomster, samt natur. Vi er heldige at kunne tilbyde havudsigt fra alle værelser. Derudover kan du fra omkringliggende steder, som på nogle af værelserne, opleve en skøn solnedgang.

Vandreruterne på Madeira

Man har mulighed for at komme på fem vandreture. Du kan læse mere om de enkelte ture længere nede i på siden under program.

Madeira er en oplagt destination, hvis man ønsker at kombinere vandring med frodig natur og historie.

På Madeira er der nemlig stor forskel på vejret på den nordlige og den sydlige del af øen. I modsætning til den sydlige del, regner det ekstremt meget på den nordsiden. Problemet for portugiserne var derfor, at landbrugsjorden på den nordlige del var frodig, mens den på den sydlige del var tør.

Man byggede derfor vandingskanaler, for at få vand over på sydsiden og byggede stier ved kanalerne for at holde systemet kørende. Disse vandingskanaler bliver også kaldt for en levada. 

På rejsen er morgen- og aftensmad inkluderet og ønsker du lidt ekstra eller anderledes, er der mulighed for, at begive sig ud til landsbyen, Prazeres, hvor du kan finde restauranter, caféer og lignende. 

Vandrerejser for alle

Vi byder jer varmt velkommen på rejsen, uanset alder og køn. De yngste på vores vandrerejser er i trediverne, hvor de ældste er over 70. Vi er et skønt mix af udøvere, der alle har vandring til fælles, mænd og kvinder, unge og ældre, nybegyndere og let øvede.

Se priser og datoer - klik her!

Det vigtigste er tilstedeværelse og lysten til at vandre

Det vigtige er ikke, hvor meget erfaring du har med vandring, men hvor stor en motivation du har for at ville vandre og opleve skøn natur. Det vigtige er tilstedeværelse og at være nærværende i det, du gør, nyde det og være tilfreds i det du er i lige nu.

Vandring er inviterende og inkluderende. Det kommer vi aldrig til at lave om på.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til mig. Telefon 69162024. Læg en besked, hvis jeg ikke svarer, så ringer jeg tilbage til dig.

Jeg glæder mig til at tale med dig.

Kærlige hilsener

 

Lisbeth Skøtt Tobiesen
Ergoterapeut, mindfulnessinstruktør og certificeret stress coach

 

P.S. Hvis du har lyst til at bruge noget af vores undervisningsmateriale, kan du downloade det gratis fra vores arkiv - klik her!

 

Levada med afrikanske liljer på Madeira
Havudsigt fra bjergene på Madeira
Havudsigt fra bjergene på Madeira
Havudsigt fra bjergene på Madeira

Hvad siger vores gæster om os?

Program for rejsen til Madeira (Vandrerejse)

8 dage med 7 nætter på retrætet. Dansk rejseleder under hele opholdet.

Gå til bestilling af rejse - klik her!

Dag 1

Velkommen til Madeira

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Vi skal flyve fra Kastrup lufthavn og flyver direkte til Funchal, hovedstaden på Madeira. Det vil tage os i alt ca. 4 timer og 40 minutter at komme frem til vores destination. Vær ikke nervøs for, om du kan engelsk eller ej, da der er dansktalende stewardesser og piloter ombord på flyet. 

Ved ankomsten i Funchal lufthavn, bliver du mødt af vores dansktalende rejseleder. Vi kører i privat bus op til retrætet, som ligger 45 minutters kørsel fra lufthavnen. Det er en smuk køretur langs kysten, hvor vi bland andet kører gennem en del tunneller, som er blevet bygget for at gøre det nemmere og hurtigere at komme rundt på øen.

Ved ankomsten til retrætet Jardim Atlantico, vil der være tid til at lande og se sig omkring inden vores velkomstmøde. Her vil rejselederen præsentere sig selv og fortælle lidt om området, samt informere om generelle praktiske forhold.

Aftensmaden er inkluderet alle dage og foregår ved langbord i restauranten. Den serveres som buffet med salater, samt overvejende portugisiske retter og desserter hver dag.

BEMÆRK: Det ligger os meget på sinde, at alle skal hygge sig og have det godt. Det forventes derfor ikke, at man deltager i fællesspisningen - tværtimod, så er det vores ønske, at alle slapper af, og at der ikke er nogen, der føler sig forlegen ved at vælge fællesskabet fra og spise for sig selv.

Bestil din egen rejse - klik her!

 

Hotel på bjergside på Madeira

Dag 2

Vandretur langs en levada

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

I dag er der tid til at få sovet ud og nyde en rolig start på ferien. Morgenmåltidet er inkluderet hver dag under opholdet.

Efter morgenmaden har vi arrangeret en vandretur ud i området tæt på retrætet. 

På denne vandretur oplever vi Madeiras variation, da vi både kommer tæt på naturen, går langs levada (vandingskanal), og kommer igennem landsbyen på vej hjem. 

Vi bliver kørt fra hotellet til den første del af turen, hvor vi starter ved et udsigtspunkt ved en af de mange levadaer, der er på øen. Den går vi langs og den tager os, igennem skoven og små landsbyer og de skønne udsigter udover havet.

Vi kommer til sidst igennem den nærmeste landsby for at komme hjem til retrætet. Her finder man et par kaffebare og kan tilbringe lidt tid på egen hånd. Det er en god idé at få købt lidt ind i supermarkedet til ugens frokost og eventuelt madpakker eller snacks på vandreturene. 

Vandreturen er på ca. 12 km. i alt og vi har vores danske rejseleder med på turen. 

Der er fællesspisning om aftenen, for dem der har lyst. Vi dækker op ved langbord. Aftensmåltidet består af buffet med salater, kødretter, fisk og portugisiske specialiteter.

Se priser og datoer - klik  her!

Billede af blomster og skøn natur omrking Jardim Atlantico hotel, Madeira

Dag 3

Vandretur ved vandfald og tropisk skov

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Efter morgenmaden inviterer vi på vandretur, hvor vi skal ud at opleve Madeiras skov og vandfald.

Vi kører i bus til vores startsted, hvor vi først skal gå igennem en tunnel. Herefter går vi ad en vandrerute på ca. 6 km. med vores lokalguide og danske rejseleder, som vil fortælle om planterne og de historier der knyttes dertil.

Vi kommer til at opleve vandfald, tropisk skov og fredet natur. Madeira er kendt for sit rige liv af flora og fauna, hvor der findes unikke blomster og planter, som vi ser undervejs. 

Ruten langs levadaen på denne tur er ekstremt velholdt, hovedsageligt fordi den er så populær. Den fører os til de berømte "25 Fontes", der er bedst beskrives som en hel væg af vandfald. 

Vi spiser vores medbragte madpakker med udsigt til et højt vandfald inden vi fortsætter turen igennem den fredet tropiske skov. På ruten vil der også være mulighed for at gøre et stop på en naturcafé. De tilbyder både kaffe, kage og sandwich. Her er der også mulighed for et toiletbesøg mod et lille gebyr.

Vi er hjemme på retrætet igen om eftermiddagen, så vi har tid til at slappe af inden aftensmaden

Vi skal igennem en 900 m. lang tunnel, så godt fodtøj og en medbragt lommelygte anbefales. Hele turen er hovedsageligt plan med to kortere opstigninger.

Vi går meget i skygge og tæt ved vandfald, så det kan blive køligt og tøjet lidt fugtigt. 

Gå til bestilling af rejse - klik her!

Havudsigt på Madeira

Dag 4

Vandretur på Madeiras østligste punkt

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Efter morgenmadsbuffeten kører vi til øens østligste punkt, som også var den første del af Madeira der var beboet.

Bussen tager os ad en af de mange hovedveje og gennem nogle af de 150 tunneler, der er blevet bygget for at transportere lokalbefolkningen og turister hurtigt og behageligt rundt på øen.

Vi kommer blandt andet forbi lufthavnen, hvor man kan se hvordan de har forlænget start- og landingsbanen ved hjælp af mange høje søjler, for at de moderne fly kan lette og lande, uden at skulle lande igen et andet sted, for at få mere brændstof.

Ved vores mål, går vi ud på de store og vindblæste lava klipper og når efter ca. 3 km. til en café, hvor vi kan købe noget kaffe eller vand, eller spise en toast eller medbragte mad. Efter en god pause, vandrer vi tilbage til bussen igen.

Vandreturen her er måske ikke så lang, men der er en del højdedrag og dale vi skal forcere, så turen kan føles hård at vandre.

Vandfald på Madeira

Dag 5

Den frie dag

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Dagen i dag er til fri disposition. Du kan nyde, at du ikke skal nå noget, og at du har hele dagen til at gøre lige, hvad du har lyst til og behov for. Du kan bruge dagen som en mulighed for at reflektere over dit ophold, og hvad det har givet dig at tage med hjem.

Du kan også bruge dagen på at tage ud på egen hånd. Det kan være at tage ned til kysten og opleve havet helt tæt på. Calheta Beach er en velanlagt sandstrand. Vandtemperaturen ligger mellem 18-22 grader. Calheta Beach ligger ved siden af marinaen, hvor der er mulighed for at spise på en af de mange lækre restauranter

Det er også muligt at tilkøbe en hval- og delfinsafari som halvdagstur. Madeira er et ideelt sted at opleve hvaler og delfiner i deres naturlige omgivelser. Man kan møde dem i havet omkring øen hele året. Vi kan dog ikke give garanti for at få dem at se, men vi kan virkelig anbefale at se Madeiras smukke landskab fra søsiden. Vores lokalguide, som er med på bådturen, er uddannet marinebiolog og vil fortælle om livet under havet, de tiltag de gør for at sikre gode leveforhold for blandt andet hvalerne og delfinerne, samt historier om de byer og landskaber, man kan se fra søsiden

Madeira er et ideelt sted at opleve hvaler og delfiner i deres naturlige omgivelser. Man kan møde dem i havet omkring øen hele året.

Gå til bestilling - klik her!

Naturvandring på Madeira

Dag 6

Eventyrlig vandretur til ældgamle træer

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Dagen starter med morgenmad hvorefter vi kører til startstedet for dagens vandretur.

Vi skal vandre til et UNESCO-fredet område med ældgamle træer der skaber en nærmest eventyrlig atmosfære. Området hedder Fanal og ligger på den nordlige side af øen, men er kun en kort køretur væk. Her finder vi 800 år gamle Laurbærtræer. Skovområdet er fredet af UNESCO for at konservere det største overlevende område af ”laurisilva” skov der er tilbage. Skoven er et helt unikt økosystem med planter, insekter og fugle.

Vi går på ”toppen” hvor vi er ca. 1.300-1.400 m. oppe og får fantastiske frie udsyn over de grønne bjerge. Turen er forholdsvis plan med ca. fire overskuelige op- og nedstigninger. Vi går både i skov og på stier med tæt beplantning indtil vi når træerne ved Fanal.

Vandreruten er mellem 10 og 13 kilometer lang. Vores lokalguide tilpasser ruten efter vejrforholdene sådan så at den bedste oplevelse opnås. 

Bestil rejsen - klik her!

Aftensmaden serveres i restauranten ved langbord, for dem der har lyst.

Denne tur tager særligt forbehold for vind og vejr.

Smuk lilla solnedgang på Madeira

Dag 7

Vandretur i lokalområdet og bobler

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Efter morgenmaden har vi arrangeret en vandretur ud i området tæt på retrætet. 

På denne vandretur oplever vi Madeiras variation, da vi både kommer tæt på naturen, kommer forbi vandfald, går langs levadaer og kommer igennem landsbyen på vej hjem. 

Den første del af turen tager os, efter en nedstigning, igennem tæt beplantning med skønne udsigter udover havet. Her er det vigtigt at være i mellem-god form, da vi både skal ned af stejle trapper og skal op og over nogle sten.

Herefter kommer vi igennem en lille landsby, inden vi møder vores levada fra den første vandretur, som vi følger det næste stykke. Vi kommer til sidst igennem vores lokale landsby for at komme hjem til retrætet.

Gå til rejsebestilling - klik her!

Vandreturen er på ca. 7 km. i alt og vi har vores danske rejseleder med på turen. 

Vi afslutter dagen hjemme på retrætet med at gå ned til et smukt udsigtspunkt ved hotellet, der har en fantastisk udsigt udover havet. Her nyder vi udsigten og aftensolen, imens vi kan reflektere over ugen med et iskoldt glas bobler eller juice for dem, der hellere vil have det.

Bænk med flot havudsigt nær Jardim Atlantico på Madeira

Dag 8

Hjemrejse og tak for denne gang

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Efter morgenmaden er det tid til at få pakket og sagt farvel, inden vi bliver kørt til lufthavnen i privat bus.

Vores danske rejseleder tager med til lufthavnen og hjælper til, hvor der er brug for det. Efter check-in er der i lufthavnen gode muligheder for at få lidt at spise på en af de mange caféer. Der er også mulighed for at gå rundt og shoppe lidt i både taxfree samt små butikker med keramik og lokale specialiteter.

Flyveturen fra Funchal til Kastrup varer ca. 4 t. 45 min. 

Mange tak for denne gang og på gensyn!

Bænk på Madeira med smuk udsigt til have

Programmet er vejledende. Ved ankomsten til Madeira udleveres det endelige program. Det endelige program tager bl.a. højde for vejret. 

Priser og datoer for vandrerejser til Madeira i 2024 og 2025

NB: Har du problemer med at bestille, så ring til os på 69162024, eller skriv til os på Messenger.

På denne side viser vi den billigste ledige totalpris pr. person ved to personer inkl. fly, halvpension, transfer og bagage. Klik på 'Bestil nu'-knappen for at se priser for andre værelseskategorier og enkeltværelser. Alle rabatter er fratrukket i de viste priser.

 

Garanteret afgang
Vi garanterer at vi er nok deltagere til at gennemføre alle vores flyrejser på denne side.
Vi lægger nemlig ikke flere rejser op, end vi ved vi kan sælge.

Hvis vi aflyser af andre årsager, får du alle dine penge tilbage - kontant indenfor 14 dage!

 Vi aflyser automatisk, hvis Udenrigsministeriet fraråder ikke-nødvendige rejser.

  

Priserne inkluderer:

 • Direkte fly t/r samt transfer til retrætet
 • Indtjekket bagage samt håndbagage
 • Modtagelse i lufthavnen på Madeira af vores dansktalende rejseleder
 • 7 nætter på Hotel Jardim Atlantico ****
 • Indkvartering i værelser med eget bad, toilet og balkon med havudsigt
 • 7 gange morgenmad
 • 7 gange aftensmad 
 • Måltiderne serveres i restauranten som buffet
 • Solnedgang med bobler
 • Lokal guide og dansk rejseleder på vandreturene
 • Vandretur ved Levada (ca.12 km.)
 • Vandretur til vandfald (ca. 10 km.)
 • Vandretur på øens østligste punkt (ca. 6 km.)
 • Vandretur i UNESCO fredet område med ældgamle træer (ca. 11 km.)
 • Vandretur i skøn natur og skov (ca. 7 km.)
 • Alle skatter og afgifter forbundet med rejsen 

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikkevarer, a la carte tilvalg i restauranten (udover den inkluderede menu), lommepenge og personlige indkøb
 • Ekstra aktiviteter
 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring

 

Videoer fra Jardim Atlantico, Madeira

Her kan du få et lille indblik i retrætets faciliteter.

God fornøjelse!

  

              

              

              

Værelsestyper på Hotel Jardim Atlantico

Vi har to forskellige værelsestyper. Du kan læse mere nedenfor.

Et-værelses lejlighed med havudsigt, egen terrasse og tekøkken (Ca. 40 kvm)

Vores et-værelses lejligheder har to sengepladser (en dobbeltseng). Der er et skrivebord, et lille sofaområde samt et lille køkken med køleskab, kogeplader, og det mest almindelige køkkenudstyr.

Derudover er der privat terrasse med store vinduer. Alle værelser har tilhørende badeværelse med WC. På badeværelserne er der føntørre, håndklæder samt simple toiletartikler i form af håndsæbe og kropssæbe.

Standard bungalow på Pondok-Sari
Standard bungalow på Pondok-Sari soveværelse udsnittet i træ
Standard bungalow på Pondok-Sari soveværelse

Toværelses lejlighed med havudsigt, køkken, bad, toilet og egen terrasse (Ca. 80 kvm)

Vores toværelses lejligheder har to sengepladser (en dobbeltseng) med mulighed for ekstra opredninger op til 4 personer. Der er spisebord, et lille sofaområde samt et køkken med køleskab, kogeplader, og det mest almindelige køkkenudstyr.

Derudover er der privat terrasse med store vinduer ind til stuen og soveværelset. Alle værelser har badeværelse med WC. På badeværelserne er der føntørre, håndklæder samt simple toiletartikler i form af håndsæbe og kropssæbe.

Standard bungalow på Pondok-Sari
Standard bungalow på Pondok-Sari soveværelse udsnittet i træ
Standard bungalow på Pondok-Sari soveværelse

Havudsigt fra værelserne på Jardim Atlantico

Alle værelser har havudsigt. På billederne kan du få en fornemmelse af den skønne udsigt.

Om retrætet

Jardim Atlantico er placeret i nærheden af en lille lokal by, som hedder Prazeres. 

Hotellet er et 4-stjernet hotel, hvor der, omkring hotellet, er rig udsigt til havet og bjerge. 

Retrætet byder på indendørs pool og værelser med en rustik indretning med satellit-tv, siddekrog, køkken og altan. 

Hovedbygningen består af en restaurant, en indendørs opvarmet pool, en yogasal, samt stor terrasse ved siden af receptionen. I receptionsområdet er der siddepladser med sofaen samt en bar der serverer drikkevarer.

Udenfor kan man blandt andet finde små siddesteder, hvor man kan nyde udsigten. Der er også en udendørspool som er åben året rundt, men den er ikke opvarmet. 

Flot natur på Madeira
Smuk natur på Madeira, Portugal

 

Området omkring retrætet

Retrætet på Madeira hedder Jardim Atlantico, som ligger højt oppe på den sydlige del af øen. Det er omgivet af smukke bjerge og med en storslået havudsigt. Den flotte hav- og bjergudsigt får du fra alle værelser. 

I gåafstand fra Jardim Atlantico, finder du den lille landsby, Prazeres. Her finder du et par cafeer, butikker, snackbarer og et supermarked. Endvidere i landsbyen finder du Quinta Pedagogica, som er en mini zoo, hvor du finder dyr som vietnamesiske grise, lamaer og mere. 

Flot natur på Madeira
Flot natur på Madeira

Det praktiske

NB: Oplysningerne her på siden gælder kun for denne specifikke rejse. Information af generel karakter er samlet på vores 'værd at vide'-side. Du er også velkommen til at ringe til os med dine spørgsmål på 69162024 eller skrive til os via Messenger eller e-mail

Andre gæster

Der er andre gæster på retrætet, og derved kan der også være familier med børn. På retrætet er det hovedsageligt kør-selv turister som du kan møde.

Ankomst til Madeira

Ved ankomst til lufthavnen på Madeira finder du vores personale i ankomsthallen, lige efter toldkontrollen. Når du først har passeret toldkontrollen, kan du ikke komme tilbage igen. Det er derfor vigtigt, at du har alle dine kufferter og tasker med.

Når alle gæster er kommet igennem toldkontrollen, går vi samlet ud til vores bus, der kører direkte til retrætet. Ved ankomst til retrætet skal du aflevere dit pas ved tjek ind, og der udleveres herefter værelsesnøgler. 

Drikkepenge

I Portugal er det normalt at give drikkepenge, men det forventes ikke på retrætet. Indkomsten er lav, og specielt for de lavtlønnede (rengøringspersonale, tjenere og chauffører) er drikkepenge med til at få husholdningsbudgettet til at hænge sammen.

Det er normalt, at man lægger lidt i drikkepenge til rengøringen, hvis man har været tilfreds. EUR 10-20 den sidste dag er passende. Når man spiser på restaurant udenfor retrætet, er det normalt at runde op med 8-10 %. 

Dyner og puder

Der forefindes tynde dyner og puder i alle værelser og lejligheder. Der er desuden ekstra tæpper at finde i skabet.

Ekstra opredning

Alle lejligheder har som minimum to sovepladser. Derudover kan der i de toværelses lejligheder reddes op til en eller flere personer. Opredningerne er som regel af ringere kvalitet end standardsengene. Det kan være en sovesofa, en drømmeseng, eller en udtræksseng. 

Gæst i et andet land

Som gæst i et andet land er det vores opgave at tilpasse os de lokale skikke. Eksempelvis tager portugisere lettere på aftaler end vi nordboere – især når det kommer til det med tidspunkter. Tingene er heller ikke så velorganiserede som i Skandinavien, og man kan derfor godt opleve, at tingene tager lidt længere tid, end vi er vant til.

Lad det ikke blive et irritationsmoment. Det hører sig til i syden og er en del af kulturen. Tag det som en oplevelse, og nyd, at du er på ferie. Det fører som regel ikke noget godt med sig, hvis man begynder at skælde ud eller irettesætte.

Portugisernes attitude og sprogbrug kan også virke mere fandenivoldsk, end vi er vant til fra Danmark og til tider kan det virke ubehøvlet. Sådan er det sjældent ment, men de fleste portugisere er ærlige omkring deres følelser og pakker sjældent deres meninger ind. På retrætet opleves de lokale portugiseres service og adfærd særdeles venlig og imødekommende.

Håndklæder

Alle værelser og lejligheder har almindelige håndklæder, badehåndklæder og poolhåndklæder. Ved ønske om håndklædeskift skal du blot lægge håndklædet på gulvet eller give personalet besked.

Indkøbsmuligheder

Den nærmeste landsby er Prazeres, og der findes et supermarked blot 800 m. fra retrætet. Supermarkedet har et fint sortiment af små fornødenheder og hvad man skal bruge til en simpel frokost. I byen finder du lokale kaffebarer, der byder på snacks, kaffe og kage. Derudover er der et par små hyggelige cafeer og enkelte butikker samt en hæveautomat (ATM).

Kaffe- og tefaciliteter mv.

Retrætet har en bar ved receptionen. Her er det muligt at købe forskellige drikkevarer som kaffe, te, øl, vin og sodavand. Der er ikke kaffe- og tefaciliteter på værelserne.

Læge

Nærmeste lægeklinik ligger ca. 15 minutter fra retrætet. 

Massage

Der findes et lille spaområde på stedet, hvor der blandt andet tilbydes massage til rimelige priser. Vi kan desværre ikke tilbyde forhåndsreservation hjemmefra, så vi anbefaler at man i stedet reserverer tid til massage på ankomstdagen så

Medicin

Nærmeste apotek ligger i Calheta, ca. 15 minutters kørsel fra retrætet. 

Pas og visum

Husk gyldigt pas. Et pas, der udløber under rejsen, er ugyldigt. For rejser til Portugal kræves der ikke visum for danske statsborgere eller for statsborgere fra andre EU- eller EFTA-lande.

Bestil nyt pas i god tid og beregn mindst én måned. Danske statsborgere, der har glemt sit pas, eller som ikke har fået fornyet sit pas i tide, kan købe et nødpas (provisorisk pas) ved henvendelse til politiet i afrejselufthavnen.

For udenlandske statsborgere og personer med fremmedpas gælder særlige regler, og der kan være visumkrav. Den rejsende er selv ansvarlig for eventuelt visum. Undersøg altid i god tid om visum er påkrævet hos den græske ambassade, og i givet fald om det skal udstedes inden afrejse eller ved ankomst. Eventuelle udgifter til visering påhviler den rejsende og er rejsebureauet uvedkommende.

Prisniveau

Forvent at prisniveauet på Madeira er 26-58 % lavere end i København (januar 2024).

Rygsæk

En god rygsæk gør en vandretur mere komfortabel. Man går mange timer om dagen. Med et par liter vand m.m. i rygsækken kan den hurtigt føles tung, hvis den ikke sidder godt. Hvis du skal låne eller købe en, så er det en god ide at vælge en rygsæk med brede skulderstropper - og med bærestrop ved taljen. Det er en fordel, at der er plads til vandflaske på ydersiden, så du ikke skal have rygsækken af for at få noget at drikke.

En rygsæk på omkring 22 liter har plads til det hele:

 • Vand (lyt til rejselederens anbefaling ift. mængde)
 • Solcreme
 • Solbriller
 • Evt. kasket eller hat
 • Ekstra t-shirt (evt. svedtransporterende)
 • Plastikpose til den tørre t-shirt (og til den våde på hjemvejen)
 • Vindtæt jakke - selv i skønt vejr kan der være køligt, når du kommer op i højden
 • Kleenex
 • Håndsprit
 • Plastpose til skrald
 • En lille snack (mandler, rosiner eller lignende)
 • Compeed, hvis du har tendens til vabler
 • Varm trøje, regnslag eller lign. afhængig af vejret

Solbeskyttelse

Selv i de kolde måneder er UV-indekset højt på Madeira. Vi anbefaler derfor at anvende en vandafvisende solcreme med høj faktor. Gerne faktor 30-50. Derudover anbefaler vi at medbringe en solhat, der dækker ørerne, ansigtet og nakken. På vandreturene anbefaler vi, at kroppen, skuldrene og lårene er dækket til. Vælg et par luftige bomuldsshorts, der ikke sidder for tæt samt en luftig skjorte eller t-shirt. Tætsiddende sportstøj kan også være en god idé, så længe der er tale om svedtransporterende materiale. 

Specialmad – vegetarisk – glutenfrit

Såfremt du ønsker specialmad (diabetiker, allergiker, vegetar etc.), skal vi bede dig meddele os det ved rejsebestilling samt igen ved tjek ind på retrætet, så vil der blive taget højde for det i løbet af opholdet.

Swimmingpool

Retrætets har en indendørs opvarmet swimmingpool der er åben hele året. Ved poolen er der solstole og bruser. Der er poolhåndklæder i alle lejligheder. Håndklæderne skiftes efter behov ved blot at lægge dem på gulvet eller selv sige til. Der er også en udendørspool, som er åben året rundt. Den er dog ikke opvarmet.

Sæson og vejr

Madeira er en grøn og frodig ø hele året. I januar og februar varierer temperaturen i dagstimerne imellem 15-21 grader. Nætterne kan godt komme ned på 11 grader. Vejret kan være foranderligt, men det regner almindeligvis i byger. Man kan godt opleve to helt forskellige vejrforhold fra den nordlige til den sydlige del af øen, hvor man på den ene side oplever tyk tåge og på den anden fuld solskin. 

Telefon og netværk

Der kan være begrænset mobildækning på retrætet.

Tøjvask

Det er muligt at vaske tøj på retrætet mod betaling.

Valuta

Valutaen i Portugal og hermed Madeira er Euro. Kursen er ca. 745, dvs. at 100 Euro svarer til ca. 745 danske kroner.

Vand

Vandet på retrætet kan drikkes direkte fra hanen eller købes på flaske.

Vandresko

Vi anbefaler at medbringe et par lukkede vandresko eller vandrestøvler. Man kan sagtens gå i et par gode løbesko på turene på Madeira, men er det fugtigt, risikerer man at glide. Ture på op til 14 km kan være langt at gå i sko med blød sål.

Bruger du vandresko/vandrestøvler, så er det en god ide at snøre dem strammere, når der er længere passager med nedstigning. På den måde undgår du at få ømme tæer.

Åbne vandresandaler kan også bruges, men vær opmærksom på, at man let får småsten i sandalerne, når vi går på de små stier. Til gengæld fylder de ikke så meget i kufferten.

Vandrestave

Hvis man er glad for at gå med vandrestave, er det en god idé at medbringe dem på rejsen. Vi har desværre ikke mulighed for at stille vandrestave til rådighed; de skal altid medbringes hjemmefra. Husk, at vandrestave ikke må medbringes i flykabinen.

Det aflaster knæ og ben at anvende stav/stave. Det kræver dog nogen tilvænning at gå med to stave. Start evt. med én stav - så har du en hånd fri til at tage fra, til at håndtere vand, kamera m.m., eller måske har den, der går bagved, brug for en hånd.

De fleste af turene har ikke store stigninger, men en stav kan også være god at have med, hvis det er fugtigt/glat.

Vandretips

Hvis det er varmt, sveder man meget. Derfor kan det være godt med lidt til saltbalancen. Hav evt. chips/peanuts med hjemmefra. Det kan ikke købes på hotellet.

Du får mest ud af din vandreferie, hvis du er i god grundform. Sørg for at gå nogle gode lange ture inden - gerne med stigninger undervejs.

Hvis der er stigninger, som du synes er lidt hårde, så gå dine egne små "hårnålesving" på stien, så du zig-zagger dig op. Det aflaster meget. Samme teknik kan anvendes til nedstigninger.

Ture op er hårdest ift. kondition. Nedturene belaster knæene mest.

Det kan være en god idé at medbringe en lille lommelygte, da vi skal igennem en tunnel på vandreturen til vandfald. En mobiltelefon med lygte kan også bruges på eget ansvar. 

Værdigenstande

Hoteller og restauranter påtager sig ikke ansvaret for værdisager, hvorfor det anbefales ikke at medbringe for store beløb i kontanter, kostbare smykker og lignende. Endvidere anbefaler vi at deponere værdisager i boks eller i receptionen.

Værelsets aflevering

Ifølge internationale hotelregler skal værelset forlades senest kl. 10.00 sidste feriedøgn. Det endelige tidspunkt for aflevering af værelset i forbindelse med hjemrejsen oplyses af rejselederen. Sker afrejsen sent på dagen, vil der dog oftest være adgang til et fælles værelse, hvor der kan skiftes tøj m.m. inden afgang.

WiFi

Der findes gratis trådløs internet i receptionsområdet, dog ikke på værelserne. Vi anbefaler at begrænse brugen af emails, SMS og mobiltelefoni på retrætet. Hvis der skal foretages nødvendige opkald, henstiller vi til, at man går en tur eller diskret sender en SMS.

Hotel ved kysten på Madeira

Få tilbud og nyheder via e-mail.
Vi sender kun ud når vi har noget på hjerte

 

Ved tilmelding til nyhedsbrevet accepterer jeg samtidig Tid til ro's privatlivspolitik.