Man-fre 09.00-16.00

Min billet

Yoga på Kreta

En uge med økologiske måltider,
natur og yoga med dansk yogalærer

Se store billeder

Bjergretræte i sanselig natur

8 dage med økologisk fuldpension og daglig yoga på bjergretræte

Interesserer du dig for yoga og ønsker du at lære sportsgrenen bedre at kende, er vores yogarejser lige noget for dig. Vi dyrker hatha yoga og yin yoga, og vi tilpasser holdene og øvelserne således, at alle bliver mødt på deres ønsker og niveau.

Vores rejser er tilpassede yogainteresserede, som er begyndere og let øvede. På den måde er det muligt at være med, uanset om du er nybegynder eller har mere erfaring. Vores danske yogalærer sammensætter undervisningen sådan, at alle kan udvikle sig inden for deres behov.

Gå til rejsebestilling - klik her!

Tag på yogaferie sammen

Hvis man eksempelvis er to, der gerne vil på yogaferie sammen, men dyrker yoga på forskellige niveauer, er det muligt at rejse sammen og få en god oplevelse sammen. Vi er ikke flere på hvert hold, end at læreren kan nå rundt og hjælpe med at støtte og korrigere.

Du kan også tage en rejseledsager med, som ikke nødvendigvis dyrker yoga. På retrætet er der rig mulighed for at sanse og nyde de rolige omgivelser. Man kan tage på vandreture, cykle, deltage i madlavningen, nyde solen ved poolen, se på det spændende fugleliv, fotografere, besøge den lokale landsby og opleve stemningen her.

Bestil din yogarejse nu- klik her!

Yogarejser for alle aldre

På vores rejser har vi udøvere i alle aldersgrupper. De yngste er i trediverne, de ældste er over 70. Vi er et skønt mix af udøvere, der alle har yogaen til fælles, mænd og kvinder, unge og ældre, nybegyndere og let øvede.

Nogle af vores gæster ønsker et forløb med lange intense stræk, mens andre går efter noget, der er mere fysisk krævende, eller som er decideret restituerende.

Læs mere om fordelene ved at dyrke yoga - klik her!

Bestil en rejse - klik her!

Det vigtigste er tilstedeværelse og lysten til at lære

Det vigtige er ikke, hvilke stillinger du er i stand til at vikle din krop ind i - der er ikke noget yogaagtigt i at ville imponere andre mennesker. Det vigtige er tilstedeværelse og at være nærværende i det, du gør, nyde det og være tilfreds i det du er i lige nu.

Yoga er inviterende og inkluderende. Det kommer vi aldrig til at lave om på.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til mig. Telefon 69162024. Læg en besked, hvis jeg ikke svarer, så ringer jeg tilbage til dig.

Jeg glæder mig til at tale med dig.

Kærlige hilsener

 

Lisbeth Skøtt Tobiesen
Ergoterapeut, mindfulnessinstruktør og certificeret stress coach

 

P.S. Hvis du har lyst til at bruge noget af vores undervisningsmateriale, kan du downloade det gratis fra vores arkiv - klik her!

Gå til priser og datoer - klik her!

Yogaøvelser på terrasse ved Enagron Kreta
Yoga på Enagron Kreta
Gæster klar til vandretur ved Enagron på Kreta
Yoga på Enagron Kreta

Hvad siger vores gæster om denne rejse?

Program for rejsen til Enagron (Yogarejse)

8 dage med 7 nætter på retrætet. Dansk rejseleder og dansk yogalærer under hele opholdet.

Bestil din egen rejse nu - klik her!

Dag 1

Velkommen til Enagron

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Din rejse begynder allerede, når du ankommer i lufthavnen. Her kan det være en god idé, at du tager dig tid til at sidde og nyde en kop te eller kaffe, så du langsomt kan forberede dig på flyveturen og alle de gode ting, der venter forude. Dagen skal betragtes som en rejsedag, og derfor er der ingen planlagte aktiviteter når du ankommer.

Vi flyver fra Danmark med direkte fly til Kreta. Ved ankomsten til Kreta bliver du mødt i lufthavnen af vores dansktalende rejseleder. Herefter kører vi direkte til retrætet i privat bus. Turen tager ca. to og en halv time.

Efter ankomsten til Enagron får vi serveret lidt friskt at drikke, inden vi bliver indkvarteret i vores hyggelige og individuelt indrettede lejligheder.

Aftensmaden er inkluderet i rejsens pris alle dage. På de sene flyankomster sørger vi for, at der er en kold anretning på dit værelse, så du kan spise i ro og mag, inden du går i seng.

Der anvendes primært lokale økologiske råvarer, der enten er dyrket på retrætet eller hos de omkringliggende bønder. Aftensmaden består af en 3-retters menu med lokal vin. Vi arrangerer fællesspisning ved langbord hver aften for dem, der har lyst.

Det er også muligt at spise alene eller i mindre grupper, hvis man har lyst til det, det skal bare aftales med rejselederen. 

BEMÆRK: Det ligger os meget på sinde, at alle skal hygge sig og have det godt. Det forventes derfor ikke, at man deltager i fællesspisningen - tværtimod, så er det vores ønske, at alle slapper af, og at der ikke er nogen, der føler sig forlegen ved at vælge fællesskabet fra og spise for sig selv.

Gå til rejsebestilling - klik her!

Dag 2

Hatha yoga, havevandring og tebrygning

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

I dag er der tid til at få sovet ud og nyde en stille start på ferien. Vi mødes op ad formiddagen til halvanden times blid Hatha yoga med fokus på roligt at vække krop og sind og mærke, at vi er landet. Vi begynder med en nærværsøvelse og slutter altid af med en afspænding.

Når vi har vækket kroppen med en omgang yoga, er det tid til at få et nærende måltid mad. Der serveres en varieret morgenbuffet, som primært består af vegetarisk og hovedsageligt af lokale, økologiske råvarer, der er dyrket på retrætet eller hos de omkringliggende bønder. Maden er kretensisk og bliver tilberedt med olivenolie og forskellige urter.

Brunchen indeholder bl.a. friskpresset juice, en masse forskelligt rustikt hjemmebagt brød, tærte med fetaost, honning, hjemmelavet marmelade, frisk frugt, salat, forskellige slags gedeost, olivenolie, yoghurt, tørrede frugter, gryn, cornflakes, spejlæg, røræg, vand, mælk, kaffe og hjemmelavet urtete mv.

Se datoer og priser - klik her!

Midt på dagen er der mulighed for at deltage i et velkomstmøde, en guidet havevandring og en lille rundvisning på retrætet sammen med vores græske værter. Vi skal se, føle og sanse den uspolerede natur, mens vi indsamler urter til den efterfølgende tesmagning. Vores vært Vasilis vil bl.a. fortælle om urternes mange medicinske egenskaber.

Frokosten alle dag er inkluderet i rejsens pris. Den serveres hverdag fra klokken 12.30 til 14:0. Den består af salat, to varme retter og er vegetarisk. 

Havevandringen foregår på retrætets arealer og varer ca. 1,5 time. Vi afslutter med tesmagning og køkkenchefen Stavrullas hjemmebagte småkager.

Senere på dagen er der introduktion til yin yoga med halvanden times øvelser, der afsluttes med en afspænding.

Den yoga. vi dyrker på retrætet, er hatha yoga og yin yoga. Der er fokus på åndedræt og kropsbevidsthed, og øvelserne tilpasses den enkeltes niveau, så alle får mest muligt ud af sessionerne. På den måde er opholdet både for begyndere og lettere øvede med interesse i yoga. Samtidig giver det mulighed for at rejse sammen, selvom du og din rejseven eller -veninde ikke er på samme niveau.

Aftensmaden serveres i restauranten ved langbord, for dem der har lyst. Det er altid muligt at spise alene eller i mindre grupper, det skal bare aftales med rejselederen først. 

Gå til bestilling - klik her!

Bygning og grønt område på Enagron, Kreta

Dag 3

Introduktion til mindfulness

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Vi starter tidligt med dagens hatha yoga og efterfølgende vil morgenmadsbuffeten være åben. Det giver os en god pause og en stille stund midt på dagen, hvor vi kan nyde solen, slappe af ved poolen eller læse en god bog. I løbet af formiddagen vil juicebaren også være åben. Her vil der tre forskellige slags juice. Baren har åbent hver dag fra klokken 10:30-13:30

Frokosten serveres fra klokken 12:30-14:00

Dagen rundes af med introduktion til mindfulness og en eftermiddagssession i yin yoga efterfulgt af afspænding.

I introduktionen til mindfulness kan du lære mere om begreberne og baggrunden for mindfulness. Her kan du bl.a. få et indblik i, hvordan du kan bruge det i din egen hverdag. Vi har en tendens til at lade tankerne flyve og mentalt hele tiden være et skridt foran, hvor vi fokuserer på det næste, vi skal nå eller dvæler ved fortiden.

Se datoer og priser - klik her!

Mindfulness beskriver en bevidst tilstedeværelse, hvor du er nærværende i det, du gør her og nu. Det kan f.eks. være så simpelt som at øve sig i at være bevidst tilstede, både med dine tanker og følelser, når du børster tænder, laver mad eller kører bil.

Det handler om at være tilstede i det, der sker lige nu samt at få skabt mere nærvær og mindre tankemylder.

Aftensmaden serveres i restauranten ved langbord, for dem der har lyst. 

Dag 4

Yoga og byvandring til Axos

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Før yogaen begynder kan du nyde en kop kaffe eller te fra dit værelse. Hvis du mangler tebreve eller mere kaffe, så kan du altid spørge efter mere i receptionen. Herefter fortsætter vi dagen i yogaens tegn og starter tidligt med meditation og hatha yoga efterfulgt af morgenmad. Hen på formiddagen vil det være muligt at forfriske ganen med lidt juice fra baren. Den har åben fra klokken 10:30-13:30

Efter morgenmaden vil der blive arrangeret en byvandring i den nærtliggende by Axos, som er en lille landsby der ligger ca. 3 km fra retrætet. Vandreturen er inkl. i rejsens pris, men det er selvfølgelig helt kravfrit om man har lyst til at deltage i den. Axos er en malerisk landsby beliggende i de bjergagtige omgivelser på Kreta. Kendt for sine smalle gader, traditionelle huse og historiske atmosfære, tiltrækker den besøgende med sine gamle ruiner, herunder en antik akropolis. Byen er også kendt for sin olivenolieproduktion og håndværkstraditioner.

Midt på dagen anbefaler vi en god bog ved poolen eller en vandretur i den smukke natur. Du kan også låne en cykel på retrætet. For de fugleinteresserede er der mange muligheder for at observere vilde fugle, bl.a. de store gåsegribbe, der holder til tæt ved retrætet.

Som vanligvis så serveres  den vegetariske frokostbuffet fra klokken 12:30-14:00.

Der er også mulighed for at tilkøbe en vandretur. Vandreturen på ca. 15 km i alt går til gedehyrden, der holder til i bjergene. Turen går igennem forskelligt terræn med både op- og nedstigninger. Frokosten er inkluderet i vandreturen og nydes i bjergene ved hyrden.

Hen på eftermiddagen inviterer vi til yin yoga og afspænding.

Aftensmaden serveres ved langbord, for dem der har lyst. Det er altid muligt at spise ved sit eget bord eller i mindre grupper, det skal bare aftales med rejselederen på forhånd.

Bestil din rejse nu - klik her!

Yoga i naturen på Enagron, Kreta

Dag 5

Hviledag med yin yoga

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Dagen i dag er vores sove-længe-dag. Morgenmadsbuffeten er, som det plejer, men den tidlige morgenyoga erstattes af blid yin yoga op af formiddagen.

Dagen er tænkt som en hviledag med mulighed for restitution og afslapning. Derfor er der ingen aktivitet efter dagens brunch-buffet. Vi anbefaler at bruge dagen på at nyde omgivelserne på og omkring retrætet eller gå en tur i nærområdet. Muligvis en tur til Axos og besøge nogle af de steder som vi gik forbi på vandreturen til Axos dagen før.

For dem som er hjemme på retrætet, så serveres frokosten fra klokken 12.30-14:00.

Har du brug for en dag med selvforkælelse, har retrætet et wellness-område med flere udendørs faciliteter, som jacuzzi og sauna. Her kan du bestille forskellige behandlinger og massage.

Aftensmaden serveres i restauranten ved langbord, for dem der har lyst.

Gå til rejsebestilling - klik her!

Røde blomster på Enagron, Kreta

Dag 6

Yoga, bobler og solnedgang

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Dagen startes med meditation, hatha yoga og afspænding.

Juicebaren er åben fra kl. 10:30-13:30 og morgenmaden bliver serveret efter morgenyogaen.

Fra klokken 12:30-14:00 er den vegetariske frokostbuffet åben, for dem der har lyst til en bid mad inden eftermiddagens aktiviteter byder sig.

Om eftermiddagen inviterer vi endnu en gang til yin yoga efterfulgt af afspænding. Vi afslutter med en hyggelig gåtur op til den fine gamle kirke Agioi Apostoloi, der ligger højt og har en fantastisk udsigt over retrætet og lokalområdet.

Turen tager ca. 20 minutter i langsomt tempo. På toppen nyder vi udsigten og aftensolen, imens vi kan reflektere over ugen med et iskoldt glas bobler eller juice for dem, der hellere vil have det.

Aftensmaden serveres i restauranten ved langbord, for dem der har lyst.

Se datoer og priser - klik her!

Dag 7

Reflektionsdag

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Vi mødes til hatha yoga, som vi plejer og morgenmadsbuffeten åbner efterfølgende.

Ellers er dagen til fri disposition, og du kan nyde, at du ikke skal nå noget, og at du har hele dagen til at gøre lige, hvad du har lyst til og behov for.

Frokostbuffeten åbner klokken 12:30-14:00

Du kan bruge dagen i dag som en mulighed for at reflektere over dit ophold, og hvad det har givet dig at tage med hjem. Har du f.eks. lyst til at integrere nogle af yogaøvelserne eller afspændingsmetoderne i din dagligdag, kan det være en god idé at få skrevet nogle noter til dig selv, mens det endnu er frisk i hukommelsen.

På den måde kan du bedre holde fast i den gode følelse omkring dine nye og givende tiltag.

Sidst på eftermiddagen inviterer vi til en fælles refleksion over ugens yoga. Her får du bl.a. yogalærerens tips til, hvordan du kan holde fast i en god yogapraksis efter hjemkomsten. Vi slutter af med fælles yin yoga og afspænding.

Aftensmaden serveres i restauranten ved langbord, for dem der har lyst.

Bestil din egen rejse - klik her!

Dag 8

Hjemrejse

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Efter morgenmaden er det tid til at få pakket og sagt farvel, inden vi bliver kørt til lufthavnen i privat bus.

De gæster, der rejser hjem med aftenfly, kan beholde værelserne til kl. 11.00 og bliver først kørt til lufthavnen hen på eftermiddagen.

Vores dansktalende personale tager med i lufthavnen og hjælper med check-in. Flyvetiden hjem til Kastrup og Billund er ca. 3 t. 30 min. 

Hotelværelse på Kreta med udsigt til bjergene og blå himmel

Programmet er vejledende. Ved ankomsten til Kreta udleveres det endelige program. Det endelige program tager bl.a. højde for vejret. Indholdsmæssigt vil der ikke være forskel på det vejledende program og det endelige program. Kun rækkefølgen kan være ændret.

Priser og datoer for yogarejser til Kreta i 2024 og 2025

NB: Har du problemer med at bestille, så ring til os på 69162024, eller skriv til os på Messenger.

På denne side viser vi den billigste ledige totalpris pr. person ved to personer inkl. fly, fuldpension, transfer og bagage. Klik på 'Bestil nu'-knappen for at se priser for andre værelseskategorier og enkeltværelser. Alle rabatter er fratrukket i de viste priser.

 

Garanteret afgang
Vi garanterer at vi er nok deltagere til at gennemføre alle vores flyrejser på denne side.
Vi lægger nemlig ikke flere rejser op, end vi ved vi kan sælge.

Hvis vi aflyser af andre årsager, får du alle dine penge tilbage - kontant indenfor 14 dage!

 Vi aflyser automatisk, hvis Udenrigsministeriet fraråder ikke-nødvendige rejser.

  

Priserne inkluderer:

 • Direkte fly t/r samt transfer til yogaretrætet
 • Indtjekket bagage samt håndbagage
 • Modtagelse i lufthavnen på Kreta af vores dansktalende rejseleder
 • 7 nætter på det naturskønne Enagron Ecotourism Retreat ****+
 • Indkvartering i skønne rustikke stenhuse med eget bad og toilet
 • 7 gange morgenmadsbuffet
 • 7 gange vegetarisk frokostbuffet
 • 7 gange aftensmad bestående af 3-retters menu med økologiske råvarer
 • Alle måltider tilberedes efter gamle kretensiske opskrifter, og der anvendes hovedsageligt økologiske råvarer, hvoraf de fleste dyrkes på stedet
 • Friskpresset juice i juicebaren hverdag fra klokken 10:30-13:30
 • Måltiderne serveres i restauranten
 • Solnedgang med bobler ved den storslåede udsigt fra Agioi Apostoloi
 • Introduktion til yin yoga, mindfulness og meditation
 • Daglige yogasessioner med meditation, hatha yoga eller yin yoga og afspænding
 • Fem yogasessioner af halvanden time med hatha yoga (begynder og let øvet) og afspænding.
 • Seks yogasessioner af halvanden time med yin yoga (begynder og let øvet) og afspænding
 • Mulighed for at tilkøbe guidede vandreture i den uspolerede natur i bjergene
 • Havevandring med fokus på stedets mange krydderurter og deres
  medicinske virkning, samt efterfølgende tebrygning og tesmagning
 • Vandretur til byen Axos
 • Hviledag med fælles meditation og blid restitutionerende yoga
 • Dansk yogalærer under hele opholdet
 • Undervisningen er tilrettelagt, så alle kan være med og udvikle sig. Begyndere kan få en god start, og de øvede vil blive udfordret
 • Alle skatter og afgifter forbundet med rejsen

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikkevarer (udover den inkluderede juice bar), a la carte tilvalg i restauranten (udover den inkluderede menu), lommepenge og personlige indkøb
 • Ekstra aktiviteter (massage, vandreture, madlavningskursus, vinsmagning etc.)
 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring
 • Græsk turistskat EUR 1,5 pr. værelse pr. nat (Afregnes direkte)

 

Hør gæsterne fortælle om Enagron

Du kan se flere videoer på vores Youtube-kanal.

God fornøjelse!

Værelsestyper på Enagron

Vi har tre forskellige værelsestyper på Enagron. Du kan læse mere om de forskellige værelsestyper nedenfor.

Hotelværelse uden køkken (Ca. 19 kvm)

Værelserne uden køkken har to sengepladser (en dobbeltseng eller to enkeltsenge) og ét badeværelse med bad/douche og WC. På badeværelset er der føntørre og toiletartikler (hårshampoo, balsam og bodyshampoo).

Der er desuden aircondition, et køleskab samt te- og kaffefaciliteter. Derudover er der egen terrasse/siddeområde. 

Standard bungalow på Pondok-Sari
Standard bungalow på Pondok-Sari soveværelse udsnittet i træ
Standard bungalow på Pondok-Sari soveværelse

Studiolejlighed med køkken, bad, toilet og egen terrasse (Ca. 35 kvm)

Vores almindelige studiolejligheder har to sengepladser (en dobbeltseng og en enkeltseng) og spisebord til min. to personer samt et lille køkken med køleskab, kogeplader, elkedel og det mest almindelige køkkenudstyr.

Derudover er der privat terrasse og aircondition samt ét badeværelse med bad/douche og WC. På badeværelset er der føntørre og toiletartikler (hårshampoo, balsam og bodyshampoo).

Standard bungalow på Pondok-Sari
Standard bungalow på Pondok-Sari soveværelse udsnittet i træ
Standard bungalow på Pondok-Sari soveværelse

Studiolejlighed i to etager med køkken, bad, toilet og balkon (Ca. 45 kvm)

Lejlighederne i denne kategori ligger fortrinsvis på 1. sal. De er meget delevenlige med senge på begge etager, så man ikke behøver dele etage, når man skal sove. Bemærk dog, at der ikke er dør mellem etagerne.

Lejlighederne varierer lidt i layout, men de fleste lejligheder er indrettet med en dobbeltseng på 1. sal og to enkeltsenge i stueetagen, et spisebord til fire personer, og et lille køkken med køleskab, kogeplader og det mest almindelige køkkenudstyr. Derudover er der aircondition samt ét badeværelse med føntørrer, bad/douche og WC i stueetagen. På badeværelset forefindes toiletartikler (hårshampoo, balsam og bodyshampoo).

Standard bungalow på Pondok-Sari
Standard bungalow på Pondok-Sari soveværelse udsnittet i træ
Standard bungalow på Pondok-Sari soveværelse

Værelsesoversigt på retrætet

Vælg dit favoritværelse hjemmefra

Nedenfor ses et oversigtskort over værelserne samt værelsestyperne på Enagron. 
Her kan du inden bestilling skabe dig et overblik over værelsernes beliggenhed

Bemærk: Det koster kr. 490,- at bestille et bestemt værelse hjemmefra.

Læs mere om vores anbefalinger til værelserne - klik her!

Kortoversigt over værelsestyper på Enagron

Om retrætet

Enagron Mountain Retreat ligger ved landsbyen, Axos, i bjergene på Kretas højderyg. Retrætet består af en række individuelle huse bygget i pagt med naturen. Husene rummer forskellige værelser og lejligheder, der varierer i størrelse, antal og indretning. 

Hovedbygningen består af restaurant med økologisk køkken og bålsted, terrasse med antikviteter, stenbænke og kunsthåndværk, balkon med rustikke loungemøbler og udsigt over bjergene samt lobby, vinkælder og kafferum. Derudover er der swimmingpool, amfiteater, solterrasse, små grønne kroge og meditationsrum. 

Retrætet har et wellness-område med forskellige udendørs faciliteter som sauna, jacuzzi, massagerum og udendørs yogaplatform.

Blomster og bygning på Kreta
Ged på Enagron, Kreta

Området omkring retrætet

Vores retræte på Kreta hedder Enagron Ecotourism Village. Det ligger ved foden af Mount Psiloritis og ca. 2 km fra en lille landsby, Axos. Det er omgivet af smukke bjerge, olivenlunde og vinmarker.

Mount Psiloritis er kendt som det højeste og mest hellige bjerg på øen og med sin rige geologiske og biologiske mangfoldighed, findes der sjældne dyr, planter, fugle og kilder. Området er bevaret som nationalpark - fredet af UNESCO.

Centrum for livsglæde 

På Enagron Ecotourism Village er man af den opfattelse, at livet skal leves godt hver dag. For at man kan leve et godt og afstressende liv, skal man leve i omgivelser, der indbyder til ro og fordybelse og oplevelser, hvor man inspireres af naturen, kulturen og historien.

Retrætet består af 12 bygninger, der er fordelt over området, således at omgivelserne langt fra minder om et hotel. Man bliver indkvarteret i fuldt møblerede og smagfuldt individuelt indrettede lejligheder. Hver lejlighed har desuden et lille køkken og er udstyret med aircondition og en hyggelig pejs.

Der er mange fælles områder, der indbyder til afslapning herunder terrasser, der indbyder til et privat rum, et poolområde med en storslået udsigt, en hyggelig lounge, et læserum og en bar, hvor man forsyner sig selv. På retrætets restaurant servereres økologiske, velsmagende kretanske retter. Har man som gæst lyst til at se, hvordan madlavningen tilberedes, er man altid velkommen i køkkenet.

Økologisk jordbrug og gammelt håndværk

Enagron Ecotourism Village har sit eget landbrug med frugttræer, oliventræer, vinstokke, forskellige grøntsager og urter. Alting dyrkes uden brug af kunstgødning. Traditionelle landbrugsmetoder bruges også til mælk, æg og kød. De mennesker, der arbejder på gården, er alle landmænd, som er født og opvokset i området og anvender teknikker, der går århundreder tilbage.

Enagron Ecotourism Village er 42 km fra Heraklion by, 44 km fra Rethymno by og 27 km fra Panormo Beach.

For at få nærmere bekendtskab med naturen er der mulighed for aktiviteter såsom:

 • Botanisk vandring med indsamling af urter, som vi bagefter brygger te på
 • Besøge lokale hyrder og se lagringen af ost (sæson)
 • Vandring på afmærkede stier
 • Udforske naturen på æselryg
 • Deltagelse i sociale, kulturelle eller religiøse begivenheder der finder sted i de omkringliggende landsbyer
 • Observation af vilde fugle (mulighed for at låne kikkert)
 • Deltage i høsten (sæson)
 • Deltage i cooking class med kretentisk madlavning og brødbagning
 • Træmuseum i Axos
 • Gudstjeneste i kirken i Axos
 • Opleve drypstenshulen Sfendoni
 • Cykle i området
 • Fotografere det naturskønne landskab
 • Byvandring i Anogia

 

Landsbyen Axos

Axos er den nærmeste landsby, der ligger 20-25 minutters gang fra retrætet. I Axos, er der få små tavernaer, hvor man kan nyde en is, drikke græsk kaffe og indtage en traditionel lokal frokost. Der er en lille kiosk, hvor man kan købe chips, chokolade og cigaretter. 

I landsbyen bor der 600 græske indbyggere, som er venlige og gæstfrie.

I nærområdet er der 7 byzantinske kirker, der er omkring 1000 år gamle. Der er enorme sten med indridsninger af afsnit fra gamle skrifter, formentlig love.

Du har mulighed for at beundre Saint Irenes smukke arkitektur, de vidunderlige, historiske, vægmalerier i Saint Ioannis, det exceptionelle tempel i Timios Stravros kirken, den halvdestruerede kirke, Mihail Arhagelus, samt de også halvdestruerede kirker, Saint Paraskevi and Afentis Christos.  

Byen Axos på Kreta
Ged på Kreta

Om Hatha yoga

Vi arbejder, i Hatha yoga, på vores koncentration og balance, hvor musklerne bruges mere statisk. Stillingerne er klassiske stående yogastillinger, såsom solhilsen, og gennemgås i et roligt tempo. Med pauser imellem hver stilling og fokus på at udføre øvelserne sikkert og korrekt, er Hatha yoga velegnet for begyndere.

Lunge- og hjertekarsygdomme

Øvelserne i Hatha yoga stimulerer kroppens immunforsvar samt fordøjelse og hormonbalance. Muskler og balance styrkes, og med fokus på en dybere vejtrækning aktiveres både luftveje og hjertekarsystemet. Hatha yoga kan dermed have en gavnlig effekt på forebyggelse af sygdomme, der relaterer til lunger og hjertekarsystem.

Ved at arbejde på åndedrætsteknikker i Hatha yoga kan vi blive mere kropsbevidste og nærværende og samtidig berolige sind og nervesystem. Når vi arbejder med en dybere vejrtrækning renses luftveje, og blodgennemstrømningen i kroppen øges. Det giver en udrensende effekt, som kan mærkes i form af et højere energiniveau og et generelt bedre velvære.

 

Om Yin yoga

Med et særligt fokus på at smidiggøre bindevæv, sener og ledbånd uden at belaste leddene, giver Yin yoga mere fleksibilitet i kroppen samtidig med at afspænde og styrke musklerne. Bindevævet kan beskrives som den elastiske hinde, der omkranser og forbinder muskler, knogler og organer.

I Yin yoga arbejder vi med passive stræk, primært i siddende og liggende stillinger. Denne yogaform er mindre dynamisk og bruger åndedrættet til at berolige nervesystemet, fremme tålmodighed og vedholdenhed i stillingerne.

Ryg- og lændesmerter

Rygsmerter kan opstå efter en kortere eller længerevarende belastning. Ufleksible led, blokeringer og ophobninger af affaldsstoffer samt indeklemte nervebaner kan give fejlbelastninger, der over tid vil overbelaste ryg eller led.

Flere af øvelserne i yin yoga arbejder med området omkring lænd, hofter, lår og bækken. Meget af kropsvægten bæres her, når vi går og står, og derfor er der brug for styrke og fleksibilitet i de omkringliggende muskler og led.

Ved at smidiggøre bindevævet og åbne leddene igennem forskellige stillinger, kan yin yoga opløse blokeringer og lindre ryg- og lændesmerter. I stillingerne øges blodgennemstrømningen i kroppen, og på den måde kan ilt, affaldsstoffer og kropsvæsker flyde mere frit og afhjælpe ophobinger og blokeringer.

Fysisk og mental balance

Yin yoga er en rolig og afstressende træningsform, der beroliger nervesystemet og kan derfor være et godt supplement til en mere aktiv styrketræning.

Med fokus på at afspænde og give slip, kan Yin yoga løsne op for mentale blokeringer og have en positiv indvirkning på angst, stress og depression.

Det kretiske landkøkken

Det kretiske køkken på retrætet er i en klasse for sig selv. Det er velsmagende og autentisk, og det er anset som noget af det sundeste i Grækenland pga. af kostsammensætningen af råvarerne. Maden afspejler det enkle og traditionelle liv, som grækerne altid har levet på landet i en agrikultur som på retrætet. Her er der blot kræset mere for maden og brugt mere tid på tilberedningen, så her vil man opleve, at maden er et af højdepunkterne ved opholdet.

Der findes omkring 60 oliventræer per indbygger på Kreta, så olivenolie indgår i stort set alle måltider og fungerer således som en basisfødevare. På Kreta fortærer en familie på fire personer mindst én liter om dagen.

Maden består af traditionelle rustikke salater, bønnesalater, vegetariske kolde og varme retter såsom tærter, kartoffelretter, frisk hjemmelavet spaghetti, supper samt retter der er bestemt af årstiden og høsten. Kød grilles over bål eller langtidssteges, og der er også en række sammenkogte retter, hvor kødet bliver mørt, saftigt og fuld af kraft.

Retrætet er kendt for deres særlige kost i særdeleshed blandt lokale grækere og blandt rejsende. Grækere, der bor i Heraklion, kører gerne 2 timer igennem bjergene og op til retrætet, når der er særlige anledninger. Alting går op i en højere enhed. Naturen, bjergene, duftene, den personlige service, autenciteten og maden. Alting står på én gang stille her, så sanserne bliver skærpet, og nydelsen er stor. Gæsterne er taknemmelige. Alt er såre godt.

 

Glæden over at være selvforsynende

Retrætet er så at sige selvforsynende og anvender råvarer fra deres eget landbrug, som fordeler sig på et areal på 50.000 kvm land. Der er frugttræer, såsom ferskner, appelsiner, abrikoser og vindruer. Der er bærtræer, olivenlunde samt over 40 forskellige friske og helbredende urter der indgår i madlavningen, og som tørres og anvendes i te. Der er alverdens grøntsager, som man alt afhængig af sæsonen kan være med til at høste og smage på.

Kød består af egen forsyning af kylling, lam og vildsvin. Oksekød hentes ind fra leverandører i lokalområdet.

Desserter består af hjemmelavede ostetærter, frisk eller syltet frugt, friskbagte kager og småkager samt et udvalg af oste der er af egen produktion. Osten består af hhv. fast ost og friskost – også kendt som Myzitra eller Katsikithia, alt afhængig af om osten er fremstillet af fåremælk eller gedemælk.

Retrætet har desuden sin egen produktion af olivenolie, youghurt, marmelade, raki og te. Der bages dagligt brød i en traditionel stenovn.

I den nærmeste by, Axos, der ligger 20-25 minutters gang fra retrætet, kan man med fordel besøge og indtage en frokost eller en græsk kaffe eller frappé (iskaffe). Axos byder ikke på mad i samme klasse som på retrætet, men alene oplevelsen af kulturen og miljøet er et besøg værd.

På retrætet producerer de som nævnt deres egen olivenolie. Den er så velsmagende, at gæster efterspørger, om de kan købe en flaske olie, som de kan tage med hjem. Således har retrætet en lille butik, hvor de sælger deres hjemmelavede produkter såsom urter til te, marmelader, honning, olivenolie og raki. Produkterne sælges til rimelige beløb.

 

Retrætets historie

Af Yiannis Papadakis

Vi er født og opvokset i de smukke landsbyer langt ude på landet. Overvældet af vores behov for at studere og arbejde, forlod vi landsbyerne og rejste til nogle af de større byer. Men vi følte, at vi fik berøvet os selv og vores sanser og savnede lydene, billederne, farverne, smagen og duften af naturen på landet.

På et tidspunkt, da vi som gæster vender tilbage til landsbyen og til de få ting, der er forblevet rene og upåvirkede, indser vi, at essensen af livet stadig findes.

Vi opdager atter årstiderne, som naturen har defineret dem. Vi føler os heldige, nu hvor vi igen kan opleve dagens lys og nattens stilhed. På ny opdager vi alle de elementer, der udgør naturen og formålet med det hele; regnen falder for at nære os, ikke for at drukne os, vinden kommer for at kærtegne os, ikke for at drive os væk og vi bliver fyldt med naturens enestående dufte og aromaer.

Vi har set og oplevet, hvordan naturens skabninger herunder mennesker, dyr, fugle og insekter, kan dele den samme jord på en unik måde. Udsprunget af vores egne personlige behov, byggede vi et landsted. Men på et tidspunkt indså vi, at al denne skønhed blev skuffende, når vi ikke kunne dele glæden ved det storslåede liv i naturen med andre. I vores bestræbelser på at vende denne kendsgerning, etablerede vi retrætet for dermed at kunne opfylde vores ønske om at byde andre mennesker velkommen og give dem deres erindringer om naturen tilbage.

Yiannis og Fan
i

Det praktiske

NB: Oplysningerne her på siden gælder kun for denne specifikke rejse. Information af generel karakter er samlet på vores 'værd at vide'-side. Du er også velkommen til at ringe til os med dine spørgsmål på 69162024 eller skrive til os via Messenger eller e-mail.

Andre gæster

Der er andre gæster på retrætet, og derved kan der også være familier med børn. Der kan være andre gæster fra retrætet med på en af turene. Vi har altid en dansk rejseleder med som står for vores gruppe og kan oversætte hvad lokalguiden fortæller.

Ankomst til Kreta

Ved ankomst til lufthavnen på Kreta finder du vores yogalærere i ankomsthallen, lige efter toldkontrollen. Når du først har passeret toldkontrollen, kan du ikke komme tilbage igen. Det er derfor vigtigt, at du har alle dine kufferter og tasker med.

Når alle gæster er kommet igennem toldkontrollen, går vi samlet ud til vores bus, der kører direkte til retrætet. Ved ankomst til retrætet skal du aflevere dit pas ved tjek ind, og der udleveres herefter værelsesnøgler. Passene kan hentes igen dagen efter, når de er blevet registreret.

Cykler

Det er gratis at låne en cykel til kortere ture. Skal du bruge cyklen over flere timer, kan cykler lejes i receptionen. Det er oplagt at tage cyklen eller gå en tur til den nærmeste landsby, Axos, der ligger et par kilometer fra retrætet. Her kan du nyde det lokale landsbyliv og få en kop kaffe eller en lille frokost på en af byens hyggelige, små tavernaer.

Drikkepenge

I Grækenland er det normalt at give drikkepenge, men det forventes ikke på retrætet. Indkomsten er lav, og specielt for de lavtlønnede (rengøringspersonale og chauffører) er drikkepenge med til at få husholdningsbudgettet til at hænge sammen.

Det er normalt, at man lægger lidt i drikkepenge til rengøringen, hvis man har været tilfreds. EUR 10-20 den sidste dag er passende. Har man været på heldagstur vil EUR 5,- til chaufføren være passende. Når man spiser på restaurant udenfor retrætet, er det normalt at runde op med 8-10 %. 

Dyner og puder

Der forefindes Coco-Mat dyner og puder i alle værelser og lejligheder. Allergivenlige dyner og puder uden fjer kan rekvireres i receptionen. Har du brug for en allergivenlig dyne og/eller pude, anbefaler vi, at du giver os besked på forhånd.

Ekstra opredning

Alle lejligheder har som minimum to standardsenge. Derudover kan der i nogle af lejlighederne reddes op til en eller flere personer. Opredningerne er som regel af ringere kvalitet end standardsengene. Det kan være en sovesofa, en drømmeseng, en udtræksseng eller udtræksstol. Der ydes som regel kompensation herfor i form af ekstrasengsrabat. Dette fremgår af billet-rejsebeviset.

Gæst i et andet land

Som gæst i et andet land er det vores opgave at tilpasse os de lokale skikke. Eksempelvis tager grækerne lettere på aftaler end vi nordboere – især når det kommer til det med tidspunkter. Tingene er heller ikke så velorganiserede som i Skandinavien, og man kan derfor godt opleve, at tingene tager lidt længere tid, end vi er vant til.

Lad det ikke blive et irritationsmoment. Det hører sig til i syden og er en del af den græske kultur. Tag det som en oplevelse, og nyd, at du er på ferie. Det fører som regel ikke noget godt med sig, hvis man begynder at skælde ud eller irettesætte.

Grækernes attitude og sprogbrug kan også virke mere fandenivoldsk, end vi er vant til fra Danmark og til tider kan det virke ubehøvlet. Sådan er det sjældent ment, men de fleste grækere er ærlige omkring deres følelser og pakker sjældent deres meninger ind. På retrætet opleves de lokale grækeres service og adfærd særdeles venlig, imødekommende og gæstfri.

Håndklæder

Alle værelser og lejligheder har ansigtshåndklæder, almindelige håndklæder, badehåndklæder og poolhåndklæder. Der er håndklædeskift tre gange i løbet af opholdet samt efter behov. Du skal blot lægge håndklædet på gulvet eller give personalet besked.

Indkøbsmuligheder

Den nærmeste landsby er Axos, der ligger ca. 2 km fra retrætet. Her finder du de lokale taverner, der byder på simple frokostretter, græsk kaffe og iskaffe. Derudover er der et par små hyggelige butikker med forskelligt håndværk såsom vævede tæpper og broderede duge. Axos har også en lille kiosk, hvor du kan finde tørvarer såsom kiks, chips, chokolade og cigaretter. Alle de små taverner og butikker i Axos modtager kun kontanter (EUR) og tager ikke kort.

Det er ikke muligt at købe solcreme, toiletartikler og lignende i Axos eller i nærheden af retrætet. Medbring derfor selv cremer og toiletartikler hjemmefra.

Kaffe- og tefaciliteter mv.

Alle værelser og lejligheder har el-koger samt en lille skål med tebreve og Nescafé.
Retrætet har en kaffebar ved receptionen. Her er det muligt at købe græsk kaffe samt espresso og andre specialitetskaffer, hjemmedyrket urtete, øl, vin og sodavand.

Læge

Nærmeste lægeklinik ligger ca. 15 minutter fra retrætet. Lægen kommer gerne på sygebesøg.

Massage

Der findes et lille spaområde på stedet, hvor der blandt andet tilbydes massage til rimelige priser. Vi kan desværre ikke tilbyde forhåndsreservation hjemmefra, så vi anbefaler at man i stedet reserverer tid til massage på ankomstdagen.

Medicin

Nærmeste apotek ligger i forbindelse med lægeklinikken 15 minutter fra retrætet. Vi kan som regel få lægen til at tage lidt medicin med, når han er på sygebesøg, så vi undgår transporten til apoteket.

Pas og visum

Husk gyldigt pas. Et pas, der udløber under rejsen, er ugyldigt. For rejser til Grækenland kræves der ikke visum for danske statsborgere eller for statsborgere fra andre EU- eller EFTA-lande.

Bestil nyt pas i god tid og beregn mindst én måned. Danske statsborgere, der har glemt sit pas, eller som ikke har fået fornyet sit pas i tide, kan købe et nødpas (provisorisk pas) ved henvendelse til politiet i afrejselufthavnen.

For udenlandske statsborgere og personer med fremmedpas gælder særlige regler, og der kan være visumkrav. Den rejsende er selv ansvarlig for eventuelt visum. Undersøg altid i god tid om visum er påkrævet hos den græske ambassade, og i givet fald om det skal udstedes inden afrejse eller ved ankomst. Eventuelle udgifter til visering påhviler den rejsende og er rejsebureauet uvedkommende.

Prisniveau

Forvent at prisniveauet på Kreta er 26-52 % lavere end i København (januar 2024).

Solbeskyttelse

Selv i de kolde måneder er UV-indekset højt på Kreta. Vi anbefaler derfor at anvende en vandafvisende solcreme med høj faktor. Gerne faktor 30-50. Derudover anbefaler vi at medbringe en solhat, der dækker ørerne, ansigtet og nakken. Vi fraråder desuden at solbade i direkte sollys midt på dagen. Vent hellere til efter kl. 16.00. På vandreturene anbefaler vi, at kroppen, skuldrene og lårene er dækket til. Vælg et par luftige bomuldsshorts, der ikke sidder for tæt samt en luftig skjorte eller t-shirt. Tætsiddende sportstøj kan også være en god idé, så længe der er tale om svedtransporterende materiale. 

Specialmad – vegetarisk – glutenfrit

Såfremt du ønsker specialmad (diabetiker, allergiker, vegetar etc.), skal vi bede dig meddele os det ved rejsebestilling samt igen ved tjek ind på retrætet, så vil der blive taget højde for det i løbet af opholdet.

Swimmingpool

Retrætets swimmingpool er åben fra maj til og med oktober. Ved poolen er der gratis solstole og bruser. Der er poolhåndklæder i alle lejligheder. Håndklæderne skiftes tre gange om ugen samt efter behov. Man skal blot selv sige til. Pooltemperaturen varierer i løbet af dagen. Typisk er poolen 4-5 grader koldere om morgenen end om aftenen. Poolens max. temperatur ligger på ca. 22 grader i maj og oktober og stiger langsomt til ca. 30 grader i juli.

Sæson og vejr

Når vi når ind i april, ligger Kreta hen i et duftende orgie af blomster og krydderurter. I dagtimerne kommer temperaturerne op på 25 grader, og allerede i løbet af maj-juni måned kommer temperaturerne op på 28 grader i dagtimerne. Det regner almindeligvis kun i byger, og nætterne er behagelige.

Om sommeren fra juli-august falder der sjældent regn. Temperaturerne stiger kraftigt og kan nå helt op på 40 grader i dagtimerne. Især i august kan ekstreme temperaturer være et problem for personer med kredsløbsbesvær.

Efteråret (september-november) er ligesom foråret (april-maj) optimal for vandreture i bjergene. Temperaturerne falder til et mere behageligt niveau omkring de 22-26 grader i september og oktober samt 15-20 grader i november. Havet holder længe på varmen, og vandtemperaturen kan sagtens holde sig på de 22-25 grader helt ind i oktober. I slutningen af oktober kan nætterne begynde at blive kølige, og vejret begynder så småt at blive mere ustadigt med regnbyger ind imellem. Fra november måned bliver det nødvendigt med en varm trøje eller sweater i løbet af dagen, og det er almindeligt med vedvarende regn, ligesom det kan blæse op i løbet af dagen og blive køligt om natten.

Telefon og netværk

Der er begrænset mobildækning på retrætet.

Tøjvask

Det er muligt at vaske tøj på retrætet mod betaling.

Valuta

Valutaen i Grækenland er Euro. Kursen er ca. 745, dvs. at 100 Euro svarer til ca. 745 danske kroner.

Vand

Vandet på retrætet kan købes på flaske eller drikkes direkte fra hanen, da det er kvalitetssikret kildevand.

Vandresko/-støvler/-stave

Vi anbefaler at medbringe et par lukkede vandresko eller vandrestøvler. Åbne vandresandaler kan også bruges, men vær opmærksom på, at man let får småsten i sandalerne, når vi går på de små stier. Til gengæld fylder de ikke så meget i kufferten.

Hvis man er glad for at gå med sine vandrestave, er det en god idé at medbringe dem på rejsen. Vi har desværre ikke mulighed for at stille vandrestave til rådighed, så de skal altid medbringes hjemmefra.

Værdigenstande

Hoteller og restauranter påtager sig ikke ansvaret for værdisager, hvorfor det anbefales ikke at medbringe for store beløb i kontanter, kostbare smykker og lignende. Endvidere anbefaler vi at deponere værdisager i boks eller i receptionen.

Værelsets aflevering

Ifølge internationale hotelregler skal værelset forlades senest kl. 09.00 sidste feriedøgn. Værelset skal være klargjort til nye gæster senest kl. 15.00. Det endelige tidspunkt for aflevering af værelset i forbindelse med hjemrejsen oplyses af rejselederen. Sker afrejsen sent på dagen, vil der dog oftest være adgang til et fælles værelse, hvor der kan skiftes tøj m.m. inden afgang.

WiFi

Der findes gratis trådløs internet i receptionsområdet. Vi anbefaler at begrænse brugen af emails, SMS og mobiltelefoni på retrætet. Hvis der skal foretages nødvendige opkald, henstiller vi til, at man går en tur eller diskret sender en SMS.

Yoga

Den yoga, vi dyrker, er fortrinsvis Hatha yoga og Yin yoga for begyndere og let øvede, som derudover tilpasses den enkeltes niveau. Rejsen inkluderer 18 timers yogaundervisning inkl. introduktion, tips, meditationer, afspænding/body scan og reflektion.

Hvis du aldrig har dyrket yoga før, eller hvis du næsten lige er startet, anbefaler vi, at du deltager i introduktionerne. 

Øvelserne tilpasses niveauet, dvs., at øvelserne ikke er så teknisk svære. Selv hvis du ikke er begynder, vil du sagtens kunne blive udfordret. Vores yogalærer er god til at få alle med, således at alle kan udvikle sig på hvert deres niveau (begynder og let øvet).

Yogaudstyr

Vi har alt det nødvendige udstyr på retrætet, inkl. yogamåtter, bolsters, blokke etc. Hvis du har din egen yogamåtte, som du er glad for, er du naturligvis velkommen til at medbringe den, men det er ikke noget krav, at man selv har sit eget udstyr med.

Få tilbud og nyheder via e-mail.
Vi sender kun ud når vi har noget på hjerte

 

Ved tilmelding til nyhedsbrevet accepterer jeg samtidig Tid til ro's privatlivspolitik.