Yogarejser med kravfrihed, ro og natur

Hvis du drømmer om en yogarejse, hvor alt er planlagt hjemmefra, så har vi lidt forskellige forslag. Det første forslag er vores yogarejser til Enagron, der foregår på Kreta oppe i bjergene langt fra civilisationen. Det andet er vores også på Kreta, hvor vi laver Yoga ved havet på Alianthos Suites på Souda-halvøen. Det tredje forslag er til Kretas sydkyst, hvor vi også bor helt ud til havet på Agios Pavlos. Det fjerde går til Cypern, og foregår i den vestlige side af den græsktalende side af landet, og de sidste to er vores yogarejser til Andalusien, hvor yogaen foregår på en gammel borg, samt Zanzibar, hvor vi kombinerer yoga med sol og lækre strande i en spændende og meget anderledes kultur.

Vi anbefaler vores yogaophold til alle, der har lyst til at kombinere ro og fordybelse med et lærerigt yogaforløb under varme himmelstrøg og med muligheden for at være en del af et inspirerende fælleskab. Det har stor betydning for de fleste at møde medrejsende, der deler interessen for et bedre velvære.

Rejs alene eller sammen med en ven

Når vores gæster mødes, er det typisk på tværs af aldersskel og faggrupper, men med en fælles erfaring eller interesse inden for yoga og mindfulness. Den delte interesse bliver omdrejningspunktet for et fællesskab, der hurtigt føles trygt og kendt.

På den måde er vores yogarejser både til dig, der ønsker at dele oplevelsen med en god ven eller veninde, men også til dig, der rejser alene og måske ønsker nye bekendtskaber.

På vores rejser er alt kravfrit

Det ligger os meget på sinde, at retræteopholdet skaber det frirum, som mange af os søger i hverdagen. Derfor er der ingen forventninger om, at du deltager i yogasessionerne, fællesskabet eller de mindfulde aktiviteter. De er blot rammen om dit retræteophold.

Det er altid individuelt, hvilke behov vi har, og hvad vi har brug for fra dag til dag. Så det er vigtigt, at du selv mærker efter, både hvad du har lyst til, men også hvad du har behov for.

Dagene er planlagt med et forudsigeligt program med morgen- og eftermiddagsyoga de fleste dage. Du kan vælge at deltage i begge sessioner, eller eksempelvis vælge den ene fra og på den måde få muligheden for at vælge noget andet til - uden at du må vælge yogaen helt fra den pågældende dag.

Daglige sessioner med ro og fordybelse

Med undtagelse af rejsedagene inviterer vi hver dag til fælles yoga. De fleste morgener starter med at vi vækker kroppen med meditation og hatha yoga.

Om eftermiddagen runder vi dagen af med yin yoga. Yin er en mere indadvendt yogaform, der forbinder din krop og dit sind. Kontinuerligheden i den daglige yoga giver dig et godt udgangspunkt for at få bygget nogle gode vaner op, hvis du selv ønsker at praktisere derhjemme.

I hatha og yin yoga arbejder vi med balance mellem krop og sind, både den fysiske og mentale. Vi har fokus på åndedrættet og styrker vores kropsbevidsthed.

Vores yogarejser er for alle. Niveauet vil primært være tilpasset begyndere og let øvede.

Hvad er yin yoga?

Yin yoga bliver også kaldt stilhedens yoga. Yin er en mere feminin tilgang til yoga, end eksempelvis Ashtanga. I Yin yoga handler det ikke om at opbygge styrke i musklerne. Det handler derimod om at spænde af, opbygge fleksibilitet og strække bindevævet.

I Yin yoga bliver vi i længere tid i de forskellige stillinger og der kan sagtens gå både fire og fem minutter i hver stilling. I starten kan det føles mærkeligt, men med tiden begynder man at sætte pris på det langsomme tempo og det som der sker i kroppen, når man giver sig hen, slipper spændingerne i musklerne og bare accepterer at tyngdekraften er der uden at kæmpe i mod.

Alle der har en krop, har en yogakrop

Vores tilgang til yoga er, at den er skabt for os alle. Man skal ikke kunne noget for at dyrke yoga, udover at trække vejret, man skal ikke have noget bestemt tøj, og man skal ikke have en bestemt krop. Når vi laver vores yogarejser, handler det om noget helt andet. Vi skal bare være.

Derfor vil du opleve den totale kravfrihed på vores yogarejser. Det gælder i alt, hvad vi laver - også når vi ikke er på måtten. Vi inviterer til yoga, og man behøver hverken melde til eller fra. Hvis man kan mærke, at man har mere brug for at blive på værelset eller gå en tur, så gør man bare det.

Kravfriheden er en del af vores DNA. Sammen med ro, omsorg og natur. På Kreta har vi eksempelvis økologisk, vegetarisk halvpension inkluderet i rejsens pris, men hvis der er nogen, der foretrækker at spise kød, så har vi det på kortet som tilkøb.

Historien om 80% yogien

For noget tid siden stødte jeg på en af de dygtigste yogalærere, jeg nogen sinde har mødt, Helene Thorsen. Jeg husker, at jeg sagde til mig selv: 'Hende vil jeg bare have med i vores team'. Og det fik jeg heldigvis. Siden har Helene og jeg kørt uddannelser sammen, og Helene har undervist rundt omkring i verden for Tid til ro både i mindfulness og i yoga.

På et tidspunkt fortalte Helene mig om 80 % yogien, og jeg nød virkelig den historie. Det var så rigtigt og befriende at høre på, særligt fordi det passede så godt til vores egne værdier om kravfrihed.

Historien om 80 % yogien handler om en yogi, der insisterer på at give sig selv lov til 'kun' at gå 80 % af vejen. Det blev illustreret med en lille tændstikmand og ordene 'Yogamåtte - check. Yogatøj - check. Yogasmøg - check.'

Historien om 80 % yogien rammer fuldstændig plet i forhold til vores tilgang. Yoga handler først og fremmest om at have det godt og om at udvikle sig i sit eget tempo - uden at forcere noget. Vores mission er at skabe en ramme, som kan rumme alle og få alle til at nyde at dyrke yoga.

Stressreduktion med yoga og meditation

Vi har valgt at begrænse os til hatha yoga og yin yoga, fordi det er nogle yogaformer, som alle kan være med til. Vi undgår generelt Ashtanga og andre meget aktive og dynamiske former, da disse ofte er teknisk svære for begynderne.

Vi har dog en enkelt afgang hvert år med Mette Skovmand Lassen, hvor vi laver hatha og ashtanga for begyndere. Ring til os på 76125251, hvis du er interesseret i at deltage i denne rejse.

Det vi ønsker at skabe med vores yogarejser, er en oplevelse, hvor alle føler sig på lige fod, og hvor alle kan deltage uanset niveau. Der vil være rig mulighed for at slappe af ved poolen eller i havet, deltage i en guidet meditation med vores danske yogalærer, eller gå med på en vandretur i den smukke natur.

Læs mere om de forskellige yogarejser:

Alianthos Suites, Kreta (Yoga ved havet) - klik her!

Enagron, Kreta (Yoga på bjerget) - klik her!

Agios Pavlos, Kreta (Yoga på Kretas sydkyst) - klik her!

Castillo de Monda, Andalusien (Yoga på borgen) - klik her!

Paradisos Hills, Lysos (Yoga i Cypern) - klik her!

Vi kombinerer yoga med safari, strandliv eller ro i bjergene

Unaset hvor i verden du rejser hen, så fungerer det på den måde, at vi kombinerer yoga med noget andet. I Sydafrika er der inkluderet et omfattende program med guidede vandreture i bushen, samt flere safariture på åbne safaribiler.

På Enagron i de kretensiske bjerge, har vi inkluderet en guidet havevandring i retrætets urtehave, men efterfølgende tesmagning. Der er også inkluderet en guidet byvandring i den historiske landsby Axos.

Går rejsen til den gamle borg El Castillo de Monda i Andalusien, har vi inkluderet en vandretur i landsbyen Monda, samt en dag med strand og byvandring i turistbyen Marbella.

Vores yogarejser til The Spa på Koh Chang har også inkluderet en række halvdagsture, blandt andet en vandretur med skole- og tempelbesøg i landsbyen, tre forskellige halvdagsture til øens bedste strande, samt en sejltur med lokal gondol i mangroven. Hotellet ligger på kanten af junglen omgivet af frodig tropisk natur.

Læs mere om vores forskellige programmer i menuen til venstre.

Der må gerne være noget både for krop, sind og sjæl

Ved at kombinere med andre aktiviteter får vores yogarejser et bredere fundament. Det vil stadig være en yogarejse med 1-2 daglige sessioner, men fordi man kan tage til stranden ind i mellem, eller køre ud på en safaribil og opleve naturen, bliver der mere tale om en helhedsoplevelse.

Det må gerne være sådan, at både krop og sjæl får lidt med hjem.

Når rejserne er tilrettelagt på den måde, er det også lettere for nybegyndere, at tage springet og få sig tilmeldt den første yogarejse. Det er også lettere at rejse to personer sammen, hvor det måske kun er den ene, der dyrker yoga, da den anden, der (endnu) ikke dyrker yoga allerede hjemmefra ved, at der også er andre aktiviteter på rejsen.

Afbudsrejser med yoga

Hvis du planlægger at rejse indenfor en relativ kort tidshorisont, kan jeg anbefale dig at kigge på siden med alle vores afbudsrejser. Her har vi filtreret alle de udsolgte afgange fra, så du kun ser de afgange, der er ledige.

Vi glæder os til at se dig!

 

Kh. Lisbeth Tobiesen, Tid til ro