Man-fre 09.00-16.00

Min billet

Yin Yoga i Andalusien

En uge med Yin yoga, gourmet,
vandreture og spansk kultur

Se store billeder

Yin Yoga med dansk yogalærer

8 dage med gourmet, vandreture og kultur

Bestil din mindfulnessrejse til Andalusien nu - klik her!

Vi rejste rundt i Middelhavsområdet tilbage i foråret 2015, for at lede efter nye retrætesteder. På vores rejse stødte vi på et smukt og fuldstændig isoleret sted i en grøn og frodig naturpark i de andalusiske bjerge.

Vi oplevede en helt særlig atmosfære på stedet. Især udsigten fra den skønne have og stemningen foran den buldrende ild i pejsestuen gjorde indtryk.

Retrætet Cerro de Hijar er nu blevet vores faste retræte i Andalusien og naturparken er blevet opgraderet til nationalpark. Her er en enestående natur, og retrætet ligger helt isoleret højt oppe på en bjergside med den skønneste udsigt og direkte adgang til nationalparken.

Vejen op til retrætet ender blindt, hvilket betyder, at der ingen trafiklarm er, og stilheden i bjergene kan derfor folde sig uforstyrret ud.

Vi anbefaler dette retræteophold til alle, der prioriterer natur, kultur og gourmet.

Læs mere om dagsprogrammet her!

Andalusisk landkøkken

Stedet er unikt, fordi det ligger på kanten af nationalparken, Sierra de Las Nieves, fordi vi har et lækkert landkøkken med fokus på gourmet, og fordi vi har lokalmiljøet med den kulturrige landsby Tolox i rimelig gåafstand (ca. 3 km).

Når man træder ud fra retrætets arealer, går man direkte ud i nationalparken.

Vi har udsigt ud over bjergene og Tolox, der er en af de karakteristiske ’hvide landsbyer’ i Andalusien, hvor alle huse i byen er kalket hvide.

Gå til rejsebestilling - klik her!

Tolox street art festival

Tolox er desuden værtsby for den årlige 'street art festival', hvor kunstnere fra hele landet (og udlandet) kommer til den lille by for at male på de hvide bygninger eller opføre spændende skulpturer.

De bedste af værkerne får lov til at blive, så byen har på den måde udviklet en ret omfattende permanent udstilling efterhånden.

Ferie med fællesskab

Rejsen er ideel for solorejsende, da der er mulighed for fællesspisning og at bo i enkeltværelse, uden at skulle komme af med for mange penge. 

Programmet er desuden tilpasset årstiderne med det noget køligere vejr i bjergene i forårs- og efterårsmånederne. Gennemsnitstemperaturen ligger på omkring 18-25 grader.

Når temperaturerne er til det, foregår yogaen udendørs. Resten af tiden foregår det indendørs, blandt andet i pejsestuen.

Du kan på retrætet lære nye mindfulnessværktøjer eller blot slippe sindet fri og komme væk fra den travle hverdag. 

Opholdet inkluderer daglige yin yoga sessioner, samt adgang til åbent mindfulnessværksted.

Der er desuden inkluderet en skøn halvpension (med gourmet om aftenen), flere vandreture, dansk rejseleder og dansk KRON-certificeret yogalærer.

Vi glæder os meget til at vise stedet frem og håber, at du vil blive lige så forgabt i dette smukke sted, som vi selv er blevet det.

Se datoer og priser - klik her!

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til mig på telefon 69162024. Læg en besked, hvis jeg ikke svarer, så ringer jeg tilbage til dig.

Jeg glæder mig til at tale med dig!

De bedste hilsner 

 

Lisbeth Skøtt Tobiesen
Ergoterapeut, mindfulnessinstruktør og certificeret stress coach

 

P.S. Hvis du har lyst til at bruge noget af vores undervisningsmateriale, kan du downloade det gratis fra vores arkiv - klik her!

Yoga bjerg i Andalusien
Tolox, Andalusien
Blid yin yoga på bjergside i Andalusien
Tolox street art, Andalusien
Mindfulnessværksted i Cerro de Hijar, Andalusien
Blid yin yoga i haven på Cerro de Hijar, Andalusien

Program for rejsen til Cerro de Hijar (Yogarejse)

8 dage med 7 nætter på retrætet. Dansk rejseleder og dansk yogalærer under hele opholdet.

Bestil din egen yogarejse - klik her!

Dag 1

Ankomst til retrætet

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Vi anbefaler at man møder op i afrejselufthavnen senest to timer før flyafgang. Så er der god tid og ro til at finde check-in skranken og aflevere sin baggage.  

Ved ankomsten i Málaga lufthavn bliver vi taget imod af vores dansktalende rejseleder, som kører os direkte til retrætet i privat minibus.

Turen fra lufthavnen til retrætet tager en god times tid.

Når vi ankommer til retrætet, bliver vi indkvarteret i vores værelser. Cerro de Hijar er en gammel hacienda, bestående af 18 værelser fordelt på to etager.

Retrætet ligger højt på en bjergside midt i nationalparken Sierra de las Nieves, kun omgivet af uspoleret natur. Vi har udsigt ud over dalen og kurbyen Tolox, der ligger ca. 3 km fra retrætet.

Ved sen ankomst serveres en kold anretning på værelset.

Bestil din rejse - klik her!

Hotel Cerro de Hijar

Dag 2

Yin yoga i skønne omgivelser

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Vi vågner op til en klassisk andalusisk morgenbuffet med god kaffe og te, frisk frugt, yoghurt, croissanter, landbrød, lufttørret skinke, ost, tomatsalsa, olivenolie, ost mv. samt friskpresset appelsinjuice.

Efter morgenmaden og efter du lige har fået set stedet lidt an og måske fået en ekstra kop kaffe, så mødes vi til et velkomstmøde og en lille rundvisning på retrætets arealer. Under velkomstmødet vil rejselederen og yogalæreren introducerer sig selv, sådan lidt mere formelt. 

Efter rundvisningen inviterer vi til en session med yin yoga. Denne yogaform er en meget blid form for yoga, hvor vi arbejder med kroppens led og bindevæv. 

Yin yoga anvendes blandt andet til forebyggelse af stress og angst. I Yin yoga holder vi stillingerne i længere tid, hvilket bevirker at de spændinger vi har i kroppen bliver frigivet. 

Resten af dagen er til fri disposition.

Du kan sidde på terrassen og nyde solen med en god bog, tage dig et hvil på værelset, gå en tur i nationalparken, svømme i poolen, lade dig forkæle i jacuzzien eller den infrarøde sauna. Der er mange muligheder for restitution. 

Gå til bestilling af rejse - klik her!

Hvis du har lyst, så har du også muligheden for at leje en Mountain Bike, og cykle rundt i bjergene. Hotellet har også et lille bibliotek inde i pejsestuen, hvor du kan låne en bog. 

I løbet af dagen er restauranten åben for frokost for egen regning. Det er også muligt at gå en tur til landsbyen Tolox og nyde spanske tapas til meget fornuftige priser.

Vi har åbent mindfulnessværksted hele dagen, hvor du kan komme og gå, som du har lyst. Det er muligt at låne bøger om yoga, stress og mindfulness eller låne remedier, hvis du gerne vil tegne, male eller lægge puslespil.

Aftensmaden serveres i restauranten. Vi får serveret en 3-retters aftenmenu, og der er dækket op til fællesspisning i restaurantens hyggelige atmosfære. Vin og vand kan tilkøbes.

Køkkenet på Cerro de Hijar er klassisk andalusisk med et moderne twist. Køkkenet er optaget i Michelinguiden, dog uden stjerner, men det er nu alligevel noget, man er stolte af på retrætet.

Vi arrangerer fællesspisning ved langbord hver aften for dem, der har lyst.

Vi har et stort ønske om, at alle har det godt, og at der er mulighed for at slappe af og hygge sig. Derfor har man mulighed for at vælge frit fra aften til aften, om man ønsker at deltage i fællesspisningen, eller om man hellere vil spise alene.

Du er velkommen til at sætte dig ved et andet bord, eller få serveret maden mere privat i retrætets have eller i pejsestuen.

Se priser og datoer - klik her!

Yogasession på hotel Cerro de Hijar

Dag 3

Byvandring i Tolox

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Vi starter dagen med blid Yin yoga inden morgenmaden. Yin yoga er en nænsom form for yoga, hvor alle kan være med, uanset niveau.

Vi har fokus på afspænding, blide stræk af bindevævet og opbygning af fleksibilitet. Man kan sagtens befinde sig i samme yogastilling i flere minutter og yogaen er teknisk ukompliceret.

Når vejret er til det, går vi op på bjerget bag retrætet og laver yogaøvelserne i solopgangen. Vi går i langsomt tempo og nyder stilheden og udsigten over områdets skønhed, mens dagen vågner omkring os.

Efter morgenmaden inviterer vi på en dejlig vandretur til landsbyen Tolox.

Landsbyen fungerer som kurby og er samtidig en af de såkaldte hvide landsbyer, hvor alle huse er kalket hvide. Turen er på knap 10 km i alt og kræver, at du er i nogenlunde form og vant til at gå længere ture.

Hvis der er nogen som ønsker at tage en taxa hjem, så er dette også muligt. Vejen hjem er nemlig kun opadgående, og kan være lidt strabadserende.

Vi stopper op på byens lille torv for at sanse den stille summen af landsbyliv. Herfra kan vi gå rundt i de små, smalle gader og suge til os af de mange rolige indtryk. For dem der har lyst, besøger vi den lokale kirke, der er et af byens store samlingssteder. Særligt omkring påske.

Der er også mulighed for at blive i byen og spise frokost på et af de lokale tapassteder.

Frokosten er for egen regning. 

Når vi er tilbage på retrætet, er der ikke mere på programmet før sidst på eftermiddagen, hvor vi runder af med yin yoga. Så eftermiddagen kan eventuelt tilbringes på terrassen i solen med et koldt glas vin, eller man kan synke ned i de bløde havemøbler i retrætets have og lukke øjnene lidt i solen. Der er også en skøn pool, der måske frister. 

Om aftenen serveres en 3-retters andalusisk menu.

Bestil rejsen - klik her!

Landsbyen Tolox

Dag 4

Yoga i solopgang

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Hvis vejret er til det, så tager vi afsted ved solopgang, hvor vi følges med vores yogalærer op til et af områdets smukke udkigspunkter og dyrker yin yoga mens vi mærker varmen fra morgensolen.

Når vi kommer hjem igen, vil der være morgenmad, og efterfølgende er der mulighed for at tage en frisk dukkert i poolen. Du har også mulighed for at gøre det før morgenmaden. 

Resten af dagen er til fri disposition 

Vi foreslår at benytte sig af de mange øvelser og øvrige remedier, vi har i vores åbne mindfulnessværksted, eller lade sig fordybe i stilheden på en gåtur i de naturskønne omgivelser. 

Du kan også nyde en afslappende stund i retrætets spaafdeling med lindrende behandlinger som f.eks. infrarød sauna eller massage.

Massagen skal bestilles minimum en dag før du ønsker at blive masseret, da det er lokale massører nede fra byen som kommer. 

I løbet af eftermiddagen inviterer vi til endnu en session med yin yoga, for dem der har lyst.

Gå til rejsebestilling - klik her!

Aftensmaden serveres i restauranten ved langbord. Hvis du hellere vil spise alene, kan du tage en bakke med på værelset, eller få maden serveret på terrassen eller ved et separat bord.

smuk have Cerro de Hijar

Dag 5

Vandretur og gourmetaften

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Morgenens session med blid yin yoga sætter nænsomt gang i blodcirkulationen. Det er en god måde at varme kroppen op på inden dagens vandretur. 

Efter morgenmaden har vi arrangeret en vandretur med engelsktalende lokalguide i et nyt område i nationalparken. Rejselederen vil som altid være med til at oversætte lokalguiden. 

På vandreturen er der god tid til at sanse den omkringliggende natur med alle dens lyde og dufte og farver. Det hele er så fint og uspoleret. Beskyttet af UNESCO.

Området huser bl.a. kongeørnen og sumpbæveren samt et rigt fugleliv. Fugleinteresserede kan med fordel medbringe en kikkert hjemmefra.

Hvis vi er heldige, kommer vi måske til at møde en af de lokale fåreflokke, hvor dyrene går rundt med klokker, der kan høres på lang afstand. 

Som altid er turen noget du selv vælger til eller fra, og skulle du have lyst til at vandre på egen hånd, har vi et vandrekort til dig i receptionen. Det kunne være en kortere tur eller en længere tur, en langsommere tur, eller hvis du har brug for at vandre for dig selv.

Når vi er tilbage på retrætet vil der være en yin yoga session, for dem der har lyst.

Aftensmaden serveres som altid i restauranten, men denne aften holder vi gourmetaften med en 5-retters menu, hvor køkkenet får lov til at vise os lidt af hvad de kan.

Vi forkæles med lækre smagsoplevelser og skønne anretninger. Der er desuden mulighed for at tilkøbe vinmenu.

Bestil din egen rejse nu - klik her!

Mindful vandretur i bjergene

Dag 6

Yoga og gåtur i bjergene

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Dagen i dag starter ud med den daglige yin yoga efterfulgt af andalusisk morgenmad.

Efter morgenmaden og måske en ekstra kop kaffe, har du mulighed for at mærke efter hvad du har behov for at lave i løbet af dagen. 

Måske du har behov for at slappe af ved poolen med en god bog, eller tage på en af de afmærkede vandreruter der er i nationalparken. 

Om eftermiddagen byder vi igen på yin yoga, for dem der har lyst. 

Gå til rejsebestilling - klik her!

Vi har alle brug for egenomsorg, så et lille tip til dagen i dag kunne handle om det. Vi anbefaler at du bruger dagen på at mærke efter, og skelne mellem hvad du har lyst til og hvad du har brug for.

Retrætets have har flere små kroge, som man kan trække sig til og nyde naturen over en kop kaffe eller en god bog. Det kan også være at du har brug for bare at lade solen varme dig, og lave nogle små mindfulness-øvelser med fokus på at giv-slip, accept eller kærlig venlighed. Mindfulness er let og kan praktiseres af alle. Og så ved vi fra forskningen at der er særdeles effektivt mod stress, når det praktiseres jævnligt.

Mindful gåtur i bjergene i Andalusien

Dag 7

Den rolige dag

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Vores yogalærer inviterer til turens sidste morgensession med yin yoga. Morgenbuffeten er som altid åben bagefter, og frister med frisk kaffe og nypresset juice.

Efter morgenmaden inviterer vi til fælles vandremeditation i nationalparken.

Vi vandrer i stilhed og i et langsommere tempo end normalt, og har fokus på åndedrættet og hvert enkelt skridt mod jorden. På den måde kan vi ved hjælp af vores bevidsthed bringe vores nærvær ind i vandringen. Hjernen får en velfortjent pause fra tanker, og kroppen lades op med frisk luft, frisk ilt til cellerne og skønne indtryk fra naturen.

Naturparken er trods sin billedskønhed ikke meget besøgt, og vi er heldige at kunne vandre uforstyrret og nyde naturen uden afbrydelser. 

Resten af dagen er til fri disposition uden programsatte aktiviteter. Vi foreslår at benytte sig af de rolige omgivelser og bruge dagen på at give sig hen i fordybelse.

Den rolige dag afsluttes med en yin yoga session, for dem der har lyst.

Aftensmaden serveres i restauranten som altid.

Bestil din egen rejse nu - klik her!

Hotel Cerro de Hijar terasse

Dag 8

Hjemrejse til Danmark

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Efter morgenmaden og udtjekning fra retrætet, kører vi samlet mod lufthavnen i privat bus. Turen til lufthavnen tager en god times tid. Vores rejseleder hjælper med check-in i lufthavnen.

Vi ønsker alle en god hjemrejse.

Andalusien udsigtspunkt

Programmet er vejledende. Ved ankomsten til Andalusien udleveres det endelige program. Det endelige program tager bl.a. højde for vejret. Indholdsmæssigt vil der ikke være forskel på det vejledende program og det endelige program, kun rækkefølgen kan være ændret.

Priser og datoer for yogarejser til Andalusien i 2024

NB: Har du problemer med at bestille, så ring til os på 69162024, eller skriv til os på Messenger.

På denne side viser vi den billigste ledige totalpris pr. person ved to personer inkl. fly, halvpension, transfer og bagage. Klik på 'Bestil nu'-knappen for at se priser for andre værelseskategorier og enkeltværelser. Alle rabatter er fratrukket i de viste priser.

 

Garanteret afgang
Vi garanterer at vi er nok deltagere til at gennemføre alle vores flyrejser på denne side.
Vi lægger nemlig ikke flere rejser op, end vi ved vi kan sælge.

Hvis vi aflyser af andre årsager, får du alle dine penge tilbage - kontant indenfor 14 dage!

 Vi aflyser automatisk, hvis Udenrigsministeriet fraråder ikke-nødvendige rejser.

  

Prisen inkluderer:

 • Rutefly til Málaga t/r
 • Indtjekket bagage samt håndbagage
 • Modtagelse i lufthavnen i Málaga af vores dansktalende personale samt transfer til retrætet t/r
 • 7 nætter på retrætet Cerro de Hijar ***+ i Sierra de las Nieves National Park
 • Indkvartering i individuelt indrettede hotelværelser med aircondition, centralvarme, hårtørrer, eget bad og toilet samt fransk altan eller udgang til fælles terrasse
 • 7 gange andalusisk morgenbuffet
 • 6 gange andalusisk 3-retters aftenmenu (menuen varierer dag for dag)
 • Gourmetaften med 5-retters menu
 • Måltiderne serveres i restauranten eller privat for dem, der gerne vil være alene
 • Guidet vandretur til kurbyen Tolox inkl. dansktalende rejseleder
 • Guidet vandretur i naturparken inkl. frokost og dansktalende rejseleder
 • Guidet vandremeditation i naturparken inkl. dansktalende rejseleder
 • Introduktion til meditation, afspænding og yin yoga
 • 6 gange morgenyoga (yin for begyndere og lettere øvede) med dansk yogalærer
 • 6 gange aftenyoga (yin for begyndere og lettere øvede) med dansk yogalærer
 • Åbent mindfulnessværksted, hvor du kan komme og gå, som du vil under hele opholdet og tegne, male, høre musik eller sidde i stilhed
 • Alle skatter og afgifter forbundet med rejsen
 • Dansktalende rejseleder og dansk yogalærer under hele opholdet

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikkevarer, frokost, lommepenge, bagagetillæg og personlige indkøb
 • Ekstra aktiviteter (sauna, massage, jacuzzi, ekstra vandreture, vinsmagning etc.)
 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring

Dette skal du være opmærksom på:

❗️ Der kan være lugt af røg fra bålet på retrætet. Det kan sætte sig i tøjet.

❗️ Akustikken på stedet er hård.

 

Værelsestyper på Cerro de Hijar

Vi har forskellige værelsestyper på Cerro de Hijar. Du kan læse mere om de forskellige værelsestyper nedenfor.

Værelse med fransk altan (Ca. 15 kvm)

Vores almindelige dobbeltværelser ligger på 1. sal og har to sengepladser og fransk altan.

Værelserne har separat badeværelse med bad/douche, føntørrer og toilet.

Desuden er der aircondition samt kaffe- og tefaciliteter.

Standard bungalow på Pondok-Sari
Standard bungalow på Pondok-Sari soveværelse udsnittet i træ
Standard bungalow på Pondok-Sari soveværelse

Junior Suite med fransk altan (Ca. 20-25 kvm)

Vores Junior Suiter ligger på 1. sal og har to sengepladser, fransk altan og separat badeværelse med bad/douche, føntørrer og toilet.

Suiterne har aircondition, kaffe- og tefaciliteter og TV.

Junior Suiterne er ca. 30 % større end almindelige værelser.

Standard bungalow på Pondok-Sari
Standard bungalow på Pondok-Sari soveværelse udsnittet i træ
Standard bungalow på Pondok-Sari soveværelse

Værelsesoversigt på retrætet

Vælg dit favoritværelse hjemmefra

Nedenfor ses et oversigtskort over værelserne samt værelsestyperne på Cerro de Hijar. 
Her kan du inden bestilling skabe dig et overblik over værelsernes beliggenhed.

Bemærk: Det koster kr. 490,- ekstra at vælge et bestemt værelse hjemmefra.

Oversigt over værelserne på Cerro de hijar

Se med, når Lisbeth Tobiesen viser et eksempel på Mindful Yoga

Se alle vores videoer på youtube - klik her!

Om retrætet

Retrætet har en fordelagtig beliggenhed. Du får kombinationen af at kunne indånde naturens rene, friske luft langt fra civilisation, samtidig med at du har muligheden for at opleve det autentiske landsbyliv i en af Andalusiens små, hvide byer.

Yoga i de andalusiske bjerge

Tæt på (ca. 50 meter) Sierra de las Nieves National Park, som ligger vest for Málaga, ligger retrætet Cerro de Hijar helt uforstyrret i naturskønne omgivelser. Nationalparken ligger som hjertet i et større område, der er fredet af UNESCO som et biosfærereservat med zoner, der støtter den bæredygtige udvikling.

Her vokser den spanske ædelgran, fyrretræet Pinsapo, sig til imponerende højder, mens små floder løber i skovbunden, og dyr som den sorte stork, skarven og bjerggeden har deres habitat i parken.

Yin yoga i naturens dybe, stille ro

Der vil være nogle morgener, hvor vores yogalærer invitere os op på en lille udkigspost, hvor vi vil dyrke yoga i takt med at solen står op og varmer vores kroppe lidt efter lidt med dagens gyldne stråler.

Hvis du også har lyst til at opleve nationalparken på egen hånd, så er der også rig mulighed for dette, da der er flere afmærkede vandreruter tæt på retrætet. Er man mere eventyrlysten, kan man gå på opdagelse på de små stier og lade sig indkapsle af de fredelige omgivelser. 

Læs mere om vandremeditation - her!

Den hvidkalkede kurby Tolox

Hvis du står i haven ved retrætet og kigger udover landskabet og den dybe dal der udformer sig, så har du mulighed for at se en af de karakteristiske hvidekalkede landsbyer. Tolox ligger ikke langt fra retrætet, da der er ca. 3.5 km ned til byen. 

I gamle dage var der en hellig kilde placeret i kurbyen, som tiltrak pilgrimme langvejsfra på grund af sin helende effekt.

Det vand der strømmer ned fra bjergene er meget mineralrigt. Vandet siges at afgive en mild form for radioaktiv damp. hvilket skulle være helbredende på især sygdomme relateret til åndedrættet, såsom astma, bronkitis og allergier. Derfor er byen i dag kendt som en kurby, hvor man kan få diverse spabehandlinger, der udnytter naturens og kildens helende kvaliteter. 

Tolox' kultur og kunstværker

Byen er meget sanselig og gå rundt i og der er en helt speciel summen i byens små, smalle gader. Man får en fornemmelse af de lokales daglige landsbyliv. Der er også mange forskellige kunstværker og  placeret og malet rundt omkring i byen. Alt fra hæklet garn rundt om de spanske citrontræer eller kæmpe malerier på nogle af de hvidkalkede vægge. 

Du har også mulighed for at besøge byens små tavernaer med tapas og lokale vine eller de gamle kirker.

Yoga og egenomsorg

Følelsen af at være langt væk fra civilisationen rammer allerede på vej mod retrætet, hvor der bliver længere og længere imellem de små landsbyer, og naturparken fylder mere og mere i baggrundsbilledet. For enden af en snørklet grusvej ligger Cerro de Hijar; isoleret på en bjergside, omgivet af komplet stilhed og uspoleret natur. 

Yogarummet er rustikt og har et meget stort vindue ud til bjerglandskabet, så når du står og dyrker yoga, har du mulighed for at lade dit blik glide henover dalen og bjergene og virkelig bare nyde den flotte udsigt. 

Retrætets beliggenhed og de æstetiske rammer forenes med wellnessfaciliteter. Det giver os en enestående mulighed for at lave et retræteophold med plads til fordybelse og restitution.

Du har mulighed for at nyde din morgenkaffe på den nye træterrasse. På retrætet er der mange muligheder for finde nogle hyggelige steder og kroge, hvor du kan sidde for dig selv og slappe af. Måske nyde en god bog, mens du lytter til det rislende vand fra det lille springvand. 

Nærværende ro for krop og sjæl

De fleste af vores gæster vælger at tage på retræteophold for at få en pause fra en aktiv og måske hektisk hverdag. Mens andre kan have behov for restitution efter en belastende periode i ens liv. 

Restitution handler om at give krop og sind ro til at genfinde balancen. Et retræteophold giver mulighed for at tage en pause fra hverdagens pligter og forventninger og at lægge arbejde, familieliv, rengøring og madlavning på hylden i en uges tid. Når du fysisk får de vante rutiner og forstyrrende elementer på afstand, kan du bedre få et mentalt pusterum. På den måde får du plads til at mærke din krops signaler. 

Det er også derfor vi tilbyder at lave yin yoga under opholdet, da det er en yogaform hvor man kan blive hjulpet med at finde og give slip på sin krop og sind. Man er lang tid i stillingerne, hvor man giver slip på sine muskler og sit åndedræt.

Når man er på Cerro de Hijar befinder man sig på kanten af nationalparken 'Sierra de las Nieves'. Beliggenheden af retrætet gør at man oplever en særlig stilhed når man er der, som kan være med til at give en form for nærvende ro for kroppen. Hotellet er omfavnet af bjerge, som er beklædt med grøn og frodig natur. Vi ved, at naturen kan have en beroligende effekt på nervesystemet, og da vi selv besøgte retrætet første gang mærkede vi det på egen krop og sind.

Se vores andre yogarejser - klik her!

Yin Yoga og fordybelse i naturlige omgivelser

Både ude og inde er der god mulighed for at dyrke yoga. Du har mulighed for at tage yogapude og yogamåtte med udenfor og derved nyde stilheden og den lune forårsbrise. Yogarummet er også altid åbent, så det har du også mulighed for at gøre brug af, hvis du har lyst.

Har du brug for lidt inspiration har du mulighed for at gøre brug af de forskellige remedier, kan du bruge vores små refleksionskort, der kan hjælpe dig til en mindful tankegang. 

Vores danske rejseleder inviterer på to vandreture i nationalparken. En vandremeditation, hvor vi vandrer sammen i stilhed, samt en mindful vandretur til vandfaldet i den midterste dal. I dalen holder vi pause, og her har du mulighed for at bade under det vilde vandfald. Den UNESCO-beskyttede nationalpark har et rigt fugleliv, og du kan med fordel medbringe en kikkert. 

Yoga som alle kan deltage i

I retrætets pejsestue har vi et åbent mindfulnessværksted. Her har vi puslespil og malergrej samt et lille bibliotek med bøger om blandt andet mindfulness og stresshåndtering, som du er velkommen til at låne. Har du lyst til at være kreativ og tegne eller male, har vi forskellige remedier som du frit kan bruge.

Programmet for ugen byder på forskellige daglige aktiviteter, som du har mulighed for at deltage I, hvis du har lyst. 

Vi dyrker yoga to gange om dagen, den første gang om morgenen før morgenmad. Den anden gang senere på dagen. Tidspunktet vil variere fra dag til dag. Du kan frit vælge om det er noget som du har lyst til at deltage i eller ej. Hvis man kun har behov for en gang yoga en dag, så er det bare det man gør.  

Hver morgen er der yin yoga for dem der har lyst. Yin yoga er for alle, da yogaen er teknisk ukompliceret. Vi arbejder med blide stræk og langsomme bevægelser samt fokus på åndedrættet. Yin yoga har en stressdæmpende og beroligende effekt. Nogle morgener starter vi med en kort mindful gåtur og laver yogaøvelserne på bjerget bag retrætet. 

Alle aktiviteter er valgfrie, og det ligger os meget på sinde, at du lytter til dine egne behov under opholdet og vælger fra og til, som du har lyst. Der er ingen forventninger, og vi har stor forståelse for, at det er individuelt, hvordan man vil nyde sin rejse. Er du træt, så sov. Hvil dig, og tag omgivelserne og stilheden ind.

Læs mere om mindfulness - her!

Selvforkælelse og saunabehandling

Wellnessområdet ligger på kanten af bjerget med udsigt over naturparkens uendelige vidder. Her kan du læne dig tilbage i den varme jacuzzi og indånde højdens rene, friske luft.

Retrætet tilbyder infrarød saunabehandling, som er en afslappende terapiform kendt for sine helbredende egenskaber. Varmepaneler i saunaen afgiver en harmløs infrarød strålevarme, der optages igennem hudens overflade, og temperaturen i saunaen ender på omkring 45-60 grader (hvorimod det bliver op til 90-100 grader varmt i en almindelig sauna).

Massøren som er tilknyttet til retrætet tilbyder både afspændings- og sportsmassage, som hun individuelt tilpasser dine behov.

Du er velkommen til at opholde dig på wellnessområdet for at nyde udsigten og atmosfæren. Den udendørs pool er altid åben og til fri afbenyttelse og byder på en frisk og kølig oplevelse, da den ikke er opvarmet.

Smag på Andalusien

Den gastronomiske madoplevelse på Cerro de Hijar er delikat og gennemført, og der er lagt vægt på smagsnuancer, konsistens og udtryk. Køkkenchefens talent er nævnt og anerkendt i Michelin-guiden siden 2011 - dog uden stjerner. Som en særlig gestus får vi under opholdet mulighed for at nyde en 5-retters gourmetmenu sammensat og tilberedt af selvsamme køkkenchef.

Lokale og friske råvarer

Auberginer og solmodne tomater er gengangere i det spanske og andalusiske køkken, og generelt bruges flere forskellige grøntsager i anretningerne. Retrætet benytter sig af de omkringliggende landbrug og bruger årstidens grøntsager, hvilket betyder, at alle køkkenets råvarer altid er friske og af høj kvalitet.

Der bliver kræset for detaljen i klassiske og traditionelle retter, der primært stammer fra det andalusiske køkken med forskellige elementer fra spanske kendinge. Sammensætningen er simpel men kreativ.

Om måltiderne og rammerne omkring dem

Morgenmaden er enkel og typisk spansk med croissanter og landbrød, lokal charcuteri, serranoskinke, fintskåret tomatsalsa og friskpresset juice. Derudover byder buffeten på ost, marmelade, yoghurt, müsli og friskskåret frugt. Kaffen er af god kvalitet, og der er frit valg mellem friskbrygget espresso, latte eller cappuccino. Derudover serveres filterkaffe, te og varm kakao. 

Til frokost tilbyder køkkenet lette snackretter, pastaretter, supper eller hovedretter fra aftenens menukort. Den nærmestliggende landsby, Tolox, ligger i gåafstand fra retrætet, og byens små tavernaer er også et besøg værd. Her kan du for eksempel smage en af de traditionelle spanske tapas-anretninger og samtidig opleve de lokales autentiske landsbyliv.

Til aftensmad bliver vi præsenteret for en 3-retters menu med forret, hovedret og dessert. Alt efter, hvad du har lyst til den pågældende aften, kan aftensmaden nydes på egen hånd eller som fællesspisning i restauranten - med mulighed for at slutte dagen af i hinandens selskab.

Atmosfæren i restauranten er æstetisk og stilren, hvor de rustikke træmøbler er et fint kompliment til den klassiske bordopdækning og de sarte, lyse duge. Af hensyn til gæsterne er restauranten ikke placeret op af køkkenets summen, men i stedet i den modsatte ende af hotellet. På Cerro de Hijar er det nemlig en prioritet, at gæsterne får den mest optimale oplevelse, og derfor ligger restauranten i rolige omgivelser med udsigt til haven og poolen. Måltider og drikkevarer kan selvfølgelig nydes i retrætets have, hvis det er det man lyster. 

Opholdet er inklusiv halvpension (morgen- og aftensmad). Retrætets snacks og lette frokostretter kan bestilles til fornuftige priser.

Vinkortet byder på nye smagsoplevelser

Restauranten byder på et bredt og spændende vinkort fra klassiske spanske vine til nye og finurlige flasker, man ikke lige finder nede hos vinhandleren - blandt andet skønne vine fra lokalområdet. Alt sammen til fornuftige priser.

Retrætested i Cerro de Hijar
yogabjerget i Cerro de Hijar, Andalusien
Bjergudsigt Cerro de Hijar
Tolox byvandring
Yoga i Andalusiens bjerge
Vandretur i Cerro de Hijars naturskønne omgivelser
yoga på bjerg i Andalusien
Gæster i bjergene i Andalusien
Solnedgang over Cerro de Hijar
Gæster og får i Andalusiens bjerge på vandretur
Pool på Cerro de Hijar
Fællesskab og vin i Andalusien
Gourmetmad i Andalusien

Det praktiske

NB: Oplysningerne her på siden gælder kun for denne specifikke rejse. Information af generel karakter er samlet på vores 'Værd at vide'-side. Du er også velkommen til at ringe til os med dine spørgsmål på 69162024 eller skrive til os via Messenger eller e-mail.

Ankomst til Málaga

Ved ankomst til lufthavnen i Málaga finder du vores danske rejseleder i ankomsthallen lige efter toldkontrollen. Når du først har passeret toldkontrollen, kan du ikke komme tilbage igen. Det er derfor vigtigt, at du har alle dine kufferter og tasker med.

Når alle gæster er kommet igennem toldkontrollen, går vi samlet ud til vores bus, der kører direkte til retrætet. Ved ankomst til retrætet skal du aflevere dit pas ved tjek ind. Herefter udleveres der værelsesnøgler. Passene kan hentes igen dagen efter, når de er blevet registreret.

Første inkluderede måltid er aftenmåltidet på ankomstdagen.

Drikkepenge

I Spanien er det normalt at give drikkepenge, men det forventes ikke på retrætet. Indkomsten er lav, og specielt for de lavtlønnede (rengøringspersonale og chauffører) er drikkepenge med til at få husholdningsbudgettet til at hænge sammen.

Det er normalt, at man giver lidt i drikkepenge til rengøringen, hvis man har været tilfreds. EUR 10-20 den sidste dag er passende. Når man spiser på restaurant udenfor retrætet, er det normalt at runde op med 8-10 %.

Kontanter

Det er en god idé at tage kontanter med, i tilfælde af at man får brug for en taxa, eller har lyst til købe fra en gadehandler. Du kan hæve i lufthavnen eller i Tolox og på retrætet kan du betale med kort. 

Gæst i et andet land

Som gæst i et andet land er det vores opgave at tilpasse os de lokale skikke. Eksempelvis tager spanierne lettere på nogle ting i livet, end vi nordboere – især når det kommer til det med tidspunkter. Tingene er også organiseret på en anden måde, du kan derfor godt opleve, at nogle ting tager længere tid, end derhjemme.

På retrætet har personalet f.eks. hver især flere arbejdsopgaver og vil derfor både være i morgenbuffetten og i baren om eftermiddagen, samtidig med at de hjælper til i køkkenet. Derfor er der ikke konstant bemanding i baren eller i receptionen, og det kan give lidt ventetid. Lad det ikke blive et irritationsmoment. Prøv at være tålmodig og lad tiden flyde. Det hører sig til i syden og er en del af den spanske kultur. Tag det som en oplevelse, og nyd, at du er på ferie. Det fører som regel ikke noget godt med sig, hvis man begynder at skælde ud eller irettesætte.

Spanierne er generelt livsglade og venlige, men deres attitude og sprog kan virke mere udfarende og følsom, end vi er vant til fra Danmark. Faktisk er spansk kultur generelt mere konservativ end dansk kultur. Man ser f.eks. meget sjældent spaniere så berusede at de mister kontrollen. Spaniere er for det meste også meget velklædte, og så er de i udgangspunktet ikke dus første gang, man mødes. På retrætet opleves de lokale spanieres service og adfærd særdeles venlig, imødekommende og gæstfri.

Håndklæder

Alle værelser har ansigtshåndklæder samt almindelige håndklæder. Poolhåndklæder kan hentes i receptionen. Der er håndklædeskift tre gange i løbet af opholdet samt efter behov. Man skal blot lægge håndklædet på gulvet eller give personalet besked. 

Indkøb i udlandet

Vi kan desværre ikke gå ind i sager, hvor en gæst føler sig dårligt behandlet af forretninger eller handlende uanset eventuelle oplysninger fra rejselederen. Såfremt du ønsker at købe varer i udlandet til senere hjemsendelse, tilråder vi, at du sikrer dig korrekte oplysninger om reglerne for indførsel i Danmark, herunder behovet for særlige certifikater.

Læge

Nærmeste læge ligger ca. 30 minutter fra retrætet.

Medicin

Nærmeste apotek ligger i forbindelse med lægeklinikken 30 minutter fra retrætet.

Mindfulnessværksted

På retrætet har vi et åbent mindfulnessværksted med et lille bibliotek, hvor du kan komme og gå, som du vil, eller låne rekvisitter med fra. Vi har bl.a. yogamåtter, staffelier, pensler, farveblyanter og olie- og akvarelmaling samt bøger, musik og puslespil.

Yin yoga

Den yoga, vi dyrker på retrætet, er en meget blid form for Yin yoga. Yogaen er teknisk ukompliceret og kræver ikke forhåndskendskab til yoga. Øvelserne fokuserer på åndedræt og kropsbevidsthed og ikke på fysik. Øvelserne kan udføres af stressramte, fordi de ikke er fysisk krævende, men tværtimod har en stressdæmpende virkning.  

Du behøver ikke medbringe egen yogamåtte. Vi har alle remedier på retrætet.

Pas og visum

Husk gyldigt pas. Et pas, der udløber under rejsen, er ugyldigt. For rejser til Spanien kræves der ikke visum for danske statsborgere eller for statsborgere fra andre EU- eller EFTA-lande.

Bestil nyt pas i god tid, og beregn mindst én måned. Danske statsborgere, som har glemt sit pas, eller som ikke har fået fornyet sit pas i tide, kan købe et nødpas (provisorisk pas) ved henvendelse til politiet i afrejselufthavnen.

For udenlandske statsborgere og personer med fremmedpas gælder særlige regler, og der kan være visumkrav. Den rejsende er selv ansvarlig for eventuelt visum. Undersøg altid i god tid om visum er påkrævet hos den spanske ambassade og i givet fald, om det skal udstedes inden afrejse eller ved ankomst.

Eventuelle udgifter til visering påhviler den rejsende og er rejsebureauet uvedkommende.

Prisniveau

Forvent at prisniveauet i Andalusien er 37-50 % lavere end i København (januar 2024).

Påklædning

Selve opholdet handler om at slappe af. En del af det at slappe af handler om at være afslappet klædt. Vi lægger op til praktisk fritidstøj om dagen og ’smart casual’ om aftenen, dvs. polo/skjorte og pæne shorts eller lange bukser til mænd, samt skjorte/bluse, shorts/lange bukser eller afslappet uformel kjole/nederdel til kvinder. Vi fraråder højhælede sko eller stiletter på grund af ujævnt terræn.

I det sene efterår og det tidlige forår kan aftenerne være kolde, og dagtemperaturerne kan svinge, så husk at medbringe en varm trøje. Både i marts/april og oktober/november måned kan vejret byde på høj sol og godt 20 grader, men der kan også være enkelte dage med byger og blæst samt noget lavere temperaturer.

Husk nogle gode vandresko samt strømper, solcreme og solhat/kasket til vandreturene.

Det er en god ide at medbringe 1-2 sæt sportstøj eller løstsiddende tøj til yogasessionerne.

Specialmad – vegetarisk – glutenfrit

Såfremt du ønsker specialmad (diabetiker, allergiker, vegetar etc.), skal vi bede dig meddele os det ved rejsebestilling samt igen ved tjek ind på retrætet, så vil der blive taget højde for det i løbet af opholdet.

Swimmingpool

Retrætets swimmingpool er som udgangspunkt åben året. Ved poolen er der gratis solstole. Poolhåndklæder kan hentes i receptionen. Håndklæderne skiftes tre gange om ugen samt efter behov, man skal blot selv sige til.

Idet poolen er uopvarmet, varierer pooltemperaturen i løbet af dagen. Typisk er poolen 4-5 grader koldere om morgenen end om aftenen. Poolens max. temperatur ligger på ca. 16-18 grader i april og oktober.

Sæson og vejr

I det sene efterår og det tidlige forår er dagtemperaturerne stadig noget højere end i Danmark. Der kan være dage med over 20 grader, og ellers ligger gennemsnitstemperaturen på 18 grader. Det er helt optimalt vejr for vandreture i bjergene, når det netop ikke er for varmt, og solen ikke har for meget magt.

Enkelte dage kan byde på byger, og det kan blæse op, hvilket får duften af naturparkens grantræer frem. Men det betyder også, at dagene kan være kølige, og det kan blive nødvendigt med lange bukser og en varm trøje eller sweater i løbet af dagen. Så medbring tøj, der kan holde dig varm og korte ærmer og shorts/nederdel til de dage, der byder på høj sol.

Telefon og netværk

Der er begrænset mobildækning på retrætet.

Tøjvask

Der er mulighed for at få vasket tøj på retrætet. Der afregnes direkte med retrætet.

Valuta

Valutaen i Spanien er Euro. Kursen er ca. 745, dvs., at 100 euro svarer til ca. 745 danske kroner.

Vand

Vand kan købes på flaske på retrætet. Vandet i hanen er ikke tilsat klor og dermed ikke godkendt af regeringen som drikkevand. De lokale samt personalet på retrætet drikker dog vandet direkte fra hanen. 

Vandresko/-støvler/-stave

Vi anbefaler, at du medbringer et par lukkede løbesko, vandresko eller vandrestøvler. Åbne vandresandaler kan også bruges, men vær opmærksom på, at du let kan få småsten i sandalerne, når vi går på de små stier. Til gengæld fylder de ikke så meget i kufferten.

Er du glad for at gå med vandrestave, er det en god ide at medbringe dem på rejsen. Vi har desværre ikke mulighed for at stille vandrestave til rådighed, så de skal altid medbringes hjemmefra.

Værdigenstande

Hoteller og restauranter påtager sig ikke ansvaret for værdisager, hvorfor det anbefales ikke at medbringe store beløb i kontanter, kostbare smykker og lignende. Endvidere anbefaler vi at deponere værdisager i boks eller i receptionen.

Værelsets aflevering

Ifølge internationale hotelregler skal værelset forlades senest kl. 10.00 sidste feriedøgn. Værelset skal være klargjort til nye gæster senest kl. 15.00. Det endelige tidspunkt for aflevering af værelset i forbindelse med hjemrejsen oplyses af rejselederen. Sker afrejsen sent på dagen, vil der dog oftest være adgang til et fælles værelse, hvor der kan skiftes tøj m.m. inden afgang.

WiFi

Der findes gratis trådløs internet i receptionsområdet. Vi anbefaler at begrænse brugen af e-mails, SMS og mobiltelefoni på retrætet. Hvis der skal foretages nødvendige opkald, henstiller vi til, at man går en tur eller diskret sender en SMS.

 

Få tilbud og nyheder via e-mail.
Vi sender kun ud, når vi har noget på hjerte

 

Ved tilmelding til nyhedsbrevet accepterer jeg samtidig Tid til ros privatlivspolitik.