Man-fre 09.00-16.00

Min billet

Luksus vandreferie – 10 gode råd til dig, der ønsker komfort

  1. Drop teltet og overnat på hoteller
  2. Mulighed for bad
  3. Vandrestøvler og strømper i god kvalitet
  4. Uld eller silke som inderste lag
  5. Spis godt på din luksus-vandreferie
  6. En luksus-vandreferie med planlagte aktiviteter
  7. Sørg for snacks af god kvalitet
  8. En luksus-vandreferie med god tid
  9. Husk din grundform
  10. Medbring god kaffe

Download 10 gode råd til luksus vandreferie - Klik her!

Der findes mange forskellige måder at tage på en vandreferie. En vandreferie behøver ikke nødvendigvis at være forbundet med at sove i telt, undvære bad og spise simpel mad lavet over åben ild. Du kan sagtens skrue på et par knapper, så du får en luksus vandreferie. På den måde kan du kombinere det bedste fra begge verdener.

Luksus vandreferie

Vi har samlet 10 gode råd til dig, der ønsker en luksus vandreferie. En luksus vandreferie kan også være en gylden middelvej for parret eller rejsegruppen, der har forskellige ønsker til en fælles ferie. Ved at tage på luksus vandreferie kan I indgå et kompromis, så der bliver lidt af begge verdener.

1. Drop teltet og overnat på hoteller på din luksus vandreferie

Mange forbinder vandreferier med overnatning på luftmadrasser i et telt. De to ting behøver dog ikke at være to sider af samme sag. Du kan sagtens booke overnatning på hoteller, når du er på vandreferie. På et hotel kan du komme til at sove i en god og blød seng, når du er på vandreferie, og nøjes med at bruge dagtimerne udendørs og i naturen. Brug dagtimerne på at vandre fra sted til sted, og brug aftenerne og nætterne indendørs på et hotel.

2. Mulighed for bad på din luksus vandreferie

For nogle kan det være uoverskueligt og måske endda grænseoverskridende at undvære det daglige bad. Du kan sørge for at arrangere en luksus vandreferie, hvor du er sikker på at kunne komme i bad. Det kan du enten gøre ved at overnatte på hotel eller motel, eller du kan overnatte i telt på campingpladser med badefaciliteter.

3. En luksus vandreferie med vandrestøvler og strømper i god kvalitet

Det er nødvendigt for en god vandreferie, at du har fodtøj af ordentlig kvalitet. Når det kommer til fodtøj, bør du derfor ikke gå på kompromis. Sørg for at få råd og vejledning fra en erfaren sælger, og køb det par, der passer dig bedst. Det samme gælder strømperne. Køb strømper i god kvalitet, som er ånd bare, uden irriterende sømme der gnaver, og som er lavet i et absorberende og hurtigtørrende materiale.

Download guide til luksus vandreferie - Klik her!

4. En luksus vandrerejse med uld eller silke som inderste lag

Sørg for at være godt klædt på fra inderst til yderst. Det er særligt vigtigt, at det inderste lag er af god kvalitet. Alt efter vind og vejr kan du med fordel klæde dig i uld eller silke. Begge materialer hjælper dig med at regulere varme og absorbere sved. Når du er behageligt og rart klædt på, vil du også automatisk føle dig mere tilpas og opleve turen mere luksuriøst. 

5. Spis godt på din luksus vandreferie

Vandreferier behøver ikke at være forbundet med mad over åben ild eller tørre sandwicher af hvidt brød og kødpålæg. På vandreferier kan du sagtens prioritere at spise godt. I kan enten vælge at spise på restaurant eller café, eller I kan sørge for at planlægge ruten, så I overnatter nær en campingplads med køkken og madlavningsfaciliteter.

Fakta

Vandreferie kan være godt for krop og sjæl samtidigt med at det er en god måde at få motion på. Du kan opleve meget varierede landskab og smuk natur på dine vandreture. En vandretur behøver ikke være en overlevelsestur, så sørg for at du føler dig godt tilpas og har de rigtige fornødenheder med.

6. En luksus vandreferie med planlagte aktiviteter

Sørg for at lave små pauser fra vandringen undervejs, hvis I har lyst til det. I kan planlægge små stop, hvor I bruger et par timer på at være kulturelle i en lille by, på et museum eller historiske monumenter. I kan også udnytte naturen undervejs og slå lejr på en strandbred og bade eller spise frokost ved en søbred eller i skoven.

Download Lisbeths guide til luksus vandreferie - Klik her!

7. Sørg for snacks af god kvalitet på en luksus vandreferie

Det er vigtigt at holde blodsukkeret stabilt undervejs. Dine medbragte snacks behøver ikke at være tørret frugt eller tørt brød. Sørg for at medbringe snacks af god kvalitet, som er holdbare i flere dage. Du kan købe og medbringe dine snacks hjemmefra, så længe de er pakket rigtigt ind.

8. En luksus vandreferie med god tid

Giv jer selv friheden til at sige fra en dag, hvis benene trænger til en pause, hvis I har brug for at lave noget andet, eller hvis der er noget andet, som fanger jeres interesse. Sørg for at planlægge en rejse med god tid, så I ikke skal jage igennem og presse jer selv til at gå i et bestemt tempo. Der er meget luksus forbundet med følelsen af frihed og tid uden bagkant.

9. Husk din grundform og oplev en mere luksuriøs vandreferie

En god grundform er en af de vigtigste ting for dig, der ønsker komfort på din luksus vandreferie. Der er ikke noget som en overbelastet ryg eller ømme fødder og ben, der kan sætte en stopper for det høje humør på en rejse. Sørg derfor for at oparbejde en god grundform inden din vandrerejse. Gå ture med oppakning på ryggen i dine vandrestøvler, træn og styrk din ryg, og stræk ud.

10. Medbring god kaffe på din luksus-vandreferie

Hvis du er kaffe elsker, kan du medbringe udstyret til at lave en god kop kaffe. For de inkarnerede kaffe elskere kan det være svært at undvære den daglige kop morgenkaffe. Det kan for nogen endda være endnu værre at skulle drikke sur og dårlig kaffe. Medbring derfor lidt udstyr til at kunne lave en god kop kaffe. Det behøver ikke at kræve meget mere end nogle gode, kværnede bønner, kaffefiltre, en tragt og en gryde til at koge vand i.

Download luksus vandreferie i printvenlig format - klik her!

Andre artikler der måske vil interessere dig 

Se liste med alle vores artikler - Klik her!

Meditation til søvn
Gode råd til at styrke din mentale balance
Gode råd til camino i Grækenland
Vandreferie for seniorer