Mindfulnessrejser med kravfrihed, omsorg og natur

Forkæl dig selv med en rejse til et af vores populære mindfulness retreats. Alle vores mindfulnessrejser er med dansk mindfulnessinstruktør og dansk rejseleder.

Forkæl dig selv med en mindfulnessrejse

Vi anbefaler et mindfulnessophold til alle, der lever et liv med høj aktivitet i det daglige. Det behøver ikke være høj fysisk aktivitet. Det kan sagtens være høj hjerneaktivitet. Mindfulness har nemlig den egenskab, at den reducerer mængden af stresshormoner i kroppen og får hjernen til at slappe af.

Derfor er mindfulness populært blandt sports- og erhvervsfolk samt til behandling af stress.

Hvem tager på mindfulnessrejse?

Vores mindfulness rejser henvender sig til alle, der er nysgerrige på mindfulness på den ene eller anden måde. Vores gæster er meget forskellige og kommer med vidt forskellige baggrunde, men de har alle det til fælles, at de nyder naturen, roen og ikke mindst god mad og forkælelse.

På vores rejser kan du deltage i dit eget tempo. Vi ynder kravfriheden og dyrker på ingen måde det stræbsomme. Hos os skal man ikke kunne noget og man skal ikke ville noget. Man behøver ikke have et mål med rejsen, det vigtigste er at man vælger turen for sin egen skyld. Det handler et langt stykke hen ad vejen om egenomsorg.

Vi plejer at sige, at det eneste man skal kunne er at trække vejret. Og det kan vi alle.

Vi anbefaler vores mindfulnessrejser til alle, der gerne vil bo og leve i pagt med naturen

Noget af det som vores gæster sætter aller mest pris på ved vores rejser, er at vi altid bruger små og autentiske retrætesteder langt fra de traditionelle turistruter.

Det betyder at vi kan komme helt tæt på lokalbefolkningen på en naturlig måde, der gør at alle slapper af og åbner sig op overfor hinanden på en nysgerrig og venlig måde.

På Kreta bor vi langt oppe i bjergene blandt gede- og fårehyrder og landsbyens familier. I Sydafrika bor vi et par timers kørsel ude i den sydafrikanske bush, hvor dagene går med vildtpleje og konserveringsprojekter for truede dyrearter.

I Andalusien bor vi på kanten af naturparken 'Sierra de las Nieves', og nærmeste civilisation er den lille landsby, Tolox, der er en af de berømte 'hvide landsbyer' i Andalusien.

I Thailand bor vi på den lille ø Koh Chang, som også betyder elefantøen. Det er den fjerneste ø med færgeforbindelse i Siambugten. Øen ligger næsten helt ovre med grænsen til Cambodja. På Koh Chang bor vi praktisk talt på kanten af junglen helt ud til mangroven.

Vi har tilrettelagt rejserne, så du kan bruge tiden præcis som du har brug for. Det er vores erfaring, at der ofte er forskel på hvad vi har brug for, og hvad vi har lyst til. Vores mindfulnessinstruktør hjælper deltagerne til at give slip og blive bedre til på egen krop at mærke efter hvad man har brug. Dette sker blandt andet via guidede meditationer, forskellige mindfulnessøvelser i naturen og blid mindful yoga.

Vælg en mindfulnessrejse med Tid til ro, hvis du bare gerne vil mærke kravfriheden

Kravfriheden ligger dybt i vores DNA og er et af vores fire værdiord (De tre øvrige værdiord er ro, omsorg og natur). Kravfrihed er det modsatte af stress. Kravfrihed er det der sker, når der hverken er indre krav eller krav fra omgivelserne.

Forestil dig, at du vågner en morgen og der ikke er nogen krav til dig overhovedet. Du skal absolut intet. Det er mad nok, der er penge nok, der er kærlighed nok, der er ikke et ego der kræver at du skal blive et sundere eller et bedre menneske. Det eneste du skal, er at være.

Sådan er kravfrihed.

Langt de fleste af os er opdraget til at præstere, enten gennem vores kultur eller fra vores forældre, venner eller kollegaer. Det er også fint. Uden præstation ville vi ikke have haft den civilicerede verden som vi lever i idag.

Men når de mange krav som vi stiller til os selv og hinanden, bliver konstante og vedvarende - og vi ikke giver os selv tilstrækkelig med pauser fra dem, så kan de mange krav udvikle en slags vedvarende belastning på vores nervesystem. Sker det over længere tid kan vi udvikle stress.

Derfor er kravfrihed både et middel mod stress og for manges vedkommende en kærkommen pause fra det hele.

Yoga, meditation og vandreture

Hver dag er der aktitiviteter på mindfulessrejserne, som bidrager til at skabe indre ro. Der er daglig meditation eller mindful yoga eller vandreture på programmet. Alle aktiviteter er på et niveau, som ikke kræver forudgående kendskab.

Eksepelvis den blide mindful yoga, der kan udføres af alle. Yogaen minder mest om nogle bløde og rolige stræk, som laves stående eller liggende.

Det kan også være vandreturene, som typisk er relativ korte. Vi går altid i langsomt tempo og vandreturene er aldrig teknisk svære eller strabadserende. Hvis man er dårlig gående, eller bare af en eller anden årsag ikke føler, at man er klar til, eller har lyst til at gå hele turen, kan man på nogle af vores retrætesteder blive kørt i bil.

Dette gælder eksempelvis på Enagron på Kreta, samt på nogle af vandreturene på Rhino Lodge i Sydafrika og The Spa i Thailand.

Vi lærer dig at meditere - meditation for begyndere

Meditation er en vigtig del af vores fællespraksis og samtidig er meditation et af de foretrukne værktøjer, når det kommer til at skabe ro og grobund for stressreduktion.

Det er et effektivt værktøj, der er let at lære for alle.

Groft sagt handler meditation om at slippe tankerne. I praksis foregår det ved at man øver sig i at give slip, typisk ved at vende tilbage til sit eget åndedræt hver gang en tanke kommer forbi ens bevidsthed.

Når meditation trænes hver dag over en periode, vil den for de flestes vedkommende begynde at blive mere eller mindre autonom, og til sidst kræver det ikke særlig meget at komme i en meditativ tilstand.

De færreste vil ikke opleve en meditativ tilstand fra starten af, men mange vil alligevel opleve en blandet følelse af træthed og udhvilethed efter deres første meditation, lidt lige som når man har sovet middagslur. Så er det som regel tegn på, at man har været der, i et eller andet omfang.

Vi plejer at sige, at hvis det ikke lige lykkes at komme i meditativ tilstand, så har vi i det mindste haft en skøn afspænding. Vi skal nemlig ikke noget, heller ikke når vi mediterer.

Sig til hvis du har brug for mere betænkningstid

Lad os holde pladsen i 24 timer, det er gratis og uforpligtende. Du går bare ind og bestiller rejsen på normal vis her på hjemmesiden, alternativt kan du ringe til os på 76125251. Så længe du ikke har betalt depositum er din rejse ikke bindende.

Vi håber at du tager fat i os, hvis du har lyst til at trække stikket for en stund eller hvis du har brug for at begive sig ud på et autentisk eventyr med masser af ro, natur, ægthed og substans.

Hvis du skal rejse indenfor kort tid, anbefaler vi at du kigger på vores side med afbudsrejser. Her kan du se hvilke rejser der er ledige og hvilke rejser der er udsolgt.

Hvis du har spørgsmål, kan du altid skrive til os på post@tidtilro.dk eller ringe på 76125251.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Mange kærlige hilsner

 

Lisbeth Skøtt Tobiesen

Ergoterapeut, mindfulness instruktør og certificeret stress coach

 

P.S. Fik du ikke bestilt din rejse i tide, eller er den rejse, som du lige kiggede på pludselig blevet udsolgt, så tag fat i os på 76125251. Måske kan vi få ekstra pladser, også selvom rejsen står til at være udsolgt.