Man-fre 09.00-16.00

Min billet

Yogarejse til Koh Chang, Thailand

Økologisk yogaretreat i eksotiske
omgivelser med skøn halvpension og fuld aktivitetsprogram

NYHED: Direkte fly med Thai Airways!

Se store billeder

Øko-retreat på kanten af junglen

13 dage med økologisk halvpension, udflugter og daglig yoga med dansk yogalærer

Yoga på naturskønt øko-retreat på kanten af junglen

Glæd dig til en uforglemmelig yogarejse til Thailand. Vi lægger ikke skjul på vores egen fascination af Thailand, og vi vil gerne vise vores gæster det smukke gamle kongerige, som det var for 30 år siden. Især de uspolerede øer ude i den østlige del af Siambugten, hvor turismen foregår som for 30 år siden, før den for alvor fik fat. 

Koh Chang er i stor grad elskværdigt for den skønne natur og dybe ro. Koh Chang er hovedøen og en af mere end 40 småøer, der til sammen udgør 'Mu Ko Chang National Park'. Parken dækker et område på mere end 650 km2, hvoraf ca. 70% er marinepark. Selve Koh Chang består af en række bjerge dækket med jungleskov og omkranset af nogle meget smukke sandstrande.

Se priser og datoer - klik her!

Vi bor på østsiden af øen, på kanten af junglen lige ud til et stort mangroveområde. Der er mulighed for gratis at låne en kajak og sejle ud i mangroven på egen hånd eller deltage i en guidet vandretur til udsigtspunktet (inkluderet).

Læs mere om vores mindfulnessrejse til Thailand - Klik her!

Meget mere end et yoga-retreat på Koh Chang

Der bliver arrangeret forskellige udflugter under opholdet, som blandt andet en udflugt til fiskerlandsbyen Salak Kok (inkluderet) hvor vi sejler i mangroven på små thailandske gondoler, en udflugt til en af de smukke uberørte strande på østsiden (inkluderet), samt en landsbytur, hvor vi ser det lokale tempel, samt den lille skole.

I løbet af opholdet vil der også være mulighed for at tilkøbe et øhop med havsejlads, snorkling og besøg på tre små uberørte strande.

Alle udflugter er med dansktalende rejseleder og thailandsk lokalguide. Det er desuden muligt at blive kørt, enten hele vejen eller noget af vejen på vores vandreture.

På vestsiden af øen ligger de små turistbyer som perler på en snor. Hvis der er nogen, der har lyst til at se noget mere af øen og eventuelt shoppe lidt, arrangerer vi en gratis halvdagstur til den legendariske 'White Sand Beach', der blev nævnt i 'Lonely Planet' for mere end 20 år siden og siden har været en populær strand blandt rygsækrejsende og almindelige turister.

Vi anbefaler denne yogarejse til alle der har brug for vintersol og varme, og som har behov for at blive genopladet i en fredfyldt kultur langt væk fra civilisationen og dagligdagen.

Gå til bestilling af rejse - klik her!

Der er i pakken inkluderet daglig morgenyoga med Hatha og syv eftermiddagssessioner med Yin. Derudover er der inkluderet med meditation og afspænding, samt velkomstmiddag, afslutningsmiddag, og økologisk aftenmenu alle de andre dage under opholdet.

Hvis du ønsker et mere wellnessfokuseret program, så kan du læse mere her!

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til mig. Telefon 69162024.

Jeg glæder mig til at tale med dig.

De bedste hilsner 

 

Lisbeth Skøtt Tobiesen
Ergoterapeut, mindfulnessinstruktør og certificeret stress coach

 

P.S. Hvis du har lyst til at bruge noget af vores undervisningsmateriale, kan du downloade det gratis fra vores arkiv - klik her!

 

Koh Chang

Program for rejsen til Thailand (Yogarejse)

13 dage med 10 nætter på retrætet. Dansk rejseleder og dansk yogainstruktør under hele opholdet.

Se priser og datoer - klik her!

Dag 1

Afrejse fra Danmark

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Afrejse fra Kastrup med direkte fly med Thai Airways. Rejselederen er i lufthavnen og med på hele rejsen.

Vores bagage tjekkes ind hele vejen til Bangkok og vi har god tid til at slappe lidt af og til at finde den gate, vi flyver videre fra.

Flymad og bagage er inkluderet på alle flyvninger, og det er muligt at låne tæppe og pude under flyrejsen.

Smuk udsigt fra fly på vej til Thailand

Dag 2

Ankomst til Koh Chang og velkommen til The Spa

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Når vi lander i Bangkok kører vi videre til Koh Chang. Turen tager ca. 5 timer til færgelejet, hvor færgen sejler os det sidste stykke over til øen. Vi sørger for, at der er drikkevarer og snacks i bussen, og der er indlagt passende pauser undervejs.

På retrætet bliver vi budt velkommen af det venlige personale, som hjælper med indtjekning på værelserne. Efter vi har styr på alt det praktisk så inviterer vi til velkomstmøde med efterfølgende rundvisning på retrætets område samt lidt praktisk information.

Resten af dagen bruges på at finde sig til rette i de skønne omgivelser.

Morgen- og aftensmaden på The Spa Koh Chang er inkluderet i prisen. For dem, der har lyst spiser vi aftensmad ved langbord. Man er meget velkommen til at spise for sig selv. 

Gå til bestilling af rejse - klik her!

Retreatet på Koh Chang, Thailand

Dag 3

Yoga og velkomstmiddag

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Morgenen starter med, at vi mødes til Hatha yoga med fokus på roligt at vække krop og sind og mærke at vi er landet. Når vi har vækket kroppen med yoga er der til morgenmad bagefter.

Vi har arrangeret en vandretur i mangroven for dem, der har lyst. Vi vandrer imellem de imponerende rødder under mangrovens grønne trætoppe. Stien, der ligger i bugtens vandoverflade, er bygget ind mellem de store træer og gør det muligt at opleve rødderne på helt tæt hold.

Vi holder pause halvvejs ved udkigstårnet. Går man op ad trapperne til toppen, er der en helt igennem skøn udsigt over områdets tætte bevoksning af mangrovetræerne langs bugten.

Senere på dagen er der introduktion til Yin yoga med halvanden times øvelser, der afsluttes med en afspænding.

Bestil din egen yogarejse - klik her!

Den yoga vi dyrker på retrætet, er hatha yoga og yin yoga. Der er fokus på åndedræt og kropsbevidsthed, og øvelserne tilpasses den enkeltes niveau, så alle får mest muligt ud af sessionerne. På den måde er opholdet både for begyndere og lettere øvede med interesse i yoga. Samtidig giver det mulighed for at rejse sammen, selvom du og din rejseven ikke er på samme niveau.

Til aften byder vi på fælles velkomstmiddag for alle. For dem, der har lyst, spiser vi samlet ved langbord. De øvrige aftener på retrætet kan du vælge at deltage i den fælles aftenbuffet, hvis du har lyst.

Yogasal på Koh Chang

Dag 4

Yoga og introduktion til mindfulness

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Inden morgenmaden inviterer vi til hatha yoga, hvorefter endnu en nærende morgenmad står klar til os.

Herefter er dagen til fri disposition, og du kan gøre lige, hvad du har behov for. Der er mulighed for at tilkøbe behandlinger i spaafdelingen, gå en tur, sole sig ved poolen eller noget helt andet.

Dagen rundes af med introduktion til mindfulness og en eftermiddagssession i yin yoga efterfulgt af afspænding.

I introduktionen til mindfulness kan du lære mere om begreberne og baggrunden for mindfulness. Her kan du bl.a. få et indblik i, hvordan du kan bruge det i din egen hverdag. Vi har en tendens til at lade tankerne flyve og mentalt hele tiden være et skridt foran, hvor vi fokuserer på det næste, vi skal nå eller dvæler ved fortiden.

Mindfulness beskriver en bevidst tilstedeværelse, hvor du er nærværende i det, du gør her og nu. Det kan f.eks. være så simpelt som at øve sig i at være bevidst tilstede, både med dine tanker og følelser, når du børster tænder, laver mad eller kører bil.

Det handler om at være tilstede i det, der sker lige nu, samt at få skabt mere nærvær og mindre tankemylder.

Gå til rejsebestilling - klik her!

Spadag på Koh Chang, Thailand

Dag 5

Gåtur i lokalområdet og yoga

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Inden morgenmaden kører vi en tur i mangroven, hvor vi besøger 'den røde bro'. Gangbroen fører ud til spidsen af bugten med et skønt udsigtspunkt, hvor vi undervejs kan nyde udsigten over mangrovens smukke trætoppe og bakker i det fjerne.

Vores instruktør inviterer til endnu en gang hatha yoga, når vi er hjemme igen.

Resten af dagen er til fri disposition, og vi lægger op til at nyde retrætets fredelige omgivelser enten ved poolen, i spaafdelingen eller i den lokale landsby. Der er også mulighed for at blive kørt til stranden af retrætets personale mod et mindre beløb.

Vi runder dagen af med yin yoga. Efterfølgende arrangerer vi fællesspisning ved langbord, det gør vi hver aften for dem, der har lyst.

Hvis man hellere vil spise alene, sætter man sig bare ved et andet bord på terrassen eller i restauranten. 

BEMÆRK: Det ligger os meget på sinde, at alle skal hygge sig og have det godt. Det forventes derfor ikke, at man deltager i fællesspisningen - tværtimod, så er det vores ønske, at alle slapper af, og at der ikke er nogen, der føler sig forlegen ved at vælge fællesskabet fra og spise for sig selv.

Se priser og datoer - klik her!

På tur i Mangrove på Koh Chang

Dag 6

Halvdagstur til Long Beach og yoga

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Efter hatha yoga og morgenmad er det tid til at nyde de varmere himmelstrøg.

Vi inviterer på en halvdagstur til den skønneste strand, Long beach der ligger ca. 12 km fra retrætet.

Stranden er fredelig og næsten ubesøgt, så der er virkelig mulighed for at nyde roen. 

Vi mødes om eftermiddagen til yin yoga.

Long beach på Koh Chang

Dag 7

Yoga og sejltur til Mangroven

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Efter yoga og morgenmaden inviterer vi på endnu en halvdagstur. Denne gang går turen til Salak Kok, som er den lokale fiskerlandsby. Indbyggerne bor i huse på pæle og har deres fiskebåde liggende lige udenfor. Hele området er omkranset af dyb mangroveskov. Vi bliver kørt til Salak Kok. Herefter stiger vi ombord i en række mindre træbåde, en slags lokale gondoler der ror os ud på en smuk tur i stilhed.

Der er mulighed for at spise frokost på den lokale fiskerestaurant i Salak Kok (for egen regning).

Vi er hjemme igen over middag og runder eftermiddagen af med yin yoga inden der serveres aftensmad.

Bestil din egen rejse nu - klik her!

Sejltur i mangroven på Koh Chang

Dag 8

Guidet landsbyvandring i Salak Phet

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Vi starter dagen med yoga og en god morgenmad, hvorefter vi har arrangeret en guidet vandretur i den lokale landsby, Salak Phet.

Landsbyen har en helt særlig charme og autenticitet over sig. Man får en fornemmelse af at træde ind i en anden verden, næsten en hel anden tidsalder. De lokale er ikke præget af turismen og bestemt ikke tynget af stress og jag. Her foregår tingene i et langsommere tempo, og hver ting tager den tid, det nu engang tager.

 

Vores første besøg er ved Khun Goi, som bor med sin mand og børn lidt uden for landsbyen. Khun Goi byder os velkommen i sit værksted, hvor parret laver forskellige fine kunsthåndværker af kokosnøddeskaller. I hendes lille butik finder vi både smukke lamper, forskellige små skåle og dekorationer samt smykker og hårpynt. Den bæredygtige tankegang, der ligger bag at anvende naturens biprodukter til noget kreativt og funktionelt, er både smart, men også yderst relevant for nutidens miljømæssige udfordringer.

Ved Khun Goi og hendes mand, får vi lov til at se hvordan kokosnødderne høstes samt hvordan kokosnødderne går fra blot at være kokosnødder til at være kunst. Desuden får vi lov at smage på kokosvand, kokosnød, frisklavet kokosmælk og grøn mango. Vi får også lov til at se hvordan de tapper gummi ud af gummitræerne, som benyttes til blandt andet dæk og gummisko.

 

I Salak Phet besøger vi byens smukke og velholdte tempel, der ligger centralt i byen. Ved siden af templet samles landsbyens børn i den lokale skole.

 

Sidst på eftermiddagen mødes vi til yoga og får en dejlig afslutning på dagen.

Gå til bestilling af rejse - klik her!

Ung kvinde sælger mad fra gadekøkken i Thailand

Dag 9

Udflugt til Bangbao og Lonely Beach

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Vi starter dagen med en god omgang yoga.

Efter morgenmaden kan man deltage i den inkluderede halvdagstur til den vestlige side af øen.

Vi starter i den lidt større fiskerlandsby Bangbao, som også er trafikknudepunkt for de mange små speedbåde, der betjener småøerne. Her er der gode muligheder for at købe lokal kunsthåndværk og andre souvenirs.

Bagefter kører vi til Lonely Beach, der er en af de mest eftertragtede strande på øen. Her hænger vi ud nogle timer, så vi kan få badet og solet os lidt. Der er et par rigtig gode restauranter, som vi kan anbefale for dem, der gerne vil spise frokost på stranden (for egen regning).

En spændende dag sluttes af med yoga og fællesspisning, for dem der har lyst.

Se priser og datoer - klik her!

Bangbao fiskerlandsby med mulighed for shopping og god mad

Dag 10

Den rolige dag med yoga og mulighed for ø-hop

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Vi starter dagen med yoga og morgenmad.

Efter morgenmaden er dagen til fri disposition med mulighed for ro og afslapning. Dagen kan bruges på retrætet for eksempel ved en af poolens private træterrasser, eller man kan udforske nærmiljøet på egen hånd.

Er man mere eventyrlysten, kan dagen bruges på havet, hvis man tager med på tropisk ø-hop (tilkøbstur). Sejlturen går til tre af de nærliggende øer, hvor blandt andet den ene ø er kendt for dets smukke koralrev. Vi gør stop ved alle øer, og der er mulighed for snorkling i det turkisblå hav og afslapning på de hvide sandstrande.

Øhop med mulighed for snorkling på Koh Chang

Dag 11

White Sand Beach og afslutningsmiddag

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Vi starter endnu en morgen med en behagelig omgang hatha yoga efterfulgt af morgenmad. 

Herefter er der arrangeret en halvdagstur til White Sand Beach, for dem der har lyst. White Sands Beach er øens største og mest populære sandstrand. Den ligger i turistbyen af samme navn, der også har en masse hoteller, butikker, massagesteder og restauranter.

Efter hjemkomsten er der yoga inden vi inviterer til fælles afslutningsmiddag for alle, hvor vi samles til en hyggelig afrunding.

Gå til rejsebestilling - klik her!

Afslutningsmiddag og fællesspisning for gæsterne på The Spa Koh Chang

Dag 12

Reflektionsdag og afgang til Bangkok

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Vi kan sove længe og nyde den sidste tur ved poolen. Du kan eventuelt reflektere lidt over, hvad opholdet har givet dig, og om der er nogle konkrete teknikker, du kan tage med hjem. Ønsker du at implementere nogle nye tiltag i din egen hverdag, når du kommer hjem, kan det være en god idé at skrive nogle noter herom til dig selv.

Formiddagen er til fri disposition inden vi bliver hentet og kørt til lufthavnen i Bangkok. Turen tager cirka 5 timer og med et par indlagte pauser. Vores rejseleder vil være behjælpelig med check-in i lufthavnen i Bangkok. Vores kufferter tjekkes direkte igennem til Kastrup.

Når alle mand er tjekket ind, går vi samlet ud til flyveren. Hvis man gerne vil gå rundt på egen hånd, er det naturligvis også en mulighed.

Bestil din egen yogarejse - klik her!

Swimmingpool på The Spa Koh Chang

Dag 13

Hjemkomst til Danmark

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Vi flyver med solen og efter ca. 11 timers flyvning lander vi til morgen i Kastrup. 

Efter hjemkomst sender vi dig en e-mail med links til de værktøjer, vi har brugt i løbet af opholdet. På den måde håber vi at gøre det lidt nemmere at fastholde en mindful egenpraksis i din hverdag.

Vi siger tak for en dejlig tur og håber at se dig igen.

Udsigt fra restauranten på The Spa, Koh Chang, Thailand

Programmet er vejledende. Ved ankomsten til Thailand udleveres det endelige program. Det endelige program tager bl.a. højde for vejret. Indholdsmæssigt vil der ikke være forskel på det vejledende program og det endelige program. Kun rækkefølgen kan være ændret.

Priser og datoer for yogarejser til Thailand i 2024 og 2025

NB: Har du problemer med at bestille, så ring til os på 69162024, eller skriv til os på Messenger.

På denne side viser vi den billigste ledige totalpris pr. person ved to personer inkl. fly, halvpension, transfer og bagage. Klik på 'Bestil nu'-knappen for at se priser for andre værelseskategorier og enkeltværelser. Alle rabatter er fratrukket i de viste priser.

 

Garanteret afgang
Vi garanterer at vi er nok deltagere til at gennemføre alle vores flyrejser på denne side.
Vi lægger nemlig ikke flere rejser op, end vi ved vi kan sælge.

Hvis vi aflyser af andre årsager, får du alle dine penge tilbage - kontant indenfor 14 dage!

 Vi aflyser automatisk, hvis Udenrigsministeriet fraråder ikke-nødvendige rejser.

 

Prisen inkluderer:

 • Fly fra Kastrup til Bangkok t/r
 • Indtjekket bagage (20kg) og håndbagage (7kg)
 • Flymad - fire måltider i alt
 • Modtagelse i lufthavnen i Bangkok af vores dansktalende personale
 • Al transport i Thailand iht. program (Bl.a. bus til Koh Chang t/r)
 • Færgebilletter mellem fastlandet og Koh Chang t/r
 • 10 nætter på retrætet The Spa beliggende i naturskønt mangroveområde på tropeøen Koh Chang
 • 10 gange morgenmad på The Spa (traditionel buffet med vegetariske og raw alternativer)
 • Velkomstmiddag med tre hovedretter og dessert
 • Afslutningsmiddag med tre hovedretter og dessert
 • 8 gange Chef-menu med to retter (alle de øvrige aftener på Koh Chang)
 • Alle måltider på retrætet tilberedes efter thailandske opskrifter, og der anvendes udelukkende friske lokale råvarer, hvoraf de fleste dyrkes økologisk
 • Introduktion til yin yoga, mindfulness og meditation
 • Daglige yogasessioner med meditation, hatha yoga eller yin yoga og afspænding
 • 9 yogasessioner med hatha yoga og afspænding
 • 8 yogasessioner med yin yoga og afspænding
 • Mindful vandretur til landsbyen, Salak Phet, hvor vi besøger det lille tempel og oplever traditionel produktion af kokosolie
 • Mindful vandretur i det fredede mangroveområde med mulighed for at se mangroven fra udsigtsposten
 • Halvdagstur til Salak Kok inkl. sejltur i mangroven med 'lokal gondol'
 • Halvdagstur til Lonely Beach og Bangbao med mulighed for shopping
 • Halvdagstur til Long Beach, en af øens smukke strande
 • Halvdagstur til White Sand Beach med mulighed for shopping
 • Dansktalende instruktør og rejseleder samt thailandsk lokalguide under hele opholdet. 
 • Alle skatter og afgifter forbundet med rejsen samt bidrag til Rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikkevarer, lommepenge, ø-hop, massage og personlige indkøb
 • Måltider udover de beskrevne
 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring

 

Værelsestyper på Koh Chang

Vi har forskellige værelsestyper på Koh Chang. Du kan læse mere om de forskellige værelsestyper nedenfor.

Oriental room - Standardværelse (ca. 26 kvm)

Standardværelser med eget bad og toilet med føntørre og toiletartikler. Alle værelser har køleskab, elkedel, aircondition, TV og værdiskab. Der er ingen myggenet om sengen.

Værelserne ligger omkring yogasalaen, nogle i 5 meters afstand og andre med op til ca. 30 meter til salaen. Fra værelserne er der ca. 50 meter til restauranten og receptionen, ca. 75 meter til spaafdelingen og ca. 100 meter til poolen.

Værelserne vender ud mod retrætets personaleområde og man skal derfor påregne almindelig snak og nogle gange også musik fra personalehusene. 

NB: Værelserne har ingen udsigt og ingen terrasse. Nogle værelser har enkelte trin ved hoveddøren.

Standard bungalow på Pondok-Sari
Standard bungalow på Pondok-Sari soveværelse udsnittet i træ
Standard bungalow på Pondok-Sari soveværelse

Tropical villa - To enkeltsenge (ca. 40 kvm)

Stort værelse på to seperate senge i underetagen af et fritstående tropisk hus.

Værelserne ligger ud til haven på en skråning omgivet af jungle. Værelserne har køleskab, elkedel, aircondition, TV og værdiskab samt terrasse. Derudover er der separat badeværelse med badekar, bruser og toilet. Der er føntørre og toiletartikler.

Hvis man rejser alene men ønsker at dele værelset, er det muligt at købe det som deleværelse, med en anden rejsedeltager af samme køn at dele værelset med. Der er ingen myggenet om sengene.

Fra værelserne er der ca. 70 meter til restauranten og receptionen, ca. 100 meter til spaafdelingen og ca. 125 meter til poolen.

NB: Velegnede til gangbesværede, da værelserne ligger lavest (bortset fra Oriental room). Der er dog mellem 20-50 trappetrin til værelserne.

Standard bungalow på Pondok-Sari
Standard bungalow på Pondok-Sari soveværelse udsnittet i træ
Standard bungalow på Pondok-Sari soveværelse

Tropical Villa - King Size dobbeltseng (ca. 40 kvm)

Stort værelse med stor dobbeltseng i et helt individuelt fritstående tropisk hus. Værelserne ligger lidt højere på grunden og har derfor god udsigt over den lille bugt samt til poolen. Udsigten kan dog være begrænset af beplantningen, da værelserne ligger på kanten af junglen, ud mod haven.

Værelserne har køleskab, elkedel, aircondition, TV, værdiskab og terrasse. Derudover er der separat badeværelse med badekar, bruser og toilet samt føntørre og toiletartikler.

To af værelserne deler gangsti og er meget velegnede til to par, der rejser sammen eller to singlerejsende, der rejser sammen, men som ønsker hvert sit værelse. Fra værelserne er der ca. 50 meter til restaurant og reception, ca. 100 meter til spaafdelingen og ca. 125 meter til poolen.

NB: Badekar med høj kant. Ikke velegnet for personer med nedsat mobilitet

Standard bungalow på Pondok-Sari
Standard bungalow på Pondok-Sari soveværelse udsnittet i træ
Standard bungalow på Pondok-Sari soveværelse

Villa med dobbeltseng, hængekøje og udendørs badekar - (ca. 40 kvm) Nyrenoveret

 Et af vores bedste værelsestyper med både hængekøje og et udendørs badekar.

Villaerne har en dobbeltseng, et privat udendørs badekar og en hængekøje på terrassen. Desuden er der et separat badeværelse med bruser og toilet samt føntørre og toiletartikler. Derudover har villaerne køleskab, elkedel, aircondition, TV, værdiskab og terrasse.

Villaerne i denne kategori er nyrenoverede i 2021. 

Fra værelserne er der ca. 70 meter til restauranten og receptionen, ca. 100 meter til spaafdelingen og ca. 125 meter til poolen

Standard bungalow på Pondok-Sari
Standard bungalow på Pondok-Sari soveværelse udsnittet i træ
Standard bungalow på Pondok-Sari soveværelse

Tropical villa med privat pool - Nyrenoveret

Vores bedste værelsestype er i virkeligheden en villa med privat pool.  

Villaerne har privat pool og er omgivet af jungle, så udsigten kan være begrænset lidt af beplantningen. 

Alle villaerne har køleskab, elkedel, aircondition, TV, værdiskab og terrasse. Derudover er der separat badeværelse med bruser og toilet samt føntørrer og toiletartikler. Villaerne er indrettet med en stor dobbeltseng og en hyggelig daybed. Der er ingen myggenet om sengen.

Fra villaen er der direkte udgang til privat pool. Poolen er med jacuzzi, men er ikke opvarmet.

Alle villaer i denne kategori er nyrenoverede i 2021.
Fra villaerne er der ca. 50 meter til restauranten og receptionen, ca. 100 meter til spaafdelingen og ca. 125 meter til poolen ved spaområdet.

Standard bungalow på Pondok-Sari
Standard bungalow på Pondok-Sari soveværelse udsnittet i træ
Standard bungalow på Pondok-Sari soveværelse

Først og fremmest et spasted

Vores retrætested 'The SPA Koh Chang' ejes af Khun Nuch og hendes familie. De skabte stedet for at tilbyde et autentisk alternativ til de mange turisthoteller i landet. Hotellet fungerer både som spasted med behandlinger og massage, og som retrætested.

Khun Nuch er oprindelig uddannet tandlæge, men ret tidligt i livet begyndte hun at interessere sig for kost og ernæring. Det har smittet af på retrætets restaurant, der har måske Thailands største udvalg af juicer, rav food specialiteter og veganske retter.

Spaen på The Spa

Der arbejdes med sundhed, velvære og udrensning i retrætets spaafdeling. Her er der både infrarød sauna, dampbad, traditionel thaimassage, aromamassage med olie, diverse spapakker og mulighed for tarmskylning og forskellige fasteforløb.

Vi bor midt i naturen, på kanten af junglen

Naturen og retrætet går ligesom hånd i hånd, og naturens egenskaber bliver respekteret, dyrket og anvendt både i køkkenet og i hele konstruktionen. Husene er bygget op af naturstærke materialer, møblerne er lavet af forskellige træsorter og andre fletmaterialer, og poolen er fyldt op med saltvand.

På kanten af junglen ligger husene i forskellige niveauer med udsigt til mangroven. Stilen i husenes indretning er simpel og rummelig med lyse vægge og mørke træmøbler. Det er hyggeligt, hjemligt og enkelt.

På retrætet er der skabt flere små oaser af fred imellem de funktionelle bygninger, blandt andet er der indrettet flere små træterrasser med et par solstole, bygget lige over vandoverfladen, der giver en skøn følelse af privatliv. Her er der plads til at nyde naturens lydbillede og æstetik.

Svært at finde, heldigvis

Stedet er svært at finde og oprigtigt svært at forlade. Efterhånden er der ikke mange steder som dette, der får lov at forblive ubemærket af turismen. Til vores held er det hverken nemt eller hurtigt at komme til Koh Chang. Det passer os rigtig godt. Vores retrætested må hellere end gerne være lidt overset, så stedet kan bevare sin fredfyldthed.

Massage i Thailand
Kajak i mangroven i Thailand
Natur på Koh Chang, Thailand

Tropical spa cuisine

Menukortet på The SPA Koh Chang byder på en masse spændende retter. Både kendte klassikere fra den vestlige verden og det traditionelle thailandske køkken, men også friske og farverige salater og smoothies. Der lægges stor vægt på friske og uforarbejdede råvarer og velværen ved letfordøjelige og nærende måltider.

Økologi og bæredygtighed

På retrætet arbejdes der med råvarerne ud fra princippet om jord til bord med fokus på bæredygtighed. Det vil sige at så meget som muligt produceres på stedet eller i lokalområdet, så vi pengene bliver hos de lokale bønder og fiskere - og så vi skåner miljøet med mindre transport.

Køkkenet gør en særlig indsats for at støtte de lokale bønder og vedligeholdelsen af områdets fint bevarede traditionelle landbrug. Derfor er råvarerne både økologiske og lokale, hvilket opleves i madens friskhed.

Veganske og vegetariske alternativer

Med Spa All Inclusive er alle måltider inkluderet. Også mellemmåltiderne og snacks. Retrætet har et imponerende menukort, hvor omkring halvdelen af retterne er vegetariske, veganske eller raw food, mens der også er retter både fra vesten og det thailandske køkken.

 

Billede fra retræte på koh chang
Sund mad Thailand økologisk hotel

Landsbyvandring i Salak Phet

Stemningen i den lille landsby er afslappet og autentisk. Der er et personligt bånd imellem de lokale og et sammenhold, der er svært at beskrive. Byen har både et smukt og farverigt tempel, et mindre museum med historier fra gammel tid og en skole, der samler alle landsbyens børn, store som små.

Imellem landsbyens små huse står familiens far i haven og bygger sine egne møbler. Ved nabohuset sidder en mor og fletter sin datters hår, mens hun tager en pause fra havearbejdet. Af en mindre sidegade bor parret, der har deres egen lille kokosnøddeplantage og laver kokosolie på helt traditionel vis, på samme måde som man gjorde, før fabrikkerne tog over. 

Fredelige sandstrande

Lokalområdet lader os opleve en velbevaret kultur og et helt traditionelt øliv, og samtidig kan vi finde mange kilometer af ren natur. Ikke langt fra retrætet kan vi blandt andet finde et lille stykke med strand, der er et skønt område, gemt for offentligheden. Her ligger et lille resort med små bungalows, bygget helt uden luksus og kun tiltrækker dem, der ønsker en mere primitiv overnatningsmulighed.

 

Kajak i mangroven i Thailand
Smuk hvid sandstrand på Koh Chang

Mangroven

I en lille bugt, omgivet af en imponerende mængde grønne mangrovetræer, danner jungle og en spejlblank vandoverflade rammen om vores skønne retrætested, The SPA Koh Chang.

Når smuk natur forenes med små landsbysamfund, der stadig er forskånet for den moderne civilisation, opstår en forståelse for charmen ved ø-livets isolation og begrænsninger. For det er nemlig her, vi kan mærke roen og fornemme den afslappethed, de lokale har omkring dagligdagens gøremål. Hverdagen leves stille, i ro og mag, og børnebørn lærer af bedstefar i værkstedet og af bedstemor i køkkenet.

Vi befinder os på Koh Chang, der er en af de østligste thailandske øer i Siambugten - helt tæt på søgrænsen til Cambodia. Den lille ø har lidt for enhver smag, alt efter hvilken kystside besøget går til. Vestkysten byder på liv og glade dage med små hoteller og resorts, der indtager de hvide sandstrande.

Østsiden af Koh Chang er derimod som fanget i en tidskapsel fra det Siam, som man kunne opleve for tredve og halvtreds år siden. Her går man på opdagelse og finder øde sandstrande, vilde vandfald gemt i junglens palmer og kunsthåndværk skabt i naturens egne materialer.

Der er kun én landevej på Koh Chang, der gør det muligt at køre fra øst til vest. Vejen løber langs øens kyst, men kun knapt hele vejen rundt. På den sydlige del af øen ender vejen nemlig blindt på begge sider af en uberørt og velbevaret natur. Det betyder, at der ingen smutvej er fra vestkystens turisme til østkystens fredsommelighed. 

Det lille fiskerleje ved mangrovens rødder

I den nærmeste landsby, Salak Khok, kan vi opleve et lille fiskerleje med charmerende blå træbåde og en mindful stemning iblandt de lokale fiskere.

Mangroven vokser langs bugten, og på vej mod den lille landsby er det muligt at se mangroven på helt tæt hold. Der er nemlig bygget en hævet sti over bugtens vand, der gør det muligt at gå side om side med mangrovetræernes imponerende rødder. Halvvejs rundt på stien er bygget et udkigstårn i tre etager, der velsigner den, der tager trappen til toppen med en betagende udsigt over bugtens mange lag af natur.

 

Kajak i mangroven i Thailand
Natur på Koh Chang, Thailand
Smuk hvid sandstrand på Koh Chang

Det praktiske

NB: Oplysningerne her på siden gælder kun for denne specifikke rejse. Information af generel karakter er samlet på vores 'værd at vide'-side. Du er også velkommen til at ringe til os med dine spørgsmål på 69162024 eller skrive til os via Messenger eller e-mail.

Ankomst til Thailand

Det gamle immigration card er afskaffet. Ved ankomst i Bangkok lufthavn, skal du gå til køen "Immigration" med dit pas og boardingkort. Køen kan godt være lang, det er helt normalt. Herefter kommer du til bagagebåndet, og når du har fået dine kufferter, finder du vores lokalguide og dansktalende rejseleder i ankomsthallen.

Når alle gæster er kommet igennem ’Immigration’ og har fået deres kufferter, mødes vi med vores danske personale og vores thailandske lokalguide i ankomsthallen ved Exit 4

Cykler

Det er gratis at låne en cykel til kortere ture. Det er oplagt at tage cyklen eller gå en tur i nærområdet f.eks. til det nærmeste fiskerleje ved Salak Khok, eller til landsbyen, Salak Phet.

Drikkepenge

Møntfoden i Thailand er thailandske baht (THB), hvor 100 DKK svarer til ca. 500-550 THB. I Thailand er det normalt at give drikkepenge, men det forventes ikke på retrætet. Indkomsten er lav, og specielt for de lavtlønnede (rengøringspersonale og chauffører) er drikkepenge med til at få husholdningsbudgettet til at hænge sammen.

Det er normalt at lægge lidt i drikkepenge til rengøringen, hvis du har været tilfreds. Et sted mellem 500-1000 THB den sidste dag er passende eller 50-100 THB per dag. Har du været på heldagstur vil THB 200,- til chaufføren være passende. Spiser du på restaurant uden for retrætet, er det normalt at runde op med 8-10%.

Vi anbefaler at man hæver kontanter i lufthavnen ved ankomsten, samt at man vælger afregning i lokal valuta uden conversion rate, da det giver den bedste kurs.

Enkeltværelse

Det er muligt at bestille enkelværelse i retrætets standardværelser (Oriental room) eller i en af villaerne mod enkeltværelsestillæg. Ønsker du en billigere løsning, kan du også vælge at dele et dobbeltværelse med en anden rejsedeltager af samme køn i en af villaerne, der har to enkeltsenge.

Forsikring

Det gule og det blå sygesikringskort er ikke gyldige i Thailand, så det anbefales at tegne en rejseforsikring, der dækker ansvar, sygdom og hjemtransport.

Afbestillingsforsikring kan tegnes gennem Tid til ro ApS. Det påhviler kunden selv at fremskaffe dokumentation for sygdom, skade, tyveri m.m. under ferien. Tid til ro ApS har ikke mulighed for at fremskaffe politirapport, lægeerklæring el. lign. efter hjemkomsten.

Gæst i et andet land

Som gæst i et andet land er det vores opgave at tilpasse os de lokale skikke. Thaierne er meget tolerante og tålmodige, og man har stor respekt for kongefamilien og den buddhistiske tro. Når vi besøger templerne, er det vigtigt at klæde sig respektfuldt med dækkede skuldre og dækkede knæ, og vi tager sko og hat af, inden vi går ind.

Her råber man ikke og skælder sjældent ud. Det betragtes nemlig som at tabe ansigt og værende meget uhøfligt, og derfor smiler thaierne meget. De har svært ved at sige nej for ikke at skuffe nogen ved at indrømme, at de ikke forstår eller ikke kan hjælpe. Faktisk findes ordet nej ikke på thai, man siger i stedet ’mai chai’ som betyder ’ikke ja’.

I Thailand giver man ikke hånd, når man hilser, men i stedet samler man sine egne håndflader mod hinanden foran brystet eller hovedet og bøjer sig let forover. Det kaldes en ’wai’. Generelt kommer man langt med smil og venlighed, og det er en god ide at kunne et par enkelte vendinger som f.eks. goddag og tak. Her er der forskel på, om du er mand eller kvinde:

Mænd
Goddag / farvel - Sawadee Kap  
Tak - Kap Koon Kap 

Kvinder
Goddag / farvel - Sawadee Kaa  
Tak - Kap Koon Kaa  

På retrætet opleves de lokale thaiers service og adfærd særdeles venlig, imødekommende og gæstfri.

Rengøring

Ønsker man rengøring skal man huske at sætte skilt på døren (´ønsker rengøring´).                                                                                                                                                                                          

Håndklæder

Alle værelser og lejligheder har ansigtshåndklæder og almindelige håndklæder. Håndklæder til poolen og til stranden hentes i spaafdelingen. Der er håndklædeskift tre gange i løbet af opholdet samt efter behov. Du skal blot lægge håndklædet på gulvet eller give personalet besked.

Læge

Nærmeste hospital, Koh Chang Hospital, ligger på Koh Changs østkyst, ca. 10 km fra retrætet. Et større hospital, Koh Chang International Clinic, findes på vestkysten, ca. 25 km fra retrætet.

Medicin

Medicin udleveres typisk på hospitalet i forbindelse med læge- eller hospitalsbesøg.

Mindful yoga

Den yoga, vi dyrker på retrætet, er en meget blid form for yin yoga. Mindful yoga er teknisk ukompliceret og kræver ikke forhåndskendskab til yoga. Øvelserne fokuserer på åndedræt og kropsbevidsthed og ikke på fysik. Øvelserne kan udføres af stressramte, fordi de ikke er fysisk krævende, men tværtimod har en stressdæmpende virkning.  

Du behøver ikke selv medbringe egen yogamåtte. Vi har alle remedier på retrætet, både måtter, blokke, ryghynder og bælter.

Pas og visum

Husk gyldigt pas. Et pas, der udløber under rejsen, er ugyldigt. Bestil nyt pas i god tid og beregn mindst en måned. Danske statsborgere, der har glemt sit pas, eller som ikke har fået fornyet sit pas i tide, kan købe et nødpas (provisorisk pas) ved henvendelse til politiet i afrejselufthavnen.

For rejser til Thailand kræves kun et almindeligt gyldigt dansk pas.

For udenlandske statsborgere og personer med fremmedpas gælder særlige regler, og der kan være ekstra visumkrav. Den rejsende er selv ansvarlig for eventuelt visum. Undersøg altid i god tid om visum er påkrævet hos den thailandske ambassade og i givet fald, om det skal udstedes inden afrejse eller ved ankomst. Eventuelle udgifter til visering påhviler den rejsende og er rejsebureauet uvedkommende.

Prisniveau

Forvent at prisniveauet i Thailand er 50-83 % lavere end i København (januar 2024).

Påklædning

Selve opholdet handler om at slappe af. En del af det at slappe af handler om at være afslappet klædt. Vi lægger op til praktisk fritidstøj om dagen og ’smart casual’ om aftenen, dvs. polo/skjorte og pæne shorts eller lange bukser til mænd samt skjorte/bluse, shorts/lange bukser eller afslappet uformel kjole/nederdel til kvinder. Vi fraråder højhælede sko eller stiletter på grund af ujævnt terræn.

Selvom nattetemperaturerne ligger på 20-26 grader, kan aftenerne være kølige, så husk at medbringe en trøje. Der er lagt op til afslappet påklædning, og det er en god ide at medbringe sportstøj eller løstsiddende tøj til brug på de dage, hvor der er mindful yoga.

Husk nogle gode vandresandaler, vandresko eller vandrestøvler samt strømper, solcreme og solhat/kasket til vandreturene.

Solbeskyttelse

UV-indekset er højt i Thailand, selv når der er overskyet. Vi anbefaler derfor, at du anvender en vandafvisende solcreme med høj faktor. Gerne faktor 30-50. Derudover anbefaler vi at medbringe en solhat, der dækker ørerne, ansigtet og nakken. Vi fraråder desuden at solbade i direkte sollys midt på dagen. Vent hellere til efter kl. 16.00. På vandreturene anbefaler vi, at kroppen, skuldrene og lårene er dækket til, vælg et par luftige bomuldsshorts, der ikke sidder for tæt samt en luftig skjorte eller t-shirt. Tætsiddende sportstøj kan også være en god idé, så længe der er tale om svedtransporterende materiale. 

Specialmad – vegetarisk – glutenfrit

Såfremt du ønsker specialmad (diabetiker, allergiker, vegetar etc.), skal vi bede dig meddele os det ved rejsebestilling samt igen 14 dage før afrejse, så vi kan bestille specialmad til dig på flyet.

På The Spa tilbyder køkkenet et bredt udvalg af vegetariske, veganske og raw food retter fra menukortet.
Har du specielle ønsker eller behov til måltiderne, anbefaler vi, at du vælger direkte a la carte til aftensmaden, da vi ikke kan garantere, at vores tilkøb af fælles aftenbuffet møder dine behov.

Massage og spabehandlinger

Såfremt du ønsker massage eller spabehandlinger er dette for egen regning og betales ved rejsens afslutning på retrætet. Retrætet tager i mod Visa/Dankort samt Eurocard/Mastercard. Der kan også betales med Euro i kontanter.

Swimmingpool

Retrætets swimmingpool er åben på alle vores afgange. Ved poolen er der gratis solstole og bruser. Der hentes poolhåndklæder i spaafdelingen. Håndklæderne afleveres til vask i spaafdelingen.

Sæson og vejr

Vi rejser til Thailand i de danske vintermåneder, hvor dagstemperaturerne ligger omkring 30-35 grader, og vi har varme aftener med nattetemperaturer på 20-26 grader. Regntiden slutter i oktober, og fra marts begynder temperaturerne at nærme sig 35-40 grader. Retrætet ligger ikke langt fra flere sandstrande, og i denne periode er havet varmt (28-29 grader) og indbydende. Den høje luftfugtighed gør, at man sveder mere end normalt, og det er derfor vigtigt at drikke masser af vand, gerne 2-3 liter dagligt.

Telefon og netværk

Der er god mobildækning på retrætet.

Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Thailand er 5 eller 6 timer, da Thailand ikke har sommer- og vintertid. Er det sommertid i Danmark, er Thailand 5 timer foran dansk tid. Er det vintertid i Danmark, er Thailand 6 timer foran dansk tid.

Tøjvask

Det er muligt at få vasket tøj under opholdet. Vasketøjet afleveres i receptionen, der vil sørge for laundryservice. Tøjet afleveres nyvasket, tørret og lagt sammen og kan hentes i receptionen efter 2-4 dage. Laundryservice afregnes direkte med retrætet ved udtjekning.

Vaccinationer

Tid til ro vejleder ikke omkring vaccinationsprogrammer. Vi opfordrer til at kontakte egen læge for råd og vejledning om vaccination i forbindelse med rejser til Koh Chang, Thailand. Normalvis anbefales vaccination mod hepatitis (leverbetændelse) og difteri (stivkrampe).

Valuta

Valutaen i Thailand er thailandske baht (THB). Kursen er ca. 19,08, dvs. at 100 baht svarer til ca. 19,08 danske kroner.

Vand

Vandet på retrætet kan købes på flaske, og der udleveres hver dag en halvliters glasflaske pr. person uden beregning. Derudover er der vand i restauranten til måltiderne. Der er desuden gratis drikkevand i vandkøleren, som står i receptionen. Her kan du fylde din medbragte vanddunk og glasflasken fra værelset.

Personalet på retrætet er meget miljøbevidste, og der opfordres til at spare på vandet, hvor man kan.

Vandresko/-støvler/-stave

Vi anbefaler, at du medbringer et par lukkede vandresko eller vandrestøvler. Åbne vandresandaler kan også bruges, men vær opmærksom på, at man let får småsten i sandalerne, når vi går på de små stier. Til gengæld fylder de ikke så meget i kufferten, og kan være rare at have på i varmen.

Er du glad for at gå med vandrestave, er det en god idé at medbringe dem på rejsen. Vi har desværre ikke mulighed for at stille vandrestave til rådighed, så de skal medbringes hjemmefra.

Værelsets aflevering

Ifølge internationale hotelregler skal værelset forlades senest kl. 10.00 sidste feriedøgn. Værelset skal være klargjort til nye gæster senest kl. 15.00. Det endelige tidspunkt for aflevering af værelset i forbindelse med hjemrejsen oplyses af rejselederen. Sker afrejsen sent på dagen, vil der dog oftest være adgang til et fælles værelse, hvor der kan skiftes tøj m.m. inden afgang.

Yoga

Den yoga, vi dyrker, er fortrinsvis Hatha yoga og Yin yoga for begyndere og let øvede, som derudover tilpasses den enkeltes niveau. Rejsen inkluderer yogaundervisning samt introduktion, tips, meditationer, afspænding/body scan og reflektion.

Hvis du aldrig har dyrket yoga før, eller hvis du næsten lige er startet, anbefaler vi, at du deltager i introduktionerne. 

Øvelserne tilpasses niveauet, dvs., at øvelserne ikke er så teknisk svære. Selv hvis du ikke er begynder, vil du sagtens kunne blive udfordret. Vores yogalærer er god til at få alle med, således at alle kan udvikle sig på hvert deres niveau (begynder og let øvet).

Yogaudstyr

Vi har alt det nødvendige udstyr på retrætet, inkl. yogamåtter, bolsters, blokke etc. Hvis du har din egen yogamåtte, som du er glad for, er du naturligvis velkommen til at medbringe den, men det er ikke noget krav, at man selv har sit eget udstyr med.

WiFi

Der findes gratis trådløs internet i restaurantområdet, der rækker på det meste af retrætet. Vi anbefaler at begrænse brugen af e-mails, SMS og mobiltelefoni på retrætet. Hvis der skal foretages nødvendige opkald, henstiller vi til, at man ringer fra sit værelse, går en tur eller diskret sender en SMS.

 

Få tilbud og nyheder via e-mail.
Vi sender kun ud når vi har noget på hjerte

 

Ved tilmelding til nyhedsbrevet accepterer jeg samtidig Tid til ro's privatlivspolitik.