Man-fre 09.00-16.00

Min billet

Yoga villa retreat på Zanzibar

Småt og godt. Privat villa med seks suiter og 4-stjernet service. Dansk yogalærer fra start til slut.

Se store billeder

Eksklusivt villa retreat

Vi kombinerer det bedste fra et 4-stjernet boutique hotel med en autentisk villaoplevelse direkte på stranden.

Der er fuld service som på et 4-stjernet hotel med lækker morgenmad og en skøn aftenmenu. Frokosten serveres a la carte for egen regning, hvis man gerne vil spise hjemme i villaen.

Har du brug for ro uden alt for mange mennesker omkring dig? Nyder du når der er god plads omkring og personlig service? Har du brug for et retrætested, hvor du kan trække dig tilbage og fordybe dig med Yin yoga og åndedrætsøvelser?

Så passer denne rejse perfekt til dig. 

Et paradis direkte på stranden

Vores villa består af seks individuelle suiter med eget bad og toilet, samt en stor hall og et stort fællesrum med plads til 18 personer.

I direkte forlængelse af fællesrummet er der en stor åben overdækket terrasse med tropiske træer og blomster, og herfra er der direkte udgang til den tropiske have, der ligger på selve stranden, så man får sand mellem tæerne, når man går ned til poolen.

Poolen ligger midt i haven og er omgivet af tropiske træer og blomster, samt liggestole og parasoller.

Vores italienske villa manager, Elga, sørger for at der er styr på tingene. Det er også hende der hjælper med at arrangere transport, hvis man gerne vil ud og opleve på egen hånd. Derudover er der en kok, en have- og poolmand, samt stuepigerne, der sørger for tøjvask, madservering, rengøring og klargøring af værelserne før sengetid. 

Åndedræt og Yin yoga

Hver morgen og hver eftermiddag er der mulighed for at deltage i en session med åndedrætstræning og Yin yoga. Det er vores tre faste yogalærere Diana, Marie og Trine, som står for yogaundervisningen. 

Lidt om Zanzibar 

Øgruppen Zanzibar ligger ud for Tanzanias kyst i Det Indiske Ocean. Zanzibar er en del af Tanzania, men har haft selvstændigt styre siden 1964. Øgruppen har en lang kolonihistorie bag sig, som man også får mulighed for at opleve, hvis man besøger Stone Town.

Zanzibar er en fantastisk blanding af det bedste fra Afrika, Asien og Det Indiske Ocean. F.eks. afrikansk livfuldhed, sang og dans, friskfanget hummer, skønne strande, farverige klæder og koralrev, dejlige mennesker og storslået marineliv.

Et retreat på Zanzibar er oplagt, når det er koldt i Danmark, og vi er næsten i samme tidszone, så det er meget begrænset hvor meget man rammes af jetlag.

Desuden er Zanzibar både solrigt, trygt og et rart sted at være.  

Velkommen til Zanzibar!

Kærlig hilsen

John Tobiesen
Direktør og medejer, Tid til ro

  

Gæster nyder kokosnødder ved poolen på Mwezi Boutique Resort på Zanzibar
Smuk udsigt fra hoteller Mwezi Boutique Resort på Zanzibar

Hvad siger vores gæster om Tid til ro?

Program for rejsen til Uzuri Villa (Yin yoga og åndredræt)

12 dage med 9 nætter på retrætet. Dansk yogalærer under hele opholdet. 

Dag 1

Afrejse fra Danmark

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Vores yogalærer fra Tid til ro møder dig i check-in skranken i lufthavnen. Har du brug for hjælp til check-in og flyskift, så assistere hun hele vejen. 

Vores anbefaling er, at du kommer i rigtig god tid, så du i ro og mag kan nyde en kop kaffe eller lidt mad inden flyturen. 

Ombord på flyet serveres der tre retter mad, og der er gratis drikkevarer i form af vand, vin og kaffe/te.

Efter mellemlandingen går turen direkte videre til Zanzibar.

 

Vi gør opmærksom på, at jeres yogalærer på denne tur, også er jeres rejseleder.

Zanzibar Mwezi Boutique Resort

Dag 2

Velkommen til Zanzibar

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Når vi lander på Zanzibar vil yogalæreren og gruppen samlet gå hen til immigrationsområdet og udfylde indrejsekortet og betale visum.

Medbring gerne 50 USD eller EUR til dit visum , da der kun er én skranke med kreditkortterminal.

Når vi har fået vores visum vil vi gå hen til bagagebåndet og få udleveret vores kufferter. Herefter kører vi direkte til Uzuri Villa i privat minibus. Køretiden er ca. 1,5 timer.

Såfremt værelserne er klar ved ankomst vil vi blive checket in og hen på eftermiddagen vil vi invitere til et velkomstmøde.  

Efter velkomstmødet vil vores yogalærer invitere til turens første yin yoga med fokus på lange blide stræk, som kroppen kan have brug for efter en lang rejse. 

Vi spiser aftensmaden samlet ved langbordet for dem der har lyst. 

Se priser og datoer - klik her!

Bungalow på Mwezi Boutique Resort på Zanzibar

Dag 3

Landsbylivet og skolebesøg

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Før morgenmaden er det tid til at vække kroppen roligt op med blid yin yoga og fokus på åndedrættet. 

Der er efterfølgende morgenmad og omkring middagstid vil tage på landsbyvandring, hvor vi også vil besøge en lokal skole. Vi anbefaler solcreme og en hat eller kasket. Og eventuelt lidt kontanter hvis du ønsker at købe noget lokalt eller noget læskende at drikke. 

I dag er der også mulighed for at deltage i en tilkøbstur. 

En skøn aftentur, hvor vi sejler ud på en traditionel Dhow sidst på eftermiddagen. Efter lidt sejlads, holder vi et stop, hvor der vil være mulighed for at bade i det turkisblå hav. Bagefter serveres et stykke frugt og lidt at drikke inden vi sejler tilbage i solnedgangen. 

Bestil din egen rejse - klik her!

Aftentur inkl. transport, lokalguide, båd, skipper, dansk oversætter og marineparkgebyr.

For dem der har været afsted på Sunset Cruise vil der blive serveret en let aftensmad når man ankommer på retrætet igen. 

Aftenmaden for dem der bliver hjemme vil blive serveret ved et langbord for dem der har lyst.  

Poolen på Mwezi Boutique Resort med udsigt til smuk sandstrand og havet

Dag 4

Yoga og barbecue på stranden

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Vi mødes til halvandentimes yin yoga og åndedrætsmeditiation, hvorefter morgenmaden serveres. 

Dagen i dag kan du bruge på lige hvad du har lyst til. Den kan eventuelt bruges til at slappe af ved poolen eller udforske nærmiljøet eller gå en tur langs Jambiani strand.

Om eftermiddagen vil det igen være tid til yin yoga med fokus på åndedrættet.

Bestil din egen yogarejse - klik her!

Aftensmaden i dag vil være barbecue på stranden.

Smuk træudskæring på dørene til bungalows på Mwezi Boutique Resort på Zanzibar i Afrika

Dag 5

Yoga og kultureltur til Stone Town

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Morgenkaffe og morgenbuffet er som det plejer efter den tidlige morgenyoga.

Efter morgenmaden vil det være muligt at besøge Stone Town som er hovedbyen på øen. 

Det tager cirka en time at kører derind. På turen vil vi have en privat lokalguide med, som vil tage os med hen til den gamle bydel. Vi kommer også forbi det lokale, autentiske marked hvor der bliver solgt en masse varer såsom grøntsager, kød og krydderier.

Stone Town er spraglet og dynamisk, hvor der er et samsurium af lyde og dufte så man får en fornemmelse af den ægte bykultur hvor man i stor stil møder lokalbefolkingen som er i færd med deres daglige liv. 

'Mji Mkongwe' betyder Stone Town på swahili og er med på UNESCO's verdensarvsliste, som et fint eksempel på en swahilisk handelsby på den afrikanske østkyst. Byen er kendt for sine smalle gader og multikulturelle arkitektur.

Gå til rejsebestilling - klik her!

Stone Town er prydet med afrikansk-, indisk-, europæisk-, og især arabiske arkitektur, og det præger både sproget og den øvrige kulturarv. Det meste af bydelen er fra midten af 1800-tallet og bærer derfor tydeligt præg af den kulturelle indflydelse gennem et helt årtusinde. 

Zanzibar (og Stone Town) har en stor symbolsk betydning for slaveriet, da det var et af Østafrikas største slavemarkeder, men også herfra mange modstandere af slaveri havde deres base, eksempelvis Dr. David Livingstone.

Efter man lige er landet fra turen til Stone Town med de mange forskellige indtryk, så vi jeres yogalærer invitere til en eftermiddagssession med blid yin yoga og med fokus på åndrætsteknikker. 

Som vanligt vil aftensmaden blive serveret ved langbord.

Wellness og massage på Mwezi Boutique Resort på Zanzibar

Dag 6

Besøg på lokal Spice Farm

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Denne morgen er der opmærksomhedstræning på åndedrættet efterfulgt af yin yoga.

Når vi har spist morgenmad arrangeres en tur til en af de lokale spice farms. Det er en farm der dyrker mange forskellige krydderier. En botaniker på stedet vil gå i dybden og fortælle os om planterne, de forskellige frø og krydderier. Vi vil få mulighed for at dufte, smage og købe krydderier og produkter på farmen. 

Udflugten er en tilkøbstur. 

Vi mødes til eftermiddagsyoga med gode lange yin yogastræk. 

Se priser og datoer - klik her!

Oven på de seneste dage med yin yoga vil du i kroppen mærke hvor gavnlige de forskellige stræk er for dit bindevæv. I bindevævet sidder vores følelsessystem, så du vil opleve at du har en psykisk og fysisk bedre tilstand. 

Vanilijestang fundet på en tur ved en Spice Farm på Zanzibar

Dag 7

En dag på havet

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Som sædvanlig vis starter vi dagen med morgenyoga og derefter er morgenbuffeten åben. 

Ellers er dagen til fri disposition, så du kan nyde, at du ikke skal nå noget, og at du har hele dagen til at gøre lige, hvad du har lyst til og behov for.

I dag har vi arrangeret tilkøbsturen 'Safari Blue' på programmet. 

Vi sejler ud efter morgenmaden og tilbringer en hel dag på havet. Vi kaster anker ved en stor sandbanke, og vores værter sørger for det hele. BBQ på den kridhvide sandstrand, snorkeludstyr, drikkevarer og parasoller. 

Heldagstur inkl. transport, båd, skipper, lokalguide, BBQ, leje af snorkeludstyr og marineparkgebyr.

Du kan også bruge dagen til at reflektere over dit ophold, og hvad det har givet dig at tage med hjem. Har du f.eks. lyst til at integrere nogle af yogaøvelserne eller afspændingsmetoderne i din dagligdag, kan det være en god ide at få skrevet nogle noter til dig selv, mens det endnu er frisk i hukommelsen.

Gå til bestilling af rejse - klik her!

På den måde kan du bedre holde fast i den gode følelse omkring dine nye og givende tiltag.

Dagen i dag vil blive aflsuttet med en omgang yin yoga under stjernerne, som kan give ekstra ro og hvile til kroppen efter en lang dag. 

Autentiske Mwezi Boutique Resort Zanzibar

Dag 8

Morgenyoga og udflugt til Maalum Cave

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Efter morgenyogaen og morgenbuffeten er der mulighed for at tage med på en halvdagstur til Maalum Cave. 

En skøn tur som alle kan være med til. Vi kører dertil i bil og går ned i grotten, og bader i en naturlig "pool", dannet af karst. En fantastisk mulighed for at mærke naturens dybe ro, og forkæle sig selv med en svømmetur i 'naturens egen swimming pool'. 

Halvdagstur inkl. transport, lokalguide, dansk oversætter og entré til grotten. Husk badetøj. Der er badesko, håndklæder samt svømmeveste til rådighed. Badesko er et must.

Om eftermiddagen vil vores yogalærer invitere på yin yoga med fokus på åndedrættet. 

Efter aftensmaden vil yogalæren invitere til meditation under stjernerne.

 

Bemærk venligst at turen til Maalum Cave skal bookes hjemmefra.

Tur til Stone Town. Søde børn leger

Dag 9

Morgenyoga og Sunset Cruise

Vi starter dagen, som vi plejer med morgenyoga og morgenbuffet.

Senere er der arrangeret en skøn aftentur, hvor vi sejler ud på en traditionel Dhow sidst på eftermiddagen. Efter lidt sejlads, holder vi et stop, hvor der vil være mulighed for at bade i det turkisblå hav. Bagefter serveres et stykke frugt og lidt at drikke inden vi sejler tilbage i solnedgangen. 

Aftentur inkl. transport, lokalguide, båd, skipper, dansk oversætter og marineparkgebyr.

Aftensmaden vil som sædvanligvis blive serveret ved ved langbord for dem der har lyst. 

Dem som har været på udflugt, vil få mulighed for at spise aftensmad når de ankommer til retrætet igen.

Gå til rejsebestilling - klik her!

Koralvandring på Zanzibar med flot udsigt ud over havet

Dag 10

Afrundning med bobler og solnedgang

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Dagen i dag byder på masser af tid til fordybelse.

Vi bruger morgenen på at vække kroppen med yin yoga for dem der har lyst. Efterfølgende vil der være morgenmad. 

Der er åben i wellnessafdelingen, hvis man har lyst til at booke massage eller behandlinger. 

Vi har ingenting på programmet i løbet af dagen udover morgenyoga og eftermiddagsyoga.

For dem der har lyst til så vil aftensmaden blive serveret ved langbord.

Ved solnedgang inviterer vi på et glas bobler.

 

Hyggelig og smuk aften over poolen på Mwezi Boutique Resort på Zanzibar

Dag 11

Afrejsedag med afslapning og egentid

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Efter turens sidste yin yogasession og morgenmaden er der god tid til at suge de sidste indtryk til sig, tage billeder eller ligge ved poolen eller hvad man lyster og få pakket, inden vi bliver kørt til lufthavnen i privat bus.

Vores fly afgår fra Zanzibar sidst på eftermiddagen, så vi kører fra retrætet lidt over middag.

Vores yogalæer tager med i lufthavnen og er med hele vejen til Kastrup.

Bestil din yogarejse - klik her!

Lækker morgenmad med havudsigt på Mwezi Boutique Resort

Dag 12

Hjemkomst til Danmark

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Efter en kort mellemlanding og en nat i flyet, hjemkommer vi til Kastrup lufthavn.

Tak for denne gang.

Smuk himmel ses fra vindue på fly

Programmet er vejledende. Ved ankomsten til Zanzibar udleveres det endelige program. Det endelige program tager bl.a. højde for vejret. Indholdsmæssigt vil der ikke være forskel på det vejledende program og det endelige program. Kun rækkefølgen kan være ændret.

Priser og datoer for yogarejser til Zanzibar i 2024

Har du problemer med at bestille, så ring til os på 69162024, eller skriv til os på Messenger.

På denne side viser vi den billigste ledige totalpris pr. person ved to personer inkl. fly, halvpension, transfer og bagage. Klik på 'Bestil nu'-knappen for at se priser for andre værelseskategorier og enkeltværelser. Alle rabatter er fratrukket i de viste priser.

 

Garanteret afgang
Vi garanterer at vi er nok deltagere til at gennemføre alle vores flyrejser på denne side.
Vi lægger nemlig ikke flere rejser op, end vi ved vi kan sælge.

Hvis vi aflyser af andre årsager, får du alle dine penge tilbage - kontant indenfor 14 dage!

 Vi aflyser automatisk, hvis Udenrigsministeriet fraråder ikke-nødvendige rejser.

  

Priserne inkluderer:

 • Dansk yogalærer hele vejen fra Kastrup til Zanzibar
 • Fly fra Kastrup til Zanzibar t/r 
 • Indtjekket bagage samt håndbagage
 • Assistance i lufthavnen i Zanzibar og ved flyskift undervejs
 • Transfer fra lufthavnen i Zanzibar til retrætet t/r
 • Indkvartering i velindrettede og komfortable suiter med eget bad og toilet
 • 9 overnatninger i villaen
 • 9 gange morgenmad
 • 9 gange aftensmad
 • Velkomst med information og bobler
 • Aftensmaden serveres i fællesrummet eller på terrassen ved langbord, eller ved separat bord for dem, der gerne vil være alene
 • Vandretur til den lokale landsby med skolebesøg
 • Bobler og aftensang
 • Privat BBQ på stranden
 • Introduktion til Yin yoga og åndedrætstræning
 • Daglige yogasessioner med åndedrætsmeditation, yin yoga og afspænding
 • 9 morgensessioner af halvanden time (begynder og let øvet)
 • 8 eftermiddagssessioner af halvanden time (begynder og let øvet)
 • Mulighed for at tilkøbe spændende udflugt til Stone Town (Kr. 475,- pr. person) og Spice Farm (Kr. 475,- pr. person)
 • Dansk Yin yogalærer på rejsen og under hele opholdet
 • Undervisningen er tilrettelagt, så alle kan være med og udvikle sig. Begyndere kan få en god start, og de let øvede vil blive udfordret
 • Alle skatter og afgifter forbundet med rejsen, undtagen visum/indrejseskat (USD 50,- pr. person) og turistskat (USD 4,- pr. person pr. dag)

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikkevarer, frokost og a la carte tilvalg i restauranten (udover den inkluderede menu), lommepenge og personlige indkøb
 • Ekstra aktiviteter (massage, udflugter, dykning etc.)
 • Rejseforsikring, afbestillingsforsikring og vaccinationer
 • Indrejseskat (visum - kan bestilles online hjemmefra for at spare køen ved immigration via dette link: https://visa.immigration.go.tz/start ) USD 50,- som betales kontant i lufthavnen ved ankomst
 • Turistskat USD 4,- pr. person pr. dag, som betales ved udcheckning fra retrætet

 

Værelsestyper på Uzuri Villa

Vi har tre forskellige værelsestyper på Uzuri Villa. Alle værelser har aircondition, kingsize seng og privat badeværelse.

Du kan læse mere om de tre forskellige værelsestyper nedenfor.

Junior Suite - King Size dobbeltseng

Stort værelse med stor dobbeltseng. Vi har 3 suiter i Villa Uzuri.

Junior Suite Moja

 • Ligger i stueetagen og har en privat veranda direkte ud til poolområdet med udsigt udover stranden og havet. Ydermere er der en sofa, som kan transformeres til en enkeltseng.

Junior Suite Mbili

 • Ligger på første sal og har en terrasse med udsigt til stranden og havet.

Junior Suite Tano

 • Ligger på anden sal og har en terrasse med udsigt til stranden og havet. Ydermere er der på terrassen en enkeltseng, der kan justeres i 3 forskellige højder.

Alle værelserne har privat badeværelse med føntørrer, aircondition og loftventilator. Der er også en safeboks og wi-fi til rådighed. Privat veranda eller balkon, hvor man kan anmode om at få serveret sin mad.

Standard bungalow på Pondok-Sari
Standard bungalow på Pondok-Sari soveværelse udsnittet i træ
Standard bungalow på Pondok-Sari soveværelse

Junior suite - King Size dobbeltseng - Udsigt til haven

Stort værelse med stor dobbeltseng. Vi har 3 juniorsuiter i Villa Uzuri.

Junior Suite Sita

 • Ligger i stueetagen og har en privat veranda med udsigt ud over haven.

Junior Suite Tatu

 • Ligger på første sal og har en terrasse og en veranda med udsigt til haven, stranden og havet.

Junior Suite Nne

 • Ligger på anden sal og har to terrasser med udsigt til haven.

Alle værelserne har privat badeværelse med føntørrer, aircondition og loftventilator. Der er også en safeboks og wi-fi til rådighed. Privat veranda eller balkon, hvor man kan anmode om at få serveret sin mad.

Standard bungalow på Pondok-Sari
Standard bungalow på Pondok-Sari soveværelse udsnittet i træ
Standard bungalow på Pondok-Sari soveværelse

La Luna Garden Room med King Size seng

Værelset på La Luna ligger cirka 100 meter fra Uzuri Villa. 

Ude foran værelset er der en lille hyggelige terrasse, hvor man kan nyde de stille morgener inden dagens yoga begynder.

Der udover har værelset også sit eget badeværelse med bruser.  

Værelset er udstyret med aircondition, fane, værdiskab og Wi-Fi.

Standard bungalow på Pondok-Sari
Standard bungalow på Pondok-Sari soveværelse udsnittet i træ
Standard bungalow på Pondok-Sari soveværelse

Kortoversigt over retrætet

Skab et overblik hjemmefra

Nedenfor ses et oversigtskort over vores Zanzibar Villa.

Kortoversigt over værelsestyper på Enagron

Vores første møde med Zanzibar

Af John Nørgård Tobiesen, medlem af De berejstes Klub, samt direktør og medejer i Tid til ro

 

Zanzibar er et af de skønneste steder i verden, som jeg nogen sinde har besøgt. I 1996 ankom vi første gang med et lille propelfly fra fastlandet. Da vi steg ud af flyveren, føltes det næsten som om at vi var rejst tilbage i tiden. Lufthavnen var uden permanent strøm, og generatoren var kun tændt når der var flyankomst. Internationale hoteller fandtes ikke. Der var kun nogle ganske få lodges uden strøm bygget af koralsten. 

Stone Town bød allerede dengang på en masse spændende historiefortællinger. Det var som om at hver en lille snoet, stenbelagt gade og bygningerne på hver sin side fortalte historier fra kolonihandlen. Meget levende.

Siden er der kommet nogle interessante museer til at fortælle historierne om slavehandlen, islamiseringen, de britiske missionærers arbejde, og ikke mindst historien om Freddy Mercury, der er født i Stone Town og Dr. Livingstone, der fik befriet slaverne og byggede den første kristne kirke på øen.

I dag er infrastrukturen blevet væsentlig forbedret. Senest har øen fået en ny og moderne international lufthavn, og hvor man før i tiden skulle bruge en hel dag på at køre fra den ene ende af øen til den anden ad humpede veje, er der i dag anlagt fine asfaltveje mellem de større byer. Men 'gamle Zanzibar' er der stadig. Når man sidder i bilen og kører ad de fine asfaltveje, foregår livet omkring en stadig som for 30 år siden.

Afrika som helhed og Zanzibar i særdeleshed, har taget nogle teknologiske tigerspring de seneste ti år. F.eks. er der god mobildækning de fleste steder på øen og næsten alle landsbyer har adgang til elektricitet. Der hvor vi bor er der fornuftig adgang til almindelig vestlig infrastruktur, selvom der kan være afbrydelser. 

Har du spørgsmål til Zanzibar, er du velkommen til at ringe til os på 69162024 og spørge efter mig.

 

Kh. John, Tid til ro 

 

Om Yin yoga

Med et særligt fokus på at smidiggøre bindevæv, sener og ledbånd uden at belaste leddene, giver Yin yoga mere fleksibilitet i kroppen samtidig med at afspænde og styrke musklerne. Bindevævet kan beskrives som den elastiske hinde, der omkranser og forbinder muskler, knogler og organer.

I Yin yoga arbejder vi med passive stræk, primært i siddende og liggende stillinger. Denne yogaform er mindre dynamisk og bruger åndedrættet til at berolige nervesystemet, fremme tålmodighed og vedholdenhed i stillingerne.

Ryg- og lændesmerter

Rygsmerter kan opstå efter en kortere eller længerevarende belastning. Ufleksible led, blokeringer og ophobninger af affaldsstoffer samt indeklemte nervebaner kan give fejlbelastninger, der over tid vil overbelaste ryg eller led.

Flere af øvelserne i yin yoga arbejder med området omkring lænd, hofter, lår og bækken. Meget af kropsvægten bæres her, når vi går og står, og derfor er der brug for styrke og fleksibilitet i de omkringliggende muskler og led.

Ved at smidiggøre bindevævet og åbne leddene igennem forskellige stillinger, kan yin yoga opløse blokeringer og lindre ryg- og lændesmerter. I stillingerne øges blodgennemstrømningen i kroppen, og på den måde kan ilt, affaldsstoffer og kropsvæsker flyde mere frit og afhjælpe ophobinger og blokeringer.

Fysisk og mental balance

Yin yoga er en træningsform, der afstresser og beroliger. Det kan virke beroligende for nervesystemet og vil derfor være et godt supplement til en mere aktiv styrketræning.

Med fokus på at afspænde og give slip, kan Yin yoga løsne op for mentale blokeringer og have en positiv indvirkning på angst, stress og depression.

 

Det praktiske

NB: Oplysningerne her på siden gælder kun for denne specifikke rejse. Information af generel karakter er samlet på vores 'værd at vide'-side. Du er også velkommen til at ringe til os med dine spørgsmål på 69162024 eller skrive til os via Messenger eller e-mail.

Ankomsten til Zanzibar

Ved ankomst til lufthavnen på Zanzibar, skal der betales USD 50,- i indrejseafgift (Visa on arrival). Vi anbefaler at du har medbragt USD 50,- med hjemmefra da betaling med VISA kan tage tid.

Der findes en hæveautomat i Paje 5 km i bil fra retrætet, men vi anbefaler at du hæver kontanter (Tanzanian shilling) i lufthavnen i Zanzibar eller har nogle dollars med hjemmefra. 

Vores danske personale står udenfor lufthavnen, mellem selve terminalbygningen og parkeringspladsen. Når du ankommer vil de lokale portere byde sig til og hjælpe med bagagen. De forventer at få betaling for det, så hvis du ikke har kontanter, er det bedst at takke nej. Når man først har passeret toldkontrollen, kan man ikke komme tilbage igen. Det er derfor vigtigt, at du har alle dine kufferter og tasker med.

Når alle gæster er kommet igennem toldkontrollen, går vi samlet ud til vores bus, der kører direkte til retrætet. Køreturen tager ca. to timer. Ved ankomst til retrætet skal du aflevere dit pas ved tjek ind, og der udleveres herefter værelsesnøgler. Ifølge internationale hotelregler skal værelset være klar fra kl. 15, men retrætet gør alt hvad de kan, for at have værelserne klar allerede fra kl. 12 og måske endda tidligere. 

Restauranten er åben fra kl. 07.30-22.00 (Sidste køkkenordre kl. 21.00). Første inkluderede måltid er aftensmaden på ankomstdagen.

Badesko

Vi opfordrer vores gæster til at medbringe badesko med tyk bund eller nogle gamle løbesko, da der ved nogen af strandene på øen kan være koraller, skarpe klipper eller søpindsvin. Med løbesko vil man opleve, at stå bedre fast end med badesko og man kan med fordel efterlade sine udslidte løbesko til de lokale, som vil være glade overtagere.

Drikkepenge

Zanzibar er et uland og de lokale der arbejder med turisme er afhængig af drikkepenge. Gør det til en vane at være rundhåndet. Giv altid lidt. Det er en god idé at have nogle små sedler (1-dollar eller 5-dollar). Giv en skilling til chaufføren, når du har været ude at køre. Læg lidt på værelset til rengøringen. Det behøver ikke være alverden, bare lidt. Det er normalt at give drikkepenge, men det forventes ikke på retrætet, fordi de er vant til turister, der ikke gør det. Men gør det venligst alligevel. Indkomsten er lav, og specielt for de lavtlønnede (rengøringspersonale og chauffører) er drikkepenge med til at få husholdningsbudgettet til at hænge sammen.

Det er normalt, at man lægger lidt i drikkepenge til rengøringen, hvis man har været tilfreds. Man kan også give lidt undervejs. USD 10-20 den sidste dag er passende. Har man været på heldagstur vil USD 5,- til chaufføren være passende. Når man spiser på restaurant udenfor retrætet, er det normalt at runde op med 8-10 %. 

Dyner og sengetøj

Alle senge er opredt med lagen, to puder pr. person, samt et lagen til at dække sig med. Der er ikke dyner som i Danmark. Hvis man ønsker at sove med dyne, skal den medbringes hjemmefra.

Ekstra opredning

Alle suiter har som minimum to standardsenge eller en dobbeltseng. Derudover kan der altid redes op til en ekstra. Opredningerne er som regel af ringere kvalitet end standardsengene, til gengæld ydes der kompensation i form af ekstrasengsrabat. Dette fremgår af billet-rejsebeviset.

Gæst i et andet land

Som gæst i et andet land er det vores opgave at tilpasse os de lokale skikke. Eksempelvis betyder tid ikke så meget på Zanzibar. Tidspunkter er altid cirkatider og tingene er ikke så velorganiserede som i Skandinavien.

Lad det ikke blive et irritationsmoment. Det hører sig til i Afrika. Tag det som en oplevelse, og nyd, at du er på ferie. Det fører som regel ikke noget godt med sig, hvis man begynder at skælde ud eller irettesætte.

Zanzierne er ualmindelig venlige og meget smilende, men mange af dem mangler grundforståelse i forhold til vores vestlige kultur. De tager ofte meget let på formaliteter og tingene kan gå meget langsomt. Maden på restauranterne serveres ikke altid samtidig, hvidvinen kan blive skænket i et glas med isterninger osv.

Infrastrukturen er også under udvikling, og selvom Zanzibar er langt mere moderne end for 20 år siden, så er det stadig et uland. Vand, strøm og internet kommer og går, og det er ikke alle steder, man har backup-systemer. Vejene er dårlige og telenettet er ikke fuldt udbygget.

På retrætet er der europæisk management og backup-systemer til strøm og vand. Alligevel skal man være indstillet på, at der kan være kortvarige udfald. Især internettet er ustabilt.

Håndklæder

Alle værelser har ansigtshåndklæder, almindelige håndklæder og badehåndklæder. Der er håndklædeskift tre gange i løbet af opholdet samt efter behov. Du skal blot lægge håndklædet på gulvet eller give personalet besked.

Indkøbsmuligheder

Der findes små butikker i området, der sælger lidt lokal souvenir og kunsthåndværk, ellers anbefaler vi Paje, hvor man både finder en masse små butikker og en god strand, samt lidt forskellige barer og restauranter. 

Alternativt anbefaler vi hovedbyen Stone Town. Der findes flere banker og ATM-maskiner, og byen har både havn, katedral og et stort fødevaremarked.

Det er muligt at købe solcreme, toiletartikler og lignende i retrætets butik, men udvalget er begrænset, så hvis du bruger et bestemt mærke, anbefaler vi at du selv medbringer cremer og toiletartikler hjemmefra.

Kaffe- og tefaciliteter mv..

Om morgenen er der inkluderet gratis kaffe og te til morgenmaden, resten af dagen kan det købes i restauranten.

Læge

Nærmeste lægeklinik ligger ca. 90 minutter fra retrætet. Lægen kommer gerne på sygebesøg.

Malaria

Der findes malaria på Zanzibar, omend forekomsten er meget lille. De seneste 10 år har myndighederne gjort en stor indsats for at udrydde sygdommen og forekomsten er faldet fra 40 % for ti år siden til ca. 1 % i dag.

Der findes mange skrækhistorier om malaria. En af dem er, at har man først haft malaria, så kommer man aldrig af med det igen. Det er ikke sandt. Malaria er let at behandle, og kommer man i behandling med det samme, så forsvinder sygdommen helt. Hvis man tager et tjek ved mindste sløjhed, vil man (hvis man har malaria), stort set ikke nå at blive rigtig syg.

Sygdommen er også let at forebygge. Myggenet og afskrækningsmiddel i form af creme eller spray anbefales. Vi anbefaler desuden, at du spørger din egen læge eller læger på rejsemedicinsk klinik til råds, før du tager afsted. Særligt hvis du er gravid, kroniker eller allergiker.

Vi gør opmærksom på, at Tid til ro ApS og vore medarbejdere ikke må vejlede omkring medicinering, vaccinering o.l. Vi henviser derfor til egen læge og/eller Statens Serum Institut.

Myggenet

Der er myggenet på alle værelser. Desuden vil myggenettene blive sprøjtet i suiterne, når der reddes op før sengetid.

Medicin

Nærmeste apotek ligger i forbindelse med lægeklinikken 90 minutter fra retrætet. Vi kan som regel få lægen til at tage lidt medicin med, når han er på sygebesøg, så vi undgår transporten til apoteket.

Pas og visum

Husk gyldigt pas, der er gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemrejse. Passet skal have mindst én blank side. For rejser til Zanzibar kræves der visum for danske statsborgere. Visum kan købes ved ankomst til lufthavnen i Zanzibar eller fordelagtigt bestilles online hjemmefra for at spare køen ved immigration og gå direkte til paskontrollen (bestil e-VISA gennem dette link: https://visa.immigration.go.tz/start) og koster USD 50,- pr. person. Køber du visum i lufthavnen ved ankomst til Zanzibar er en god idé at have kontanter med, da der kun er en skranke til kreditkort, og telenettet er ustabilt.

Bestil nyt pas i god tid og beregn mindst én måned. Danske statsborgere, der har glemt sit pas, eller som ikke har fået fornyet sit pas i tide, kan købe et nødpas (provisorisk pas) ved henvendelse til politiet i afrejselufthavnen. Nødpas accepteres ved indrejse, de skal blot være gyldige i 6 måneder efter hjemkomsten.

For udenlandske statsborgere og personer med fremmedpas kan der gælde andre regler. Den rejsende er selv ansvarlig for pas og visum. Undersøg altid i god tid om visum er påkrævet hos Tanzanias ambassade, og i givet fald om det skal udstedes inden afrejse eller ved ankomst. Eventuelle udgifter til visering påhviler den rejsende og er rejsebureauet uvedkommende.

Hvis der er stempler i passet fra lande med gul feber, og disse er mindre end 10 dage gamle, skal der medbringes dokumentation for vaccination mod gul feber. Kontakt ambassaden for nærmere information om dokumentationskravet.

Penge og kreditkort

Alt hvad der købes på retrætet afregnes i USD. Hvis man ønsker at betale kontant med Shilling eller EUR er det også muligt. Derudover accepteres VISA, Mastercard og AMEX. Bemærk at der tillægges 5% i kreditkortgebyr. Der findes hæveautomater i lufthavnen, i Stone Town (Stone Town ligger ca. 90 minutters kørsel fra retrætet i bil), samt i Paje (Paje ligger 5 km fra retrætet). Vi anbefaler derfor at man medbringer USD eller EUR i kontanter hjemmefra, alternativt at man hæver lokal valuta i hæveautomaten i lufthavnen. Ydermere anbefaler vi at man hjemmefra ikke tager 100$ sedler med men 20$ sedler, da det er svært at få vekslet 100$ sedler på Zanzibar. Det er også en fordel at medbringe USD 50,- i kontanter hjemmefra til indrejsegebyr/visum, da der kun er en skranke der tager mod kort, og denne skranke er afhængig af at telenettet virker.

Plastikposer

Når du rejser til Zanzibar, skal du være opmærksom på, at der er er forbud imod at indbringe plastikposer. Loven trådte i kraft den 1. juni 2019.

I et forsøg på at begrænse omfanget af miljøskadelig plastik, er der vedtaget et forbud, som forbyder at bruge, importere, eksportere, fremstille, sælge og opbevare alle former for ikke-nedbrydelige plastikposer samt plastikemballage.

Den eneste undtagelse er de små ”lynlås-poser”, man bruger til opbevaring af toiletsager under rejsen, og som man har med i håndbagagen. Der forventes, at man opbevarer og bruger disse under hele sin rejse og først smider posen væk, når man igen har forladt landet.

Skulle du ankomme til Zanzibar med en plastikpose, kan du enten lade den ligge i flyet, når du forlader det, eller du kan aflevere posen ved en af de skranker, der er i ankomsthallen til netop dette formål.

Myndighederne ønsker naturligvis ikke, at turister og besøgende skal have sit ophold i landet/på øen ødelagt på grund af det nye forbud, så de opfordrer turister og besøgende til at tænke over, hvordan man pakker sine ting – og i hvad – så de kan håndhæve forbuddet med mindst muligt besvær og ulejlighed for dem, der besøger landet.

Tænk derfor på, hvordan du pakker, og undgå så vidt muligt at pakke i plastikposer og plastikemballage. Medbring f.eks. en drikkedunk af metal, glas eller hård plast (engangsflasker er ikke tilladt) samt stofposer istedet for plastikposer.

Prisniveau

Forvent at prisniveauet på Zanzibar er op til 72% lavere end i København (januar 2024). 

Restaurant og bar

Retrætets restaurant er åben for morgenmad fra kl. 07.30-10.00. Fra kl. 12.00-18.00 serveres frokost og snacks a la carte (for egen regning). Restauranten er åben for servering af aftensmad fra kl. 19.00-21.00. I forbindelse med restauranten er der en bar med servering ved poolen. Baren er åben fra kl. 10.00 til sidste gæst går i seng. Man må ikke medbringe mad på værelset eller opbevare mad på værelset, da det tiltrækker myrer.

Køkkenet er internationalt med et Swahilli twist. Der leveres frisk fisk hver dag, og retterne er meget velsmagende.

Solbeskyttelse

Solen er meget kraftig året rundt. Også når der er overskyet, og sandet er så hvidt at genskæret fra sandet også brænder. Derfor kan man sagtens blive solskoldet af at opholde sig i skyggen. Brug derfor altid et tykt lag solcreme. Gerne faktor 30-50.

Derudover anbefaler vi, at man medbringer en solhat, der dækker ørerne, ansigtet og nakken. Vi fraråder desuden at solbade i direkte sollys midt på dagen. Vent hellere til efter kl. 16.00.

Vælg et par luftige bomuldsshorts på vandre- og cykelturene, helst nogen der ikke sidder for tæt, samt en luftig skjorte eller t-shirt. Tætsiddende sportstøj kan også være en god idé, så længe der er tale om svedtransporterende materiale. En tætsiddende t-shirt eller langærmet bluse kan være en fordel, hvis du dykker/snorkler. Tag gerne din egen dykkermaske og snorkel med.

Specialmad – vegetarisk – glutenfrit

Såfremt du ønsker specialmad (diabetiker, allergiker, vegetar etc.), skal vi bede dig meddele os det ved rejsebestilling samt igen ved tjek ind på retrætet, så vil der blive taget højde for det i løbet af opholdet.

Strøm

På Zanzibar anvendes engelske stik (tre flade ben). Vores eupæiske stik går dog fint i de fleste stikkontakter.

Swimmingpool

Retrætets swimmingpool er åben året rundt. Ved poolen er der gratis solstole og bruser. Der er badehåndklæder i alle værelser. Håndklæderne skiftes tre gange om ugen samt efter behov. Man skal blot selv sige til. Pooltemperaturen varierer i løbet af dagen. Typisk er poolen 4-5 grader koldere om morgenen end om aftenen. Poolens max. temperatur ligger på 24-28 grader året rundt.

Sæson og vejr

Regnsæsonen starter i slutningen af marts og kører igennem til slutningen maj. Den tørre periode ligger fra midten af juni til midten af oktober. I november måned og starten af december regner det som regel en lille smule i byger i løbet af natten og de tidlige morgentimer, så klarer det som regel op i løbet af dagen. På meget varme dage kan der komme en byge sidst på dagen. Fra midten af december til slutningen af marts er der tørt og varmt.

Der er en god brise det meste af tiden året rundt. Den gør at luften sjælden føles for varm, og at man ikke har brug for aircondition. Myg og flyvende insekter har også svært ved at komme på vingerne, på grund af brisen.

Den gennemsnitlige maxtemperatur er 28-33 grader året rundt, og den gennemsnitlige minimumstemperatur er 22-25 grader året rundt. Alle værelser er bygget, så brisen kan komme gennem husene og køle værelserne. Der er åbne lameller med fluenet i dørene, så man både kan lukke lyden af havet og luftens brise ind, og skabe en behagelig gennemtræk.

Telefon og netværk

Der er begrænset mobildækning på Zanzibar, og roaming er meget dyrt. Hvis man har brug for mobiltelefoni, anbefaler vi at man køber et lokalt sim-kort i lufthavnen. Retrætets telefoner kan ikke foretage internationale opkald.

Turistskat

Bemærk at der opkræves infratrukturskat under henvisning lovgivningen til USD 4,- pr. gæst pr. nat. Derudover afkræves USD 50,- pr. person i indrejsegebyr/visa ved ankomsten til lufthavnen i Zanzibar.

Tøjvask

Det er muligt at vaske tøj på retrætet mod betaling.

Vaccinationer

Der er ikke krav om vaccinationer, med mindre at du har rejst i et område med gul feber indenfor de seneste 10 dage inden indrejse til Zanzibar. Bemærk venligst at Zanzibar endnu ikke er helt fri for malaria. Læs venligst afsnittet herom.

Valuta

Valutaen i Zanzibar er Shilling. 1.000 Shilling er ca. kr. 3. Man kan betale med EUR og USD de fleste steder.

Vand

Der er gratis drikkevand i vandkøleren i fællesrummet. Her kan du fylde din medbragte vanddunk og glasflasken fra værelset. Det er ikke muligt at købe vand på plastikflasker på lodgen. Vi fraråder at du drikker vandet fra vandhanen.

Vandresko/-støvler/-stave

Vi anbefaler at medbringe et par lukkede vandresko eller vandrestøvler. Åbne vandresandaler frarådes på grund af sol, sand, støv og sten. Tag evt. et par sandaler med til stranden og når du går rundt på retrætet.

Hvis man er glad for at gå med sine vandrestave, er det en god idé at medbringe dem på rejsen. Vi har desværre ikke mulighed for at stille vandrestave til rådighed, så de skal altid medbringes hjemmefra.

Værdigenstande

Befolkningen er generelt set økonomisk fattig på Zanzibar, så der er ingen grund til at udstille sin rigdom eller friste en svag sjæl, så lad hellere kronjuvelerne blive hjemme, og opbevar dine smykker, penge og pas i boksen på værelset.

Når det er sagt, så er der ikke mange tyverier i landet, og det vil få fatale økonomiske konsekvenser for hotellets personale, hvis der opstår mistanke om tyveri.

Husk at hoteller og restauranter ikke påtager sig ansvaret for værdisager.

Værelsets aflevering

Ifølge internationale hotelregler skal værelset forlades senest kl. 10.00 sidste feriedøgn. Værelset skal være klargjort til nye gæster senest kl. 15.00. Det endelige tidspunkt for aflevering af værelset i forbindelse med hjemrejsen oplyses af rejselederen. Sker afrejsen sent på dagen, vil der være mulighed for at beholde værelset gratis indtil afrejse, med mindre, at værelset ikke er ledigt. I så fald vil der være adgang til et fælles værelse, hvor der kan skiftes tøj m.m. inden afgang.

WiFi

Der findes gratis trådløst internet i receptionsområdet, i restauranten og omkring poolen. Vi anbefaler at begrænse brugen af emails, SMS og mobiltelefoni på retrætet. Hvis der skal foretages nødvendige opkald, henstiller vi til, at man går en tur eller diskret sender en SMS.

Yoga

Yin yoga for begyndere og let øvede, som derudover tilpasses den enkeltes niveau. Rejsen inkluderer 17 yogasessioner inkl. introduktion og åndedrætstræning.

Hvis du aldrig har dyrket yoga før, eller hvis du næsten lige er startet, anbefaler vi, at du deltager i introduktionen. 

Øvelserne tilpasses niveauet, dvs., at øvelserne ikke er så teknisk svære. Selv hvis du ikke er begynder, vil du sagtens kunne blive udfordret. Vores yogalærer er god til at få alle med, således at alle kan udvikle sig på hvert deres niveau (begynder og let øvet).

Yogaudstyr

Vi har yogamåtter på retrætet. Hvis du har din egen yogamåtte, som du er glad for, er du naturligvis velkommen til at medbringe den, men det er ikke noget krav, at man selv har sit eget udstyr med.

Få tilbud og nyheder via e-mail.
Vi sender kun ud når vi har noget på hjerte

 

Ved tilmelding til nyhedsbrevet accepterer jeg samtidig Tid til ro's privatlivspolitik.