Man-fre 09.00-16.00

Min billet

Safari til fods i Sydafrika

10 dage med alle måltider, ophold i lodge og fem guidede safariture til fods.

Se store billeder

Safari til fods i den sydafrikanske bush

10 dage med smuk natur, oplevelser og dansktalende rejseleder

Bestil din vandrerejse til Sydafrika nu - klik her!

Vi har rejst til Afrika siden 1996. Vores første bekendtskab med Afrika var, da vi rejste til Østafrika, og det var en noget speciel oplevelse: Det foregik mest som teltsafari og var primitivt, men også sjovt og lærerigt. Og som unge mennesker, der skulle ud og opleve verden, syntes vi, at det var spændende og udfordrende.

Vore rejser har sidenhen ført os til Tanzania, Zambia, Zimbabwe, Zanzibar og Sydafrika.

Vi forelskede os i Sydafrika. Her oplevede vi, at vi kunne kombinere god komfort med spændende oplevelser. Der er ordentlig infrastruktur, et relativt moderne samfund med en interessant historie og kultur, og naturen er smuk, varieret og sanselig. Og ikke at forglemme, så er Sydafrika også kendt for god mad og vin.

Safari til fods i Sydafrikas natur

Når vi er på safari til fods i Sydafrika, så befinder vi os i det område der hedder Waterberg. 

Vi har selv rejst meget i Sydafrika og gennemført rejser dertil i en årrække fra 2000-2005. Det sted som vi er mest begejstret for og har mest erfaring med er Waterberg-området.

Waterberg er et smukt bjergområde med bløde bjerge, dybe klippekløfter, klare rislende vandløb og en vegetation, der giver gode vilkår for dyr, planter og fugleliv. 

I dette område ligger Rhino Lodge. Stedet ligger omgivet af bushen i et 3.000 hektar stort vildtreservat. Det vil sige, at vi bor lige midt i et unikt, sydafrikansk naturområde med et spændende dyreliv, hvor der er rig mulighed for at tage ud og vandre på egen hånd. 

Vi glæder os meget til at byde dig velkommen til vores lodge i Sydafrika, og vi håber, at du vil nyde dit ophold og de enestående naturoplevelser, ligeså meget som vi gør, hver eneste gang vi vender tilbage hertil.

 

De varmeste hilsner

Lisbeth Skøtt Tobiesen
Ergoterapeut, certificeret stress coach og mindfulnessinstruktør

 

P.S. Hvis du har lyst til at bruge noget af vores undervisningsmateriale, kan du downloade det hele fra denne side - klik her!

 

Giraf der spiser blade af et træ i Sydafrika
To impalaer i bush område i sydafrika
To impalaer i bush område i sydafrika

 

 

Sådan foregår safari til fods

 

Ligesom en på traditionel safari i åben safaribil, er der ikke en på forhånd planlagt rute og vi ved ikke på forhånd hvor mange dyr eller hvilke arter, som vi kommer til at se.

Vi bevæger os i bestemte områder i langsomt tempo til fods og følger lokalguidens intuition. Han kender dyrene, ved hvor de plejer at søge hen, hvor de ligger når det er varmt, hvor de søger føde og vand osv.

Når vejret er varmt, ligger safarien som regel tidligt og sent, når vejret er mere køligt forsøger vi at planlægge safarien så det er mere komfortabelt for gæsterne.

Dyrene påvirkes af vejret. Især når det er varmt eller hvis det begynder at regne. Man skal derfor indstille sig på, at der kan komme ændringer til safariturene. Også med kort varsel og måske endda samme dag eller mens vi er afsted.

Hvis vi er heldige at se mange dyr eller sjældne arter, kan safarituren sagtens trække ud. Og skulle vi være uheldige at det begynder at regne, kan det sagtens være at vores lokalguide beslutter at holde en pause hjemme på lodgen og gå ud igen på et senere tidspunkt.

For at få en god safarioplevelse, er det afgørende med tålmodighed. Det er fri natur og vilde dyr vi har med at gøre. Til gengæld er det altid en stor oplevelse, og vi har altid mulighed for at tilkalde en safaribil, hvis en tur trækker ud og der er nogen, der gerne vil hjem.

 

 

Program for rejsen til Sydafrika (Safari til fods)

10 dage med 7 nætter på lodgen. Dansk rejseleder under hele opholdet. Rejselederen er med hele vejen fra start til slut og assisterer med check-in, flyskift og ankomst.

Dag 1

Afrejse fra Danmark

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Vi rejser fra Danmark om eftermiddagen. Der er mulighed for at mødes med rejselederen ved check-in ved afrejse lufthavnen, hvis man ikke ønsker at rejse alene. 

Efter et kort flyskift flyver vi videre til Johannesburg. Der serveres et varmt måltid med gratis drikkevarer. Bagagen tjekkes igennem hele vejen til Johannesburg, så den behøver vi ikke tænke på, og der er tilpas med tid til at komme fra det ene fly til det andet uden stress. Også selvom man måske ikke er rejsevant.

Elefanter i Sydafrika

Dag 2

Velkommen til Rhino Lodge

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Efter en god nats søvn serveres morgenmad ombord inden ankomsten til Johannesburg. For dem der har lyst er der mulighed for at samles i gaten og følges med rejselederen gennem paskontrollen og ud til bagageudleveringen. Vores sydafrikanske lokalguider står klar til at tage i mod os i ankomsthallen.

Vær opmærksom på, at det godt kan tage lidt tid at komme igennem paskontrollen. Vi er i Afrika nu og tingene kører ikke altid lige så effektivt som derhjemme.

Når alle er samlet, kører vi i bus til Rhino Lodge og Sebatana reservatet. Vi har lidt koldt at drikke med til busturen og vi holder passende pauser undervejs, hvor der er mulighed for at strække ben og komme på toilettet.

Afhængig af landingstidspunktet i Johannesburg, samt bussens afgangstidspunkt fra Johannesburg og trafikken, kan der blive indlagt et ekstra stop ved Voortrekker-monumentet og Union Building, hvis tiden tillader det.

I løbet af dagen er der sørget for frokost, som serveres undervejs eller ved ankomst til lodgen.

Når vi ankommer til Rhino Lodge, står personalet klar til at tage i mod os. Herefter bliver vi vist ud til værelserne, og der er god tid resten af eftermiddagen til at fordøje indtrykkene, tage et bad, pakke ud og få hvilet sig.

Solnedgangen kan nydes på det skønne pooldæk inden dagen går på hæld. 

Se priser og datoer - klik her!

Ved aftensmaden byder vi velkommen med en kort præsentation af vores danske personale samt manageren på Rhino Lodge og hans personale.

Der er dækket op til fællesspisning i den åbne restaurant. Du kan frit vælge fra aften til aften, om du ønsker at nyde maden i fællesskab i restauranten eller alene f.eks. ved et andet bord eller på værelsets terrasse, hvis du har lyst til at være privat og slappe af. Der er også mulighed for at få en romantisk borddækning til særlige anledninger.

Gnuer og zebraer ved et vandhul i Sebatana reservatet

Dag 3

Safari til fods med lokalguide

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Morgenmaden serveres til lyden af fuglekvidder i lodgens hyggelige restaurant. Her er et bredt udvalg af lokale og internationale morgenmadsretter - både varme og kolde - samt kaffe, te, juice og frisk frugt. Derudover står lodgens søde personale klar med frisklavede omeletter, pandekager, æg og bacon.

Når vi er på safari til fods ledsages vi altid af en af vores dygtige lokalguider, der også er uddannet ranger. Vi går primært ad de forskellige hjulspor i det sandede underlag, men ind i mellem tager vi en afstikker ind i den hårdføre bush.

På denne første safari til fods gør vi stop i et af reservatets sheltere, hvor vi får en kyndig gennemgang af ugens program, og opdateres omkring reservatets geografi, planter og dyr.  

Herefter fortsætter vi vores safari til fods indtil sulten melder sig.

Frokosten består af en stor buffet med varme og kolde retter, samt lokale specialiteter. Der er mulighed for at spise på terrassen eller inde i restauranten i skyggen.

Dagens varmeste timer kan nydes ved poolen, eller som man har lyst. Hen på eftermiddagen er der kagebuffet og kaffe inden aftensmaden.

Bestil din egen safari til fods rejse - klik her!

Alle måltider er inkluderet i rejsens pris. Det gælder også aftensmaden, der hver aften består af en stor afrikansk buffet eller en 3-retters gourmet menu.

Maden på Rhino Lodge består af salater og grøntsager, som typisk passer med den kød der også serveres. Kødet kommer selvfølgelig fra de afrikanske dyr. Det er virkelig en oplevelse for sig, da det ikke lige er hver dag man får mulighed for at smage på strudsegryde, kudubøffer eller zebramørbrad. 

Der er også mulighed for at tilkøbe vin til maden til overkommelige priser.

 

Solnedgang i Sydafrika ved Rhino Lodge

Dag 4

Big five og aftensafari i pickups

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Vi starter dagen ud med morgenmad, og herefter er resten af formiddagen til fri disposition.

Efter frokosten er der mulighed for at deltage i en tilkøbstur til reservatets store big five område 'Welgevonden', der ligger 45 minutters kørsel fra Rhino Lodge. Her er der gode muligheder for at se bøfler, næsehorn og elefanter. For dem der bliver hjemme på lodgen er dagen til fri disposition.

Aftensmaden serveres som altid i restauranten.

For dem der har lyst til at opleve reservatets natdyr, er der mulighed for at deltage i aftensafari (tilkøb). Her kører vi efter solnedgang ud i bushen i tusmørket og spotter nogle af de dyr, der kommer frem fra deres skjul, når solen går ned. Vi spiser aftensmad rundt om bålet i en af reservatets bomaer under åben stjernehimmel.

Gå til rejsebestilling - klik her!

Stjernehimlen er helt anderledes i Sydafrika end i Danmark. Fordi vi er så langt væk fra masseturisme og tungt infrastruktur, så er nattehimlen meget klar og helt uforstyrret af lys og forurening. 

Elefant set på big five safari i Sydafrika

Dag 5

Safari til fods i bushen

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Vi spiser tidligt morgenmad, så vi kan komme afsted på vores safari til fods i bushen, inden solen står for højt på himlen. Vi går til et af reservatets vandhuller, hvor vi kan sidde i et skjul og stille iagtage dyrene.

Turen er en er en skøn oplevelse, vi går i bushens stilhed og fornemmer dyrene omkring os. Ved vandhullet fodres dyrene, inden vi kommer, og vi får mulighed for at opleve både impalaer, zebraer, gnuer og vortesvin på tæt hold. Hvis vi er heldige, kommer de nysgerrige giraffer også forbi.

Vi er hjemme igen på Rhino Lodge til frokost, og her fortæller vores lokale guide om reservatets rige plante- og fugleliv, og de forskellige dyr, der lever på stedet.

Eftermiddagen vil være til fri disposition.

Aftensmaden serveres i restauranten. Denne aften vil der desuden være mulighed for at opleve en traditionel høvdingeaften for dem der har lyst (Tilkøb på stedet).

Se priser og datoer - klik her!

Sebatana Private Game Reserve bestod indtil 1999 af tre store kreaturfarme, og før den tid var der en del lokale stammefolk, der boede og levede på jorden og i nærområdet. Nogen som nomader og andre som fastboende bønder. Flere af husene fra stammelandsbyen er stadig bevaret og det er her vores traditionelle høvdingeaften foregår.

Børn fra de nærliggende skoler kommer og underholder med dans, og vi spiser og drikker som stammefolket gjorde det ved festlige lejligheder tilbage i tiden. Vi får også et indblik i de kulturelle strukturer og stammefolkets særlige skikke.

Danske turister på vandring i sebatana reservatet.

Dag 6

Oplev Afrikas største dyr

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Dagen i dag er til fri disposition, og kan bruges til at slappe af, bade i poolen eller bare nyde området. Der er rig mulighed for at udforske reservatet på egen hånd. Området har fine afmærkede ruter.

Hvis man er lidt morgenfrisk og gerne vil gå når solen ikke står så højt, så er man også velkommen til det. Her kan man være heldig at møde en giraf på relativt tæt hold, da de er ude for at finde mad, når solen ikke står så højt endnu.

Bestil din rejse - klik her!

Derudover har vi arrangeret en udflugt til nationalparken Pilanesberg som en tilkøbstur for dem, der har lyst. Her kan vi opleve det imponerende dyreliv på tæt hold. Vi har bl.a. mulighed for at se Afrikas fem største dyr, nemlig elefanter, løver, næsehorn, bøfler og geparder. Mange er nemlig enige om, at man ikke rigtig har oplevet Afrika, før man har set nogle af de helt store dyr, der lever i denne del af verden. 

Aftensmaden serveres i restauranten. Husk, at der altid er mulighed for at få maden serveret på værelsets terrasse.

En gravid gepard der står i bushen i Sydafrika.

Dag 7

Næroplevelse ved Christinas Wallow

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Dagen starter roligt, hvor formiddagen er til fri disposition. Poolen er altid åben, så man har mulighed for at starte dagen ud med en frisk dukkert og så måske slappe af på en af solsengene bagefter. Du behøver ikke at tage et håndklæde med fra dit værelse, da der altid vil være friske håndklæder ved solsengene rundt om poolen. 

Om eftermiddagen har vi safari til fods. Denne gang til et af reservatets andre vandhuller 'Christinas Wallow', hvor vi kan sidde i et skjul og stille iagttage dyrene.

Ved vandhullet fodres dyrene, inden vi kommer, og vi får mulighed for at opleve både impalaer, zebraer, gnuer og vortesvin på tæt hold. Hvis vi er heldige, kommer de nysgerrige giraffer også forbi.

Aftensmaden serveres som altid i restauranten.

Gå til bestilling af din rejse - klik her!

Giraf spiser blade i bushen i Sydafrika

Dag 8

Big Five i Welgevonden, safari til fods og bobler

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Efter morgenmaden er dagens tilkøbsmulighed en udflugt til den nærliggende Big Five park Welgevonden, der er kendt for sine bøfler, næsehorn og elefanter.

Vi spiser frokost på Rhino Lodge, og om eftermiddagen er der arrangeret endnu en safari til fods med solnedgang og bobler, over de store klippeformationer ved Sunset Rock. Inden vi skåler over solnedgangen, har vi en lille finurlig konkurrence i ærmet, der helt sikkert får smilet frem. Turen varer ca. tre timer.

Bestil din egen safari til fods rejse - klik her!

Efter solnedgangen bliver vi kørt hjem til lodgen i åbne safaribiler.

Kokken får i aften lov til at sætte sit personlige præg på aftensmaden, og inviterer os til 'Kokkens overraskelse'.

Herefter er der mulighed for at gå tidligt i seng for at være udhvilet til hjemrejsen.

Et næsehorn med unge set på safari i Sydafrika.

Dag 9

Sydafrikas historie og hjemrejse

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Efter morgenmaden er det tid til at tjekke ud og sige farvel til Rhino Lodge skønne personale og den smukke natur. 

Vi kører ad grusvejen til Vaalwater og videre ad landevejen ind til Johannesburg.

Turen varer ca. fem timer ind til Johannesburg inkl. pausestop undervejs. 

Gå til rejsebestilling - klik her!

Vi ankommer til lufthavnen først på aftenen, hvor rejselederen assisterer med check-in og security, og sørger for at alle kommer godt afsted.

Glade børn fra Soweto smiler til kameraet.

Dag 10

Hjemkomst til Danmark

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Der serveres morgenmad inkl. drikkevarer ombord. Efter en kort mellemlanding flyver vi det sidste stykke til ankomstlufthavnen. Bagagen tjekkes hele vejen igennem, så den behøver vi ikke tænke på.

Tak for tilliden og på gensyn.

Smuk solnedgang bagved et træ i Sebatana reservatet.

Programmet er vejledende. Ved ankomsten til Sydafrika udleveres det endelige program. Det endelige program tager bl.a. højde for vejret. Indholdsmæssigt vil der ikke være forskel på det vejledende program og det endelige program. Kun rækkefølgen kan være ændret.

Priser og datoer til Sydafrika i 2024 og 2025

NB: Har du problemer med at bestille, så ring til os på 69162024, eller skriv til os på Messenger.

På denne side viser vi den billigste ledige totalpris pr. person ved to personer inkl. fly, fuldpension, transfer og bagage. Klik på 'Bestil nu'-knappen for at se priser for andre værelseskategorier og enkeltværelser. Alle rabatter er fratrukket i de viste priser.

 

Garanterede afgange
Vi garanterer at vi er nok deltagere til at gennemføre alle vores flyrejser til Sydafrika.
Vi lægger nemlig ikke flere rejser op, end vi ved vi kan sælge.

Hvis vi aflyser af andre årsager, får du alle dine penge tilbage - kontant indenfor 14 dage!

 Vi aflyser automatisk, hvis Udenrigsministeriet fraråder ikke-nødvendige rejser.

 

Prisen inkluderer:

 • Dansk rejseleder med på hele rejsen. Man møder sin rejseleder i afrejselufthavnen.
 • Flybillet til Johannesburg t/r samt flymad
 • Indtjekket bagage
 • 1 stk. håndbagage, samt 1 stk. tilbehør (eksempelvis taxfreepose, kamera, laptop eller lign.)
 • Al transport i Sydafrika (Fra lufthavnen til lodgen og retur fra lodgen til lufthavnen)
 • 7 nætter på det luksuriøse Rhino Lodge
 • Indkvartering i lyse værelser med eget bad og toilet, samt privat terrasse
 • 7 gange morgenmadsbuffet med kolde og varme retter
 • 7 gange frokostbuffet på Rhino Lodge med friske lokale råvarer
 • 7 gange aftensmad bestående af 3-retters menu eller en stor afrikansk buffet med friske lokale råvarer
 • Måltiderne serveres i restauranten eller på værelset for dem, der gerne vil være alene
 • 5 x safari til fods med sydafrikansk lokalguide og dansk rejseleder
 • Champagnebrunch i bushen med stor brunch-buffet, dessert og bobler
 • Oplæg om områdets planter og dyreliv
 • Alle skatter og afgifter forbundet med rejsen
 • Dansk personale under hele opholdet

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikkevarer, lommepenge, tilkøbsture og personlige indkøb
 • Vaccinationer, rejseforsikring og afbestillingsforsikring

Vaccinationer

Vi vejleder ikke om vaccinationer, men henviser i stedet til egen læge. Rejsen foregår i et malariafrit område. Hvilke vaccinationer der tilrådes, afhænger af en individuel lægelig vurdering, men plejer at begrænse sig til følgende: 

Difteri og stivkrampe (Kombinationsvaccine - fås gratis via Sygesikringen)
Smitsom leverbetændelse (Kontakt lægen for pris og info)

Tilkøbsmuligheder (afregnes direkte med Rhino Lodge)

 • Heldagstur til Pilanesberg National Park (Big Five), inkl. bus, frokost, dansk rejseleder og sydafrikansk lokalguide (EUR 160,-)
 • Høvdingeaften med lokal stammedans, inkl. aftensmad og vin til maden (EUR 65,-)
 • Aftensafari i åben safaribil, inkl. aftensmad og vin til maden (EUR 75,-)
 • Tur til Welgevonden, inkl. bus, lokalguide, parkafgifter og transport i parken (EUR 135,-)

Pakkepris

 • 4 ture (Pilanesberg, høvdingeaften, aftensafari og 1x Welgevonden) EUR 349,-
 • 5 ture (Pilanesberg, høvdingeaften, aftensafari og 2x Welgevonden) EUR 399,-

Læs mere om tilkøbsmulighederne - klik her!

NB: Udvalget af tilkøbsmuligheder kan ændres uden varsel. De endelige muligheder præsenteres på stedet efter ankomsten. Priserne for tilkøbsture og -pakker er opdateret for 2024. Vi tager forbehold for prisændringer.

 

Værelsestyper på Rhino Lodge

Deluxe værelse med fuldpension

Værelserne på Rhino Lodge er alle identiske og med 5-stjernede mål. Beliggenheden og dermed udsigten er de eneste individuelle forskelle. På nogen af værelserne er der kørestolsramper og forbindelsesdør.

Værelserne er indrettet med en king size dobbeltseng med tykke dyner og gode puder, samt to natborde med læselamper. Derudover, er der separat badeværelse med stort badekar, bruser og to håndvaske. Der findes også køleskab/minibar, aircondition, siddeområde med udsigt til bushen, samt føntørrer og håndklæder på værelserne.

Om Rhino Lodge

Rhino Lodge i Sydafrika, ligger i uspoleret natur omgivet af planter, bush og vildtliv. Lodgen ligger med udsigt over en dal, så vi både kan se bjerge og bredde vidder. Det er en sand oase midt i bushen. Rhino Lodge er bygget i naturmaterialer. Der er brugt sten, træ og stråtag, så duften og farverne falder godt ind i naturen. Man føler sig hjemme fra det øjeblik, man ankommer.

Poolområdet og udendørs jacuzzi

Lodgen er omgivet af en stor, smuk, træanlagt terrasse. Her er der et lille hjørne med sofaer, hvor man kan sidde og nyde en god kop kaffe.

Inde i midten af terrassen ligger lodgens dejlige, opvarmede pool, der indbyder til en frisk dukkert, eller man kan ligge og sole sig i solsengene og nyde udsigten. På øverste trædæk finder du jacuzzien - det er lige stedet at sidde efter en skøn tur i bushen.

Et ophold med natur, dyreliv og nydelse

Rhino Lodge er en smuk ramme for et vidunderligt ophold med tid til nydelse og natur.

Lodgen ligger med udsigt til bredde vidder, bakker og dale og er omgivet af planter, klipper og træer og et rigt fugle- og dyreliv, og hvis man er heldig så kommer der en lille sød grøn markekat forbi. 

Rhino lodge er smukt anlagt i naturlige omgivelser blandt dyrene. Området omkring lodgen er indhegnet, så dyrene ikke kommer helt ind i lodgen og spiser af buffeten, men dog så tilstrækkeligt tæt på, at vi har dem lige udenfor. Vildtreservatet omkring Rhino lodge er 3.000 hektar bush, hvor der lever 17 forskellige pattedyr, mange forskellige insekter og sommerfugle og 300 forskellige fuglearter. 

Der er gode afmærkede stier og ruter at køre ad eller gå på, og der er altid en guide med på turen. Man kan også vælge at gå en tur på egen hånd.

En god seng giver en god søvn

Vi bor i bungalows i lyse og venlige deluxe værelser med en god seng, som indbyder til en rolig nat. Alle værelser et stort badeværelse med eget badekar, bruser og toilet. Der er desuden køleskab, kaffe- og tefaciliteter på værelset, og højt til loftet. Loftet er lavet af stråtag, og man kan ligge længe og nyde indtrykkene og bare kigge op i den smukke struktur og nyde den duft af græs og træ, som loftet har.

Rammerne om måltiderne

Restauranten er en delvis åben restaurant, dvs. at forsiden af restauranten har en teltfacade, der kan rulles op og ned og skabe læ, hvis det f.eks. regner eller bliver køligt. Der er smukke farverige malerier og en hyggelig pejs. Der er højt til loftet, som er stråtækt, og i loftets tykke brædder hænger nogle imponerende lamper.

Der er en dejlig æstetik, der skaber en god ramme for vores måltider. Bordene er altid veldækkede, maden er rig og varieret, og man føler sig virkelig forkælet.

Alle måltider er inkluderet, dvs. morgenmad, frokost og aftensmad. Man kan tilkøbe kolde eller varme drikke i baren, der er åben hele dagen og aftenen. Man har altid mulighed for at få gratis kaffe, da automaten har åben hele døgnet rundt. 

Rhino Lodge skilt i Sydafrika
sunset rock
Solnedgang i Sydafrika ved Rhino Lodge
Sydafrika, kudu

Safari til fods i dyrenes rige

Nord for Johannesburg, i Limpopo provinsen, ligger det UNESCO-beskyttede område Waterberg Biosfære Reservat, som er det eneste savanne-reservat i Sydafrika. Området ligger i Waterberg bjergene i ca. 1.300 m højde og er derfor et malariafrit område. Inde i det naturfredede område, tæt på byen Vaalwater, finder vi vildtreservatet Sebatana Private Reserve.

Her bor vi på Rhino Lodge midt i bushens fredsommelighed med uforstyrret natur og det vilde dyreliv som baghave. Det fredfyldte miljø, den storslåede natur og det spændende dyreliv giver en helt ideel mulighed for at opleve safari til fods i bushen.

Sebatana reservatet omkring Rhino Lodge er et privat område på ca. 3.000 ha med 17 forskellige pattedyr, og ikke mindst et rigt fugleliv med omkring 300 forskellige fuglearter.

Dyr som giraffer, zebraer, gnuer, kuduer, impalaer og vortesvin holder til ved reservatets vandhuller, og her er der opstillet et skjul, hvorfra vi får mulighed for at observere dyrene på tæt hold.

Derudover har hyæner, strudser, bavianer og den lille abe, grøn marekat, sit hjem i vildtreservatet. Vi får også mulighed for at se sjældne dyr som nyala og sabelantilope, da reservatet driver avlsprojekter for disse truede dyrearter.

Til fods i bushen

På de støvede veje i bushen får en safari til fods os, skridt for skridt, nærmere ind i safarilivets hverdag. Her kan vi studere dyrene på en helt anden måde, når vi går i deres fodspor og samtidig ser træer og planter, som vi ikke får med fra safaribilen.

Ved et af vandhullerne er der sat et skjul op, hvor vi kan observere dyrene, uden at de kan se os, så de ikke bliver forstyrrede eller forskrækkede. Fra skjulet kan vi være heldige at opleve dyrene på helt tæt hold og virkelig fornemme deres imponerende størrelser og de dekorative mønstre i pelsen på for eksempel zebraen og giraffen.

Ved at betragte de milde, rolige dyr i stilhed kan vi selv opleve, hvordan nærværet fylder vores sind med ro.

Bestil din rejse her!

Livet i bushen

Safarilivet byder på helt andre udfordringer, end det vi er vant til fra det kolde nord. Det tørre miljø i bushen truer med skovbrande, og er uheldet ude, hjælper alle hinanden, for man ved, at hvis branden breder sig, er ens egen gård måske den næste i farezonen. I sådanne situationer må man tilsidesætte alle dagens planer og bare handle her og nu. 

Men de lokale nyder livet i bushen og kunne ikke forestille sig at leve andre steder. De sætter stor pris på naturen, og dyrene er deres passion. For de ansatte på Rhino Lodge er det ikke et arbejde, men en livstil at vide alt om naturens dyre- og planteliv.

Her uddannes guiderne i at være omvandrende leksikaer, og vide alt om de store og imponerende dyr - lige fra deres fodspor og afføring til deres adfærdsmønstre og skjulesteder. De har helt styr på, hvilke planter der er spiselige, og hvilke der er giftige, og får du brug for det, findes et træ i bushen, hvis blade indeholder antihistaminer.

Guidernes erfaring skinner igennem både på fods og i safaribilen, hvor de ser og hører meget mere, end vi overhovedet når at opfange. Det er dem, der gør, at vi får det hele med og samtidig kan være helt trygge ved at færdes i denne storslåede natur.

Vandresafari i Sydafrika
Vandresafari i Sydafrika
Vandresafari i Sydafrika
Ser zebra på vandresafari i Sydafrika

Det sydafrikanske køkken

Maden på Rhino Lodge er varieret, eksotisk og farverig. Det meste af kødet bliver her tilberedt over åben ild, og det lokale køkken byder på mange spændende retter, hvor der indgår kød fra bøffel, kudu, impala, vortesvin, struds og perlehøne. Køkkenet tilbereder også fisk og vegetariske retter.

Der er altid et stort udvalg af friske salater og sauterede grøntsager, ris eller kartoffelretter, samt ovntilberedte grøntsager som f.eks. fyldte auberginer, butternut squash eller peberfrugt.

Maden minder lidt om den mad, man kan få på en amerikansk ranch, men her er der tilføjet flere eksotiske grøntsager og krydderier. Maden er fyldig og smagfuld, tilberedt med kærlighed og med fokus på, at det skal smage godt og lækkert.

Vi spiser og nyder maden på lodgen uden at bekymre os om, at nogle af grøntsagerne kan være vendt i smør. Vi tæller ikke kalorier, og vi har ikke dårlig samvittighed. Maden og den gode vin er en del af hele nydelsesopholdet.

Fuldpension inkluderet

Vi tilbyder fuld pension, så alle måltider er inkluderet, og en typisk dag kan se ud som følger:

Morgenmad som består af brød, croissant og sommetider wienerbrød samt frisk afskåret frugt, yoghurt, müsli og havregryn, afskåret pålæg, æg, bacon, stegte tomater og champignon.

Dertil to slags juice, vand, kaffe og te.

Frokost eksempelvis som velanrettet buffet bestående af grillede kødspyd, vegetarisk frittata, kartoffelbåde, græsk salat, mangosalat, rødbedesalat og friskbagt brød.

Derudover er der altid en dessert, der f.eks. kan bestå af frugtsalat og cheesecake samt kaffe og te.

Aftensmaden er altid en 3-retters menu, og forretten er tallerkenserveret. Forretten kan være cremet champignonsuppe og friskbagt brød.

Hovedretten kan bestå af bøffelsteak, bagt kartoffel med creme fraiche, pebersauce, sauterede gulerødder med persille, grønne bønner med løg og tomat - og en dejlig grøn salat.

Desserten kan f.eks. være is og brownie.

Der er altid mulighed for at imødekomme gæsters behov omkring specialkost, feks. glutenfri, laktosefri, vegansk og vegetarisk.

Lokale og friske råvarer

Lodgen får leveret friske grøntsager og kød dagligt. Alle råvarer tilberedes i restaurantens store åbne køkken.

I køkkenet har vi to kokke, heraf søde, skønne og kærlige Lashley, som selv er vild med salat og grønt. Hun laver nogle vidunderlige og kreative salater.

Derudover har vi Ivan, som altid er glad og vældig humoristisk. Han kan godt finde på både at synge og danse, inden han serverer maden. Han står ofte for at tilberede hovedretterne, og møre bøffer - og vildt er hans domæne.

Personale på Rhino Lodge
Vin i Sydafrika
Vin i Sydafrika
Vin i Sydafrika

Tilkøbsmuligheder

Vi har sammensat ugens program på en måde, som vi synes giver den bedste balance mellem oplevelser og afslapning. Men Sydafrika byder på mange spændende oplevelser derudover. Derfor tilbyder Rhino Lodge mulighed for at tilkøbe ekstra udflugter. 

Udvalget af tilkøbsture kan variere og ændre sig med kort varsel. Nedenstående udflugter (og priser) er dem der var gældende primo 2024.

Heldagstur til nationalparken Pilanesberg

De fleste forbinder Afrika med de helt store og vilde dyr som for eksempel elefanter, næsehorn og løver og føler ikke, at de rigtigt har oplevet Afrika, før de har set nogle af de store dyr. Pilanesberg Nationalpark er den fjerdestørste park i Sydafrika, og her kan du opleve fem af Afrikas største dyr, nemlig ’the big five’, som er elefanten, løven, bøflen, næsehornet og leoparden.

Pilanesberg er et ikke-indhegnet område på 550 km2, der ligger midt i et krater fra en gammel udbrudt vulkan, og landskabet er sammensat af store sletter, bjerge og høje stenformationer. Nationalparken ligger imellem det meget tørre område, Kalahari-ørkenen, og det frodige Lowveld-område, hvilket gør, at vi i Pilanesberg har mulighed for at se en utrolig stor variation af vilde dyr samt plante- og fugleliv, som normalt ikke ses i de samme områder.

Pilanesberg har blandt andet en af de største bestande af hvide næsehorn i verden, og der lever 210 elefanter i nationalparken. Så selvom der ikke er nogen garanti for at se de store dyr, så er sandsynligheden høj. Derudover kører vi rundt i store safaribiler med lokalguider, der via radiokontakt holder hinanden løbende opdateret om, hvor dyrene er, så vi får de bedste odds for at se så mange som muligt.

Sebatana reservatet har masser af spændende dyr, men er ikke stort nok til at huse de store dyr, og derfor er det vores anbefaling at vælge denne tur til.

Pris EUR 160,-

Prisen inkluderer bus, lokalguide, morgenmadspakke og frokost på Pilanesberg Luxury Lodge. Tilmelding og afregning foregår direkte med Rhino Lodge efter ankomst.

En flok gnuer i bushen i Sydafrika
Hunløve i bushen i Sydafrika
To zebraer i Sydafrika

Aftensafari og middag under stjernerne

Denne aften tilbringes i bushen under stjernerne. Vi skal opleve bushen efter solnedgang, og vi får mulighed for at spotte nogle af de dyr, som først er aktive efter mørkets frembrud blandt andet lossen, hulepindsvinet og myreslugeren. Derudover er der en helt anden og mere forventningsfuld stemning i safaribilen, når vi kører ud i mørket.

Vi kører til en af reservatets bomaer (en rund bambushytte uden tag), hvor vi bliver modtaget af kokkens velduftende mad, der tilberedes over åben ild. Bomaen er kun lyst op af bålet i midten, stearinlys og lanterner.

Efter et glas rødvin og en stund til at nyde aftenstemningen, inviteres vi til bords til en middag med stjernerne over os.

Pris EUR 75,-

Prisen inkluderer aftensafari i åben safaribil, dansk rejseleder, lokalguide, rødvin og aftensmad (3-retters menu). Tilmelding og afregning foregår direkte med Rhino Lodge efter ankomst.

Bålsted ved Rhino Lodge i Sydafrika
Aftensmaden bliver serveret ved bålet
Aftensmaden bliver serveret ved bålet

Welgevonden Big Five

Mindre end en times kørsel fra Sebatana reservatet ligger den smukke Big Five park, Welgevonden. Parken er en af de største privatejede parker i Sydafrika og er hjem for de fem store dyr, elefant, løve, leopard, flodhest og bøffel. Området er særlig rigt på elefanter, leoparder, bøfler og flodheste.

Pris EUR 135,-

Prisen inkluderer bus, lokalguide, parkafgifter og transport i parken i særlig parkkøretøj. Tilmelding og afregning på Rhino Lodge efter ankomst.

Bøfler i bushen i Sydafrika
Bøfler i bushen i Sydafrika
Flodhest i Welgevonden Big Five

Høvdingeaften i landsbyen

En lille landsby i reservatet huser det lokale personale, som arbejder på lodgen. De lokale inviterer os indenfor til en autentisk aften med stammedans og traditionelle smagfulde retter, der laves over bål og spises med fingrene.

Vi får fortalt, hvordan høvdingen levede sit liv og stadig gør i nogle egne af Sydafrika. Blandt andet hvor mange koner han har, og hvordan rangordenen er. Inden vi bydes på den afrikanske bålmad, sætter vi os til rette i bålets skær, og landsbyens børn vil danse og synge for os, som de ville for høvdingen. En autentisk og kulturel aften.

Pris EUR 65,-

Prisen inkluderer transport, dansk rejseleder, lokalguide, stammedans, rødvin og aftensmad. Tilmelding og afregning foregår direkte med Rhino Lodge efter ankomst.

Autentisk høvdingeaften med dans ved Rhrino Lodge
Autentisk høvdingeaften med dans ved Rhrino Lodge

VIGTIGT: Alle tilkøbsture udbydes af Rhino Lodge og afregnes direkte med Rhino Lodge. Tid til ro tilbyder at lade sin dansktalende rejseleder køre med på nogle af tilkøbsturene med henblik på at oversætte, men det er ikke noget vi kan tilbyde på alle ture.

Vi kan heller ikke gå ind i sager, hvor vores gæster er utilfredse med de tilkøbsture, der er købt direkte på stedet. Tid til ro har en pakkerejseansvarsforsikring, der dækker vores ansvar, men den dækker kun på de udflugter, der er inkluderet i pakkerejsens pris, og dermed ikke ekstra tilkøbsture, der købes på stedet.

Oplysningerne om tilkøbsturene på denne side er kun vejledende. Det endelige program med tilkøbsturene herunder turenes nøjagtige indhold og pris, oplyses på Rhino Lodge. Fejl og mangler ved tilkøbsturene er en sag mellem den rejsende og Rhino Lodge og er Tid til ro uvedkommende.  

 

Det praktiske

NB: Oplysningerne her på siden gælder kun for denne specifikke rejse. Information af generel karakter er samlet på vores 'værd at vide'-side. Du er også velkommen til at ringe til os med dine spørgsmål på 69162024 eller skrive til os via Messenger eller e-mail.

Adapter

På Rhino Lodge er der tildelt én adapter til hvert værelse, hvis man har flere enheder som skal lades op samtidig, så anbefaler vi at man medbringer sin egen adapter eller forlængerledning.

Andre gæster

Lodgen består af 22 værelser i alt, hvoraf vi råder over ca. halvdelen, så man skal regne med at der på lodgen vil være andre gæster, som ikke rejser med Tid til ro.

Aktiviteter og udflugter

Det fremgår af programmet, hvilke aktiviteter der er inkluderet i rejsens pris. Det er frit og dermed ikke forventet, at du deltager i de inkluderede aktiviteter og udflugter. Så mærk selv efter, hvad du har lyst til og behov for.

Lodgen tilbyder en række udflugter som tilkøbsmuligheder. Tilmelding og afregning foregår direkte med Rhino Lodge efter ankomst.

Ankomst til Johannesburg

Ved ankomst til lufthavnen i Johannesburg finder du vores personale i ankomsthallen efter toldkontrollen. Toldkontrollen ligger efter bagagebåndet, og når du først har passeret toldkontrollen, kan du ikke komme tilbage igen. Det er derfor vigtigt, at du har alle dine kufferter og tasker med.

Det er ikke nødvendigt for danske statsborgere at have visum i Sydafrika, du skal blot igennem paskontrollen. NB: Særlige regler for indrejse med børn under 18 år.

Børn

Børn er i udgangspunktet velkommen på Rhino Lodge. Vi yder ikke børnerabatter, og børn under 14 år kan ikke deltage i vores aktiviteter - hverken om dagen eller om aftenen. Børn under 18 år kan ikke rejse ind i Sydafrika uden original dåbsattest på engelsk og begge forældre. Hvis et barn rejser med den ene forælder skal man kontakte den sydafrikanske ambassade med henblik på at få udarbejdet de nødvendige dokumenter, herunder rejsetilladelse på engelsk fra den tilbageblevne forælder. Under alle omstændigheder anbefaler vi, at man kontakter ambassaden inden rejsen går til Sydafrika med børn.

Drikkepenge

I Sydafrika er det normalt at give drikkepenge, men det forventes ikke på lodgen. Indkomsten er lav, og specielt for de lavtlønnede (rengøringspersonale og chauffører) er drikkepenge med til at få husholdningsbudgettet til at hænge sammen.

Det er normalt, at man lægger lidt i drikkepenge til rengøringen, hvis man har været tilfreds. Drikkepenge kan hæves i forbindelse med afregning på den sidste dag og behøver altså ikke at være kontanter. På den måde er du sikker på, at alt lodgens personale (rengøringspersonale, chaffører, gartnere, alt-mulig-mænd, køkkenpersonale osv.) får glæde af drikkepengene. Har man kontanter, kan både EUR og ZAR bruges. ZAR 500-600, svarende til ca 300 DKK, er passende at lægge den sidste dag.

Forsikring

Det gule og det blå sygesikringskort er ikke gyldige i Sydafrika, så det anbefales at tegne en rejseforsikring, der dækker ansvar, sygdom og hjemtransport.

Afbestillingsforsikring kan tegnes gennem Tid til ro ApS. Det påhviler kunden selv at fremskaffe dokumentation for sygdom, skade, tyveri m.m. under ferien. Tid til ro ApS har ikke mulighed for at fremskaffe politirapport, lægeerklæring el. lign. efter hjemkomsten.

Føntørrer

Alle værelser på Rhino Lodge har føntørrer samt stik til 220 V, hvis man ønsker at medbringe sin egen.

Gæst i et andet land

Som gæst i et andet land er det vores opgave at tilpasse os de lokale skikke. Fordi Sydafrika har været under britisk og hollandsk styre, minder landet på mange måder om det, vi er vant til i den vestlige verden. Sydafrikanerne er åbne, livsglade og ubekymrede. De har en afslappet og letforståelig humor, og tonen er for det meste kæk og bramfri. Vejskilte og meget andet står på hollandsk, hvilket gør, at det meste er letlæseligt, fordi det minder lidt om det skandinaviske sprog.

På lodgen opleves de lokale sydafrikaneres service og adfærd særdeles venlig, imødekommende og gæstfri. Personalet er professionelt med en taknemlig og tilbagelænet tilgang til dagens gøremål.

Kaffe- og tefaciliteter mv.

Alle lejligheder har el-koger samt en lille skål med tebreve og Nescafé. Det er desuden muligt at købe kaffe samt espresso og andre specialitetskaffer, urtete, øl, vin og sodavand i baren ved restauranten.

Læge

Nærmeste lægeklinik ligger ca. 60 minutter fra lodgen. Skulle uheldet være ude, kan lægen i akutte tilfælde køre patienten i møde. Lægen kommer gerne på sygebesøg.

Medicin

Nærmeste apotek ligger i Vaalwater ca. 60 minutter fra lodgen. Vi kan som regel få lægen til at tage medicin med. når han er på sygebesøg, så vi undgår transporten til apoteket.

Mødetider

Den på rejsebeviset angivne mødetid er absolut sidste tidspunkt for rettidigt fremmøde på afrejsedagen. Tidspunktet for hjemrejsen oplyses af rejselederen dagen før hjemrejse. Deltager du ikke fuldt ud i arrangementet, men ønsker du f.eks. selv at køre til lufthavnen ved hjemrejsen, skal du i egen interesse kontakte rejselederen umiddelbart efter din ankomst til rejsemålet for at få oplysninger om, hvorledes du skal forholde dig. Desuden skal du senest dagen før hjemrejsen kontakte vores repræsentant igen for at få oplyst, hvornår du senest skal være i lufthavnen.

Pas og visum

For danske statsborgere, der rejser på deres danske pas, gælder følgende visum- og pasregler:

Turistvisum i indtil 90 dage udstedes ved ankomsten og er gratis. Der skal ikke søges visum hjemmefra. Passet skal være i gyldigt minimum 30 dage ud over opholdets varighed. , og der skal være mindst to blanke sider i passet. Passet skal være maskinlæsbart. 

Bestil nyt pas i god tid, og beregn mindst en måned. Sydafrika accepterer ikke provisoriske pas.

For udenlandske statsborgere og personer med fremmedpas gælder særlige regler, og der kan være visumkrav. Den rejsende er selv ansvarlig for eventuelt visum. Undersøg altid i god tid om visum er påkrævet hos den sydafrikanske ambassade, og i givet fald om det skal udstedes inden afrejse eller ved ankomst. Eventuelle udgifter til visering påhviler den rejsende og er rejsebureauet uvedkommende.

Visum- og pasregler kan blive ændret uden varsel. Vi henviser derfor til Udenrigsministeriet på adressen www.um.dk.

Prisniveau

Forvent at prisniveauet i Sydafrika er 58-68 % lavere end i København (januar 2024). 

Programændringer

Selvom infrastrukturen er god i Sydafrika, skal man ikke regne med, at tingene altid går som planlagt. Strømmen kan blive afbrudt og der kan være udfald på internettet, menuen kan blive ændret fra bøffel til kudu, og når vi er på safari foregår det i den fri og rå natur med vilde dyr omkring os.

Det betyder at vi ikke altid kan planlægge hvad vi skal se, og at vores planer sommetider må ændres for at få det optimale udbytte. 

Om sommeren kan vores safariture blive flyttet til et andet tidspunkt, hvis det er for varmt eller det regner, eller de kan blive afbrudt og genoptaget nogle timer senere. Og hvis vi er heldige at se mange dyr eller sjældne arter, kan safarituren blive forlænget, hvilket kan betyde, at næste programpunkt bliver skubbet.

Det er altid vores lokale safariguider, der står for detailplanlægningen på stedet, da det er dem, der har den største indsigt i de lokale forhold og alt det med dyrene.  

Påklædning

Vi lægger op til praktisk fritidstøj om dagen og ’smart casual’ om aftenen, dvs. polo/skjorte og pæne shorts eller lange bukser til mænd samt skjorte/bluse, shorts/lange bukser eller afslappet uformel kjole/nederdel til kvinder. Vi fraråder højhælede sko eller stiletter på grund af ujævnt terræn.

Der er varmt i Sydafrika det meste af året, men luftfugtigheden er tør, hvilket gør, at varmegraderne bliver lettere at holde ud. Aftenerne kan dog være kølige, så husk at medbringe en varm trøje. Maden tilberedes nogle gange over åben ild, så der er lagt op til afslappet påklædning, og man skal være indstillet på, at tøjet kan komme til at lugte af røg.

Husk nogle gode vandresandaler eller -sko samt strømper, solcreme og solhat/kasket til vandreturene.

Rygepolitik

Der må ryges på private udendørs terrasser, samt på nogle udendørs fællesområder. Dog kun så længe andre gæster ikke føler sig generet. Det er ikke tilladt at ryge på værelserne eller øvrige røgfri fællesarealer på lodgen. Uden for lodgen henstiller vi til, at der vises hensyn til de øvrige gæster. Det er vigtigt at være opmærksom på, at mange sansestærke gæster samt allergikere er følsomme overfor tobaksrøg. Der gælder samme regler for e-cigaretter.

Solbeskyttelse

Selv i de kolde måneder er UV-indekset højt i Sydafrika, og vi anbefaler derfor at anvende en vandafvisende solcreme med høj faktor. Gerne faktor 30-50. Derudover anbefaler vi at medbringe en solhat, der dækker ørerne, ansigtet og nakken. Vi fraråder desuden at solbade i direkte sollys midt på dagen. Vent hellere til efter kl. 16.00. På vandreturene anbefaler vi, at kroppen, skuldrene og lårene er dækket til. Vælg et par luftige bomuldsshorts, der ikke sidder for tæt samt en luftig skjorte eller t-shirt. Tætsiddende sportstøj kan også være en god idé, så længe der er tale om svedtransporterende materiale. 

Specialmad – vegetarisk – glutenfrit

Såfremt du ønsker specialmad (diabetiker, allergiker, vegetar etc.), skal vi bede dig meddele os det ved rejsebestilling samt igen ved tjek ind på lodgen, så vil der blive taget højde for det i løbet af opholdet så vidt muligt.

Swimmingpool

Lodgens swimmingpool er åben året rundt. Ved poolen er der gratis solstole og poolhåndklæder. Håndklæder skiftes tre gange om ugen samt efter behov. Man skal blot selv sige til.

Sæson og vejr

I de danske vintermåneder er det sommer i Sydafrika. Det betyder, at temperaturerne er høje, omkring 27-28 grader. Det regner sjældent, og luften er tør, hvilket giver en del støv. Til gengæld føles varmen ikke så fugtig eller påtrængende.

Telefon og netværk

Der er meget begrænset mobildækning på lodgen, så lad gerne dine pårørende vide på forhånd, at du bliver svær at komme i kontakt med.

Tidsforskel

Danmark og Sydafrika har samme tidszone, men Sydafrika anvender ikke sommertid, så derfor er der en times tidsforskel om sommeren. Om vinteren er der er ingen tidsforskel.

Tøjvask

Der er ingen vaskeservice på lodgen.

Udflugter (ekstra tilkøb)

Alle tilkøbsture udbydes af Rhino Lodge og afregnes direkte med Rhino Lodge. Tid til ro tilbyder at lade sin dansktalende repræsentant køre med på nogle af tilkøbsturene for at oversætte, såfremt der er plads, men det er ikke noget vi kan love. Vi kan heller ikke gå ind i sager, hvor vores gæster er utilfredse med de tilkøbsture, der er købt direkte på stedet. Tid til ro har en pakkerejseansvarsforsikring, der dækker vores ansvar, men den dækker kun på de udflugter, der er inkluderet i pakkerejsens pris, og dermed ikke ekstra tilkøbsture, der købes på stedet. Fejl og mangler ved tilkøbsturene er således en sag mellem den rejsende og Rhino Lodge og er Tid til ro uvedkommende.  

Vaccinationer

Tid til ro vejleder ikke omkring vaccinationer. Vi opfordrer til at kontakte egen læge for råd og vejledning om vaccination i forbindelse med rejser til Waterberg, Sydafrika. Normalvis anbefales vaccination mod hepatitis (leverbetændelse), samt difteri og stivkrampe.

Waterberg-bjergene er malariafrit område.

Valuta

Valutaen i Sydafrika er Rand (ZAR). Kursen er ca. 46, dvs. at 100 Rand svarer til ca. 46 danske kroner. Det er også muligt at betale med EURO på lodgen, men der foretrækkes betaling med kreditkort ved udtjekning.

Det er muligt at hæve Rand i lufthavnen ved ankomst.

Vand

Vandet på lodgen kan købes på flaske eller drikkes direkte fra hanen. Vandet fra hanen kan have en lettere metallisk smag, men er sikkert at drikke.

Vandreture

I reservatet er der flere afmærkede ruter, så der er rig mulighed for at vandre på egen hånd. Guidede vandreture kan tilkøbes for egen regning.

Vandresko/-støvler/-stave

Vi anbefaler, at man medbringer et par lukkede vandresko eller vandrestøvler. Åbne vandresandaler kan også bruges, men man skal være opmærksom på, at man let får småsten i sandalerne, når vi går på de små stier. Til gengæld fylder de ikke så meget i kufferten.

Er du glad for at gå med vandrestave, er det en god idé at medbringe dem på rejsen. Vi har desværre ikke mulighed for at stille vandrestave til rådighed, så de skal altid medbringes hjemmefra.

WiFi

Der findes gratis, men meget begrænset trådløs internet i restaurantområdet. Vi anbefaler at begrænse brugen af e-mails, SMS og mobiltelefoni på lodgen. Hvis der skal foretages nødvendige opkald, henstiller vi til, at man går en tur eller diskret sender en SMS.

 

Træskulptur af et næshorn på Rhino Lodge i Sydafrika

Få tilbud og nyheder via e-mail.
Vi sender kun ud når vi har noget på hjerte

 

Ved tilmelding til nyhedsbrevet accepterer jeg samtidig Tid til ro's privatlivspolitik.