Man-fre 09.00-16.00

Min billet

Vandrerejser med kravfrihed, natur og dansk rejseleder

Kombiner vandring med sanselig natur og ro

Jeg har altid været glad for at vandrerejser i naturen. Det langsomme tempo gør, at der er tid til at tage omgivelserne ind, fordøje sanseindtrykkene og lade et eventuelt tankemylder blive overdøvet af naturens skønhed.

De omgivelser og udsigter, vi oplever på en vandretur, går ind under huden og berører noget urmenneskeligt i os, og dét skaber indre ro.

Komfort og kravfrihed for alle

Vandrerejser med Tid til ro er for dig, der ønsker at kombinere vandrelivet med komfort og kravfrihed: God mad, smukke omgivelser og mulighed for at vælge aktiviteter til og fra, afhængig af hvad du har brug for.

Vores vandrerejser til tilpasset begyndere og lettere øvede. Turene er lette til medium i sværhedsgrad. Vi går altid i langsomt tempo, så der er tid til at sanse og til at stoppe op og nyde omgivelserne. 

Rejs med ligesindede

Det har for mange af vores gæster stor betydning at møde medrejsende, der deler interessen for naturen og oplevelser, også selvom den fysiske formåen kan være vidt forskellig.

På vores rejser har vi gæster i alle aldersgrupper. Vores yngste gæst har været i starten af 20'erne og den ældste gæst fejrede 90-års fødselsdag på retrætet. De fleste af vores gæster er fra midt 30'erne til midt 70'erne, men alle har det til fælles, at de kan lide at vandre i naturen og mærke den friske luft.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til mig. Telefon 69162024. Læg en besked, hvis jeg ikke svarer, så ringer jeg tilbage til dig. 

Jeg glæder mig til at tale med dig.

Kærlige hilsner

Lisbeth Skøtt Tobiesen
Ergoterapeut, mindfulnessinstruktør og certificeret stress coach

Yogarejser til Kreta

Vandring på
Madeira

Se priser og datoer
Wellness

Vandring på
Kreta

Se priser og datoer
Yogarejser til Kreta

Vandring i
Sydafrika

Se priser og datoer
Yogarejser til Kreta

Vandring i
Cypern

Se priser og datoer

Oversigt over priser og datoer på vandrerejser i 2024 og 2025

Vandrerejser med kulturelle oplevelser

Uanset hvor i verden du rejser hen med Tid til ro, så vil du opleve, at vi altid kombinerer vores rejsetema med andre oplevelser.

Det, vi ønsker at skabe med vores rejser, er en fælles oplevelsesramme, hvor alle føler sig på lige fod, og hvor alle kan deltage uanset niveau.

Vores kalender for 2024 og 2025 er fyldt med spændende vandrerejser til skønne Enagron på Kreta.

På vandrerejsen til Enagron i de kretensiske bjerge har vi bl.a. inkluderet et besøg hos en af de få tilbageværende fåre- og gedehyrder på Kreta og en guidet byvandring i den historiske landsby Axos.

I løbet af dit ophold vil der være rig mulighed for at slappe af ved poolen eller tage på en vandretur på egen hånd i den smukke natur.

På vores rejser er alt kravfrit

Det ligger os meget på sinde, at dit retræteophold skaber det frirum, som mange af os søger i hverdagen.

Derfor er der ingen forventninger om, at du deltager i fællesskabet eller de programsatte aktiviteter. De danner blot rammen om dit retræteophold.

Det er altid individuelt, hvilke behov vi har, og hvad vi har brug for fra dag til dag.

Så det er vigtigt, at du selv mærker efter, både hvad du har lyst til, men også hvad du har behov for.

Dagene er planlagt med et forudsigeligt program. 

Daglige vandreture - i "stillegruppe" eller "snakkegruppe"

Vores vandrerejser er for alle. Niveauet er primært tilpasset begyndere og let øvede.

Med undtagelse af rejsedagene inviterer vi hver dag ud på vandreture, der byder på forskellige sværhedsgrader og landskaber.

Nogle gæster nyder bedst naturen, når de kan dele deres oplevelser med andre - fx ved at tale om det, de ser. Andre foretrækker at gå i egne tanker og tage naturen ind i stilhed. Derfor har vi på alle vores vandreture både et "snakkehold" og et "stillehold". Så kan du følges med den gruppe, der passer bedst til dit humør den pågældende dag.

Du kan på de fleste ture vælge at blive kørt ud eller få et lift hjem, hvis du synes, turen i sin fulde længde bliver for strabadserende. Tal med rejselederen herom, hvis du ønsker at benytte dig af denne mulighed.

Stressreduktion ved ophold i naturen

Vi ved i dag, at ophold i naturen bringer ro i vores nervesystem og virker helbredende. Selv fotostater af naturscener placeret for enden af sygesengene på hospitaler har vist sig at reducere antallet af indlæggelsesdage! Intuitivt søger mange af os hen til skov og strand, fordi vi ved, at det gør os godt. 

Mindfulness i naturen og naturmeditation er en måde at være tilstede i naturen, hvor dens helbredende virkninger forstærkes ved, at vi er bevidst nærværende.

Du vil formentlig opleve, at det at kombinere ophold og vandring i naturen med Tid til ros håndplukkede retrætesteder langt fra moderne civilisation, vil have en positiv indvirkning på din sindstilstand og hjælpe til at mindske følelsen af stress og uro - også når du kommer hjem igen.

Gode tips til din vandretur

At vandre er nok én af de mindst udstyrskrævende motionsformer, der findes, men forberedelse er stadig vigtig. Vi har her samlet vores bedste tips til en god vandreferie.

Generelt

Hvis det er varmt, sveder man meget. Derfor kan det være godt med lidt til saltbalancen. Hav evt. chips/peanuts med hjemmefra.

Du får mest ud af din vandreferie, hvis du er i god grundform. Sørg for at gå nogle gode lange ture inden afrejse - gerne med stigninger undervejs.

Hvis der er stigninger, som du synes er lidt hårde, så gå dine egne små "hårnålesving" på stien, så du zig-zagger dig op. Det aflaster meget. Samme teknik kan anvendes på nedstigninger.

Ture op er hårdest ift. kondition. Nedturene belaster knæene mest.

Husk, at vi på de fleste af vores vandreture tilbyder mulighed for at blive kørt et stykke. Husk dog at give besked om dette, så personalet kan planlægge efter det.

Rygsækken

En god rygsæk gør en vandretur mere komfortabel. Man går mange timer om dagen.

Med et par liter vand m.m. i rygsækken kan den hurtigt føles tung, hvis den ikke sidder godt. Hvis du skal låne eller købe en, så er det en god ide at vælge en rygsæk med brede skulderstropper - og med bærestrop ved taljen.

Det er en fordel, at der er plads til vandflaske på ydersiden, så du ikke skal have rygsækken af for at få noget at drikke.

En rygsæk på omkring 22 liter har plads til det hele:

 • Vand (lyt til rejselederens anbefaling ift. mængde)
 • Solcreme
 • Solbriller
 • Evt. kasket eller hat
 • Ekstra t-shirt (evt. svedtransporterende)
 • Plastikpose til den tørre t-shirt (og til den våde på hjemvejen)
 • Vindtæt jakke - selv i skønt vejr kan der være køligt, når du kommer op i højden
 • Kleenex
 • Håndsprit
 • Plastpose til skrald
 • En lille snack (mandler, rosiner eller lignende)
 • Compeed, hvis du har tendens til vabler
 • Varm trøje, regnslag eller lign. afhængig af vejret

Sko

Vi anbefaler at medbringe et par lukkede vandresko eller vandrestøvler. Man kan sagtens gå i et par gode løbesko på turene ved Enagron, men er det fugtigt, risikerer man at glide. Ture på op til 20 km kan være langt at gå i sko med blød sål.

Bruger du vandresko/vandrestøvler, så er det en god ide at snøre dem strammere, når der er længere passager med nedstigning. På den måde undgår du at få ømme tæer.

Åbne vandresandaler kan også bruges, men vær opmærksom på, at man let får småsten i sandalerne, når vi går på de små stier. Til gengæld fylder de ikke så meget i kufferten.

Stave

Hvis du er glad for at gå med vandrestave, er det en god idé at medbringe dem på rejsen. Vi har desværre ikke mulighed for at stille vandrestave til rådighed; de skal altid medbringes hjemmefra. Husk, at vandrestave ikke må medbringes i flykabinen.

Det aflaster knæ og ben at anvende stav/stave. Det kræver dog nogen tilvænning at gå med to stave. Start evt. med én stav - så har du en hånd fri til at tage fra, til at håndtere vand, kamera m.m., eller måske har den, der går bagved, brug for en hånd.

De fleste af turene på Kreta har ikke store stigninger, men en stav kan også være god at have med, hvis det er fugtigt/glat.

Afbudsrejser med vandretema

Book din vandrerejse med det samme, og lad os holde pladsen i 24 timer - det er gratis og uforpligtende.

Du går bare ind og bestiller rejsen på normal vis her på hjemmesiden (se vores aktuelle udvalg af vandrerejser ovenfor). Alternativt kan du ringe til os på 69162024.

Så længe du ikke har betalt depositum, er din tilmelding ikke bindende. Og hvis du har brug for mere betænkningstid, så tøv ikke med at kontakte os.

Vi håber at du tager fat i os, hvis du har lyst til at trække stikket for en stund, eller hvis du har brug for at begive dig ud på et autentisk eventyr med masser af ro, natur, ægthed og substans.

Hvis du skal rejse indenfor kort tid, anbefaler vi at du kigger på vores side med afbudsrejser. Her kan du se hvilke rejser der er ledige, og hvilke rejser der er udsolgt.

 

P.S. Fik du ikke bestilt din rejse i tide, og er den rejse, som du kiggede på, derfor pludselig blevet fuldt booket, så tag fat i os på 69162024. Måske kan vi få ekstra pladser - også selvom rejsen står til at være udsolgt.

 

En verden af skønne muligheder

Se vores store udvalg af rejser

Yoga, Kreta

Vandring, Kreta

Mindfulness, Kreta



Safari til fods, Sydafrika

Yoga, Zanzibar

Badeferie, Zanzibar

Yoga, Sri Lanka

Yoga, Thailand



Wellness, Thailand

Pool ved stranden med udsigt ud til havet på Thailand

Kultur og oplevelser, Thailand

Mindfulness, Andalusien

Yoga, Andalusien

Yoga, Madeira

Vandring, Madeira

Yoga, Bali

Yoga, Cypern

Vandring, Cypern

Yoga, Hindsgavl Slot


Få tilbud og nyheder via e-mail.
Vi sender kun ud når vi har noget på hjerte

 

Ved tilmelding til nyhedsbrevet accepterer jeg samtidig Tid til ro's privatlivspolitik.