Man-fre 09.00-16.00

Min billet

Yoga på Madeira

En uge med havudsigt, udflugter og yoga med dansk yogalærer

Se priser

Se store billeder

Yoga på det sydvestlige Madeira

En uge med daglig yoga på bjergretræte med udsigt over Atlanterhavet.

Bestil din yogarejse til Madeira nu - klik her!

Jardim Atlantico, som er vores retræte på Madeira, ligger på den sydvestlige kystside. Det ligger på et klippeområde med fri udsigt udover Atlanterhavet.  

Retrætet er omgivet af frodig og varieret natur med træer, buske og blomster. Der er flere områder omkring retrætet, hvor man kan sætte sig og nyde udsigten udover havet og se en storslået solnedgang. Har man lyst, kan man ad stier tage ud på nogle skønne vandreture selv, som finder sted direkte fra retrætets egne arealer.  

Alle værelser på retrætet samt vores yogasal, har havudsigt. Såfremt vejret tillader det, laver vi også yoga udendørs. Der er morgenmad og aftensmad inkluderet. Man kan også begive sig på en tur ned mod kysten eller op i den nærliggende landsby, hvor flere restauranter tilbyder frokost, kaffe og is.

Madeira er pga. sin rige og sanselige natur, særdeles egnet til vandring. Flere områder af øen, er fredet af Unesco. Øen bliver også benævnt “Blomsterøen med det milde klima”, hvilket gør Madeira til et rejsemål, der kan besøges hele året. Temperaturen i januar, hvor vi har rejser dertil, er på 15-21 grader i dagtimerne. 

Yogarejser for alle aldre

På vores rejser har vi udøvere i alle aldersgrupper. De yngste er i trediverne, de ældste er over 70. Vi er et skønt mix af udøvere, der alle har yogaen til fælles, mænd og kvinder, unge og ældre, nybegyndere og let øvede.

Det vigtigste er tilstedeværelse og lysten til at lære

Det vigtige er ikke, hvilke stillinger du er i stand til at vikle din krop ind i - der er ikke noget yogaagtigt i at ville imponere andre mennesker. Det vigtige er tilstedeværelse og at være nærværende i det, du gør, nyde det og være tilfreds i det du er i lige nu.

Yoga er inviterende og inkluderende. Det kommer vi aldrig til at lave om på.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til mig. Telefon 69162024. Læg en besked, hvis jeg ikke svarer, så ringer jeg tilbage til dig.

Jeg glæder mig til at tale med dig.

Kærlige hilsener

 

Lisbeth Skøtt Tobiesen
Ergoterapeut, mindfulnessinstruktør og certificeret stress coach

 

P.S. Hvis du har lyst til at bruge noget af vores undervisningsmateriale, kan du downloade det gratis fra vores arkiv - klik her!

 

Levada med afrikanske liljer på Madeira
Udsigt til havet med blå blomster i forgrunden på Madeira

Hvad siger vores gæster om os?

Program for rejsen til Madeira (Yogarejse)

8 dage med 7 nætter på retrætet. Dansk rejseleder og dansk yogalærer under hele opholdet.

Dag 1

Velkommen til Madeira

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Vi anbefaler at møde op i lufthavnen i god tid, så du ikke skal stresse afsted. Afrejselufthavnen er Kastrup Lufthavn og vi flyver direkte til Funchal, som er hovedstaden på Madeira. Flyvetiden er ca. 4 timer og 40 minutter, når vi flyver direkte. Vi flyver med Sunclass Airlines, som har dansktalende stewardesser og piloter ombord. 

Ved ankomsten i Funchal Lufthavn vil rejselederen samle gruppen, hvor vi så vil kører op til retrætet i en privat bus. Retrætet ligger ca. 45 minutters kørsel fra lufthavnen. Det er en smuk køretur langs kysten, hvor vi bland andet kører gennem en del tunneller, som er blevet bygget for at gøre det nemmere og hurtigere at komme rundt på øen.

Når vi ankommer ved retrætet Jardim Atlantico, så vil der være tid til lige at lande og se sig omkring. 

Senere vil der blive serveret aftensmad. Den serveres som buffet med flere forskellige salater, og størstedelen af retterne vil være portugisiske. Der vil også være en dessert til at runde middagen af med. 

Aftensmaden alle dage er inkluderet i  rejsens pris. 

BEMÆRK: Det ligger os meget på sinde, at alle skal hygge sig og føle sig behagelig tilpas. Derfor forventer vi ikke at man deltager i fællesspisning- vi ønsker, tværtimod, at alle slapper af, og ingen føler sig forlegen, fordi man vælger fællesskabet fra og spiser for sig selv. 

Bjergside på Madeira

Dag 2

Velkomstmøde og egen tid

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Dagen startes med at komme på plads i yogarummet og få gang i kroppens celler med hatha yoga og meditation. Efter morgenmaden afholder vi vores velkomstmøde. Her vil rejselederen og instruktøren præsentere sig selv og fortælle lidt om området, samt informere om generelle praktiske forhold.

Herefter er der mulighed for at opleve hotellet og nærområdet på egen hånd. Om eftermiddagen vil der mulighed for at deltage i en halvanden times blid og nænsom yin yoga. 

Aftensmaden nyder vi i fællesskab i restauranten. Vi dækker op ved langbord. Aftensmåltidet består af buffet med salater, kødretter og portugisiske specialiteter. 

 Bestil din egen yogarejse - klik her!

Billede af blomster og skøn natur omrking Jardim Atlantico hotel, Madeira

Dag 3

Yoga og vandretur

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Denne morgen vil vi efter vores morgenyoga og morgenmad blive hentet i bus og kørt til et område midt på øen. Herfra vil vi, ad en vandrerute på ca. 10 km, opleve vandfald, tropisk skov og fredet natur. Vandreruten hedder 25 fontes (De 25 vandfald). På ruten vil der også være mulighed for at gøre et stop på en naturcafé. De tilbyder både kaffe, kage og sandwich. Her er der også mulighed for et toiletbesøg mod et lille gebyr.

Madeira er kendt for sit rige liv af flora og fauna, hvor der findes unikke blomster og planter, som vi ser undervejs. Vores lokalguide og danske rejseleder vil fortælle om planterne og de historier der knyttes dertil. 

Sidst på eftermiddagen vil vores yogalærer guide i nogle gode og lange yin yogastræk. Der vil være primær fokus på stræk omkring de lægge, lår og hofter, som kan være lidt trætte ovenpå vandreturen.

Se priser og datoer - klik her! 

Der er aftensmad ved langbord efter en begivenhedsrig dag. 

Vi skal igennem en 900 m. lang tunnel, så godt fodtøj og en medbragt lommelygte anbefales. Hele turen er hovedsageligt plan med en kortere opstigning.

Naturvandring på Madeira

Dag 4

Den rolige dag med yoga og mindfulness

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Morgenen starter med halvanden times hatha yoga efterfulgt af morgenmad. 

Hen på formiddagen vil vores yogalærer introducere til mindfulness.  Hun vil give os et indblik i, hvordan mindfulness kan være med til at give bedre trivsel og hvordan vi ved hjælp af simple teknikker, kan bringe mere nærvær ind i vores daglige liv. Der afsluttes med meditation og yin yoga og resten af dagen er på egen hånd. 

Retrætet har en opvarmet indendørs pool og jacuzzi, som man med fordel kan tage en dukkert i. Der er også mulighed for at komme i sauna, det skal blot meddeles til hotellet, så tænder de op i den. Desuden er omgivelserne omkring retrætet naturvenlige og indbyder til en smuk og fredfyldt eftermiddag.

Gå til rejsebestilling - klik her!

Vi mødes til aftensmad. Efterfølgende, som en ekstra hyggelig aktivitet på programmet, vil vores yogalærer invitere til meditation under stjernerne.  

Havudsigt på Madeira

Dag 5

Eventyrlig vandretur til ældgamle træer

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Dagen starter med en omgang hatha yoga og efterfølgende morgenmad hvorefter vi kører til startstedet for dagens vandretur.

Vi skal vandre til et UNESCO fredet område med ældgamle træer der skaber en nærmest eventyrlig atmosfære. Området hedder Fanal og ligger på den nordlige side af øen, men er kun en kort køretur væk. Her finder vi 800 år gamle Laurbær træer.

Skovområdet er fredet af UNESCO for at konservere det største overlevende område af ”laurisilva” skov der er tilbage. Skoven er et helt unikt økosystem med planter, insekter og fugle.

Vi går på ”toppen” hvor vi er ca. 1.300-1.400 m. oppe og får fantastiske frie udsyn over de grønne bjerge.

Vandreruten er mellem 10 og 13 kilometer lang. Vores lokalguide tilpasser ruten efter vejrforholdene sådan så at den bedste oplevelse opnås. 

Turen er forholdsvis plan med ca. fire overskuelige op- og nedstigninger. Vi går både i skov og på stier med tæt beplantning indtil vi når træerne ved Fanal.

Bestil din egen rejse - klik her!

Aftensmaden serveres i restauranten ved langbord, for dem der har lyst.

Sidst på eftermiddagen vil vores yogalærer guide i nogle gode og lange yin yogastræk. Der vil være primær fokus på stræk omkring de lægge, lår og hofter, som kan være lidt trætte ovenpå vandreturen. 

Denne tur tager særligt forbehold for vind og vejr.
 

Vandfald på Madeira

Dag 6

Den frie dag

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

I dag har du mulighed for at sove længe, eller nyde en ekstra kop kaffe.

Det er også muligt at tilkøbe en hval- og delfinsafari som halvdagstur. Madeira er et ideelt sted at opleve hvaler og delfiner i deres naturlige omgivelser. Man kan møde dem i havet omkring øen hele året. Vi kan dog ikke give garanti for at få dem at se, men vi kan virkelig anbefale at se Madeiras smukke landskab fra søsiden. Vores lokalguide, som er med på bådturen, er uddannet marinebiolog og vil fortælle om livet under havet, de tiltag de gør for at sikre gode leveforhold for blandt andet hvalerne og delfinerne, samt historier om de byer og landskaber, man kan se fra søsiden.

Aftensmaden serveres i restauranten ved langbord, for dem der har lyst.

Smuk lilla solnedgang på Madeira

Dag 7

En dag med tid til refleksion

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Vi mødes til hatha yoga og morgenmadsbuffeten serveres som vanligt efterfølgende.

Dagen i dag er til fri disposition. Du kan nyde, at du ikke skal nå noget, og at du har hele dagen til at gøre lige, hvad du har lyst til og behov for. Du kan bruge dagen, som en mulighed for at reflektere over dit ophold, og hvad det har givet dig. Har du f.eks. lyst til at integrere nogle af yogaøvelserne eller afspændingsmetoderne i din dagligdag, kan det være en god idé at få skrevet nogle noter til dig selv, mens det endnu er friskt i hukommelsen.

Du kan også bruge dagen på at tage ud på egen hånd. Det kan være at tage ned til kysten og opleve havet helt tæt på. Calheta Beach er en velanlagt sandstrand. Vandtemperaturen ligger mellem 18-22 grader. Calheta Beach ligger ved siden af marinaen, hvor der er mulighed for at spise på en af de mange lækre restauranter.

Gå til bestilling af rejse - klik her!

Sidst på eftermiddagen inviterer vi til en fælles refleksion over ugens yoga. Her får du bl.a. yogalærerens tips til, hvordan du kan holde fast i en god yogapraksis efter hjemkomsten. Vi slutter af med fælles yin yoga og afspænding.

Vi afslutter dagen af, med en kort gåtur ned til et smukt udsigtspunkt ved hotellet, der har en fantastisk udsigt udover have. Her nyder vi udsigten og aftensolen, imens vi kan reflektere over ugen med et iskoldt glas bobler eller juice for dem, der hellere vil have det.

Aftensmaden serveres i restauranten ved langbord, for dem der har lyst.

Bænk med flot havudsigt nær Jardim Atlantico på Madeira

Dag 8

Tak for denne gang

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Vi spiser morgenmad og får pakket vores ting, samt sagt farvel. Dernæst kører vi til lufthavnen i en privat bus. Køreturen varer ca. 45 min.

Vores danske rejseleder tager med til lufthavnen og hjælper til, hvor der er brug for det. Efter check-in er der i lufthavnen gode muligheder for at få lidt at spise på en af de mange caféer. Der er også mulighed for at gå rundt og shoppe lidt i både taxfree samt små butikker med keramik og lokale specialiteter.

Flyveturen fra Funchal til Kastrup varer ca. 4 t. 45 min. 

Mange tak for denne gang og på gensyn!

Hotel Jardim Atlantica på Madeira

Programmet er vejledende. Ved ankomsten til Madeira udleveres det endelige program. Det endelige program tager bl.a. højde for vejret. 

Priser og datoer for yogarejser til Madeira i 2024 og 2025

NB: Har du problemer med at bestille, så ring til os på 69162024, eller skriv til os på Messenger.

På denne side viser vi den billigste ledige totalpris pr. person ved to personer inkl. fly, transfer og bagage. Klik på 'Bestil nu'-knappen for at se priser for andre værelseskategorier og enkeltværelser. Alle rabatter er fratrukket i de viste priser.

 

Garanteret afgang
Vi garanterer at vi er nok deltagere til at gennemføre alle vores flyrejser på denne side.
Vi lægger nemlig ikke flere rejser op, end vi ved vi kan sælge.

Hvis vi aflyser af andre årsager, får du alle dine penge tilbage - kontant indenfor 14 dage!

 Vi aflyser automatisk, hvis Udenrigsministeriet fraråder ikke-nødvendige rejser.

  

Priserne inkluderer:

 • Direkte fly t/r samt transfer til retrætet
 • Indtjekket bagage samt håndbagage
 • Modtagelse i lufthavnen på Madeira af vores dansktalende rejseleder
 • 7 nætter på Hotel Jardim Atlantico ****
 • Indkvartering i værelser med eget bad, toilet og balkon med havudsigt 
 • 7 gange morgenmad
 • 7 gange aftensmad 
 • Måltiderne serveres i restauranten som buffet
 • Solnedgang med bobler
 • Introduktion til yin yoga, mindfulness og meditation
 • Daglige yogasessioner med meditation, hatha yoga eller yin yoga og afspænding
 • Fem yogasessioner af halvanden time med hatha yoga (begynder og let øvet) og afspænding
 • Fem yogasessioner af halvanden time med yin yoga (begynder og let øvet) og afspænding
 • Vandretur i skøn natur med lokal guide og dansk rejseleder
 • Vandretur til vandfald med lokal guide og dansk rejseleder
 • Hviledag med fælles meditation og blid yoga
 • Dansk yogalærer under hele opholdet
 • Undervisningen er tilrettelagt, så alle kan være med og udvikle sig. Begyndere kan få en god start, og de øvede vil blive udfordret
 • Alle skatter og afgifter forbundet med rejsen
 • Mulighed for tilkøbstur; hval- og delfinsafari

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikkevarer, a la carte tilvalg i restauranten (udover den inkluderede menu), lommepenge og personlige indkøb
 • Ekstra aktiviteter
 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring

 

Videoer fra Jardim Atlantico, Madeira

Her er der nogle videoer fra retrætet af.

God fornøjelse!

              

              

              

              

Værelsestyper på Hotel Jardim Atlantico

Vi har to forskellige værelsestyper. Du kan læse mere nedenfor.

Et-værelses lejlighed med havudsigt, egen terrasse og tekøkken (Ca. 40 kvm)

Vores et-værelses lejligheder har to sengepladser (en dobbeltseng). Der er et skrivebord, et lille sofaområde samt et lille køkken med køleskab, kogeplader, og det mest almindelige køkkenudstyr.

Derudover er der privat terrasse med store vinduer. Alle værelser har tilhørende badeværelse med WC og badekar. På badeværelserne er der føntørre, håndklæder samt simple toiletartikler i form af håndsæbe og kropssæbe.

Standard bungalow på Pondok-Sari
Standard bungalow på Pondok-Sari soveværelse udsnittet i træ
Standard bungalow på Pondok-Sari soveværelse

Toværelses lejlighed med havudsigt, køkken, bad, toilet og egen terrasse (Ca. 80 kvm)

Vores toværelses lejligheder har to sengepladser (en dobbeltseng) med mulighed for ekstra opredninger op til 4 personer. Der er spisebord, et lille sofaområde samt et køkken med køleskab, kogeplader, og det mest almindelige køkkenudstyr.

Derudover er der privat terrasse med store vinduer ind til stuen og soveværelset. Alle værelser har badeværelse med WC og badekar. På badeværelserne er der føntørre, håndklæder samt simple toiletartikler i form af håndsæbe og kropssæbe.

Standard bungalow på Pondok-Sari
Standard bungalow på Pondok-Sari soveværelse udsnittet i træ
Standard bungalow på Pondok-Sari soveværelse

Havudsigt fra værelserne på retrætet

Alle værelserne har havudsigt. På billederne kan du danne dig en fornemmelse af den skønne udsigt.

Udsigt fra hotelværelse på Madeira

Om retrætet og faciliteterne

Jardim Atlantico er placeret i nærheden den lille lokale by, Prazeres. 

Hotellet er et 4-stjernet hotel med smukke omgivelser og rig udsigt til bjerge og Atlanterhavet.

Retrætet byder på indendørspool og udendørspool, samt yogasal til dyrkning af yoga og meditation. Værelserne er rustikt indrettet med satellit-tv, siddekrog, køkken og altan. 

Hovedbygningen består af en restaurant, en indendørs opvarmet pool, en yogasal, samt stor terrasse ved siden af receptionen. I receptionsområdet er der siddepladser med sofaer samt en bar der serverer drikkevarer og kage hele dagen.

Udenfor kan man blandt andet finde små siddesteder, hvor man kan nyde udsigten. Der er også en udendørspool som er åben året rundt, men den er ikke opvarmet.

Området omkring retrætet

Retrætet på Madeira hedder Jardim Atlantico og ligger højt oppe på den sydlige del af øen. Det er omgivet af smukke bjerge og med en storslået havudsigt. Obs. hotellet tilbyder den fantastiske udsigt over Atlanterhavet og bjergene fra alle værelser.

Yogarejsen sker på Madeira, da vi har gode muligheder for at dyrke yoga i skønne omgivelser og enestående natur. Kombinerer vi yogaen med natur, skærper vi sanserne, og så er det en helt unik oplevelse. Vi kommer ud og nyder naturen endnu mere, hvorunder vi skaber os en ny energi.

I gåafstand fra Jardim Atlantico, finder du den lille landsby, Prazeres. Her finder du et par cafeer, butikker, snackbarer og et supermarked. Endvidere i landsbyen finder du Quinta Pedagogica, som er en mini zoo, hvor du finder dyr som vietnamesiske grise, lamaer og mere. 

Aktiv ferie for krop og sind

Ofte forbinder vi yoga med en aktivitet, der udelukkende praktiseres af mennesker som er rolige og centrerede. Dette er ikke længere tilfældet. Yoga er nemlig en god kilde til afslapning og frigivelse af livets problemer for et moment, hvorfor vi ser at mennesker med selv de mest hektiske hverdage, dyrker yoga. 

Det er en aktivitet, der giver forrygende fordele for både krop og sjæl. Yoga er bl.a. med til at forebygge stress, skabe øget fokus, styrke kroppen, øge koncentration, samt med til at forbedre fleksibilitet. Udover det er det sjovt! 

Tænker du at du har behov for at komme væk fra en hektisk hverdag i en uge, er her nogle fysiske og mentale fordele ved yoga og dermed årsagen til hvorfor du skal tage med til Madeira på yogarejse. 

Vil du læse mere om yogarejserne vi tilbyder, kan du det hér.

 

Vi vil på rejsen udføre to former for yoga, som hver har sine fordele. Herunder Hatha yoga og yin yoga. 

Hvad er Hatha yoga?

Hatha yoga er den fysiske del af yoga, herunder de yogastillinger som bliver udøvet. Når vi dyrker Hatha yoga søger vi at skabe balance i kroppen og i sindet. Under Hatha yoga vil vi afprøve adskillige yogastillinger, dog én stilling ad gangen.

Vi vil arbejde med vejrtrækningsteknikker, der udøves med en mere statisk holdning, sammenlignet med andre former for yoga. Måden hvorpå vi trækker vejret, kan nemlig have stor indflydelse på din krop.

Som måske gennemskuet er Hatha yoga praktiseret i et roligt tempo, med pauser indimellem stillingerne. Derfor er Hatha yoga velegnet for begyndere.

Hatha yoga mod stress

Når vi dyrker yoga, bibeholder vi en sund krop, hvorunder endorfiner frigives. Endorfiner er naturlige hormoner, der giver følelsen af velbehag. Udover det kan udstrækningerne udøvet under yogasessionerne også være med til at forebygge stress. 

Når du føler dig stresset, vil spændinger lagres i din krop og vil som oftest forårsage smerte. Dvs. at ved at strække ud til yoga, kan spændingerne forebygges fra problemområderne, som eksempelvis kan være hofter, skuldrer og lænden.  

Styrkning af immunforsvar

Som nævnt, har yoga en række sundhedsmæssige fordele. En af disse sundhedsmæssige fordele indebærer stimulering og styrkning af kroppens immunforsvar. Når vi er stressede, lider af søvnmangel og har et højt niveau af toksiner i kroppen, vil immunforsvaret forringes. Når immunforsvaret forringes, er kroppen mere tilbøjelig til at få infektioner og sygdomme. 

Helt konkret understøtter yogaen, lymfesystemet, der beskytter kroppen mod infektioner og sygdomme. Stress er en anden faktor, der påvirker immunsystemet negativt.  

Hvad er Yin yoga?­

Under Yin Yoga, søger vi at smidiggøre bindevævet, herunder ledbånd og sener, med formål at oparbejde mere fleksibilitet. Bindevævet beskrives som den elastiske hinde, der omkranser og forbinder muskler, knogler og organer. 

Det er en afslappet og mere passiv yogastil, sammenlignet med andre former for yoga. Vi holder stillingerne i en længere varighed, med formål at gøre opmærksom på åndedrættet, tanker og kropsfornemmelser. 

Yogastillinger holdes i en varighed på ca. 3-5 minutter. Under de forskellige stillinger, vil vi give slip på spændinger og muskelaktivitet, for at finde din indre ro i stillingen og samtidig lade åndedrættet falde til ro. Der gives her slip på sindet. 

Fordele ved Yin yoga

Yin yoga tilbyder en række fordele. Nogle af disse fordele indebærer lindring af smerter og spændinger, samt lindring af stress og angst. 

Når vi er i stillingerne i en længere periode ad gangen, skabes der plads til, at følelser og tanker kan komme frem til overfladen. Disse kan indebære følelsen af angst, lykke, tristhed, kedsomhed osv. 

Generelt, vil du under Yin yoga blive opfordret til at tillade følelserne at være dig, men ikke at identificere dig med dem. Det kræver kroppen en del energi at holde på disse former for tanker og følelser, hvorfor frigørelsen af disse, vil føles som intet andet. 

 

Har du lyst til at prøve yogaen af derhjemme og tilegne lidt viden omkring øvelserne, kan du læse om nogle af øvelserne her. 

Flot natur på Madeira
Smuk natur på Madeira, Portugal
Smuk natur på Madeira, Portugal
Smuk natur på Madeira, Portugal
Smuk natur på Madeira, Portugal
Smuk natur på Madeira, Portugal
Smuk natur på Madeira, Portugal
Smuk natur på Madeira, Portugal

Det praktiske

NB: Oplysningerne her på siden gælder kun for denne specifikke rejse. Information af generel karakter er samlet på vores 'værd at vide'-side. Du er også velkommen til at ringe til os med dine spørgsmål på 69162024 eller skrive til os via Messenger eller e-mail. 

Andre gæster

Der er andre gæster på retrætet, og derved kan der også være familier med børn. På retrætet er det hovedsageligt kør-selv turister som du kan møde.

Ankomst til Madeira

Ved ankomst til lufthavnen på Madeira finder du vores personale i ankomsthallen, lige efter toldkontrollen. Når du først har passeret toldkontrollen, kan du ikke komme tilbage igen. Det er derfor vigtigt, at du har alle dine kufferter og tasker med.

Når alle gæster er kommet igennem toldkontrollen, går vi samlet ud til vores bus, der kører direkte til retrætet. Ved ankomst til retrætet skal du aflevere dit pas ved tjek ind, og der udleveres herefter værelsesnøgler. 

Drikkepenge

I Portugal er det normalt at give drikkepenge, men det forventes ikke på retrætet. Indkomsten er lav, og specielt for de lavtlønnede (rengøringspersonale, tjenere og chauffører) er drikkepenge med til at få husholdningsbudgettet til at hænge sammen.

Det er normalt, at man lægger lidt i drikkepenge til rengøringen, hvis man har været tilfreds. EUR 10-20 den sidste dag er passende. Når man spiser på restaurant udenfor retrætet, er det normalt at runde op med 8-10 %. 

Dyner og puder

Der forefindes tynde dyner og puder i alle værelser og lejligheder. Der er desuden ekstra tæpper at finde i skabet.

Ekstra opredning

Alle lejligheder har som minimum to sovepladser. Derudover kan der i de toværelses lejligheder reddes op til en eller flere personer. Opredningerne er som regel af ringere kvalitet end standardsengene. Det kan være en sovesofa, en drømmeseng, eller en udtræksseng. 

Gæst i et andet land

Som gæst i et andet land er det vores opgave at tilpasse os de lokale skikke. Eksempelvis tager portugisere lettere på aftaler end vi nordboere – især når det kommer til det med tidspunkter. Tingene er heller ikke så velorganiserede som i Skandinavien, og man kan derfor godt opleve, at tingene tager lidt længere tid, end vi er vant til.

Lad det ikke blive et irritationsmoment. Det hører sig til i syden og er en del af kulturen. Tag det som en oplevelse, og nyd, at du er på ferie. Det fører som regel ikke noget godt med sig, hvis man begynder at skælde ud eller irettesætte.

Portugisernes attitude og sprogbrug kan også virke mere fandenivoldsk, end vi er vant til fra Danmark og til tider kan det virke ubehøvlet. Sådan er det sjældent ment, men de fleste portugisere er ærlige omkring deres følelser og pakker sjældent deres meninger ind. På retrætet opleves de lokale portugiseres service og adfærd særdeles venlig og imødekommende.

Håndklæder

Alle værelser og lejligheder har almindelige håndklæder, badehåndklæder og poolhåndklæder. Ved ønske om håndklædeskift skal du blot lægge håndklædet på gulvet eller give personalet besked.

Indkøbsmuligheder

Den nærmeste landsby er Prazeres, og der findes et supermarked blot 800 m. fra retrætet. Supermarkedet har et fint sortiment af små fornødenheder og hvad man skal bruge til en simpel frokost. I byen finder du lokale kaffebarer, der byder på snacks, kaffe og kage. Derudover er der et par små hyggelige cafeer og enkelte butikker samt en hæveautomat (ATM).

Kaffe- og tefaciliteter mv.

Retrætet har en bar ved receptionen. Her er det muligt at købe forskellige drikkevarer som kaffe, te, øl, vin og sodavand.

Læge

Nærmeste lægeklinik ligger ca. 15 minutter fra retrætet. 

Massage

Der findes et lille spaområde på stedet, hvor der blandt andet tilbydes massage til rimelige priser. Vi kan desværre ikke tilbyde forhåndsreservation hjemmefra, så vi anbefaler at man i stedet reserverer tid til massage på ankomstdagen så

Medicin

Nærmeste apotek ligger i Calheta, ca. 15 minutters kørsel fra retrætet. 

Pas og visum

Husk gyldigt pas. Et pas, der udløber under rejsen, er ugyldigt. For rejser til Portugal kræves der ikke visum for danske statsborgere eller for statsborgere fra andre EU- eller EFTA-lande.

Bestil nyt pas i god tid og beregn mindst én måned. Danske statsborgere, der har glemt sit pas, eller som ikke har fået fornyet sit pas i tide, kan købe et nødpas (provisorisk pas) ved henvendelse til politiet i afrejselufthavnen.

For udenlandske statsborgere og personer med fremmedpas gælder særlige regler, og der kan være visumkrav. Den rejsende er selv ansvarlig for eventuelt visum. Undersøg altid i god tid om visum er påkrævet hos den græske ambassade, og i givet fald om det skal udstedes inden afrejse eller ved ankomst. Eventuelle udgifter til visering påhviler den rejsende og er rejsebureauet uvedkommende.

Prisniveau

Forvent at prisniveauet på Madeira er 26-58 % lavere end i København (januar 2024).

Solbeskyttelse

Selv i de kolde måneder er UV-indekset højt på Madeira. Vi anbefaler derfor at anvende en vandafvisende solcreme med høj faktor. Gerne faktor 30-50. Derudover anbefaler vi at medbringe en solhat, der dækker ørerne, ansigtet og nakken. På vandreturene anbefaler vi, at kroppen, skuldrene og lårene er dækket til. Vælg et par luftige bomuldsshorts, der ikke sidder for tæt samt en luftig skjorte eller t-shirt. Tætsiddende sportstøj kan også være en god idé, så længe der er tale om svedtransporterende materiale. 

Specialmad – vegetarisk – glutenfrit

Såfremt du ønsker specialmad (diabetiker, allergiker, vegetar etc.), skal vi bede dig meddele os det ved rejsebestilling samt igen ved tjek ind på retrætet, så vil der blive taget højde for det i løbet af opholdet.

Swimmingpool

Retrætets har en indendørs opvarmet swimmingpool der er åben hele året. Ved poolen er der solstole og bruser. Der er poolhåndklæder i alle lejligheder. Håndklæderne skiftes efter behov ved blot at lægge dem på gulvet eller selv sige til. Der er også en udendørspool, som er åbent hele året - den er dog ikke opvarmet. 

Sæson og vejr

Madeira er en grøn og frodig ø hele året. I januar varierer temperaturen i dagstimerne imellem 15-19 grader. Nætterne kan godt komme ned på 15 grader. Vejret kan være foranderligt, men det regner almindeligvis i byger. Man kan godt opleve to helt forskellige vejrforhold fra den nordlige til den sydlige del af øen, hvor man på den ene side oplever tyk tåge og på den anden fuld solskin.

Telefon og netværk

Der kan være begrænset mobildækning på retrætet.

Tøjvask

Det er muligt at vaske tøj på retrætet mod betaling.

Valuta

Valutaen i Portugal og hermed Madeira er Euro. Kursen er ca. 745, dvs. at 100 Euro svarer til ca. 745 danske kroner.

Vand

Vandet på retrætet kan drikkes direkte fra hanen eller købes på flaske.

Vandresko/-støvler/-stave

Vi anbefaler at medbringe et par lukkede vandresko eller vandrestøvler. Åbne vandresandaler kan også bruges, men vær opmærksom på, at man let får småsten i sandalerne, når vi går på de små stier. Til gengæld fylder de ikke så meget i kufferten.

Hvis man er glad for at gå med sine vandrestave, er det en god idé at medbringe dem på rejsen. Vi har desværre ikke mulighed for at stille vandrestave til rådighed, så de skal altid medbringes hjemmefra.

Det kan være en god idé at medbringe en lille lommelygte, da vi skal igennem en tunnel på vandreturen til vandfald. En mobiltelefon med lygte kan også bruges på eget ansvar. 

Værdigenstande

Hoteller og restauranter påtager sig ikke ansvaret for værdisager, hvorfor det anbefales ikke at medbringe for store beløb i kontanter, kostbare smykker og lignende. Endvidere anbefaler vi at deponere værdisager i boks eller i receptionen.

Værelsets aflevering

Ifølge internationale hotelregler skal værelset forlades senest kl. 10.00 sidste feriedøgn. Det endelige tidspunkt for aflevering af værelset i forbindelse med hjemrejsen oplyses af rejselederen. Sker afrejsen sent på dagen, vil der dog oftest være adgang til et fælles værelse, hvor der kan skiftes tøj m.m. inden afgang.

WiFi

Der findes gratis trådløs internet i receptionsområdet, dog ikke på værelserne. Vi anbefaler at begrænse brugen af emails, SMS og mobiltelefoni på retrætet. Hvis der skal foretages nødvendige opkald, henstiller vi til, at man går en tur eller diskret sender en SMS.

Yoga

Den yoga, vi dyrker, er fortrinsvis Hatha yoga og Yin yoga for begyndere og let øvede, som derudover tilpasses den enkeltes niveau. Rejsen inkluderer 18 timers yogaundervisning inkl. introduktion, tips, meditationer, afspænding/body scan og reflektion.

Hvis du aldrig har dyrket yoga før, eller hvis du næsten lige er startet, anbefaler vi, at du deltager i introduktionerne. 

Øvelserne tilpasses niveauet, dvs., at øvelserne ikke er så teknisk svære. Selv hvis du ikke er begynder, vil du sagtens kunne blive udfordret. Vores yogalærer er god til at få alle med, således at alle kan udvikle sig på hvert deres niveau (begynder og let øvet).

Yogaudstyr

Vi har det nødvendige udstyr på retrætet, inkl. yogamåtter. Hvis du har din egen yogamåtte, som du er glad for, er du naturligvis velkommen til at medbringe den, men det er ikke noget krav, at man selv har sit eget udstyr med.

Hotel Jardim atlantico på øen madeira

Få tilbud og nyheder via e-mail.
Vi sender kun ud når vi har noget på hjerte

 

Ved tilmelding til nyhedsbrevet accepterer jeg samtidig Tid til ro's privatlivspolitik.