Yoga på Balis nordkyst

15 dage med dansk yogalærer og halvpension

Se Store billeder

Se Store billeder

Yogarejse til Bali

15 dage med yoga, halvpension, ro og smuk natur på første strandrække

(NB: Halvpension er inkluderet i prisen)

Denne fantastiske yogarejse er med dansk rejseleder, dansk yogalærer og en skøn halvpension (morgen- og aftensmad). Rejselederen er med hele vejen fra start til slut, så man har en at følges med, hvis man ønsker det.

Rejsen henvender sig til alle, der ønsker at kombinere rolig og ikke-stræbsom yoga med smuk natur, lys, varme, kravfrihed og ro.

Vores skønne yogaretreat 'Pondok Sari' ligger med privat strand helt ud til vandet i landsbyen Pemuteran på det nordvestlige Bali, tæt på øens store nationalpark og langt fra traditionelle turistruter.

Når vi ankommer til Bali starter vi med en blød landing på et hotel i nærheden af lufthavnen, så vi er veludhvilede næste morgen, når vi skal på den smukke køretur op til retrætet.

På hjemturen besøger vi kunstnerbyen Ubud, hvor der er mulighed for at købe lokal kunsthåndværk af meget høj kvalitet. Derefter tager vi en overnatning på hotel i nærheden af lufthavnen, så vi er friske og veludhvilede, når vi går ombord på flyvemaskinen.

På den måde bliver det mere komfortabelt og mindre strabadserende, at rejse langt, og rejselederen er med hele vejen fra start til slut, så ingen skal rejse alene.

Denne rejse er for alle, der drømmer om at kombinere yoga med unikke oplevelser og smuk natur. Omkring halvdelen af vores gæster rejser alene, mens den anden halvdel enten rejser sammen med en ven eller veninde, eller en ægtefælle eller livsledsager. 

Opholdet er inkl. halvpension (morgen- og aftensmad). Om aftenen serveres maden ved langbord for dem, der har lyst til at være sociale eller på stranden ved små individuelle borde eller på værelset, for dem, der ynder at trække sig og nyde maden alene eller sammen med en rejsefælle.

Yogaen er tilpasset begyndere og lettere øvede. Morgensessionerne består af classisk hatha, mens eftermiddagssessionerne er yin. Alle kan være med, og behøver bestemt ikke have prøvet at dyrke yoga før.

Hvis du foretrækker en mindfulnessrejse med fokus på stressreduktion, kan du læse mere om vores mindfulnessrejser til Bali her!

Der veksles mellem daglige yogasessioner, meditationer og forskellige små kulturelle oplevelser i naturen. Der er blandt andet lagt nogle korte vandreture i roligt tempo ind i programmet, og i løbet af opholdet er der mulighed for at gå med personalet rundt og tænde røgelse og lægge blomster til de gode ånder, som balineserne ynder at forkæle.

Vi blander os forsigtigt med lokalbefolkningen, drikker en kaffe oppe i landsbyen, tænder lys i det lille tempel, kigger forbi skolen og pjatter lidt med børnene. Men kun hvis man har lyst. Der er rigtig mange af vores gæster, der i stedet foretrækker at blive på retrætet og få massage eller læse en god bog og bare nyde den lune brise.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os. Telefon 76 12 52 51. Du kan også skrive til os på post@tidtilro.dk.

Vi glæder os til at tale med dig!

De bedste hilsner 

 

Lisbeth Skøtt Tobiesen
Ergoterapeut, mindfulnessinstruktør og certificeret stresscoach

 

P.S. Vi har kun et begrænset antal pladser på denne rejse!

 

Hvad siger vores gæster om Bali?

Program for rejsen til Bali (Yogarejse)

15 dage med 11 nætter på retrætet samt to nætter i Denpasar. Dansk rejseleder og yogalærer under hele opholdet.

Dag 1

Afrejse fra Danmark - vi møder rejselederen i Kastrup

Afrejse fra Kastrup til lufthavnen i Denpasar. Rejselederen står klar til at hjælpe med check-in i Kastrup og følges med gruppen hele vejen til Bali. Vi flyver med Qatar Airways, der er kendt for deres høje serviceniveau samt kabinekomfort. Flymad og bagage er inkluderet i rejsens pris.

NB: Tid til ro tilbyder gratis tilslutningsfly fra Billund eller Aalborg ved bestilling senest 60 dage før afrejse.

Rejselederen hjælper med flyskift i Doha. Det er rart og trygt at vide, at man altid har en, som man kan følges med på turen.

Dag 2

Blød landing på Bali

Når vi lander, vil rejselederen stå klar ude i gaten og samle gruppen. Herefter følges vi gennem paskontrollen ud til bagageudleveringsområdet. Når alle har fået deres bagage, går vi samlet gennem tolden og ud til vores bus, der kører os til vores nærliggende hotel, hvor vi kan få et bad og en god nats søvn.

Dag 3

Velkommen til Pondok Sari

Efter morgenmaden kører vi direkte til Pondok Sari i privat bus. Vi kører mod den nordligste kyst, hvor retrætet ligger direkte ud til havet. Turen er på omkring 4 timer, og vi holder toilet- og kaffepause undervejs.

På retrætet bliver vi budt velkommen af det venlige personale, som hjælper med indtjekning på værelserne. Herefter kan du tage en lur, se dig om på retrætet, pakke lidt ud, slappe af ved poolen eller bestille massage i spaafdelingen.

For dem der har lyst, samles vi til en guidet kropsmeditation og afspænding, efter vi har fundet os til rette på værelserne. Kropsmeditationen kan hjælpe med at give slip på nogle af kroppens spændinger efter rejsen.

Inden aftensmaden byder vi på fælles velkomst-cocktail, hvor vores rejseleder og mindfulnessinstruktør vil byde velkommen. Herefter vil der være fællesspisning for dem, der har lyst.

I restauranten arrangerer vi hver aften et langbord, så man frit kan vælge fra aften til aften, om man ønsker at spise sammen med sine medrejsende, eller om man ønsker at sidde privat. hvis man ønsker at være privat, kan vi dække på på terrassen på værelet, i en af de fine cabanaer, eller nede på selve stranden, hvor der er hængt lamper op i træerne over de små borde.

Aftensmaden på Pondok Sari er inkluderet i rejsens pris.

Dag 4

Yoga, velkomstmøde og introduktion til yoga og mindfulness

Vi starter dagen med morgenyoga for dem, der har lyst. Morgensessionerne er altid klassisk hatha. Yogaundervisningen er tilpasset begyndere og øvede og foregår i det fri.

Hvis underlaget er vådt, eller hvis det regner, trækker vi indenfor i vores yoga sala. Afhængig af deltagerantallet, kan det blive nødvendigt med holdopdeling, hvis det skulle give sig til at regne når vi skal lave yoga. Det skyldes at salaen kun har plads til 12 deltagere og vores hold som regel er på omkring 18 deltagere.

Morgenmaden er inkluderet alle dage på retrætet og serveres hver morgen i restauranten eller på stranden. Der er morgenmad mellem kl. 07.00 og 10.00.

Efter morgenmaden inviterer vi til velkomstmøde med en lille rundvisning på retrætets område samt lidt praktisk information.

Hen på eftermiddagen er der mulighed for at lære mere om teorierne bag de yogaformer, som vi dyrker, når vores dansktalende yogalærer byder på introduktion til yoga og mindfulness for dem, der har lyst.

Her kan du få et indblik i, hvad mindfulness er for noget, og hvordan du kan bruge det i din egen hverdag. Vi har det med at lade tankerne flyve og mentalt hele tiden være et skridt foran, hvor vi fokuserer på det næste, vi skal nå eller dvæle ved fortiden.

Mindfulness beskriver en bevidst tilstedeværelse, hvor du er nærværende i det, du gør her og nu. Det kan f.eks. være så simpelt som at øve sig i at være bevidst tilstede, både med dine tanker og følelser, når du børster tænder, laver mad eller kører bil.

Det handler om at være tilstede i det, der sker lige nu samt at få skabt mere nærvær og mindre tankemylder.

Efter introduktionen vil der være mulighed for at deltage i en eftermiddagssession med yin yoga. Yin er en dybere og mindre dynamisk yogaform, hvor vi bliver i de enkelte positioner lidt længere tid. I starten kan det føles som lang tid, det går noget langsommere, men for begyndere, er det ofte kun et sted mellem 45 sekunder og to minutter i hver position, mens det for de mere avancerede kan blive i op til flere minutter.

Sessionen er på ca. 90 minutter.

Aftensmaden serveres som sædvanlig ved langbord, eller på terrasse, stranden eller en af de små cabanaer, afhængig af hvad man har mest lyst til.

Dag 5

Yoga, landsbytur og snorkling

Efter dagens morgensession med hatha og morgenmaden kan vi få set lidt af lokalområdet, når vores rejseleder tager os med på en mindful vandretur rundt i Pemuteran, hvor vi blandt andet ser det lille tempel.

I lokalområdet omkring retrætet finder vi det originale Bali, hvor den balinesiske kultur og den traditionelle levevis endnu er bevaret. Pemuteran er kendt over hele øen for sine mange ceremonier.

Retrætet ligger i en tropisk have omgivet af stranden og havet på den ene side og selve landsbyen Pemuteran på den anden.

Efter vandreturen kan frokosten nydes i restauranten, og der er tid til at slappe af ved poolen eller i retrætets grønne have. For dem, der har lyst er der mulighed for at låne snorkeludstyr (Ca. kr. 50,-) og tage ud og kigge lidt på de smukke koralrev, som vi har lige uden for døren.

For dem der har lyst, mødes vi om eftermiddagen til introduktion til meditation samt en guidet meditation og afspænding. Instruktøren kommer ind på forskellige former for meditation og fortæller, hvordan regelmæssig meditation påvirker krop og sind.

Meditation har mange former og behøver ikke nødvendigvis at tage meget af din tid. Man kan se positive resultater på hjerneaktiviteten allerede efter et par minutters meditation.

Instruktøren vil lave forskellige guidede meditationer igennem opholdet. Nogle vil være simple vejrtrækningsøvelser, der nemt kan implementeres i din dagligdag.

Vi runder dagen af med yin yoga.

Dag 6

Hatha og yin yoga - og en hel dag til bare at være

Inden morgenmaden inviterer vi til hatha, hvorefter endnu en nærende morgenmad står klar til os.

Herefter er dagen til fri disposition. De naturskønne omgivelser kan indbyde til en sanselig gåtur på egen hånd eller en afslappende stund på en af solstolene nede på stranden.

Der er også mulighed for at få massage eller skønhedsbehandlinger i retrætets skønne spa-afdeling.

Om eftermiddagen rundes dagen af med yin yoga inden aftensmaden, der som altid serveres ved langbord, eller på stranden, på værelset eller i en af de små cabanaer.

Dag 7

Yoga og mindful vandretur ved Pulaki templet

Efter morgenmaden og den daglige morgenyoga, inviterer vi til en vandretur i langsomt tempo til Pulaki templet. Turen tager ca. tre timer, og der er mulighed for at spise frokost undervejs.

Vi er tilbage på retrætet hen på eftermiddagen, hvor der er arrangeret yin yoga.

Dag 8

Den rolige dag med morgenyoga

Vi starter dagen med hatha yoga og meditation med vores danske yogalærer.

Der lægges op til en rolig dag uden aktiviteter og udflugter. Vi opfordrer til at nyde dagen i ro og mag på retrætets arealer. Du kan bruge dagen ved stranden, poolen eller i en af havens mange solsenge og fordybe dig i en god bog. Måske har du i dag ro til at skrive nogle af dine tanker ned i en notesbog. Det kan også være, at du har lyst og overskud til at lave noget kreativt.

Du finder både mindfulde malebøger og malergrej til akvarelmaling i vores mindfulnessværksted. Vi har også bøger om bl.a. mindfulness, stress og særlig sensitivitet samt yogamåtter og musik-CD'er.

Trænger du til selvforkælelse, er der mange muligheder for afslappende og genopladende behandlinger i retrætets spaafdeling. Der tilbydes massager, ansigts- og fodbehandlinger, forskellige masker og body scrubs samt afgiftende og energiboostende ayurvediske behandlinger. Det siges, at ayurveda var en gave fra guderne til menneskeheden for at gøre livet længere, sundere og mere lykkeligt.

Brug dagen på at mærke efter, om det du har lyst til, også er det, du har brug for i dag.

Hen på eftermiddagen inviterer vi til en mindful aktivitet med indblik i balinesisk kultur. Vi hjælper retrætets balinesiske personale med at lave offergaver, der senere lægges ud til guderne.

I dag er der ingen eftermiddagsyoga, så dagen er også velegnet til selv at tage på tur, hvis man har mere brug for det.

Aftensmaden serveres som sædvanlig ved langbord.

Dag 9

Yoga og snorkeltur

Dagen starter med morgenyoga (hatha), efterfulgt af morgenmad indtil kl. 10.

Havet ud for retrætet gemmer på et smukt og farverigt koralrev. Har du lyst, kan du leje snorkeludstyr på retrætet og gå ud i vandkanten på egen hånd og nyde de skønne havomgivelser.

Du har også mulighed for at tilkøbe en snorkeltur med båd (Ca. kr. 200,-), som retrætet arrangerer.

Har du lyst, kan du være med, når vi mødes til eftermiddags-yin inden aftensmaden.

Dag 10

Morgen- og eftermiddagsyoga, bobler og solnedgang

Efter morgenmaden og morgenyogaen, er dagen til fri disposition. Har du lyst til at opleve noget mere af Bali, tilbyder retrætet forskellige tilkøbsture og udflugter.

De af vores gæster, som deltager i de fleste mindfulness- og yogaaktiviteter, vil som regel kunne mærke en forskel fra ankomsten til nu. Roen er begyndt at indfinde sig, og det bliver lidt nemmere at stoppe tankemylderet og have fokus på det, du er igang med.

Har man eksempelvis stress, sorg eller helbredsmæssige bekymringer inde på livet, kan det for nogle være en udfordring at mærke efter, hvad man egentlig har lyst til eller behov for. Man kan have mistet følingen med de helt basale behov.

Kombinationen af mindfulnessøvelser, meditationer, vejrtrækningsøvelser og afspændinger samt blide stræk i mindful yoga, kan hjælpe med at genfinde balancen og overblikket.

Sidst på eftermiddagen inviterer vi til yin yoga, efterfulgt af et glas bobler i solnedgangen.

Aftensmaden serveres som sædvanligt ved langbord.

Dag 11

Yoga og balinesisk madlavning

Efter morgenmaden og dagens morgenyoga er dagen til fri disposition. Der er først en aktivitet inden aftensmaden.

For dem der har lyst, vil der blive arrangeret en tilkøbsaktivitet 'Markedstur og balinesisk madlavning'. Vi starter dagen tidligt med udflugt til det lokale marked, hvor vi handler ind på traditionel vis med retrætets køkkenpersonale. Op af formiddagen mødes vi til fælles balinesisk madlavning. Vi forbereder frokosten efter traditionelle opskrifter og spiser samlet herefter.

Inden aftensmaden kan du være med til endnu en yin yoga session.

Dag 12

'Nyepi'-stilledag med yoga

Efter morgenmaden og dagens morgenyoga session inviterer vi til en 'Nyepi'-inspireret stilledag for dem, der har lyst.

I balinesisk tro fejres nytåret med en stilledag kaldet 'Nyepi'. Dagen for stilhed er den vigtigste hinduistiske helligdag på Bali og respekteres af alle - også turister. Lys og stearinlys er slukket i alle hjem, hoteller og butikker holder lukket, og der ses ingen biler eller motorcykler på vejene.

Vi indbyder til at opleve dagen i stilhed og fordybe sig i nuet. Når vi ikke skal være høflige eller sociale, kan vi bedre nyde nærværet og mærke efter, hvad krop og sind har behov for.

Efter frokost guider vores instruktør os i en fælles kærlighedsmeditation, der kan være med til at lette sindet og skabe en følelse af taknemmelighed. Efterfølgende afrunder vi dagen og ringer stilledagen ud inden aftensmaden.

Dag 13

Reflektionsdag med yoga morgen og eftermiddag

Efter morgenyogaen står morgenmaden igen klar til os i restauranten. I dag kan vi blive siddende lidt længere ved morgenbordet og være taknemmelige for den enestående havudsigt.

Dagen i dag kan bruges som en mulighed for at reflektere over opholdet, og hvad det har givet dig. Nyd, at du ikke skal nå noget, og at du har hele dagen til at gøre lige, hvad du har lyst til og behov for.

Har du lyst til at tage nogle konkrete mindfulnessværktøjer med hjem fra din rejse samt nye og givende vaner, kan det være en god ide at få skrevet lidt noter til dig selv. Det kan være noter til den meditationsform, der passer dig bedst eller de mindfulnessøvelser, der tiltaler dig mest.

På den måde kan du bedre holde fast i den gode følelse omkring dine nye tiltag.

Dagen rundes af med yin yoga inden aftensmaden.

Dag 14

Heldagstur til Ubud og overnatning ved lufthavnen

Efter morgenmaden er det tid til at sige farvel til Pondok Sari for denne gang. Vi tjekker ud af retrætet og tager på heldagstur til kunstnerbyen Ubud. Undervejs ser vi den mangfoldige natur med vulkanen Mt. Agung og de mange smukke risterrasser. I Ubud er der mulighed for at gå på café eller spise frokost på lokal restaurant. Der er også mulighed for at besøge Monkey Forrest og det store tempel. Hvis man er til shopping, er dette stedet for lokal kunsthåndværk.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores hotel ved lufthavnen. Her er der mulighed for at få et bad og en god nats søvn, inden turen går hjemad mod København.

Dag 15

Hjemrejse til Danmark

Efter morgenmaden kører vi den korte vej (Ca. 15 minutter) til lufthavnen. Her vil rejselederen hjælpe med check-in. Rejselederen følges med gruppen hele vejen til Kastrup og hjælper med flyskift i Doha.

Vi lander i Kastrup Lufthavn i løbet af aftenen. Det er tid til at sige farvel til de øvrige rejsedeltagere og til at sige goddag til hverdagen derhjemme.

I forbindelse med hjemkomsten sender vi en e-mail med links til alle de værktøjer, som vi har brugt under opholdet. På den måde håber vi, at vi har gjort det en lille smule lettere at holde fast i en god mindful egenpraksis efter opholdet.

NB: Vores gæster fra Aalborg, rejser videre fra Kastrup til Aalborg på egen hånd. Vores gæster fra Billund, får en ekstra dag, da de først tjekker ud af hotellet over middag, rejser fra Bali om aftenen, og hjemkommer om formiddagen næste dag. Derfor er rejserne fra Billund en dag længere.

Programmet er vejledende. Ved ankomsten til Bali udleveres det endelige program. Det endelige program tager bl.a. højde for vejret. Indholdsmæssigt vil der ikke være forskel på det vejledende program og det endelige program. Kun rækkefølgen kan være ændret.

Priser og datoer

NB: Har du problemer med at bestille, så ring til os på 76125251, eller skriv til os på Messenger.

På denne side viser vi den billigste ledige totalpris pr. person ved to personer inkl. fly, halvpension, transfer og bagage. Klik på 'Bestil nu'-knappen for at se priser for andre værelseskategorier og enkeltværelser.

Priser inkluderer:

 • Fly fra Kastrup til Bali t/r med Qatar Airways
 • Gratis tilslutningsfly fra Billund eller Aalborg ved bestilling 60 dage før afrejse (Værdi kr. 1.200,-)
 • Indtjekket bagage samt håndbagage
 • Flymad - fire hovedmåltider samt to gange snack
 • Dansk rejseleder fra turen starter i Kastrup, til vi er hjemme igen på dansk grund
 • Transport mellem lufthavnen og retrætet i komfortabel turistbus
 • Ekstra nat (blød landing) på hotel i nærheden af lufthavnen ved ankomst til Bali
 • Ekstra nat på hotel i nærheden af lufthavnen inden hjemrejse fra Bali
 • 11 nætter på 'Pondok Sari'-retrætet beliggende ud til havet på øens nordkyst i et roligt og naturskønt område med landsbyliv og badestrand
 • Indkvartering i tropiske værelser med aircondition, køleskab, terrasse samt bad og toilet
 • 11 gange morgenbuffet på retrætet samt to på hotellet ved lufthavnen
 • 11 gange aftensmad på Pondok Sari
 • Velkomst-cocktail på ankomstdagen
 • Introduktion til yin yoga (begreber og baggrund) med dansk yogalærer
 • Daglig afspænding og meditation (guidet) med dansk yogalærer
 • 10 hatha yoga sessioner med dansk yogalærer (for begyndere og lettere øvede)
 • 8 yin yoga sessioner med dansk yogalærer (for begyndere og lettere øvede)
 • 'Nyepi'-stilledag med kærlighedsmeditation og blid mindful yoga
 • Introduktion til balinesisk kultur (med fremstilling af offergaver)
 • Individuelt tilpassede opmærksomheds- og nærværsøvelser i naturen
 • Åben mindfulnessværksted med bøger, lyd-CD'er, akvarelmaling etc.
 • Mindful vandretur til det lille tempel og landsbyen
 • Introduktion til snorkling i poolen og mulighed for tilkøb af snorkeltur
 • Heldagstur til kunstnerbyen Ubud med templer, jungle og gode shoppingmuligheder
 • Dansk instruktør, balinesisk lokalguide og dansktalende rejseleder under hele opholdet
 • Alle skatter og afgifter forbundet med rejsen samt bidrag til Rejsegarantifonden
   

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikkevarer, lommepenge, ekstra udflugter og personlige indkøb
 • Måltider udover de beskrevne
 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring

Få en rundvisning på retrætet

Du kan se flere videoer på vores Youtube-kanal. God fornøjelse!

Værelserne på Pondok Sari

Retrætet består af 30 fritstående bungalows i alt, hvoraf vi disponerer over halvdelen.

Luksuriøse bungalows med terrasse

Vi bor i luksuriøse bungalows på ca. 24 kvm beliggende i den 1,6 hektar store tropiske have. Husene er bygget i lokale materialer, blandt andet lokalt producerede mursten, bambus og maghoni. Alle værelser har aircondition, håndlavede lokale møbler i bambus og terrasse.

Balinesisk badeværelse med have

Alle værelser har balinesiske badeværelser, med en lille have med bruser, hvor man kan stå under åben himmel, mens man bader. Badeværelserne har desuden håndvask og toilet under tag.

Det praktiske

NB: Oplysningerne her på siden gælder kun for denne specifikke rejse. Information af generel karakter er samlet på vores 'værd at vide'-side. Du er også velkommen til at ringe til os med dine spørgsmål på 76125251 eller skrive til os via Messenger eller e-mail.

Afrejse fra Danmark
Rejselederen er med hele vejen og hjælper med check-in i Kastrup, hvor gruppen samles. Rejselederen hjælper desuden med flyskift i Doha og assisterer med immigration og tolddeklaration, når vi lander på Bali.

Ankomst til Bali

På flyet til Denpasar vil du modtage en blanket, der er etolddeklaration. Blanketten skal udfyldes og bruges i lufthavnen i Denpasar. Ved ankomst i lufthavnen skal du gå til køen ’Immigration’ med dit indrejsevisum og dit pas. Køen kan godt være lang, det er helt normalt. Herefter kommer du til bagagebåndet, og når vi har fået vores kufferter, går vi samlet ud til ankomsthallen, hvor vi mødes med vores balinesiske lokalguide.

Vi har den første nat på et hotel i nærheden af lufthavnen, så vi kan få en god nats søvn og et bad, inden rejsen går videre næste morgen med bus. Vi har godt tre timer til retrætet, så vi holder toilet- og kaffepause undervejs.

Ved ankomst til Pemuteran og Pondok Sari vil personalet på retrætet hjælpe dig med at tjekke ind og få din bagage til din villa eller dit værelse. Aftensmaden serveres ved langbord i restauranten for dem, der har lyst. Du er også velkommen til at tage maden med og spise på stranden, i en af de små cabanaer eller på din terrasse, hvis du har lyst til at være alene og slappe af.

Drikkepenge

Møntfoden på Bali er indonesiske rupiah (IDR), hvor 100 DKK svarer til ca. 200.000 IDR. I Bali er det normalt at give drikkepenge, men det forventes ikke på retrætet. Indkomsten er lav, og specielt for de lavtlønnede (rengøringspersonale og chauffører) er drikkepenge med til at få husholdningsbudgettet til at hænge sammen.

Det er normalt at lægge lidt i drikkepenge til rengøringen, hvis du har været tilfreds. Et sted mellem 200.000-350.000 IDR den sidste dag er passende, eller 20.000-35.000 IDR per dag. Spiser du på restaurant udenfor retrætet, er det normalt at runde op med 8-10%.


Forsikring
Det gule og det blå sygesikringskort er ikke gyldige i Indonesien og på Bali. Det anbefales anbefales at tegne en rejseforskring, der dækker ansvar, sygdom og hjemtransport.


Afbestillingsforsikring samt rejseforsikring kan tegnes gennem Tid til ro ApS. Det påhviler kunden selv at fremskaffe dokumentation for sygdom, skade, tyveri m.m. under ferien. Tid til ro ApS har ikke mulighed for at fremskaffe politirapport, lægeerklæring el. lign. efter hjemkomsten.

Føntørrer
Alle værelser har føntørrer og stik til 220 V, hvis man ønsker at medbringe sin egen.

Gæst i et andet land

Som gæst i et andet land er det vores opgave at tilpasse os de lokale skikke. Det balinesiske folk har stor respekt for religiøse ritualer og ceremonier. Når vi besøger templerne, er det vigtigt at klæde sig respektfuldt med dækkede skuldre og dækkede knæ, og vi tager sko og hat af, inden vi går ind.

Balineserne er et utroligt venligt og gæstfrit folk, der lever et fredfyldt liv med taknemmelighed som en af kerneværdierne. Familien er vigtig, og man bor typisk mange familiemedlemmer under samme tag.

På retrætet opleves de lokales service og adfærd særdeles venlig, imødekommende og gæstfri.

Håndklæder
Alle værelser har almindelige badehåndklæder, samt håndklæder til pool og stranden. Der er håndklædeskift tre gange i løbet af opholdet samt efter behov. Du skal blot lægge håndklædet på gulvet eller give personalet besked.

Mindfulnessværksted
På retrætet har vi et åbent mindfulnessværksted med et lille bibliotek, hvor man kan komme og gå som, man vil eller låne rekvisitter med derfra. Vi har bl.a. yogamåtter, stafilier, pensler, farveblyanter og olie- og akvarelmaling samt bøger, musik-CD’er og puslespil.

Pas og visum

Husk gyldigt pas. Et pas, der udløber under rejsen, er ugyldigt. Bestil nyt pas i god tid og beregn mindst én måned. Danske statsborgere, der har glemt sit pas, eller som ikke har fået fornyet sit pas i tide, kan købe et nødpas (provisorisk pas) ved henvendelse til politiet i afrejselufthavnen.

For rejser til Bali kræves ikke visum for danske statsborgere.

For udenlandske statsborgere og personer med fremmedpas gælder særlige regler, og der kan være ekstra visumkrav. Den rejsende er selv ansvarlig for eventuelt visum. Undersøg altid i god tid, om visum er påkrævet hos den indonesiske ambassade og i givet fald om det skal udstedes inden afrejse eller ved ankomst. Eventuelle udgifter til visering påhviler den rejsende og er rejsebureauet uvedkommende.

Prisniveau
Forvent at prisniveauet på Bali er 45-83 % lavere end i København (nov. 2019).

Påklædning

Selve opholdet handler om at slappe af. En del af det at slappe af handler om at være afslappet klædt. Vi lægger op til praktisk fritidstøj om dagen og ’smart casual’ om aftenen, dvs. polo/skjorte og pæne shorts eller lange bukser til mænd, samt skjorte/bluse, shorts/lange bukser eller afslappet uformel kjole/nederdel til kvinder. Vi fraråder højhælede sko eller stiletter på grund af ujævnt terræn.

Aftenerne kan føles køligere efter en hel dag i solen, så husk at medbringe en trøje. Der er lagt op til afslappet påklædning, og det er en god ide at medbringe sportstøj eller løstsiddende tøj til brug på de dage, hvor der er mindful yoga. Der kan være dage med korte byger, så medbring evt. et tyndt regnslag.

Husk nogle gode vandresandaler, vandresko eller vandrestøvler samt strømper, solcreme og solhat/kasket til vandreturene.

Solbeskyttelse
UV-indekset er højt på Bali, selv når der er overskyet. Vi anbefaler derfor at anvende en vandafvisende solcreme med høj faktor. Gerne faktor 30-50. Derudover anbefaler vi at medbringe en solhat, der dækker ørerne, ansigtet og nakken. Vi fraråder desuden at solbade i direkte sollys midt på dagen. Vent hellere til efter kl. 16.00. På vandreturene anbefaler vi, at kroppen, skuldrene og lårene er dækket til. Vælg et par luftige bomuldsshorts, der ikke sidder for tæt samt en luftig skjorte eller t-shirt. Tætsiddende sportstøj kan også være en god idé, så længe der er tale om svedtransporterende materiale. 

Specialmad – vegetarisk – glutenfrit

Såfremt du ønsker specialmad (diabetiker, allergiker, vegetar etc.), skal vi bede dig meddele os det ved rejsebestilling samt igen ved tjek ind på retrætet, så vil der blive taget højde for det under opholdet så vidt muligt.

Swimmingpool
Retrætets swimmingpool er åben på alle vores afgange. Ved poolen er der gratis solstole. Retrætet udleverer håndklæder til brug ved poolen og ved stranden.

Sæson og deltagerantal

De gennemsnitlige dagstemperaturer ligger på Bali omkring 28-30 grader året rundt. Den høje luftfugtighed gør, at man sveder mere end normalt, og det er derfor vigtigt at drikke masser af vand - gerne 2-3 liter dagligt.

Alle rejser gennemføres ved minimum 8 deltagere. Grupperne kan variere i størrelse og være på op til 24 personer.

Telefon og netværk

Der er begrænset mobildækning på retrætet.

Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Bali er 6 eller 7 timer, da Indonesien ikke har sommer- og vintertid. Er det sommertid i Danmark, er Bali 6 timer foran dansk tid. Er det vintertid i Danmark, er Bali 7 timer foran dansk tid.

Tøjvask
Det er muligt at få vasket tøj under opholdet. Vasketøjet afleveres i receptionen, som vil sørge for laundryservice. Tøjet afleveres nyvasket, tørret og lagt sammen og kan hentes i receptionen efter nogle dage. Laundry service afregnes direkte med retrætet ved udtjekning.

Vaccinationer

Tid til ro vejleder ikke omkring vaccinationsprogrammer. Vi opfordrer til at kontakte egen læge for råd og vejledning om vaccination i forbindelse med rejser til Bali, Indonesien. Normalvis anbefales vaccination mod hepatitis (leverbetændelse) og difteri/stivkrampe.

Valuta

Valutaen på Bali er indonesiske rupiah (IDR). Kursen er ca. 0,50, dvs., at 1000 rupiah svarer til ca. 0,50 danske kroner.

Vand

Vandet på retrætet kan købes på flaske. Personalet på retrætet er meget miljøbevidste, og der opfordres til at spare på vandet, hvor man kan.

Vandresko/-støvler/-stave
Vi anbefaler, at du medbringer et par vandresko eller vandrestøvler. Åbne vandresandaler kan også bruges, men vær opmærksom på, at du let får småsten i sandalerne, når vi går på de små stier. Til gengæld fylder de ikke så meget i kufferten og kan være rare at have på i varmen.

Er du glad for at gå med vandrestave, er det en god idé at medbringe dem på rejsen. Vi har desværre ikke mulighed for at stille vandrestave til rådighed, så de skal medbringes hjemmefra.

Værelsets aflevering

Ifølge internationale hotelregler skal værelset forlades senest kl. 10.00 sidste feriedøgn. Værelset skal være klargjort til nye gæster senest kl. 15.00. Det endelige tidspunkt for aflevering af værelset i forbindelse med hjemrejsen oplyses af rejselederen. Sker afrejsen sent på dagen, vil der dog oftest være adgang til et fælles værelse, hvor der kan skiftes tøj m.m. inden afgang.

WiFi

Der findes gratis trådløs internet i restaurantområdet. Trådløst internet på værelserne kan tilkøbes. Vi anbefaler, at begrænse brugen af e-mails, SMS og mobiltelefoni på retrætet. Hvis der skal foretages nødvendige opkald, henstiller vi til at ringe fra sit værelse, gå en tur eller diskret sende en SMS.

Yoga
Al yoga foregår udendørs under åben himmel. Hvis det trækker op til regn, eller hvis underlaget er vådt, har vi en yoga sala med plads til 12 deltagere. Da vores hold ofte er større end 12 deltagere, vil det på disse dage være nødvendigt med holdopdeling.

Vi har alt nødvendigt yogaudstyr på stedet. Der er ingen grund til selv at medbringe noget. Men hvis du har en måtte eller noget andet udstyr, som du er meget glad for, er du naturligvis velkommen til at medbringe det.

Yogaen er tilpasset begyndere og lettere øvede. Om morgenen er der tale om klassisk hatha, og om eftermiddagen er det yin.

Få tilbud og nyheder via e-mail.
Vi sender kun ud når vi har noget på hjerte

 

Ved tilmelding til nyhedsbrevet accepterer jeg samtidig Tid til ro's privatlivspolitik.