Man-fre 09.00-16.00

Min billet

10 meditations-apps, der giver dig en bedre hverdag (Maj 2022)

  1. Mindfulness Appen
  2. Calm
  3. Insight Timer
  4. Nærvær
  5. Headspace
  6. Portal: Escape Into Nature
  7. Simple Habit
  8. Mindfulness På Dansk
  9. Åben og rolig
  10. MSC

Apps kan klare mange af hverdagens problemer. I hvert fald er det blevet nemmere at installere en app på din telefon, der kan hjælpe dig eller styrke din passion. Her skal det handle om apps til mindfulness. Apps, der styrker din passion for mindfulness. Det kan være appen gør dig bedre til at huske rutiner. Det er viden, du får direkte i hånden. Det kan være arrangementer eller øvelser, du pludselig får ny indsigt i.  

Listen med de 10 bedste mindfulness-apps opdateres løbende. Hvis du bruger en af ovenstående mindfulness-apps eller hvis du er glad for en, der ikke er i listen, hører vi meget gerne fra dig. 

Hvad er mindfulness? 

Inden vi præsenterer dig for de 10 apps, får du lige mindfulness forklaret. Hvis du smager lidt på ordet, kommer der allerede noget frem. Fulness siger noget om at være fuldt ud opmærksom. Det er en disciplin, hvor du bliver bevidst om eller opmærksom på, at du er til lige nu og her. Det er at glemme bekymringer om fortiden og fremtiden, men bare være til dér, hvor du er. Mindfulness kan have en positiv effekt på depression, angst og bare en almindelig hverdag med problemer, små som store.  

10 mindfulness-apps, der hjælper dig med at leve i nuet 

De apps, som er beskrevet nedenfor, er en god blanding af danske såvel som udenlandske apps. Fælles for dem alle sammen er selvfølgelig, at de gør dig bedre til at leve i nuet. De er ikke rangeret, så den første app er den bedste. Det må du selv vurdere.  

1. Mindfulness Appen ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Det første bud på din næste yndlingsapp er den svenske app Mindfulness Appen. Selvom den er svensk, er det selvfølgelig muligt at få sessioner på dansk. Du præsenteres for meditation og får viden om, hvad mindfulness er, og hvordan det kan hjælpe dig. Appen har en påmindelsesfunktion, så du i løbet af en hektisk dag bliver mindet om at lave din øvelser.

Download Mindfulness Appen på App Store   Download Mindfulness Appen på Google Play

 2. Calm ⭐️⭐️⭐️⭐️ 

Her en app, der specialiserer sig i at reducere stress. Udbyderne er Calm.com, som
har en stor viden om emnet og især stressreduktion. Appen er engelsk sproget. Der er guidede meditationer, som du kan høre, når du forsøger at stresse af. 

 

3. Insight Timer ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️  

Her får du et kæmpe udvalg af forskellige meditationer fra forskellige undervisere. Du kan koble dig på en lektion og deltage via din telefon. Det er altså op til dig at vælge, hvad du vil deltage i, og hvad du vil blive bedre til. Er det stressreduktion, er det søvnproblemer eller noget tredje? 

Apple app store   Google play

4. Nærvær ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 

Appen her er udviklet af Lars Damkjær, som er yogalærer. Der er derfor fokus på yoga og selvfølgelig videoer med forskellige yogaformer. Du finder også meditationer, som på samme måde kan hjælpe dig med at løsne op og blive opmærksom på det liv, du lever. Lars er dansker, og sproget er selvfølgelig dansk. 

Apple app store   Google play

5. Headspace ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️  

Fokus på et bedre, sundere og roligere liv. Headspace er ikke en dansk app, men mulig at benytte på dansk. Der er fokus på meditation, beroligende lyde og korte sessioner, der skal dæmpe din stress. Sessionerne kan også være en fast del af hverdagen, så de kun bruges, når problemerne opstår. Du får her et kæmpe udvalg af sessioner og en masse viden.

Fakta

Du kan med fordel benytte dig af mindfulness træning ved at installere en af de nævnte apps på bl.a. App Store. Du behøver ikke dyrke mindfulness mere end 30 minutter om dagen, for at opnå en positiv virkning.

6. Portal: Escape Into Nature ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️   

Portal har forsøgt at fokusere på de sanser, vi bruger, når vi bruger vores telefon. Det er lyd såvel som det visuelle. Der er f.eks. noget beroligende over at vågne op til lyden af en sø. Ligesom der er noget afslappende over at høre torden i Amazonas regnskov. Den skønne natur kommer altså ned i din lomme og kan findes frem, når du ønsker det. Kan kun downloades på Apple app store

Apple app store    

7. Simple Habit ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️  

Igen en app, som ikke er dansk. Navnet antyder, at det er de små vaner, som man forsøger at ændre eller gøre opmærksom på. Du får konkret hjælp til, hvordan du kan indrette dit liv, så du trives bedre. Selvfølgelig er der også inkluderet meditationer og sessioner, du kan afspille og deltage i.  

Apple app store   Google play

8. Mindfulness på dansk ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 

Det er ikke de korte sessioner, som er fokusset her. Det er de lange, som er helt stille med naturlyde og lignende. Du kan læse en masse indhold om yoga, meditation og mindfulness. Appen er dansk. 

Apple app store   Google play

9. Åben og rolig ⭐️⭐️⭐️

Fokusset her er på mental sundhed, ro og livsglæde, der er de bærende principper i mindfulness. Indholdet er koncentreret om fire temaer: metode, krop, psyke og relation. Appen er for mennesker i alle aldre, der gerne vil blive bedre til mindfulness med meditation og viden.  

Apple app store   Google play

10. MSC ⭐️⭐️⭐️

Det er ikke kun voksne, der kan have en stresset og hård hverdag. Det kan børn også. MSC forsøger at ramme det yngre publikum, hvor barnet/teenageren gøres opmærksom på at man til tider skal stoppe op og mærke efter. Appen fungerer som et værktøj, de unge kan benytte alene, eller sammen med en voksen. Kan kun downloades på Apple app store og koster 69,- DKK.

Gratis meditations video

Andre artikler der måske vil interessere dig 

Se liste med alle vores artikler - Klik her!

Meditation til søvn
Mindfulness i naturen
Meditation for mænd
10 gode råd til din mentale balance