Man-fre 09.00-16.00

Min billet

Vandreferie i Grækenland - 10 spændende vandretips

  1. Bestig Olympen på en vandretur i Grækenland
  2. Vandreferie på den græske ø Santorini
  3. En vandreferie i Grækenland med øhop
  4. Vandreferie på Kreta
  5. Vandreferie på Rhodos
  6. Vandreferie på Zakynthos
  7. Vandreferie på Samos
  8. Vandreferie i Athen
  9. Vandreferie på Menalon-stien
  10. Vandreferie på Lesbos

Download 10 gode råd til en spændende vandrerejse til Grækenland - Klik her!

Grækenland er et smukt land. Den græske befolkning er venlig og imødekommende, og naturen er smuk og anderledes fra det, vi oplever herhjemme. Grækenland har et bjergrigt landskab og er et solrigt og varmt land med lækkert hav, olivenplantager og historiske bygninger.

Vandreferier i Grækenland

Der er mange muligheder for at vandre i Grækenland. Grækenland har et rigt øhav med smuk natur samt kultur, mens fastlandet ligeledes har en masse at byde på. Her på siden har vi samlet 10 spændende vandretips til vandreferier i Grækenland, som du kan lade dig inspirere af.

1. Bestig Olympen på en vandretur i Grækenland

Olympen er ifølge gammel græsk tro hjemsted for de græske guder. Ifølge den græske mytologi boede guderne på Olympen, og der er både meget historie og kultur forbundet med bjerget. Du kan vandre på Olympen og samtidig få et kulturelt indspark. På den måde kan du få stimuleret både krop og hoved. Fra toppen af Olympen kan du betragte det smukke azurblå hav og blive betaget af naturen og det smukke landskab.

2. Vandreferie på den græske ø Santorini

Santorini er en smuk postkort-ø, som ligger i det græske øhav. Santorini er særligt kendetegnet ved de hvidkalkede huse og bygninger med de blåmalede tage. Øen er også en gammel vulkanø. Derfor er strandene dækket af sorte lavasten, og du kan bestige en aktiv vulkan på øen, som ikke har været i udbrud i mange år. På Santorini kan du både opleve smuk natur og græsk kultur, og så kan du nyde græske specialiteter og delikatesser.

3. En vandreferie i Grækenland med øhop

Grækenland har et rigt øhav, og derfor er det oplagt at lave et såkaldt øhop. Du kan vandre på flere forskellige af de græske øer og tilbringe en eller to dage pr. ø. Du kan sejle mellem øerne og opleve flere af de græske øer på en gang. Selvom de græske øer er en del af samme land, så har de hver især deres egne særpræg og kendetegn. Øerne er i virkeligheden meget forskellige fra hinanden samtidig med, at de selvfølgelig har en masse tilfælles.

Download guiden til en spændende vandrerejse til Grækenland - Klik her!

4. Vandreferie på Kreta

Kreta er den største af de græske øer. Øen har en masse at byde på, også når det kommer til vandring. På Kreta kan du opleve en masse uspoleret natur og kløfter, og så kan du også vælge at besøge den mere populære og velkendte Samaria-kløft. Kreta har samtidig en masse byliv at byde på, og derfor kan du lave en kombineret vandre-og kulturferie, hvis du besøger Kreta. 
 

5. Vandreferie på Rhodos

Rhodos er også en af de større græske øer, og på Rhodos kan du også vandre en masse. Du kan blandt andet planlægge en dagstur til Akropolis ved Lindos. Akropolis er en gammel, smuk ruin, som ligger på toppen af en klippe. Fra klippetoppen har du den smukkeste havudsigt, og så kan du betragte den smukke og mange år gamle ruin.

Fakta

Grækenland har mulighed for mange flotte vandreture, både for begyndere og for øvede. Du kan komme på mange forskellige vandringer, som alle varierer i længden og sværhedsgrad.

6. Vandreferie på Zakynthos

Zakynthos er kendt for sine store havskildpadder, og du kan derfor opleve naturen på mere end en måde, hvis du vandrer på den smukke ø. Zakynthos er præget af meget smuk natur og klipper, som er oplagte for en bjergtagende vandretur. Zakynthos er den sydligste af De Ioniske Øer, og du kan opleve både det græske folk og havskildpadder helt tæt på. Øen er kendt som havskildpaddernes hjemsted. Du kan opleve, hvordan hunskildpadder om natten og tidlig morgen kommer op på strandbredden og lægger æg. Du kan også være heldig at møde en af de store havskildpadder, når du svømmer i havet.

Download Lisbeths populære guide til en spændende vandrerejse til Grækenland - Klik her!

7. Vandreferie på Samos

Hvis du både er interesseret i vandring og græsk filosofi, kan du planlægge en vandrerejse til Samos.Samos er særligt kendt for at være den kendte filosof og matematiker Pythagoras’ hjemsted. Øen er placeret i Det Ægæiske Hav, og på øen finder du meget smuk kyst og smuk natur, som du kan betragte og blive betaget af på dine vandreture.

8. Vandreferie i Athen

Oplev den græske hovedstad, Athen, på en vandretur uden om Athen centrum. Du kan vandre uden om Athen centrum, hvor du fra udkigspunkter kan opleve den smukke, gamle og antikke by og hovedstad på afstand. På vandreturen får du en stor og anderledes kulturoplevelse, og så kan du lade dig opsluge af Athens spændende historie. Athen centrum bærer præg af de klassiske, hvidmalede græske huse og bygninger. Et kig indover byen er derfor et særdeles smukt syn.

9. Vandreferie på Menalon-stien

Planlæg en vandrerejse til Menalon-stien. Stien er 75 kilometer lang og opdelt i otte etaper. Du kan dag for dag kan bestige de otte etaper. Menalon-stien er placeret på halvøen Peloponnes, og på stien får du både natur og et kulturelt indspark. Vandreruten er derfor en god kombination af lidt fra begge verdener. Menalon-stien er en oplagt destination for et vandremakkerpar eller en vandregruppe med interessere for både natur og kultur.

10. Vandreferie på Lesbos

Lesboser en meget naturskøn græsk ø, som er spækket med vandrestier på alle leder og kanter. Derfor løber du ikke tør for vandrestier og vandremuligheder på Lesbos lige foreløbig. Øen er derfor den oplagte destination for dig, der gerne vil vandre i det græske. Lesbos er særligt kendt for sine millioner af oliventræer og et mere autentisk græsk liv. Du kan møde det venlige, græske folk og smage på lokale specialiteter på Lesbos. 

Download vandreferie i grækenland i printvenlig format - klik her!

Andre artikler der måske vil interessere dig 

Se liste med alle vores artikler - Klik her!

Meditation til søvn
Gode råd til at styrke din mentale balance
Gode råd til camino i Grækenland
Vandreferie for seniorer