Man-fre 09.00-16.00

Min billet

Corona i Grækenland – 10 ting, du skal være opmærksom på

  1. Må du rejse ind i landet?
  2. Hvad siger Udenrigsministeriet?
  3. Sørg for at bestille din rejse med gratis afbestilling
  4. Dækker din sygeforsikring?
  5. Du kan ikke tage ud at spise
  6. Du skal undersøge, hvilke forbud der gælder
  7. Hvad skal jeg have med på rejsen?
  8. Der er forskel på byferie og vandring i Grækenland
  9. Hvad er reglerne på dit hotel?
  10. Har Grækenland samme adgang til en vaccine som i Danmark?

Download vores liste om corona i Grækenland - Klik her!

2020 har langtfra været det år, som mange danskere havde håbet på. For med en ny virus i starten af året har det sat en stopper for mange af de ting, vi prioriterer i en travl hverdag. Her har særligt rejseindustrien været hårdt ramt. Aflyste fly og rejserestriktionerhar det gjort det vanskeligt at tage væk fra Danmark.

Grækenland har ikke været nogen undtagelse. For corona har også haft store konsekvenser for de græske øer og fastlandet. Det har ikke kun fået konsekvenser for turismen. Også økonomien er blevet påvirket i stor stil.

Men går du med tanker om en ferie i det græske? Eller vil du gerne læse mere om situationen her og nu? Så fortæller vi dig det hele lige her. Du får nemlig 10 ting, du skal være opmærksom på i forbindelse med corona i Grækenland.

Hvor hårdt har Grækenland været ramt af corona?

Corona har været et emne, der har domineret 2020. I begyndelsen af marts lukkede store dele af verden ned, og det samme gjorde det danske samfund. Og igen i december 2020 blev det nødvendigt med endnu en lockdown herhjemme.

Den generelle målestok for corona ifølge de danske myndigheder ligger på 30 smittede pr. 100.000 indbyggere. Denne målestok anvendes til at beslutte, hvilke skærpede foranstaltninger der skal iværksættes ved indrejse i andre lande. De danske myndigheders målestok vurderes over en periode på 14 dage. I dag betyder det, at alle unødvendige rejser til Grækenland frarådes. Der er dog tale om generelle anbefalinger. Du kan derfor godt rejse til Grækenland, hvis du vil.

Siden d. 7. november har Grækenland været nedlukket. Her må du kun forlade dit hjem, hvis du har en retmæssig grund. Alle restauranter og caféer er også lukket. Indtil videre vil Grækenland være nedlukket til og med d. 7. januar 2021.

Her er 10 ting, du bør være opmærksom på

I forbindelse med din rejse til det græske øhav eller til fastlandet er der en række forskellige ting, du bør være opmærksom på. Corona har nemlig gjort vores rejsemuligheder anderledes og langt ringere end tidligere. Samtidig udgør corona også en reel trussel for dig på din rejse, hvis du vælger byer med en høj befolkningstæthed.

Derfor giver vi dig 10 ting, du skal være særligt opmærksom på lige nu. Det gælder både rejserinden for få uger eller i løbet af de kommende måneder. 

Hvad skal du være opmærksom på når du rejser til Grækenland? - Klik her!

1. Må jeg rejse ind i Grækenland?

Det absolut vigtigste for dig at være opmærksom på er, om du har tilladelse til at rejse ind i Grækenland. I løbet af sommersæsonen 2020 krævede den græske regeringen en række oplysninger. De blev angivet i en PLF-formular, Passenger Locator Form. Denne formular kræver en række obligatoriske oplysninger for alle rejsende.

2. Hvad siger Udenrigsministeriet om rejser?

Udover at undersøge, hvad den græske regering kræver, skal du også undersøge Udenrigsministeriets rejsevejledninger herhjemme. Her kan du få et overblik over, hvilken zone Grækenland befinder sig i her og nu. Rejsevejledninger bliver opdateret på daglig basis. Derfor skal du være opmærksom på at holde dig informeret inden din rejse.

3. Skal jeg bestille min rejse med gratis afbestilling?

Bestiller du allerede nu din ferie, skal du sikre, at du har gratis afbestilling. Selvom du måske først rejser næste sommer, er gratis afbestilling alt afgørende for, om du kommer afsted eller ej. Blusser coronaen op, kan du nemlig få dine penge retur.

4. Dækker min sygeforsikring under corona?

I forbindelse med corona er spørgsmålet, hvordan du er dækket i forbindelse med sygesikringen. Derfor bør du altid undersøge, hvordan du er dækket i udlandet. Har du det blå sygesikringsbevis, er du kun dækket på samme vilkår som den græske befolkning. Det betyder, at du får de services, der er gratis for befolkningen. Du er kun dækket fuldt ud med en privat sundhedsforsikring. Det gælder eksempelvis i forbindelse med betalte behandlinger og hjemtransport.

Corona i Grækenland, gode råd - Klik her!

5. Kan jeg tage ud at spise i Grækenland?

Du skal også være opmærksom på, hvad der er åbent i Grækenland på det tidspunkt, du rejser. Er corona i Grækenland stadigvæk en trussel, vil du måske miste muligheden for at nyde det kulturelle liv. Her kan du risikere, at restauranter og caféer holder lukket. 

Fakta

Det er altid vigtigt at du holder dig opdateret på de relevante ministeriers hjemmesider. Reglerne kan ændres hurtigt og udenvarsel. Så hvis du er rejst afsted, er det vigtigt du holder dig opdateret.

6. Hvilke forbud gælder i Europa?

Vi har i løbet af 2020 set en række forbud i Europa. Det gælder blandt andet i Frankrig og Belgien, hvor der har været udgangsforbud i aften-og nattetimerne. Du skal også være opmærksom på, om Grækenland har indført et udgangsforbud eller lignende. Ofte vil der gælde en karantæneperiode, hvor du skal isolere dig i 10-14 dage efter indrejse.

7. Hvad skal jeg have med på rejsen?

Der kan også være forskel på, hvad du skal have med på din rejse. Kan du regne med, at der er håndsprit? Eller bør du pakke din egen. Den græske regering har ikkedensamme økonomiske stabilitet som i Danmark. Derfor kan du ikke være sikker på, at du finder værnemidler på samme niveau som herhjemme.

Læst vores råd om at rejse til Grækenland under corona - Klik her!

8. Er der forskel på byferie og vandring i Grækenland?

Når du rejser til Grækenland, bør du også overveje, hvilken ferieform du ønsker. Under corona i Grækenland bør du nemlig vælge by ferien fra. Derimod gør vandring i Grækenland det muligt for dig at søge mod varme himmelstrøg. 
 

9. Hvad er reglerne på mit hotel?

Det er ikke kun offentlige instanser, der sætter regler i forbindelse med corona. Også de specifikke hoteller i Grækenland vil have en række regler. Derfor skal du være opmærksom på, hvilke regler der gælder.

10. Har Grækenland samme adgang til en vaccine som i Danmark?

Til sidst bør du være opmærksom på at undersøge, hvilken adgang den græske befolkning har til en vaccine. Selvom udsigterne er lovende i Danmark, har Grækenland et lavere BNP og dermed også en mere ustabil økonomi. Det kan resultere i lange udsigter for Grækenland, når det gælder om at komme helt tilbage til en mere stabil smittekurve.

Download corona i grækenland i printvenlig format - klik her!

Andre artikler der måske vil interessere dig 

Se liste med alle vores artikler - Klik her!

Corona og rejsetid
Vandreferie i Grækenland
Mindre stress under corona
Guide til meditation