Man-fre 09.00-16.00

Min billet

Camino i Grækenland - 10 alternative tips til pilgrimsvandring

  1. De græske kløfter
  2. Øhop
  3. Menalon-stien
  4. Bestig de græske guders hjemstavn
  5. Lesbos
  6. Vandreture til græske seværdigheder
  7. Vulkanøen
  8. Besøg fastlandet
  9. Opsøg de græske filosoffer
  10. Dyk ned i den græske mytologi

Af John Nørgård Tobiesen, direktør Tid til ro og medlem af De berejstes klub

Vi kender alle de klassiske og meget populære Camino-ruter i Spanien og Portugal, som står øverst på mange vandreres bucketlist. Der findes dog rigtig gode alternativer til Caminoen, hvis du allerede kan krydse Caminoen af på din bucketlist, eller hvis du hellere vil starte et andet sted. Undersøg mulighederne for at dykke ned i kulturen, historien og naturen et andet sted.

Vandrerejser i Grækenland

Vi har samlet 10 alternative tips til en pilgrimsvandring i Grækenland, der kan være relevant for dig, hvis du er interesseret i at vandre under græske himmelstrøg. Grækenland kan en hel masse, og både den græske historie, kultur, befolkning og det græske køkken vækker stor begejstring hos de fleste.

Grækenland er særligt kendt for de græske guder og den græske mytologi samt de gamle græske tænkere og filosoffer. Det er altså på mange måder en kæmpemæssig kulturarv, som landet bygger på, og det kan være både lærerigt og spændende at kombinere en vandreferie med en historisk og kulturel oplevelse.

Men derudover var Grækenland også mål for Paulus' og Johannes' pilgrimsrejser, hvor den mest kendte nok er Johannes' rute tværs over Kreta.

Download vores tips til alternativer til pilgrimsvandring - Klik her!

Vores top 10 over græske alternativer

Læs mere om vores vandrerejser til Kreta - klik her!

1. De græske kløfter

I Grækenland finder du et hav af smukke, dybe kløfter, som er oplagte til vandring. Nogle af kløfterne er mindre og kan opleves på en hel eller en halv dag, mens andre kræver mere tid og mere øvelse. Mange af de græske kløfter er særligt kendetegnet ved et bestemt varemærke, og I kan derfor undersøge, om der er en særlig kløft, som I ønsker at besøge

2. Øhop

Hvis I vil opleve en masse af Grækenland, kan I tage på øhop. Det græske øhav er meget omfangsrigt, og der findes en masse charmerende, smukke og dejlige græske øer, som I kan besøge. I kan planlægge en rute, hvor I tilbringer 1-3 dage på hver ø, inden I sejler videre til den næste. Det er muligt at sejle imellem øerne, og sejlturene er i sig selv også en smuk og stor oplevelse.

3. Menalon-stien

Menalon-stien er en kendt græsk vandrerute, som sammenlagt strækker sig over 75 kilometer. Stien er opdelt i otte etaper, som I kan fordele på otte dage. Menalon-stien ligger i smukke omgivelser, og undervejs på ruten vil I både opleve byliv, kultur og natur.

4. Bestig de græske guders hjemstavn

Ifølge gammel, græsk mytologi boede de græske guder på Olympen. Olympen er et græsk bjerg, som du kan bestige til fods. Planlæg en vandrerejse, hvor I oplever Olympen og både får et historisk indspark, smuk natur, græsk kultur og undervejs vil have en vanvittigt smuk udsigt på hele turen.

5. Lesbos

Lesbos er en meget natursmuk ø, som gemmer på utroligt mange smukke vandrestier. Lesbos er særligt kendt for sin enorme mængde af oliventræer, og så kan du opleve græsk kultur uden for megen indflydelse fra turister. På Lesbos er det oplagt at smage på de lokale delikatesser og den græske olivenolie, og du kan derfor spise rigtig god og lokal mad på øen undervejs på din vandrerute.

Læs vores guide om camino i Grækenland - Klik her!

6. Vandreture til græske seværdigheder

Grækenland bugner af historiske bygninger og ruiner, og I kan derfor lade jeres vandrerute fastlægge ud fra ønsket om at se disse smukke historiske og kulturelle seværdigheder. Planlæg dagsture til og fra Akropolis-ruiner eller gamle og smukke bydele.

7. Vulkanøen

Bestig en aktiv vulkan på vulkanøen Santorini. Vandreturen til toppen af vulkanen kan overstås på et par timer, men så kan I passende opleve resten af smukke Santorini på resten af jeres vandrerejse. I kan også lade Santorini være et af jeres stop på jeres øhop-ture. Santorini består af aflejringer fra tidligere vulkanudbrud, og derfor er strandene også prægede af smukke, sorte og varme vulkansten.

8. Besøg fastlandet

Grækenland er i manges øjne særligt kendt for det græske øhav, men det græske fastland har også en masse at byde på. I kan planlægge en længere vandrerute på fastlandet og besøge historiske Athen. Ofte vil der være store forskelle på stemningen, tempoet og kulturen på øerne kontra fastlandet, og hvis du ad flere omgange har oplevet det græske øhav, kan det måske være en idé at besøge fastlandet for en afveksling eller omvendt.

9. Opsøg de græske filosoffer

Grækenland er særligt kendt for Det Gamle Grækenland, hvor filosoffer og tænkere havde deres storhedstid i landet. Hvis du er særligt optaget af denne del af den græske historie, kan du planlægge en vandrerejse, hvor I dykker ned i den græske, filosofiske historie og kultur. I kan besøge Pythagoras’ hjemstavn, Samos, eller I kan besøge Sokrates’ dødsceller eller Platons Akademi.

10. Dyk ned i den græske mytologi

Den græske mytologi er på en og samme tid både interessant og underholdende, og derfor kan I kombinere en vandrerejse med jeres interesse i græsk mytologi. Dyk ned i historierne, og forstå, hvilket fundament Grækenland og den græske kultur er bygget på. Der findes mange græske monumenter og ruiner, som hver især fortæller en historie eller danner grundlag for en græsk myte.

Vores græske favorit - Enagron på Kreta

Midt på Grækenlands Kreta, halvvejs mellem nord- og sydkysten, langt oppe på højderyggen ved den historiske landsby Axos, finder I øens bedste retrætested for vandrere. Det er et ualmindeligt skønt sted med økologi, ro og natur.

Enagron er udgangspunktet for alle vores vandrerejser. Rejserne er på 8 dage og inkluderer fem forskellige vandreture med dansk rejseleder og kretensisk vandreguide.

Læs mere om vores vandrerejser til Kreta - klik her!

 

 

Vores vandrerejser til Kreta tager udgangspunkt i Enagron Ecotourism Village, og er opbygget på den måde, at man altid starter og slutter det samme sted. Det giver en helt anden nydelse, at man kan sove i den samme seng hver nat og have en base med gode faciliteter.

 

 


Vandreture hvor der er tid til at stoppe op undervejs

Tid til ro arrangerer hvert år vandrerejser på den kretensiske højderyg omkring den historiske landsby Axos, hvor Johannes formentlig har vandret. Teologerne kan ikke fastslå det med sikkerhed, men vi ved at han var i området, og vi ved også at Axos var den vigtigste forsyningsby på daværende tidspunkt. Derfor antages det at han vandrede igennem området.

Rejserne indeholder fem vandreture, som man kan gå i stilhed eller sammen med andre, alle vores vandreture er nemlig opdelt i et snakkehold og et stillehold. Den lange rute er på 19 kilometer og den korte er på 7 km. De øvrige tre ruter er på 14-17 km.

Der er dansk rejseleder og kretensisk vandreguide med på alle vandreturene, så man behøver hverken bekymre sig om hvilken rute man skal gå, eller hvordan man finder vej.

Hvis man ikke kan eller vil gå hele vejen, kan man forudbestille kørsel med 4-hjulstrækker hele vejen eller noget af vejen.

Dette er et virkelig godt alternativ til dig, der overvejer at gå caminoen, men som også lægger vægt på det sociale element og komforten. Alle vandreturene starter og slutter nemlig samme sted, så du sover i samme seng hver nat. Den komfort får man ikke på camino del norte eller camino francés

Vandrerejser til Kreta 

Andre artikler der måske vil interessere dig 

Se liste med alle vores artikler - Klik her!

Vandreferie for begyndere
Vandremeditation
10 gode råd til en luksus vandreferie
Den perfekte vandrerejse for singler

En verden af skønne muligheder

Se vores store udvalg af rejser

 

Yogarejse til Enagron, Kreta

Vandrerejse til Enagron, Kreta

Mindfulnessrejse til Enagron, Kreta



Mindfulnessrejse til Rhino Lodge, Sydafrika

Yogarejse til Sunshine Marine Logde, Zanzibar

Yogarejse til Talalla Retreat, Sri Lanka

Mindfulnessrejse til The Spa, Koh Chang

Mindfulnessrejse til Cerro de Hijar, Andalusien

Yogarejse til Castillo de Monda, Andalusien

Yogarejse til Pondok Sari, Bali

Mindfulnessrejse til Alam Anda, Bali

Yogarejse til Paradisos Hills, Cypern

Få tips om mental sundhed, samt rejsetilbud via e-mail.
Vi sender kun ud, når vi har noget på hjerte.

 

Ved tilmelding til nyhedsbrevet accepterer jeg samtidig Tid til ros privatlivspolitik.