Man-fre 09.00-16.00

Min billet

 

Der er desværre ingen afgange til denne destination i år.

 

Er du interesseret i at læse om lignende rejser og programmer? 

Vælg dit foretrukne tema nedenfor for at blive dirigeret over på den rigtige side.

God fornøjelse!

 

Poolrestaurant på Sunshine Marine Lodge

Yoga
Enagron

Læs mere
Yogarejser til Zanzibar

Mindfulness
Enagron

Læs mere
Værelserne på Sunshine Marine Lodge

Yoga
Cypern

Læs mere

Yogarejse på bjergretræte

En uge med yoga, havudsigt,
vandreture og skøn cypriotisk mad
med et strejf af det libanesiske køkken

Se store billeder

Yoga på Cypern

8 dage med økologi, ro og yoga

Bestil din yogarejse til Cypern nu - klik her!

Vores yogaretreat i Cypern ligger i den vestlige side af den græsktalende del af landet, og frister med en smuk og frodig have med nyt poolområde og en enestående udsigt udover bjergene og dalen.

Fra haven er der udsigt til havet ved Latchi i det fjerne, med de rolige strande og gamle fiskerestauranter.

Vi bliver budt velkommen af Nicki, Soulla og Phillip der er søskende og ejer familiehotellet. Opholdet er med morgen- og aftensmad, der serveres i den hyggelige restaurant.

Nicki står for køkkenet og tilbereder alt fra bunden. Der anvendes fortrinsvis råvarer fra de omkringliggende marker samt fra de store frugt- og grøntmarkeder i Latchi og Paphos.

Det er et godt og autentisk landkøkken, præget af landets forbindelse til Grækenland med et touch af det mellemøstlige fra især Libanon, Tyrkiet og Syrien.

I landsbyen Lysos en lille kilometer derfra, leves livet som for 20 år siden.

Bønderne mødes over en lokal iskaffe midt på dagen, når solen står højest på himlen, og midt på kirketorvet ligger landsbyens kiosk, hvorfra Maria forsyner landsbyen med det, man lige glemte at få med inde fra byen.

Cypern er på en gang et moderne og et gammeldags land, og med 300 årlige solskinsdage og det reneste badevand i EU, er landet eftertragtet blandt turister.

Derfor har vi valgt vores retrætested langt fra de almindelige turistbyer på sydøstkysten. I stedet vil vi gerne vise vores gæster en anden side af Cypern, som man ikke kender fra turistbrochurerne.

 

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til mig. Telefon 69162024. Læg en besked, hvis jeg ikke svarer, så ringer jeg tilbage til dig.

Jeg glæder mig til at tale med dig.

De bedste hilsner 

 

Lisbeth Skøtt Tobiesen
Ergoterapeut, mindfulnessinstruktør og certificeret stress coach

 

P.S. Hvis du har lyst til at bruge noget af vores undervisningsmateriale, kan du downloade det gratis fra vores arkiv - klik her!

 

Yogaophold på Cypern. Haven på retrætet

Hvad siger vores gæster om vores rejser?

Program for rejsen til Paradisos Hills (Yogarejse)

8 dage med 7 nætter på retrætet. Dansk rejseleder og dansk yogalærer under hele opholdet.

Dag 1

Ankomst til Cypern

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Din rejse begynder allerede, når du ankommer i lufthavnen. Her kan det være en god idé, at du tager dig tid til at sidde og nyde en kop te eller kaffe, så du langsomt kan forberede dig på flyveturen og alle de gode ting, der venter forude.

Vi flyver fra Billund om morgenen og Kastrup om eftermiddagen. Flyveturen er en direkte forbindelse til Larnaca, der er den største lufthavn i Cypern (Den græsktalende del).

Lufthavnen ligger på sydkysten i den østlige af landet ca. to timers kørsel fra retrætet. Ved ankomst til Cypern bliver du mødt i lufthavnen af vores dansktalende rejseleder.

Herefter kører vi direkte til retrætet i privat bus. Turen tager ca. to og en halv timer, og der vil være en kort pause undervejs.

Ved ankomst bliver vi indkvarteret i vores værelser på Paradisos Hills. For vores gæster fra Billund, vil der være fællesspisning om aftenen.

For vores gæster fra Kastrup, der ankommer sent, vil der være lidt mad klar til dig, så man kan få lidt i maven, inden det er tid til at finde til ro på værelset, og få sig en god nats søvn.

Dag 2

Introduktion til vores yogaform

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Der er morgenmad hver dag fra 08.00 til 10.30. Morgenmaden er rig og nærende ovenpå en god omgang yoga. Den består af brød, æg, frisk frugt, ost, pålæg, græsk yoghurt, honning, marmelade og müsli. Der vil desuden være kaffe, the, vand og juice.

Midt på dagen vil vi gerne invitere til velkomstmøde hvor der vil være en lille introduktion af stedet og området vi er i, samt en rundvisning på retrætet.

Derefter vil der være byvandring til den nærmeste landsby Lysos. Her vi vil fortælle om byens historie og kirkeliv, og der er mulighed for at spise frokost på en af de hyggelige tavernaer (for egen regning).

Man kan også følges med rejselederen tilbage til retrætet. Byvandringen er på ca. 4 km i alt.

Sidst på eftermiddagen vil der være halvanden times yin yoga og introduktion til denne yogaform og dens gavnlighed for kroppen.

Aftensmaden spiser vi samlet ved langbord, men har du lyst til at spise et andet sted, i restauranten eller på din terrasse, er du velkommen til det.

Maden er grundlæggende vegetarisk og består af sund, nærende, lokal landkost, men der er kød mindst fire aftener.

Der vil hver aften være tre retter, derudover har vi inkluderet et glas vin til maden. Øvrige drikkevarer er for egen regning.

Paradisos Hills, yogarejser til Cypern

Dag 3

Yoga og vandretur

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Denne dag starter også med nogle dejlige morgenstræk og meditation. I løbet af formiddagen vil vi invitere dig på en vandretur, hvor vi går i højlandet omkring Lysos og nyder naturen og dens mange dufte.

Rejselederen vil fortælle om området og historien om den tyrkiske invasion og andre historier fra området.

Sidst på eftermiddagen rundes der af med introduktion til mindfulness og en en kort yogasession. I introduktionen til mindfulness kan du lære om begreberne og baggrunden for mindfulness.

Her kan du bl.a. få et indblik i, hvordan du kan bruge det i din egen hverdag. Vi har en tendens til at lade tankerne flyve og mentalt hele tiden være et skridt foran, hvor vi fokuserer på det næste, vi skal nå eller dvæler ved fortiden.

Mindfulness dækker over en række teknikker, der har til formål at skabe fokus på bevidst nærvær og derigennem skabe en tilstand af tilstedeværelse, hvor man er nærværende i det, man gør her og nu.

Det kan f.eks. være noget så simpelt som at øve sig i at være bevidst tilstede i tanker og følelser, når man eksempelvis børster tænder, laver mad eller kører bil.

Aftensmaden serveres igen i restauranten.

Bjergudsigt over Cypern

Dag 4

Den rolige dag med yoga

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Efter et par dejlige introduktionsdage, er der mulighed for at slappe af med en rolig dag. Programmet for dagen består af morgenyoga og meditation og Yin yoga sidst på dagen.

Der er god mulighed for at bruge dagen ved baren, ved poolen eller gå en tur i området. Der er mange områder i naturen omkring retrætet, hvor man kan sætte sig og nyde udsigten og den fredelige natur.

Terrænnet er kuperet og varieret, så man har oplevelsen af hele tiden at opdage nye områder, hvor man har lyst til at udforske. Naturen vækker og stimulerer ens nysgerrighed.

Vi har desuden nogle mindfulnesskort med nærværs- og sanseøvelser i naturen, som vi vil invitere dig til at prøve, hvis du har lyst.

På retrætet har vi et lille mindfulnessværksted med bøger, puslespil, mandalabøger, kort og brætspil, samt akvarelmaling og redskaber, som du er velkommen til at låne og benytte under hele opholdet.

Udsigten fra yogaretrætet i Cypern

Dag 5

Yoga og vandretur i bjergene

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Denne dag står i udflugtens tegn, så efter morgensessionen og en god morgenmad, vil vi tage en madpakke med og begive os ud på en lidt længere vandretur i området.

Vandreturen er med moderat stigning og foregår i kuperet terræn, så den er lidt mere krævende, end den første tur. Vi holder altid gode pauser undervejs og går i et roligt tempo, så alle kan være med.

Sidst på eftermiddagen inviterer vi til stilhedsmeditation og yin yoga på retrætet.

Bjergudsigt ud over Cypern

Dag 6

Yoga og udflugt til Blue Lagoon

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Programmet for dagen står på en udflugt (tilkøb) til Latchi og Blue Lagoon, hvor vi har inkluderet en frokost ved havet. På udflugten er der mulighed for at snorkle (udstyr kan lånes). Du vil opleve en helt anden side af Cypern, end den man oplever i turistområderne på sydøstsiden. Lisbeth og John har boet i Cypern, og det vi kommer til at opleve, er nogle af deres yndlingssteder.

Vi slutter dagen af med yoga og meditation.

Dag 7

Reflektionsdag med yoga og afslutningsmiddag

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Vi mødes til hatha yoga om morgenen, som vi plejer.

Du kan bruge denne sidste dag til at reflektere over opholdet og hvad det har givet, eller brug dagen til ekstra meditation, en gåtur på egen hånd eller noget fjerde. Har du f.eks. lyst til at integrere nogle af yogaøvelserne eller meditationerne i din dagligdag, kan det være en god ide at få skrevet nogle noter til dig selv, mens det endnu er frisk i hukommelsen.

På den måde kan du bedre holde fast i den gode følelse omkring dine nye og givende tiltag.

Sidst på eftermiddagen inviterer vi til en fælles refleksion over ugens yoga. Her får du bl.a. yogalærerens tips til, hvordan du kan holde fast i god yogapraksis efter hjemkomsten. Vi slutter af med fælles yin yoga og afspænding.

Før aftensmaden, vil vi gerne invitere til champagne og solnedgang i haven.

Dag 8

Hjemrejse fra Cypern

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Efter morgenmaden er det tid til at få pakket og sagt farvel. I hvert fald for vores gæster fra Kastrup, som bliver kørt til lufthavnen i privat bus ved middagstid.

Vores gæster fra Billund skal forlade værelserne kl. 11.00 og bliver først hentet om aftenen. Der vil desuden blive arrangeret en lille ekstraaktivitet for Billund-gæsterne.

Vores dansktalende personale tager med i lufthavnen og hjælper med check-in for begge hold. Flyvetiden til Danmark er ca. 4 timer og 20 minutter.

Cypern yogarejser

Programmet er vejledende. Ved ankomsten til Cypern udleveres det endelige program. Det endelige program tager bl.a. højde for vejret. Indholdsmæssigt vil der ikke være forskel på det vejledende program og det endelige program. Kun rækkefølgen kan være ændret.

Priser og datoer

NB: Har du problemer med at bestille, så ring til os på 76125251, eller skriv til os på Messenger.

På denne side viser vi den billigste ledige totalpris pr. person ved to personer inkl. fly, transfer og bagage. Klik på 'Bestil nu'-knappen for at se priser for andre værelseskategorier og enkeltværelser.

Nogle rejser står anført som 9-dages rejser fordi hjemkomst er efter midnat. Antallet af overnatninger er det samme.

 

Garanteret afgang
Vi garanterer at vi er nok deltagere til at gennemføre alle vores flyrejser.
Vi lægger nemlig ikke flere rejser op, end vi ved vi kan sælge.

Hvis vi aflyser af andre årsager, får du alle dine penge tilbage - kontant indenfor 14 dage!

 Vi aflyser automatisk, hvis Udenrigsministeriet fraråder ikke-nødvendige rejser.

 

Priserne inkluderer:

 • Direkte fly t/r samt transfer til yogaretrætet
 • Indtjekket bagage samt håndbagage
 • Modtagelse i lufthavnen i Cypern af vores dansktalende rejseleder
 • 7 nætter på Paradisos Hills
 • 7 gange morgenbuffet med lokale specialiteter
 • 6 gange 3-retters aftensmenu inkl. et glas vin
 • 1 gang let aftensmad på ankomstaftenen
 • Solnedgang med champagne og udsigt over bjergene
 • Introduktion til Hatha, Yin, mindfulness og meditation
 • Daglig mindfulnessaktiviteter og daglige mindfulness-sessioner
 • Seks yogasessioner med Hatha yoga (begynder og let øvet) og afspænding
 • Fem yogasessioner med yin yoga (begynder og let øvet) og afspænding
 • Tre guidede vandreture
 • Dansk yogalærer og dansk rejseleder under hele opholdet
 • Lån af yogaudstyr
 • Undervisningen er tilrettelagt, så alle kan være med. Programmet er tilpasset begyndere og lettere øvede
 • Alle skatter og afgifter forbundet med rejsen

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikkevarer, frokost, a la carte tilvalg i restauranten (udover den inkluderede menu), lommepenge og personlige indkøb
 • Udflugt til Latchi og Blue Lagoon (tilkøb)
 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring
 • Tillæg for eneværelse

 

Derfor skal du vælge Paradisos Hills

✅ Fantastisk beliggenhed med den smukkeste udsigt ud over bjergene
✅ Halvpension med morgenbuffet og 3-retters aftenmenu inkl. et glas vin
✅ 300 årlige solskinsdage og EU's reneste badevand
✅ Skønt poolområde i hyggelige omgivelser
✅ Familieejet retrætested

 

Se retrætet på Cypern

Du kan se flere videoer på vores Youtube-kanal. God fornøjelse!

Værelsestyper på Paradisos Hills

Vi har to forskellige værelsestyper på Paradisos Hills. Du kan læse mere om de forskellige værelsestyper nedenfor.

Dobbeltværelse

Traditionelle værelser beliggende i det gamle afsnit, hvor restauranten og receptionen også ligger.

Værelserne har to sengepladser (dobbeltsenge eller enkeltsenge), samt balkon eller terrasseområde og eget badeværelse.

Badeværelserne er små med badekar, samt WC og håndvask. Værelserne er desuden udstyret med TV, køleskab, lille klædeskab, føntørrer og aircondition.

Dobbeltværelse (I det nye afsnit)

Moderne værelser beliggende i det nye afsnit, hvor yogarummet, poolen og yogadækket også ligger.

Værelserne har to sengepladser (dobbeltsenge eller enkeltsenge), samt balkon eller terrasseområde og eget badeværelse.

Badeværelserne er lidt større end i de traditionelle værelser, og der er mere plads fordi badekar er taget ud og erstattet med bruseniche. Badeværelserne har desuden WC og håndvask. Værelserne er i øvrigt udstyret med TV, køleskab, klædeskab, føntørrer og aircondition.

Om retrætet

Paradisos Hills er et familieejet retrætested med 27 værelser, hvoraf vi disponerer over de 18. Retrætet er opdelt i to værelsesafdelinger, en moderne og en traditionel.

I den moderne afdeling er der yogarum, yogadæk og 14 værelser med udsigt til haven eller dalen. Værelserne her er lyse og rummelige. De er både lidt større rent kvadratmetermæssigt og så har de et lidt større badeværelse, hvor badekarret er fjernet, så der kun er bruser. Det giver en masse ekstra plads.

I den traditionelle afdeling, er der 15 værelser indrettet i traditionel cypriotisk stil med mørkbajset træ, og naturlige farver. Værelserne er lidt mindre, end de moderne værelser, til gengæld er der badekar.

 

Området omkring retrætet

Retrætet ligger på toppen af et lille bjerg, med udsigt ud over dalen og markerne, i det fjerne kan man skimte havet omkring Latchi, Blue Lagoon og Akamas. Nærmeste landsby, Lysos ligger ca. to kilometer væk. Her er kiosk, taverna og kirke. I løbet af opholdet vil der være mulighed for at tilkøbe en udflugt til Blue Lagoon og Latchi.

Latchi er havneby for den lille by Polis. Latchi er den nærmeste havneby, der ligger 20-25 kilometer fra retrætet. Det er muligt at kommer dertil med en taxi, der kan bestilles i receptionen. Turen koster ca. EUR 50.

Både i Polis og i Latchi er der små tavernaer, hvor man kan nyde en is, drikke græsk kaffe eller indtage en traditionel lokal frokost. Specielt i Latchi er der mange tavernaer og fiskerestauranter. Under vores tur til Blue Lagoon spiser vi på en af de ældste fiskerestauranter i byen.

Der bor ca. 3.700 indbyggere i Polis og Latchi tilsammen, hvoraf langt de fleste bor i Polis. De lokale græsk-cyprioter er venlige og gæstfrie.

I nærområdet findes det berømte Aprodithes bad, Agios Nikolaos kirke og et museum.

Yogaen

Den yoga vi dyrker på retrætet er Hatha yoga og Yin yoga. Der er fokus på åndedræt og kropsbevidsthed, og øvelserne er tilpasset den enkeltes niveau, så alle får mest muligt ud af sessionerne. På den måde er opholdet både for begyndere og lettere øvede med interesse i yoga. Samtidig giver det mulighed for at rejse sammen, selvom du og din rejseven ikke er på samme niveau.

Al yoga foregår i det fri. Derfor anbefaler vi at man tager noget varmt tøj med, som kan lynes af og på.

Om Hatha yoga

I Hatha yoga arbejder vi med koncentration og balance, hvor musklerne bruges mere statisk. Stillingerne er klassiske, stående yogastillinger, såsom solhilsen, og gennemgås i et roligt tempo. Der er ved hver stilling fokus på at udføre øvelserne sikkert og korrekt. Derfor er Hatha yoga velegnet for begyndere.

Lunge- og hjertekarsygdomme

Øvelserne i hatha yoga stimulerer kroppens immunforsvar samt fordøjelse og hormonbalance. Muskler og balance styrkes, og med fokus på en dybere vejtrækning aktiveres både luftveje og hjertekarsystemet. Hatha yoga kan dermed have en gavnlig effekt på forebyggelse af sygdomme, der relaterer til lunger og hjertekarsystem.

Åndedrætsteknikker i Hatha yoga kan hjælpe os med at blive mere kropsbevidste og nærværende og samtidig berolige sind og nervesystem. Når vi arbejder med en dybere vejrtrækning renses luftveje, og blodgennemstrømningen i kroppen øges. Det giver en udrensende effekt, der kan mærkes i form af et højere energiniveau og et generelt bedre velvære.

 

Om Yin yoga

Med et særligt fokus på at smidiggøre bindevæv, sener og ledbånd uden at belaste leddene, giver Yin yoga mere fleksibilitet i kroppen samtidig med at afspænde og styrke musklerne. Bindevævet kan beskrives som den elastiske hinde, der omkranser og forbinder muskler, knogler og organer.

I Yin yoga arbejder vi med passive stræk, primært i siddende og liggende stillinger. Denne yogaform er mindre dynamisk og bruger åndedrættet til at berolige nervesystemet, fremme tålmodighed og vedholdenhed i stillingerne.

Ryg- og lændesmerter

Rygsmerter kan opstå efter en kortere eller længerevarende belastning. Ufleksible led, blokeringer og ophobninger af affaldsstoffer samt indeklemte nervebaner kan give fejlbelastninger, der over tid vil overbelaste ryg eller led.

Flere af øvelserne i Yin yoga arbejder med området omkring lænd, hofter, lår og bækken. Meget af kropsvægten bæres her, når vi går og står, og derfor er der brug for styrke og fleksibilitet i de omkringliggende muskler og led.

Ved at smidiggøre bindevævet og åbne leddene igennem forskellige stillinger kan Yin yoga opløse blokeringer og lindre ryg- og lændesmerter. I stillingerne øges blodgennemstrømningen i kroppen, og på den måde kan ilt, affaldsstoffer og kropsvæsker flyde mere frit og afhjælpe ophobinger og blokeringer.

Fysisk og mental balance

Yin yoga er en rolig og afstressende træningsform, der beroliger nervesystemet og kan derfor være et godt supplement til en mere aktiv styrketræning.

Med fokus på at afspænde og give slip kan Yin yoga løsne op for mentale blokeringer og have en positiv indvirkning på angst, stress og depression.

 

Det praktiske

NB: Oplysningerne her på siden gælder kun for denne specifikke rejse. Information af generel karakter er samlet på vores 'værd at vide'-side. Du er også velkommen til at ringe til os med dine spørgsmål på 76125251 eller skrive til os via Messenger eller e-mail.

Ankomst til Cypern
Ved ankomst til lufthavnen i Cypern finder du vores rejseleder i ankomsthallen, lige efter toldkontrollen. Når du først har passeret toldkontrollen, kan du ikke komme tilbage igen. Det er derfor vigtigt, at du har alle dine kufferter og tasker med.

Når alle gæster er kommet igennem toldkontrollen, går vi samlet ud til vores bus, der kører direkte til retrætet. Ved ankomst til retrætet skal du aflevere dit pas ved check-in, og der udleveres herefter værelsesnøgler. Passene kan hentes igen dagen efter, når de er blevet registreret.

Første inkluderede måltid er aftenmåltidet på ankomstdagen.

Drikkepenge
I Cypern er det normalt at give drikkepenge, men det forventes ikke på retrætet. Indkomsten er lav, og specielt for de lavtlønnede (rengøringspersonale og chauffører) er drikkepenge med til at få husholdningsbudgettet til at hænge sammen.

Det er normalt, at man lægger lidt i drikkepenge til rengøringen, hvis man har været tilfreds. EUR 10-20 den sidste dag er passende. Har man været på heldagstur, vil EUR 5,- til chaufføren være passende. Når man spiser på restaurant uden for retrætet, er det normalt at runde op med 8-10 %. 

Ekstra opredning
Alle værelser har som minimum to standardsenge. Derudover kan der i de nye værelser reddes op til en ekstra person. Opredningerne er som regel af ringere kvalitet end standardsengene. Det kan være en sovesofa, en drømmeseng, en udtræksseng eller udtræksstol. Der ydes som regel kompensation herfor i form af ekstrasengsrabat. Dette fremgår af billet-rejsebeviset.

Forsikring
Det gule Sygesikringskort dækker ikke kroniske lidelser, hjemrejse eller arbejdsrelaterede rejser. Det er derfor vigtigt, at der tegnes en forsikring, der dækker hjemtransport og evt. sygdom (kroniske lidelser eller arbejdsrelaterede rejser). Hvis man har en kronisk lidelse, kan man sikre sig minimumsvilkår, svarende til den lokale behandlingsstandard. Det kræver et såkaldt blåt kort, der udstedes af kommunen.

Afbestillingsforsikring samt rejseforsikring kan tegnes gennem Tid til ro ApS. Det påhviler kunden selv at fremskaffe dokumentation for sygdom, skade, tyveri m.m. under ferien. Tid til ro ApS har ikke mulighed for at fremskaffe politirapport, lægeerklæring el. lign. efter hjemkomsten.

Føntørrer
Alle værelser og lejligheder har føntørrer samt stik til 220 V, hvis man ønsker at medbringe sin egen. Bemærk at der anvendes britiske stik med tre ben, så tag evt. en adapter med hjemmefra. Ellers kan adapters købes i kiosken i landsbyen.

Gæst i et andet land
Som gæst i et andet land er det vores opgave at tilpasse os de lokale skikke. Eksempelvis tager cyprioterne meget let på tilværelsen – især når det kommer til det med accept, når tingene trækker ud og tidspunkter generelt. Tingene er heller ikke så velorganiserede som i Skandinavien, og man kan derfor godt opleve, at tingene tager lidt længere tid, end vi er vant til.

Lad det ikke blive et irritationsmoment. Det hører sig til i syden og er en del af den lokale kultur. Tag det som en oplevelse, og nyd, at du er på ferie. Det fører som regel ikke noget godt med sig, hvis man begynder at skælde ud eller irettesætte.

Cyprioterne er mere udfarende, men også mere konservative, end vi er vant til fra Danmark. De er vandt til at følelserne kan sidde uden på tøjet, men de er generelt meget høflige og respektfulde i sprogbrug og i omgangen med andre mennesker. På retrætet opleves de lokale cyprioters service og adfærd som hjemlig, særdeles venlig, og meget gæstfri.

Håndklæder
Alle værelser har ansigtshåndklæder, almindelige håndklæder og badehåndklæder. Der er håndklædeskift tre gange i løbet af opholdet samt efter behov. Du skal blot lægge håndklædet på gulvet eller give personalet besked.

Kaffe- og tefaciliteter mv.
Alle værelser har el-koger samt en lille skål med tebreve og Nescafé.

Det er desuden muligt at købe græsk kaffe samt espresso og andre specialitetskaffer, te, øl, vin og sodavand. Det foregår i restauranten.

Kriminalitet
Rebuplikken Cypern er det land i verden med mindst kriminalitet, målt blandt de små OECD-lande med under 5 mio. indbyggere.

Øen er delt i to, det tyrkisksindede besatte Nordcypern og det græsksindede FN-anerkendte Republikken Cypern i syd. Republikken Cypern er med i EU og er et velfungerende land med gode sygehuse, velstand og gode uddannelser. Grænsen mellem de to territorier, er bevogtet af FN. Der er stadig en uløst politisk konflikt, men det er ikke noget man mærker til.

Læge
Nærmeste lægeklinik ligger i Latchi ca. 20 minutters kørsel retrætet. Lægen kommer gerne på sygebesøg.

Medicin
Nærmeste apotek ligger i Latchi, ca. 20 minutters kørsel fra retrætet. Vi kan som regel få lægen til at tage lidt medicin med, når han er på sygebesøg, så vi undgår transporten til apoteket.

Pas og visum
Husk gyldigt pas. Et pas, der udløber under rejsen, er ugyldigt. For rejser til Cypern kræves der ikke visum for danske statsborgere eller for statsborgere fra andre EU- eller EFTA-lande.

Bestil nyt pas i god tid, og beregn mindst en måned. Danske statsborgere, der har glemt sit pas eller, som ikke har fået fornyet sit pas i tide, kan købe et nødpas (provisorisk pas) ved henvendelse til politiet i afrejselufthavnen.

For udenlandske statsborgere og personer med fremmedpas gælder særlige regler, og der kan være visumkrav. Den rejsende er selv ansvarlig for eventuelt visum. Undersøg altid i god tid om visum er påkrævet hos den cypriotiske ambassade, og i givet fald om det skal udstedes inden afrejse eller ved ankomst. Eventuelle udgifter til visering påhviler den rejsende og er rejsebureauet uvedkommende.

Prisniveau
Forvent at prisniveauet i Cypern er 39-50 % lavere end i København (januar 2023).

Påklædning
Selve opholdet handler om at slappe af. En del af det at slappe af handler om at være afslappet klædt. Vi lægger op til praktisk fritidstøj om dagen og ’smart casual’ om aftenen, dvs. polo/skjorte og pæne shorts eller lange bukser til mænd samt skjorte/bluse, shorts/lange bukser eller afslappet uformel kjole/nederdel til kvinder. Vi fraråder højhælede sko eller stiletter på grund af ujævnt terræn.

Medbring praktisk sportstøj, som du kan bevæge dig i, når du laver yoga. Evt. lag-på-lag-tøj, som kan tages af og på afhængig af vejret.

I det sene efterår og det tidlige forår kan aftenerne være lidt kølige, så husk at medbringe en varm trøje.

Rejsevejledningen for Cypern
Hvis rejsevejledningen for Cypern er orange eller rød 3-14 dage før afrejse, aflyser vi automatisk rejsen. Alle tilmeldte gæster vil derefter frit kunne vælge mellem fuld refusion kontant indenfor 14 dage, eller en gebyrfri ombooking til samme rejse på et senere tidspunkt på samme vilkår. Man kan også vælge en gebyrfri ombooking til en hvilken som helst anden rejse eller et ophold i Danmark.

Rejsevejledningen for Cypern er på nuværende tidspunkt ikke tilgængelig på udenrigsministeriets hjemmeside. Derfor henviser vi til Storbritanniens rejsevejledning for Cypern.

Rygepolitik
Der må ryges på private udendørs terrasser. Dog kun så længe andre gæster ikke føler sig generet. Det er ikke tilladt at ryge på værelserne eller øvrige fællesarealer på retrætet. Heller ikke udendørs. Uden for retrætet henstiller vi til, at der vises hensyn til de øvrige gæster. Det er vigtigt at være opmærksom på, at mange sansestærke gæster samt allergikere er følsomme overfor tobaksrøg.

Solbeskyttelse
Selv i de kolde måneder er UV-indekset højt i Cypern og landet har ca. 300 solskinsdage om året, så selvom du måske rejser i november eller marts, vil der stadig være brug for solbeskyttelse. Vi anbefaler derfor at anvende en vandafvisende solcreme med høj faktor. Gerne faktor 30-50. Derudover anbefaler vi at medbringe en solhat, der dækker ørerne, ansigtet og nakken. Vi fraråder desuden at solbade i direkte sollys midt på dagen. Vent hellere til efter kl. 16.00. I forbindelse med yogaen anbefaler vi, at kroppen, skuldrene og lårene er dækket til. Til udflugterne anbefaler vi et par luftige bomuldsshorts, der ikke sidder for tæt samt en luftig skjorte eller t-shirt. Tætsiddende sportstøj kan også være en god idé, så længe der er tale om svedtransporterende materiale. 

Specialmad – vegetarisk – glutenfrit
Såfremt du ønsker specialmad (diabetiker, allergiker, vegetar etc.), skal vi bede dig meddele os det ved rejsebestilling samt igen ved tjek ind på retrætet, så vil der blive taget højde for det i løbet af opholdet.

Støj
Paradisos Hills er ikke et silent retreat. Det er et yogaretreat, hvor der er plads til livfuldhed. Man skal derfor ikke regne med, at der er fuldstændig ro. Der vil være et blandet lydbillede, der vil bære præg af livfuldhed, tale, latter og måske endda fællessang. Man skal også forvente at der kan være lyde fra restauranten og salen, når der dækkes op eller møbleres rundt.

Sæson og vejr
Når vi når ind i marts, ligger Cypern hen i en duftende orgie af blomster og krydderurter. I dagtimerne kommer temperaturerne op på 25 grader, og allerede i løbet af maj-juni måned kommer temperaturerne op på 32 grader i dagtimerne. Det regner almindeligvis kun i byger, og nætterne er behagelige.

Om sommeren fra juli-august, falder der sjældent regn. Temperaturerne stiger kraftigt og kan nå helt op på 40 grader i dagtimerne. Især i august kan ekstreme temperaturer være et problem for personer med kredsløbsbesvær.

Efteråret (september-november) er ligesom foråret (marts-maj) optimal for vandreture i bjergene. Temperaturerne falder til et mere behageligt niveau omkring de 25-29 grader i september og oktober samt 8-25 grader i november. Havet holder længe på varmen, og vandtemperaturen kan sagtens holde sig på de 22-25 grader helt ind i november. I slutningen af november kan nætterne begynde at blive kølige, og vejret begynder så småt at blive mere ustadigt med regnbyger ind imellem. Fra december måned bliver det nødvendigt med en varm trøje eller sweater i løbet af dagen, og det er almindeligt med vedvarende regn, ligesom det kan blæse op i løbet af dagen og blive køligt om natten.

Telefon og netværk
Der er begrænset mobildækning på retrætet.

Tøjvask
Vi anbefaler tøjvask i hånden. Tag evt. lidt vaskepulver med hjemmefra. Alternativt kan det købes i landsbyen.

Valuta
Valutaen i Cypern er Euro. Kursen er ca. 745, dvs., at 100 Euro svarer til ca. 745 danske kroner.

Vand
Vandet på retrætet kan drikkes fra hanen eller købes på flaske.

Værelsets aflevering
Ifølge internationale hotelregler skal værelset forlades senest kl. 10.00 sidste feriedøgn. Værelset skal være klargjort til nye gæster senest kl. 15.00. Det endelige tidspunkt for aflevering af værelset i forbindelse med hjemrejsen oplyses af rejselederen.

WiFi
Der findes gratis trådløs internet på retrætet. Vi anbefaler at begrænse brugen af emails, SMS og mobiltelefoni på retrætet. Hvis der skal foretages nødvendige opkald, henstiller vi til, at man går en tur eller diskret sender en SMS.

Yoga
Den yoga, vi dyrker, er fortrinsvis Hatha yoga og Yin yoga for begyndere og let øvede, som derudover tilpasses den enkeltes niveau. Rejsen inkluderer 18 timers yogaundervisning inkl. introduktion, tips, meditationer, afspænding/body scan og refleksion.

Hvis du aldrig har dyrket yoga før, eller hvis du næsten lige er startet, anbefaler vi, at du deltager i introduktionerne. 

Øvelserne tilpasses niveauet, dvs., at øvelserne ikke er så teknisk svære. Selv hvis du ikke er begynder, vil du sagtens kunne blive udfordret. Vores yogalærer er god til at få alle med, således at alle kan udvikle sig på hvert deres niveau (begynder og let øvet).

Yogaudstyr
Vi har alt det nødvendige udstyr på retrætet, inkl. yogamåtter, bolsters, blokke etc. Hvis du har din egen yogamåtte, som du er glad for, er du naturligvis velkommen til at medbringe den, men det er ikke noget krav, at man selv har sit eget udstyr med.

Få tilbud og nyheder via e-mail.
Vi sender kun ud når vi har noget på hjerte

 

Ved tilmelding til nyhedsbrevet accepterer jeg samtidig Tid til ro's privatlivspolitik.