Man-fre 09.00-16.00

Min billet

Mindfulness på Zanzibar

12 dage ved Det Indiske Ocean
med dansk mindfulnessinstruktør

 

Se store billeder

Mindfulnessophold på Zanzibar

12 dage med kridhvide sandstrande, dansk mindfulnessinstruktør, meditationen til havets brusen, tropisk mindful yoga, og dansk rejseleder hele vejen fra Kastrup

Bestil din mindfulnessrejse til Zanzibar nu - klik her!

Zanzibar er en øgruppe bestående af en rækker mindre øer og atoller, samt de to hovedøer Unguja (også kaldet Zanzibar) og Pemba. Unguja, hvor vi bor, ligger i Det Indiske Ocean ud fra Tanzanias sydlige østkyst, og er på størrelse med ca. halvdelen af Fyn. Øriget var selvstændigt i mange år, og var på et tidspunkt koloniseret af Portugal. I 1964 slog Zanzibar sig sammen med Tanganyika og dannede det vi i dag kender som Tanzania.

Zanzibar er således en del af Tanzania, men har selvstyre. Øgruppen besøges hvert år af ca. 375.000 turister, der primært kommer for at slappe af, bade i det turkisblå hav, svømme med skildpadder, og opleve et lille stykke kolonihistorie.

Jeg kom til Zanzibar første gang i 1996

Første gang jeg besøgte Zanzibar var i 1996. Jeg var kun 21 år gammel og var på eventyr med min kæreste John, som jeg senere blev gift med. Vi ankom fra fastlandet med et lokalt propelfly, og jeg husker meget tydeligt hvordan det føltes, da vi steg ud af maskinen på den lille flyveplads.

Det var som at komme tilbage i tiden. Som om bygningerne inde i Stone Town fortalte historier om kolonialhandlen, der gjorde de lokale krydderkonger styrtende rige. Om krydderiernes lange rejse med skib fra Stone Town til markederne i Europa og USA, om englænderne der også ville have en bid af kagen og bragte high tea og andre britiske traditioner med sig til dette mystiske og meget eksotiske sted.

Se priser og datoer - klik her!

Jeg ved ikke om det er den britiske koloniarkitektur, eller om det er den driftighed, der stadig findes på de lokale markeder og nede omkring havnen, der gør det, men det føles som om, man er steget ud af en tidsmaskine og pludselig er blevet en del af det historiske Zanzibar anno 1930.

Heldigvis har Zanzibar bevaret sin mystik, og selvom provinsen i dag er langt mere veludviklet, er det stadig som at komme tilbage i tiden.

Vi har også yogarejser til Zanzibar - klik her!

Retrætet har overdækket yogaområde, udendørs restaurant hvor der serveres morgen- og aftensmad, samt frokost og snacks i løbet af dagen. Der er desuden et dykkercenter, der udlejer snorkeludstyr og arrangerer dykning for begyndere og øvede på de store koralrev.

Skønt strandområde

Ikke langt fra retrætet, faktisk kun 15 minutter i en gratis shuttlebus, er der den skønneste sandstrand. Her er der rig mulighed for at bade og ligge ved stranden, og ja bare være til.

Jeg kan på det varmeste anbefale Zanzibar og vores fantastiske retrætested til alle, der drømmer om at opleve et smukt og autentisk sted med varme året rundt, kridhvide sandstrande og en meget gæstfri lokalbefolkning.

Velkommen til Zanzibar!

Kærlige hilsener

Lisbeth Skøtt Tobiesen
Ergoterapeut, mindfulnessinstruktør og certificeret stress coach

 

P.S. Hvis du har lyst til at bruge noget af vores undervisningsmateriale, kan du downloade det gratis fra vores arkiv - klik her!

 

 

 

Hvad siger vores gæster om Tid til ro?

Program for mindfulnessrejsen til Sunshine Marine Lodge

12 dage med 9 nætter på retrætet. Dansk rejseleder og dansk mindfulnessinstruktør under hele opholdet.

Gå til bestilling af rejse - klik her!

Dag 1

Afrejse fra Danmark

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

For dem der har lyst, er der mulighed for at mødes i Kastrup Lufthavn ved check-in. Vores dansktalende rejseleder er med hele vejen fra Kastrup og assisterer både ved check-in og ombordstigning, samt ved flyskift.

Rejsen begynder allerede, når vi ankommer i lufthavnen. Vi anbefaler, at du møder op i god tid, så du får sjælen med, og dermed har tid til at sanse det eventyr der er begyndt. Det betyder så meget for hele oplevelsen, at vi ikke har travlt og at man langsomt kan forberede sig på flyveturen og alle de gode ting, som venter forude.

Ombord på flyet serveres en 3-retters økonomiklassemenu med gratis drikkevarer og en valgfri varm hovedret. Efter nogle timers flyvning, er der et kort flyskift. Her er rejselederen behjælpelig med eskorteringen mellem flyene, og der er masser af god tid, så vi både kan nå at komme på toilettet, og måske handle lidt taxfree.

Der er også mulighed for at nyde en kop te i Harrod's tesalon, få et bad i lufthavnens dagspa, eller sidde i en af de mange små kroge og nyde et roligt øjeblik. Herefter går turen videre til Zanzibar. 

Udsigt fra molen på Zanzibar

Dag 2

Ankomst til Zanzibar, velkomstmøde og afspænding i solnedgangen

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Vi ankommer til Zanzibar om morgenen. Her samler rejselederen gruppen, og vi går samlet igennem immigrationsområdet, hvor der skal udfyldes et indrejsekort. Ved paskontrollen betales indrejseafgift (visum) USD 50. Det er en god idé at have pengene med kontant i USD eller EUR, da der kun er én skranke med kreditkortterminal.

Når vi har fået udleveret vores kufferter, kører vi direkte til Sunshine Marine Lodge i privat minibus. Køretiden er ca. 90 minutter.

Efter ankomsten til retrætet får vi serveret lidt friskt at drikke, inden vi bliver indkvarteret i vores skønne suiter. Suiterne er først klar fra kl. 14, men retrætet vil gøre deres bedste for, at vi kan få vores suiter allerede ved ankomst eller kort tid efter.

Først på eftermiddagen, bliver der arrangeret et kort velkomstmøde, efterfulgt af en rundvisning på retrætet. Rundvisningen slutter af med, at vi besøger retrætets søsterhotel Sunshine Bay med et dertilhørende lækkert strandområde . Køretiden er ca. 15 minutter.

Bestil din egen mindfulnessrejse - klik her!

Sidst på eftermiddagen er der introduktion til mindfulness og mindful yoga. 

Den yoga vi dyrker på retrætet, er let mindful hatha yoga. Der er fokus på åndedræt og bevidst nærvær, og øvelserne er meget simple. Yogaen er ikke omdrejningspunktet for denne rejse, men blot et supplement til vores mindfulnesspraksis. Hvis du ønsker at dyrke yoga, vil der være fem ugentlige gratis yogasessioner med engelsktalende underviser på stedet.

I introduktionen til mindfulness kan du lære mere om begreberne og baggrunden for mindfulness. Her kan du bl.a. få et indblik i, hvordan du kan bruge det i din egen hverdag. Vi har en tendens til at lade tankerne flyve og mentalt hele tiden være et skridt foran, hvor vi fokuserer på det næste vi skal nå, eller dvæler ved fortiden. Mindfulness beskriver en bevidst tilstedeværelse, hvor du er nærværende i det, du gør her og nu. Det kan f.eks. være så simpelt, som at øve sig i at være bevidst tilstede, både med dine tanker og følelser, når du børster tænder, laver mad eller kører bil.

Det handler om at være tilstede i det, der sker lige nu, samt at få skabt mere nærvær og mindre tankemylder.

Læs mere om mindfulness her!

Dagen rundes af med guidet afspænding i solnedgangen, og aftensmaden serveres fra kl. 19.00-22.00 ved langbord. Hvis man hellere vil spise alene, sætter man sig bare ved et andet bord.

BEMÆRK: Det ligger os meget på sinde, at alle skal hygge sig og have det godt. Det forventes derfor ikke, at man deltager i fællesspisningen - tværtimod, så er det vores ønske, at alle slapper af, og at der ikke er nogen, der føler sig forlegen ved at vælge fællesskabet fra og spise for sig selv.

 

Billede ovenfra af Sunshine Marine Lodge på Zanzibar

Dag 3

De syv mindfulnessprincipper, strandtur og eftermiddagsyoga

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Efter en god nats søvn er det tid til morgenmad, som serveres fra kl. 07.30-10.00. Morgenmaden består af en stor buffet med continental og amerikansk morgenmad. Må vi i den forbindelse slå et slag for stedets hjemmelavet passionsfrugtmarmelade? Den er himmelsk! :-)

Buffeten indeholder bl.a.: friskpresset juice, hjemmebagt brød, ost, kødpålæg, hjemmelavet marmelade, frisk frugt, salat, yoghurt, tørrede frugter, gryn, cornflakes, spejlæg, røræg, vand, mælk, kaffe og et fint udvalg af te mv.

Efter morgenmaden mødes vi til turens første mindfulness-session. Her vil mindfulnessinstruktøren byde velkommen og facilitere en guidet afspænding. Bagefter vil instruktøren kort introducere os for de syv mindfulnessprincipper, og gå i dybden med det første princip, som er 'beginners mind', eller 'nybegynderens sind' på dansk.

Nybegynders sind handler om, hvordan vi som børn nysgerrigt og uden at dømme, undersøger, iagttager og sanser omgivelserne omkring os. Vi har det alle sammen i os, fordi vi har været børn engang, men i takt med at vi er blevet ældre og fået mere livserfaring, har mange af os lagt tilgangen lidt på hylden.

Gå til rejsebestilling - klik her!

Ved hjælp af mindfulnessøvelser, kan vi finde vores 'beginners mind' frem igen. Derfor vil instruktøren i denne session lave en øvelse med os, hvor vi arbejder ud fra princippet om nybegynders sind.

De syv mindfulnessprincipper er fundamentet for vores mindfulnesspraksis, og over de næste seks dage vil instruktøren gå i dybden med et af de øvrige principper hver dag.

Prøv at meditere hjemmefra med vores guide!

Midt på dagen er der mulighed for at tage med rejselederen hen til retrætets søsterhotel på Sunshine Bay. Her skal vi bare dase, mærke den skønne brise, bade lidt, måske nyde en lille ting i baren, få læst en god bog, eller bare være, se, føle og sanse den smukke natur med al dens skønne marineliv.

Senere på dagen er der blid mindful yoga og meditation inden solen går ned.

Aftensmaden serveres i restauranten ved langbord, for dem der har lyst. 

Strandtur på Zanzibar sammen med Tid til ro

Dag 4

Morgenmeditation, landsbyvandring og afspænding

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Efter morgenmaden og den daglige morgenmeditation, er det tid til at få kigget lidt på området, som vi bor i. Derfor inviterer vi til en kort vandretur på ca. 5 km i alt. Vi går i langsomt tempo og når vi ankommer til landsbyen, er der mulighed for at købe lidt at drikke (husk kontanter). Vores lokalguide fortæller lidt om livet i landsbyen, og der bliver mulighed for at se skolen og få et indblik i dagligdagen.

Dagen rundes af guidet afspænding hjemme på retrætet. Aftensmaden serveres som altid kl. 19.00 ved langbord, for dem der har lyst.

Bestil din rejse - klik her!

Landsbyvandring på Zanzibar

Dag 5

Morgenmeditation, selvforkælelse og masaiaften

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Morgenkaffe og morgenbuffet serveres som det plejer med udsigt til det turkisblå hav.

Bagefter er der fælles morgenmeditation inden vi går i gang med dagens mindfulnessprogram.

Mindfulnessværkstedet og yogarummet er i øvrigt altid åbent, hvis man har brug for at selv at lave lidt yoga, eller låne en bog, et puslespil eller benytte nogle af vores reflektionskort eller maleredskaber. (Bemærk venligst at yogarummet kan være forhåndsreserveret af andre gæster).

Det er også muligt at få dykkercentret til at arrangere en snorkeltur til et af de store koralrev, der stort set ligger lige uden for døren.

Har du brug for en dag med selvforkælelse, har retrætet et wellness-område, hvor man kan bestille forskellige behandlinger og massage.

Om aftenen dyrker vi blid mindful yoga, inden der serveres aftensmad, hvor retrætet har arrangeret en formidabel masaiaften. Denne aften er et af højdepunkterne under opholdet.

Se priser og datoer - klik her!

Massage på Sunshine Marine Lodge på Zanzibar

Dag 6

Morgenmeditation, krydderier og aftentur med live musik i Matemwe

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Videoen er fra en aften med 'Dabo & Ashimba Quartet'. Det afhænger af spilledag og sæson hvem der optræder. Vi kan således ikke garantere, at det bliver 'Dabo & Ashimba Quartet' der optræder, når vi besøger Zanzibar Bandas.

 

Vi starter dagen med morgenmeditation efterfulgt af vores daglige mindfulness-session. Herefter er dagen til fri disposition.

For dem der har lyst, har vi arrangeret en halvdagstur til en af de store 'spice farms' (Tilkøb), hvor der dyrkes en masse forskellige krydderier. Det er en meget interessant og sanselig tur og den er ikke særlig strabadserende. Vi kører ca. 50 minutter til spice farmen, hvor vi bliver taget imod af vores botaniker, der vil fortælle os alt om planterne og de forskellige frø, krydderier og frugter. Der er også mulighed for at støtte de lokale ved at købe helt friske friske krydderier med hjem, eller skønne håndlavede sæber baseret på lokale olier og krydderier.

Turen er inkl. lokal frokost og på tilbagevejen gør vi stop i en af de større handelsbyer, hvis der er nogen, der har brug for at shoppe lidt.

Efter aftensmaden har vi arrangeret en aftentur til en ekslusiv lodge Zanzibar Bandas som har nogle dygtige lokale musikere, der leverer fantastisk livemusik. Musikken består af en lokal swahilli-lyd med et jazzy twist. Køreturen til Zanzibar Bandas er på 35-40 min. Vi kører i privat bus.

Hvis man hellere vil blive hjemme på retrætet, er baren åben til sidste gæst går i seng.

Bestil din egen rejse nu - klik her!

 

Dag 7

Fordybelsesdag med morgenmeditation og afspænding i solnedgangen

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Morgenbuffetten er åben som sædvanlig, bagefter mødes vi til den daglige morgenmeditation for dem, der har lyst til at deltage.

Ellers er dagen til fri disposition, så du kan nyde, at du ikke skal nå noget, og at du har hele dagen til at gøre lige, hvad du har lyst til og behov for.

Mindfulnessværkstedet er også åben, hvis du gerne vil låne en bog, tegne eller male.

Du kan også bruge dagen til at reflektere over dit ophold, og hvad det har givet dig, som du kan tage med hjem. Har du f.eks. lyst til at integrere nogle af mindfulnessøvelserne eller afspændingsmetoderne i din dagligdag, kan det være en god ide at få skrevet nogle noter til dig selv, mens det endnu er frisk i hukommelsen.

På den måde kan du bedre holde fast i den gode følelse omkring dine nye og givende tiltag.

Sidst på eftermiddagen inviterer vi til afspænding i solnedgangen inden fællesspisningen kl. 19.00.

Gå til bestilling af rejse - klik her!

Solnedgangen på Sunshine Marine Lodge på Zanzibar

Dag 8

Morgenyoga og udflugt til Stone Town

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Efter morgenyogaen og morgenbuffeten er der mulighed for at deltage i den daglige meditation efterfulgt af blid mindful yoga.

Midt på formiddagen er der arrangeret en tilkøbstur til Stone Town. Udflugten inkluderer transport, lokalguide med dansk oversætter og frokost i Stone Town.

Stone Town også kaldet Mji Mkongwe på swahili er med på UNESCO's verdensarvsliste, som et fint eksempel på en swahilisk handelsby på den afrikanske østkyst. Byen er kendt for sine smalle gader og multikulturelle arkitektur.

I Stone Town ser man tydeligt den kulturelle indflydelse gennem et helt årtusinde. Stone Town er prydet med afrikansk, indisk, europæisk, og især arabisk arkitektur, som præger både sproget og den øvrige kulturarv. Det meste af bydelen er fra midten af 1800-tallet.

Zanzibar (og Stone Town) har en stor symbolsk betydning for slaveriet, da det var et af Østafrikas største slavemarkeder, men også herfra mange modstandere af slaveri havde deres base, eksempelvis Dr. David Livingstone.

Efter hjemkomsten fra Stone Town er der mulighed for at nyde en smuk solnedgang. Aftensmaden serveres som altid ved langbord for dem der har lyst, eller ved små individuelle borde, hvis man hellere vil sidde selv eller i mindre grupper.

Bestil rejsen - klik her!

Stone Town Zanzibar

Dag 9

Den rolige dag med morgenmeditation, mindful yoga og koralvandring

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Vi starter dagen, som vi plejer med morgenmad og en skøn morgenmeditation, efterfulgt af dagens mindfulness-session.

Senere på dagen er der arrangeret koralvandring, for dem der har lyst. Det er vores lokale marineguide Simba, der går med fra retrætet mens det er lavvandet. Vi går på selve havbunden ad små 'sandstier' mellem hårdkorallerne, hvorfra vi iagttager det rige marineliv. Hvis vi er heldige, fanger vi måske en blæksprutte. 

Der er masser af liv på havbunden ved lavvande, og Simba sørger for at vandringen er tilrettelagt, så hverken feriegæster eller koraller lider skade. Undervejs vil han også fortælle om de mange spændende ting, vi ser i og omkring korallerne.

Om eftermiddagen er der mindful yoga og afspænding inden aftensmaden.

Se dato og priser - klik her!

Koralvandring på Zanzibar sammen med Tid til ro

Dag 10

Morgenmeditation, mindfulness, bobler og solnedgang

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Dagen i dag byder på masser af tid til fordybelse. Efter morgenmaden er der fælles morgenmeditation efterfulgt af turens næstsidste mindfulness-session, hvor vi samler, det vi har fået med under opholdet, og runder de syv mindfulnessprincipper af.

Mindfulnessværkstedet er åben, hvis man har brug for at låne forskellige remedier (malergrej, bøger etc.). Ellers lægger vi op til at dagen bruges til bare at være, uden at skulle noget.

Der er åben i wellnessafdelingen, hvis man har lyst til at booke massage eller behandlinger. Alli i kørselsafdelingen vil også gerne sælge en privat udflugt, hvis det er det man har brug for.

Vi har ingenting på programmet i løbet af dagen udover morgensessionen. Ved solnedgang inviterer vi på et glas bobler.

Dagen er din. Grib den <3.

Bestil din egen mindfulnessrejse - klik her!

Strand på Sunshine Marine Lodge på Zanzibar

Dag 11

Afrejsedag med afslapning og egentid

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Efter morgenmaden er der god tid til at få pakket og nyde det sidste af skønne Zanzibar, inden vi bliver kørt til lufthavnen i privat bus. Du kan evt. bruge tiden på at få taget de sidste feriebilleder, ligge ved poolen og dase eller gå en sidste tur langs strandkanten.

Vores fly afgår fra Zanzibar midt på aftenen, så vi kører fra retrætet sidst på eftermiddagen. Det er en god idé at medbringe lidt snacks til turen eller tage en sen frokost med, da aftensmaden i dag serveres ombord lige inden sengetid.

Vores danske rejseleder er med os hele vejen til Kastrup. 

Pool på Sunshine Marine Lodge på Zanzibar

Dag 12

Hjemkomst til Danmark

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Efter en kort mellemlanding, ankommer vi til Kastrup med en masse nye indtryk og gode minder i bagagen. 

Tak for denne gang. Vi håber, alle har haft en god rejse!

De smukke huse i Sunshine Marine Lodge

Priser og datoer

Har du problemer med at bestille, så ring til os på 69162024, eller skriv til os på Messenger.

På denne side viser vi den billigste ledige totalpris pr. person ved to personer inkl. fly, transfer og bagage. Klik på 'Bestil nu'-knappen for at se priser for andre værelseskategorier og enkeltværelser.

 

Garanteret afgang
Vi garanterer at vi er nok deltagere til at gennemføre alle vores flyrejser i 2024.
Vi lægger nemlig ikke flere rejser op, end vi ved vi kan sælge.

Hvis vi aflyser af andre årsager, får du alle dine penge tilbage - kontant indenfor 14 dage!

 Vi aflyser automatisk, hvis Udenrigsministeriet fraråder ikke-nødvendige rejser.

 

Priserne inkluderer:

 • Dansk rejseleder (hele vejen fra Kastrup til Zanzibar), som hjælper med check-in og flyskift
 • Fly fra Kastrup til Zanzibar t/r
 • 30 kg. indtjekket bagage samt 7 kg. håndbagage
 • Assistance i lufthavnen i Zanzibar af vores dansktalende rejseleder
 • Transfer fra lufthavnen i Zanzibar til retrætet t/r
 • Indkvartering i eksotiske og komfortable suiter med eget bad og toilet
 • 9 overnatninger
 • 9 gange morgenmad
 • 9 gange aftensmad
 • Velkomstmøde efterfulgt af rundvisning på retrætet
 • Aftensmaden serveres i restauranten ved langbord, eller ved separat bord for dem, der gerne vil være alene
 • Vandretur ved koralrevet med fokus på det lokale marineliv
 • Vandretur til den lokale landsby med skolebesøg
 • Aftentur til Matemwe med livemusik
 • Solnedgang med bobler
 • Privat BBQ på stranden
 • Introduktion til mindful yoga, mindfulness og meditation
 • Daglige morgensessioner med meditation og afspænding
 • 3 sessioner med blid mindful yoga (begynder og let øvet) og afspænding
 • Mulighed for at tilkøbe spændende udflugt til Stone Town (Kr. 475,- pr. person) og Spice Farm (Kr. 475,- pr. person)
 • Dansk mindfulnessinstruktør under hele opholdet
 • Alle skatter og afgifter forbundet med rejsen, undtagen visum/indrejseskat (USD 50,- pr. person) og turistskat (USD 9,- pr. person)

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikkevarer, frokost og a la carte tilvalg i restauranten (udover den inkluderede menu), lommepenge og personlige indkøb
 • Ekstra aktiviteter (massage, udflugter, dykning etc.)
 • Rejseforsikring, afbestillingsforsikring og vaccinationer
 • Indrejseskat (visum) USD 50,- som betales kontant i lufthavnen ved ankomst
 • Turistskat USD 9,- pr. person, som betales ved udcheckning fra retrætet

 

Dronevideo fra Sunshine Marine Lodge

Du kan se flere videoer på vores Youtube-kanal. God fornøjelse!

Værelsestyper på Sunshine Marine Lodge

Vi har to forskellige værelsestyper på Sunshine Marine Lodge. Alle suiter har kraftig loftfane, stor justerbar gulvfane, samt en lille sengefane. Derudover er suiterne indrettet med lameller i begge sider, så de kan køles helt uden brug af aircondition. Det giver en meget behagelig luft, både om dagen og om natten.

Du kan læse mere om de forskellige værelsestyper nedenfor.

Garden Suite (Ca. 35 kvm)

Smukke og velindrettede suiter på 35 kvm. med queen size seng (160 x 200 cm) og mulighed for ekstra seng (90 x 200 cm). Suiterne er dekoreret i lokal stil med siddeområde, og badeværelse med åbent bruseområde og håndvask, samt separat toilet.

Alle suiter har balkon eller terrasse med et lille bord og to stole, hvorfra der er udsigt til haven. Suiterne er desuden udstyret med værdiboks. Føntørrer kan lånes i receptionen.

Standard bungalow på Pondok-Sari
Standard bungalow på Pondok-Sari soveværelse udsnittet i træ
Standard bungalow på Pondok-Sari soveværelse

Ocean Suite (Ca. 35 kvm)

Vores allerbedste suiter beliggende helt ud til havet. Her kan man ligge i sin seng og høre bølgerne gennem lamellerne, eller sidde på sin balkon/terrasse og nyde den direkte havudsigt. Suiterne er på 35 kvm. med queen size seng (160 x 200 cm) og mulighed for ekstra seng (90 x 200 cm), og dekoreret i lokal stil med siddeområde, badeværelse med åbent bruseområde og håndvask, samt separat toilet.

Alle suiter har balkon eller terrasse med et lille bord og to stole, hvorfra der er direkte havudsigt. Suiterne er desuden udstyret med værdiboks. Føntørrer kan lånes i receptionen.

Standard bungalow på Pondok-Sari
Standard bungalow på Pondok-Sari soveværelse udsnittet i træ
Standard bungalow på Pondok-Sari soveværelse

Om retrætet

Sunshine Marine Lodge ligger i Matemwe-området i den nordøstlige del af hovedøen Unguja, ca. 1 time og minutters kørsel fra lufthavnen. Retrætet består af en gigantisk tropisk have med tre hovedbygninger, samt en række små huse, der hver indeholder 2-4 værelser hver. Alle huse er bygget i pagt med naturen.

Receptionsbygningen består af lobbyområde med en lille butik, samt reception. Der ligger et dykkercenter, med seperat poolområde, ved siden af receptionsbygningen. På den nederste del af grunden ud mod havet ligger den store fællespool, samt baren og restauranten. Fra restauranten er der adgang til et lille bibliotek, hvor der er ro til at meditere. 

Ud for poolområdet er der adgang til vandet og en kunstig anlagt strand med gratis solstole. Der er også mulighed for at køre ud til retrætets søsterhotel. Her er der bar, gratis solstole med parasoller og mulighed for at bestille drinks. 

Retrætet har desuden massage.

Værelse på Sunshine Marine Lodge

Om Hatha yoga

Vi arbejder, i Hatha yoga, med vores koncentration og balance, hvor musklerne herunder bruges mere statisk. Stillingerne er klassiske stående yogastillinger, såsom solhilsen, og gennemgås i et roligt tempo. Med pauser imellem hver stilling og fokus på at udføre øvelserne sikkert og korrekt, er Hatha yoga velegnet for begyndere.

Lunge- og hjertekarsygdomme

Øvelserne i Hatha yoga stimulerer kroppens immunforsvar samt fordøjelse og hormonbalance. Muskler og balance styrkes, og med fokus på en dybere vejtrækning aktiveres både luftveje og hjertekarsystemet. Hatha yoga kan dermed have en gavnlig effekt på forebyggelse af sygdomme, der relaterer til lunger og hjertekarsystem.

Åndedrætsteknikker i Hatha yoga kan hjælpe os med at blive mere kropsbevidste og nærværende og samtidig berolige sind og nervesystem. Når vi arbejder med en dybere vejrtrækning renses luftveje, og blodgennemstrømningen i kroppen øges. Det giver en udrensende effekt, som kan mærkes i form af et højere energiniveau og et generelt bedre velvære.

 

Om Yin yoga

Vi fokuserer særligt på at smidiggøre bindevæv sener og ledbånd uden at belaste leddene. Det medfører mere fleksibilitet i kroppen samtidig med, at vi afspænder og styrker musklerne. Bindevævet kan beskrives som den elastiske hinde, der omkranser og forbinder muskler, knogler og organer.

I Yin yoga arbejder vi med passive stræk, primært i siddende og liggende stillinger. Denne yogaform er mindre dynamisk og bruger åndedrættet til at berolige nervesystemet, fremme tålmodighed og vedholdenhed i stillingerne.

Ryg- og lændesmerter

Rygsmerter kan opstå efter en kortere eller længerevarende belastning. Ufleksible led, blokeringer og ophobninger af affaldsstoffer samt indeklemte nervebaner kan give fejlbelastninger, der over tid vil overbelaste ryg eller led.

Flere af øvelserne i yin yoga arbejder med området omkring lænd, hofter, lår og bækken. Meget af kropsvægten bæres her, når vi går og står, og derfor er der brug for styrke og fleksibilitet i de omkringliggende muskler og led.

Ved at smidiggøre bindevævet og åbne leddene igennem forskellige stillinger, kan yin yoga opløse blokeringer og lindre ryg- og lændesmerter. I stillingerne øges blodgennemstrømningen i kroppen, og på den måde kan ilt, affaldsstoffer og kropsvæsker flyde mere frit og afhjælpe ophobinger og blokeringer.

Fysisk og mental balance

Yin yoga er en rolig og afstressende træningsform, der beroliger nervesystemet og kan derfor være et godt supplement til en mere aktiv styrketræning.

Med fokus på at afspænde og give slip, kan Yin yoga løsne op for mentale blokeringer og have en positiv indvirkning på angst, stress og depression.

 

Det praktiske

NB: Oplysningerne her på siden gælder kun for denne specifikke rejse. Information af generel karakter er samlet på vores 'værd at vide'-side. Du er også velkommen til at ringe til os med dine spørgsmål på 69162024 eller skrive til os via Messenger eller e-mail.

Ankomsten til Zanzibar
Ved ankomst til lufthavnen på Zanzibar, skal der betales USD 50,- i indrejseafgift (Visa on arrival), så vi anbefaler at du har minimum 50 dollars med hjemmefra. Det er ikke mange hæveautomater på øen, men i lufthavnen på Zanzibar har man mulighed for at hæve kontanter (Tanzanian shilling).

Vores danske personale står udenfor lufthavnen, mellem selve terminalbygningen og parkeringspladsen. Når du ankommer vil de lokale portere byde sig til og hjælpe med bagagen. De forventer at få betaling for det, så hvis du ikke har kontanter, er det bedst at takke nej.

Når man først har passeret toldkontrollen, kan man ikke komme tilbage igen. Det er derfor vigtigt, at du har alle dine kufferter og tasker med.

Når alle gæster er kommet igennem toldkontrollen, går vi samlet ud til vores bus, der kører direkte til retrætet. Køreturen tager ca. to timer. Ved ankomst til retrætet skal du aflevere dit pas ved tjek ind, og der udleveres herefter værelsesnøgler.

I følge internationale hotelregler skal værelset være klar fra kl. 15, men retrætet gør alt hvad de kan, for at have værelserne klar allerede fra kl. 12 og måske endda tidligere. Hvis det er vigtigt for dig, at dit værelse står klar når du ankommer, kan du tilkøbe tidlig indtjekning for USD 75,- (DKK 490,-).

Restauranten er åben for morgenmad. Første inkluderede måltid er aftensmaden på ankomstdagen.

Badesko
Vi opfordrer vores gæster til at medbringe badesko med tyk bund eller nogle gamle løbesko, da der kan være koraller, skarpe klipper samt søpindsvin i havbunden. Med løbesko vil man opleve, at stå bedre fast end med badesko og man kan med fordel efterlade sine udslidte løbesko til de lokale, som vil være glade overtagere.

Cykler
Det er gratis at låne en cykel. Det er oplagt at tage cyklen eller gå en tur til den nærmeste landsby, eller til retrætets søsterhotel med privat strand, hvor der er, solstole, toiletter etc. Her kan du nyde den smukkeste bountystrand og brisen fra Det Indiske Ocean. Receptionen hjælper gerne med at justere cyklen og med at anbefale nogle spændende ting at se.

Drikkedunk
Der er gratis drikkevand i vandkøleren, som står i receptionen, hvorfor vi anbefaler, at du medbringer en drikkedunk. Det er ikke muligt at købe vand på plastikflasker på lodgen. Vi fraråder at du drikker vandet fra vandhanen.

Drikkepenge
Zanzibar er et uland og de lokale der arbejder med turisme er afhængig af drikkepenge. Gør det til en vane at være rundhåndet. Giv altid lidt. Det er en god idé at have nogle små sedler (1-dollar eller 5-dollar). Giv en skilling til chaufføren, når du har været ude at køre. Læg lidt på værelset til rengøringen. Det behøver ikke være alverden, bare lidt. Det normalt at give drikkepenge, men det forventes ikke på retrætet, fordi de er vant til turister, der ikke gør det. Men gør det venligst alligevel. Indkomsten er lav, og specielt for de lavtlønnede (rengøringspersonale og chauffører) er drikkepenge med til at få husholdningsbudgettet til at hænge sammen.

Det er normalt, at man lægger lidt i drikkepenge til rengøringen, hvis man har været tilfreds. Man kan også give lidt undervejs. USD 10-20 den sidste dag er passende. Har man været på heldagstur vil USD 5,- til chaufføren være passende. Når man spiser på restaurant udenfor retrætet, er det normalt at runde op med 8-10 %. 

Dyner og sengetøj
Alle senge er opredt med lagen, to puder pr. person, samt et lagen til at dække sig med. Der er ikke dyner som i Danmark. Hvis man ønsker at sove med dyne, skal den medbringes hjemmefra.

Ekstra opredning
Alle værelser har som minimum to standardsenge eller en dobbeltseng. Derudover kan der altid redes op til en ekstra, og i nogle af værelserne kan der reddes op til to ekstra. Opredningerne er som regel af ringere kvalitet end standardsengene, til gengæld ydes der kompensation i form af ekstrasengsrabat. Dette fremgår af billet-rejsebeviset.

Gæst i et andet land
Som gæst i et andet land er det vores opgave at tilpasse os de lokale skikke. Eksempelvis betyder tid ikke så meget på Zanzibar. Tidspunkter er altid cirkatider og tingene er ikke så velorganiserede som i Skandinavien.

Lad det ikke blive et irritationsmoment. Det hører sig til i Afrika. Tag det som en oplevelse, og nyd, at du er på ferie. Det fører som regel ikke noget godt med sig, hvis man begynder at skælde ud eller irettesætte.

Zanzierne er ualmindelig venlige og meget smilende, men mange af dem mangler grundforståelse i forhold til vores vestlige kultur. De tager ofte meget let på formaliteter og tingene kan gå meget langsomt. Maden på restauranterne serveres ikke altid samtidig, hvidvinen kan blive skænket i et glas med isterninger osv.

Infrastrukturen er også under udvikling, og selvom Zanzibar er langt mere moderne end for 20 år siden, så er det stadig et uland. Vand, strøm og internet kommer og går, og det er ikke alle steder, man har backup-systemer. Vejene er dårlige og telenettet er ikke fuldt udbygget.

På retrætet er der europæisk management og backup-systemer til strøm og vand. Alligevel skal man være indstillet på, at der kan være kortvarige udfald. Især internettet er ustabilt.

Håndklæder
Alle værelser har ansigtshåndklæder, almindelige håndklæder og badehåndklæder. Der er håndklædeskift tre gange i løbet af opholdet samt efter behov. Du skal blot lægge håndklædet på gulvet eller give personalet besked.

Indkøbsmuligheder
Der findes en lille butik på retrætet, der sælger lidt lokal souvenir og kunsthåndværk, ellers anbefaler vi Paji, hvor man både finder en masse små butikker og en god strand, samt lidt forskellige barer og restauranter. Husk kontanter, der er godt nok en hæveautomat i Paji, men man kan aldrig være sikker på om den er løbet tør.

Alternativt anbefaler vi hovedbyen Stone Town. Der findes flere banker og ATM-maskiner, og byen har både havn, katedral og et stort fødevaremarked.

Det er muligt at købe solcreme, toiletartikler og lignende i retrætets butik, men udvalget er begrænset, så hvis du bruger et bestemt mærke, anbefaler vi at du selv medbringer cremer og toiletartikler hjemmefra.

Kaffe- og tefaciliteter mv.. Om morgenen er der inkluderet gratis kaffe og te til morgenmaden, resten af dagen kan det købes i restauranten. Derudover er der elkedel og kaffe/tebreve på værelserne.

Læge
Nærmeste lægeklinik ligger ca. 90 minutter fra retrætet. Lægen kommer gerne på sygebesøg.

Malaria
Der findes malaria på Zanzibar, omend forekomsten er meget lille. De seneste 10 år har myndighederne gjort en stor indsats for at udrydde sygdommen og forekomsten er faldet fra 40 % for ti år siden til ca. 1 % i dag.

Der findes mange skrækhistorier om malaria. En af dem er, at har man først haft malaria, så kommer man aldrig af med det igen. Det er ikke sandt. Malaria er let at behandle, og kommer man i behandling med det samme, så forsvinder sygdommen helt. Hvis man tager et tjek ved mindste sløjhed, vil man (hvis man har malaria), stort set ikke nå at blive rigtig syg.

Sygdommen er også let at forebygge. Myggenet og afskrækningsmiddel i form af creme eller spray anbefales. Vi anbefaler desuden, at du spørger din egen læge eller læger på rejsemedicinsk klinik til råds, før du tager afsted. Særligt hvis du er gravid, kroniker eller allergiker.

Vi gør opmærksom på, at Tid til ro ApS og vore medarbejdere ikke må vejlede omkring medicinering, vaccinering o.l. Vi henviser derfor til egen læge og/eller Statens Serum Institut.

Myggenet
Der er myggenet på alle værelser.

Medicin
Nærmeste apotek ligger i forbindelse med lægeklinikken 90 minutter fra retrætet. Vi kan som regel få lægen til at tage lidt medicin med, når han er på sygebesøg, så vi undgår transporten til apoteket.

Pas og visum
Husk gyldigt pas, der er gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemrejse. Passet skal have mindst én blank side. For rejser til Zanzibar kræves der visum for danske statsborgere. Visum købes ved ankomst til lufthavnen i Zanzibar og koster USD 50,- pr. person. Det er en god idé at have kontanter med, da der kun er en skranke til kreditkort, og telenettet er ustabilt.

Bestil nyt pas i god tid og beregn mindst én måned. Danske statsborgere, der har glemt sit pas, eller som ikke har fået fornyet sit pas i tide, kan købe et nødpas (provisorisk pas) ved henvendelse til politiet i afrejselufthavnen. Nødpas accepteres ved indrejse, de skal blot være gyldige i 6 måneder efter hjemkomsten.

For udenlandske statsborgere og personer med fremmedpas kan der gælde andre regler. Den rejsende er selv ansvarlig for pas og visum. Undersøg altid i god tid om visum er påkrævet hos Tanzanias ambassade, og i givet fald om det skal udstedes inden afrejse eller ved ankomst. Eventuelle udgifter til visering påhviler den rejsende og er rejsebureauet uvedkommende.

Hvis der er stempler i passet fra lande med gul feber, og disse er mindre end 10 dage gamle, skal der medbringes dokumentation for vaccination mod gul feber. Kontakt ambassaden for nærmere information om dokumentationskravet.

Penge og kreditkort
Alt hvad der købes på retrætet afregnes i USD. Hvis man ønsker at betale kontant med Shilling eller EUR er det også muligt. Derudover accepteres VISA, Mastercard og AMEX. Bemærk at der tillægges 5% i kreditkortgebyr. Der findes hæveautomater i lufthavnen, i Stone Town (kun muligt at hæve Shilling), samt i Paji. Nærmeste pengeautomat er ca. 90 minutters kørsel fra retrætet i bil. Vi anbefaler derfor at man medbringer USD eller EUR i kontanter hjemmefra, alternativt at man hæver lokal valuta i hæveautomaten i lufthavnen. Det er også en fordel at medbringe USD 50,- i kontanter hjemmefra til indrejsegebyr/visum, da der kun er en skranke der tager mod kort, og denne skranke er afhængig af at telenettet virker.

Plastikposer
Når du rejser til Zanzibar, skal du være opmærksom på, at der er er forbud imod at indbringe plastikposer. Loven trådte i kraft den 1. juni 2019.

I et forsøg på at begrænse omfanget af miljøskadelig plastik, er der vedtaget et forbud, som forbyder at bruge, importere, eksportere, fremstille, sælge og opbevare alle former for ikke-nedbrydelige plastikposer samt plastikemballage.

Den eneste undtagelse er de små ”lynlås-poser”, man bruger til opbevaring af toiletsager under rejsen, og som man har med i håndbagagen. Der forventes, at man opbevarer og bruger disse under hele sin rejse og først smider posen væk, når man igen har forladt landet.

Skulle du ankomme til Zanzibar med en plastikpose, kan du enten lade den ligge i flyet, når du forlader det, eller du kan aflevere posen ved en af de skranker, der er i ankomsthallen til netop dette formål.

Myndighederne ønsker naturligvis ikke, at turister og besøgende skal have sit ophold i landet/på øen ødelagt på grund af det nye forbud, så de opfordrer turister og besøgende til at tænke over, hvordan man pakker sine ting – og i hvad – så de kan håndhæve forbuddet med mindst muligt besvær og ulejlighed for dem, der besøger landet.

Tænk derfor på, hvordan du pakker, og undgå så vidt muligt at pakke i plastikposer og plastikemballage. Medbring f.eks. en drikkedunk af metal, glas eller hård plast (engangsflasker er ikke tilladt) samt stofposer istedet for plastikposer.

Prisniveau
Forvent at prisniveauet på Zanzibar er op til 69% lavere end i København (januar 2023). 

Restaurant og bar
Retrætets restaurant er åben for morgenmad fra kl. 07.30-10.00. Fra kl. 12.00-18.00 serveres frokost og snacks a la carte (for egen regning). Restauranten er åben for servering af aftensmad fra kl. 19.00-21.00. I forbindelse med restauranten er der en bar med servering ved poolen. Baren er åben fra kl. 10.00 til sidste gæst går i seng. Man må ikke medbringe mad på værelset eller opbevare mad på værelset, da det tiltrækker myrer.

Køkkenet er internationalt med et Swahilli twist. Der leveres frisk fisk hver dag, og retterne er meget velsmagende.

Solbeskyttelse
Solen er meget kraftig året rundt. Også når der er overskyet, og sandet er så hvidt at genskæret fra sandet også brænder. Derfor kan man sagtens blive solskoldet af at opholde sig i skyggen. Brug derfor altid et tykt lag solcreme. Gerne faktor 30-50.

Derudover anbefaler vi, at man medbringer en solhat, der dækker ørerne, ansigtet og nakken. Vi fraråder desuden at solbade i direkte sollys midt på dagen. Vent hellere til efter kl. 16.00.

Vælg et par luftige bomuldsshorts på vandre- og cykelturene, helst nogen der ikke sidder for tæt, samt en luftig skjorte eller t-shirt. Tætsiddende sportstøj kan også være en god idé, så længe der er tale om svedtransporterende materiale. En tætsiddende t-shirt eller langærmet bluse kan være en fordel, hvis du dykker/snorkler. Tag gerne din egen dykkermaske og snorkel med.

Specialmad – vegetarisk – glutenfrit
Såfremt du ønsker specialmad (diabetiker, allergiker, vegetar etc.), skal vi bede dig meddele os det ved rejsebestilling samt igen ved tjek ind på retrætet, så vil der blive taget højde for det i løbet af opholdet.

Strøm
På Zanzibar anvendes engelske stik (tre flade ben).

Swimmingpool
Retrætets swimmingpool er åben året rundt. Ved poolen er der gratis solstole og bruser. Der er badehåndklæder i alle værelser. Håndklæderne skiftes tre gange om ugen samt efter behov. Man skal blot selv sige til. Pooltemperaturen varierer i løbet af dagen. Typisk er poolen 4-5 grader koldere om morgenen end om aftenen. Poolens max. temperatur ligger på 24-28 grader året rundt.

Sæson og vejr
Regnsæsonen starter i slutningen af april og kører igennem til slutningen af maj. Den tørre periode ligger fra midten af juni juni til midten af oktober. I november måned og starten af december regner det som regel en lille smule i byger i løbet af natten og de tidlige morgentimer, så klarer det som regel op i løbet af dagen. På meget varme dage kan der komme en byge sidst på dagen. Fra midten af december til slutningen af marts er der tørt og varmt.

Der er en god brise det meste af tiden året rundt. Den gør at luften sjælden føles for varm, og at man ikke har brug for aircondition. Myg og flyvende insekter har også svært ved at komme på vingerne, på grund af brisen.

Den gennemsnitlige maxtemperatur er 28-33 grader året rundt, og den gennemsnitlige minimumstemperatur er 22-25 grader året rundt. Alle værelser er bygget, så brisen kan komme gennem husene og køle værelserne. Der er åbne lameller med fluenet i dørene, så man både kan lukke lyden af havet og luftens brise ind, og skabe en behagelig gennemtræk.

Telefon og netværk
Der er begrænset mobildækning på Zanzibar, og roaming er meget dyrt. Hvis man har brug for mobiltelefoni, anbefaler vi at man køber et lokalt sim-kort i lufthavnen. Retrætets telefoner kan ikke foretage internationale opkald.

Turistskat
Bemærk at der opkræves infratrukturskat under henvisning lovgivningen til USD 1,- pr. gæst pr. nat. Derudover afkræves USD 50,- pr. person i indrejsegebyr/visa ved ankomsten til lufthavnen i Zanzibar.

Tøjvask
Det er muligt at vaske tøj på retrætet mod betaling.

Vaccinationer
Der er ikke krav om vaccinationer, med mindre at du har rejst i et område med gul feber indenfor de seneste 10 dage inden indrejse til Zanzibar. Bemærk venligst at Zanzibar endnu ikke er helt fri for malaria. Læs venligst afsnittet herom.

Valuta
Valutaen i Zanzibar er Shilling. 1.000 Shilling er ca. kr. 3. Man kan betale med EUR og USD de fleste steder.

Vand
Der er gratis drikkevand i vandkøleren, som står i receptionen. Her kan du fylde din medbragte vanddunk og glasflasken fra værelset. Det er ikke muligt at købe vand på plastikflasker på lodgen. Vi fraråder at du drikker vandet fra vandhanen.

Vandresko/-støvler/-stave
Vi anbefaler at medbringe et par lukkede vandresko eller vandrestøvler. Åbne vandresandaler frarådes på grund af sol, sand, støv og sten. Tag evt. et par sandaler med til stranden og når du går rundt på retrætet.

Hvis man er glad for at gå med sine vandrestave, er det en god idé at medbringe dem på rejsen. Vi har desværre ikke mulighed for at stille vandrestave til rådighed, så de skal altid medbringes hjemmefra.

Værdigenstande
Befolkningen er generelt set økonomisk fattig på Zanzibar, så der er ingen grund til at udstille sin rigdom eller friste en svag sjæl, så lad hellere kronjuvelerne blive hjemme, og opbevar dine smykker, penge og pas i boksen på værelset.

Når det er sagt, så er der ikke mange tyverier i landet, og det vil det få fatale økonomiske konsekvenser for hotellets personale, hvis der opstår mistanke om tyveri.

Husk at hoteller og restauranter ikke påtager sig ansvaret for værdisager.

Værelsets aflevering
Ifølge internationale hotelregler skal værelset forlades senest kl. 10.00 sidste feriedøgn. Værelset skal være klargjort til nye gæster senest kl. 15.00. Det endelige tidspunkt for aflevering af værelset i forbindelse med hjemrejsen oplyses af rejselederen. Sker afrejsen sent på dagen, vil der være mulighed for at beholde værelset gratis indtil afrejse, med mindre, at værelset ikke er ledigt. I så fald vil der være adgang til et fælles værelse, hvor der kan skiftes tøj m.m. inden afgang.

WiFi
Der findes gratis trådløst internet i receptionsområdet, i restauranten og omkring poolen. Vi anbefaler at begrænse brugen af emails, SMS og mobiltelefoni på retrætet. Hvis der skal foretages nødvendige opkald, henstiller vi til, at man går en tur eller diskret sender en SMS.

Yoga
Den yoga, vi dyrker på vores mindfulnessrejser er simpel og meget blid mindful yoga, som alle kan være med til. Yogaen er ikke det bærende element på denne rejse, men et supplement. Hvis du ønsker at dyrke yoga på stedet, er der fem ugentlige gratis yogasessioner med engelsktalende yogalærer.

Yogaudstyr
Vi har yogamåtter på retrætet. Hvis du har din egen yogamåtte, som du er glad for, er du naturligvis velkommen til at medbringe den, men det er ikke noget krav, at man selv har sit eget udstyr med.

Sunshine Marine Lodge Zanzibar

Få tilbud og nyheder via e-mail.
Vi sender kun ud når vi har noget på hjerte

 

Ved tilmelding til nyhedsbrevet accepterer jeg samtidig Tid til ro's privatlivspolitik.