Man-fre 09.00-16.00

Min billet

 

Der er desværre ingen afgange til denne destination i år.

 

Er du interesseret i at læse om lignende rejser og programmer? 

Vælg dit foretrukne tema nedenfor for at blive dirigeret over på den rigtige side.

God fornøjelse!

 

Poolrestaurant på Sunshine Marine Lodge

Wellness
Koh Chang

Læs mere
Værelserne på Sunshine Marine Lodge

Yoga
Bali

Læs mere
Yogarejser til Zanzibar

Yin yoga og åndedræt
Zanzibar

Læs mere

Tropisk retræte i
smukke omgivelser

15 dage med kultur,
ro og oplevelser

Se priser på rejsen

Se store billeder

Mindfulness på Bali

15 dage med ro og smukke omgivelser på Gudernes Ø

Bestil din mindfulnessrejse til Bali nu - klik her!

Vores mindfulnessrejser henvender sig til alle, der har brug for at komme væk og lade op i smukke og rolige omgivelser - og som gerne vil rejse i roligt tempo og frem for alt være en del af en gruppe, hvor alt er fuldstændig kravfrit. Kombinationen af mindfulness og meditation, samt det, at man ikke behøver at deltage i noget, skaber en særlig følelse af lethed hos de fleste af vores gæster.

Det er præcis det, vores nye retræte på Bali kan. Her er ufattelig smukt og roligt. Haven med palmerne og de tropiske blomster får virkelig en til at sænke skulderne og trække vejret dybt. Vi har det meste af retrætestedet for os selv. Her kan vi nyde den smukke natur, vulkanen i det fjerne, de grønne farver og ikke mindst havet, der ligger lige udenfor.

Mindfulnessrejserne til Bali er opbygget efter samme model som vores øvrige rejsemål. Den rolige ramme med storslået natur er vores fundament. De søde og venlige mennesker omkring os skaber tryghed og en følelse af samhørighed.

Der veksles mellem daglige meditationer og forskellige små kulturelle oplevelser i naturen. Der er blandt andet lagt korte vandreture i roligt tempo ind i programmet, og i løbet af opholdet er der mulighed for at gå med personalet rundt og tænde røgelse og lægge blomster til de gode ånder, som balineserne ynder at forkæle.

Vi blander os forsigtigt med lokalbefolkningen, drikker en kaffe oppe i landsbyen, tænder lys i det lille tempel, kigger forbi skolen og pjatter lidt med børnene. Men kun hvis man har lyst. Der er rigtig mange af vores gæster, der i stedet foretrækker at blive på retrætet og få massage eller læse en god bog og bare nyde den lune brise.

Vores retrætested på Bali ligger på nordsiden af øen - langt fra de almindelige turistruter. Man kan stort set ikke komme længere væk fra civilisationen, og det passer os glimrende.

Her midt i den frodige have kan vi lave vores meditationer helt uforstyrret. Vi bor så langt væk fra turismen og hverdagen, som man næsten kan komme. Helt ud til vandet. Udover den smukke have er der også en eventyrlig verden under havoverfladen, som vi kan svømme ud og kigge på. Vandet er roligt det meste af året, og snorkeludstyr kan lånes på stedet.

Du vil elske Bali og især Alam Anda. Det gælder, uanset om du tager afsted for at udvide din mentale horisont lidt og lære nyt om dig selv og andre kulturer, eller om du blot tager afsted for at komme væk fra en hektisk hverdag.

De fleste af vores gæster bruger et mindfulnessophold til at blive genopladet i en fredfyldt kultur langt væk fra dagligdagen. Opholdet inkluderer daglige mindfulness-sessioner med meditation og afspænding, individuelt tilpassede mindfulnessøvelser, som man selv kan lave i naturen, på terrassen ud til vandet eller ved poolen samt guidet landsbytur med besøg i templet, vandretur til vandfaldet i junglen og en masse andre rolige aktiviteter, blandt andet mindful yoga.

Der er også mulighed for at prøve at dykke. Vi har det smukkeste koralrev lige ude foran døren, og retrætets dykkercenter tilbyder dykning for begyndere. Det foregår i poolen med tysk- eller engelsktalende instruktør. Her prøver man at dykke med fuldt udstyr. Hvis man kan lide det, er der mulighed for at tage dykkercertifikat eller bare dykke for sjov på lavt vand i havet sammen med instruktøren.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os på telefon 76 12 52 51. Du kan også skrive til os på post@tidtilro.dk.

Vi glæder os til at tale med dig!

De bedste hilsner 

 

Lisbeth Skøtt Tobiesen
Ergoterapeut, mindfulnessinstruktør og certificeret stresscoach

 

P.S. Hvis du har lyst til at bruge noget af vores undervisningsmateriale, kan du downloade det gratis fra vores arkiv - klik her!

 

Det skønne poolområde på Alam Anda
Mindfulness på Bali

Hvad siger vores gæster om denne rejse?

Program for rejsen til Bali (Mindfulnessrejse)

15 dage med 11 nætter på retrætet samt 2 nætter i Denpasar. Dansk rejseleder og mindfulnessinstruktør under hele opholdet.

Dag 1

Afrejse fra Danmark

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.
Autentisk båd på Bali

Afrejse fra Kastrup til lufthavnen i Denpasar, Indonesien. Rejselederen står klar til at hjælpe med check-in i Kastrup og følges med gruppen hele vejen til Bali. Vi flyver med Qatar Airways, der er kendt for deres høje serviceniveau samt kabinekomfort. Flymad og bagage er inkluderet i rejsens pris.

Rejselederen hjælper med flyskift i Doha, Qatar. Det er rart og trygt at vide, at man altid har en, som man kan følges med på turen.

Dag 2

Blød landing på Bali

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Når vi lander, vil rejselederen stå klar ude i gaten og samle gruppen. Herefter følges vi gennem paskontrollen ud til bagageudleveringsområdet. Når alle har fået deres bagage, går vi samlet gennem tolden og ud til vores bus, der kører os til vores nærliggende hotel, hvor vi kan få et bad og en god nats søvn.

Guidet meditation på Bali

Dag 3

Velkommen til Alam Anda

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.
Palmetræer og blå himmel på Bali

Efter morgenmaden kører vi direkte til retrætet i privat bus. Vi kører mod Balis nordligste kyst, hvor retrætet ligger direkte ud til havet. Turen er på omkring 3,5 timer, og vi holder toilet- og kaffepause undervejs.

På retrætet bliver vi budt velkommen af det venlige personale, som hjælper med indtjekning på værelserne. Herefter kan du tage en lur, se dig om på retrætet, pakke lidt ud, slappe af ved poolen eller bestille massage i spaafdelingen.

For dem der har lyst, samles vi til en guidet kropsmeditation og afspænding i mindfulnessværkstedet, efter vi har fundet os til rette på værelserne. Kropsmeditationen kan hjælpe med at give slip på nogle af kroppens spændinger efter rejsen.

Inden aftensmaden byder vi på fælles velkomst-cocktail, hvor vores rejseleder og mindfulnessinstruktør vil byde velkommen. Herefter kan aftensmaden bestilles a la carte.

I restauranten arrangerer vi hver aften et langbord, så man frit kan vælge fra aften til aften, om man ønsker at spise sammen med sine medrejsende, eller om man ønsker at sidde privat.

Dag 4

Velkomstmøde og havevandring

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.
Havevandring ved Alam Anda på Bali

Morgenmaden er inkluderet alle dage på retrætet og serveres hver morgen i restauranten.

Efter morgenmaden inviterer vi til velkomstmøde med en lille rundvisning på retrætets område samt lidt praktisk information. Retrætets indsigtsfulde og dygtige gartner tager os efterfølgende med på havevandring og fortæller os om retrætets vegetation.

Hen på eftermiddagen er der mulighed for at lære mere om begreberne og baggrunden for mindfulness, når vores instruktør byder på introduktion til mindfulness, for dem der har lyst.

Her kan du få et indblik i, hvad mindfulness er for noget, og hvordan du kan bruge det i din egen hverdag. Vi har det med at lade tankerne flyve og mentalt hele tiden være et skridt foran, hvor vi fokuserer på det næste, vi skal nå, eller dvæle ved fortiden.

Mindfulness beskriver en bevidst tilstedeværelse, hvor du er nærværende i det, du gør her og nu. Det kan f.eks. være noget så simpelt, som at øve sig i at være bevidst tilstede, både med dine tanker og følelser, når du børster tænder, laver mad eller kører bil.

Det handler om at være tilstede i det, der sker lige nu, samt at få skabt mere nærvær og mindre tankemylder.

Dag 5

Mindful vandretur til det lille tempel

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.
Vandretur på Bali med gæster

Efter morgenmaden kan vi få set lidt af lokalmiljøet, når vores rejseleder tager os med på en mindful vandretur til den lokale landsby og det lille tempel.

I lokalområdet omkring retrætet finder vi det originale Bali, hvor den balinesiske kultur og den traditionelle levevis endnu er bevaret. Retrætet ligger i en tropisk egn omkranset af kokosnødde- og appelsinplantager og langt fra de gængse turistbesøgte områder.

Efter vandreturen kan frokosten nydes i restauranten, og du kan slappe af ved poolen eller i retrætets grønne have.

For dem der har lyst, mødes vi om eftermiddagen til introduktion til meditation samt en guidet meditation og afspænding. Instruktøren kommer ind på forskellige former for meditation og fortæller, hvordan regelmæssig meditation påvirker krop og sind.

Meditation har mange former og behøver ikke nødvendigvis at tage meget af din tid. Man kan se positive resultater på hjerneaktiviteten allerede efter et par minutters meditation.

Instruktøren vil lave forskellige guidede meditationer igennem opholdet. Nogle vil være simple vejrtrækningsøvelser, der nemt kan implementeres i din dagligdag.

Dag 6

Mindful yoga og meditation

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Fra morgenstunden inviterer vi til blid mindful yoga og meditation, hvorefter endnu en nærende morgenmad står klar til os.

Mindful yoga er en blid form for yoga, der ikke er fysisk krævende. Yogaen er heller ikke teknisk kompliceret og minder mest om Yin yoga, der også har en stressdæmpende virkning.

I mindful yoga fokuserer vi på åndedrættet og langsomme bevægelser for at øge kropsbevidstheden og berolige nervesystemet. Mindful yoga er for alle - uanset aktivitetsniveau og fysiske udfordringer.

Herefter er dagen til fri disposition. De naturskønne omgivelser kan indbyde til en sanselig gåtur på egen hånd eller en afslappende stund på en af havens solsenge.

Retrætets beliggenhed ud til det stille hav velsigner os med en smuk uendelig udsigt. Der er flere små oaser i grønne omgivelser, hvorfra udsigten og den rolige atmosfære kan nydes.

Yoga ved Alam Anda på Bali

Dag 7

Mindful vandretur til vandfaldet

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Efter morgenmaden kører vi mod junglen, hvorfra vi starter dagens vandretur til det vilde vandfald. Vi vandrer igennem den tætte jungle omgivet af høje palmetræer og med cikadernes tropiske lyde som baggrundsmusik.

Vandfaldets brusen overdøver langsomt junglens summen i takt med, at vi nærmer os det imponerende vandfald. Trænger du til at blive kølet ned efter vandreturen, kan du tage en forfriskende dukkert i det kolde vand.

På grund af den høje luftfugtighed og regntiden, er Bali en meget frodig og grøn ø. Meget af vegetationen er brugbare og spiselige planter, og der dyrkes ris, frugt og grøntsager, kaffe, kakao og tobak. Derudover dominerer palme- og bambustræer, og der findes utallige smukke og farverige blomster på øen.

I junglen kan vi være heldige at spotte nogle af de vilde aber udover de mange firben og det talrige fugleliv.

Vi er tilbage på retrætet ud på eftermiddagen. Har du lyst, kan du inden aftensmaden være med til en guidet meditation og afspænding.

Vandretur gennem junglen på Bali

Dag 8

Den rolige dag

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.
Yoga på Bali med yogablokke og syngeskåle

Vi starter dagen med blid mindful yoga og meditation med vores danske mindfulnessinstruktør.

Der lægges op til en rolig dag uden aktiviteter og udflugter. Vi opfordrer til at nyde dagen i ro og mag på retrætets arealer. Du kan bruge dagen ved poolen eller i en af havens mange solsenge og fordybe dig i en god bog. Måske har du i dag ro til at skrive nogle af dine tanker ned i en notesbog. Det kan også være, at du har lyst og overskud til at lave noget kreativt.

Du finder både mindfulde malebøger og malergrej til akvarelmaling i vores mindfulnessværksted. Vi har også bøger om bl.a. mindfulness, stress og særlig sensitivitet samt yogamåtter og musik-CD'er.

Trænger du til selvforkælelse, er der mange muligheder for afslappende og genopladende behandlinger i retrætets spaafdeling. Der tilbydes massager, ansigts- og fodbehandlinger, forskellige masker og body scrubs samt afgiftende og energiboostende ayurvediske behandlinger. Det siges, at ayurveda var en gave fra guderne til menneskeheden for at gøre livet længere, sundere og mere lykkeligt.

Brug dagen på at mærke efter, om det du har lyst til, også er det, du har brug for i dag.

Hen på eftermiddagen inviterer vi til en mindful aktivitet med indblik i balinesisk kultur: Vi hjælper retrætets balinesiske personale med at lave offergaver, der senere lægges ud til guderne.

Dag 9

Mindful snorkling

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.
Gæster snorkler i havet ved Alam Anda på Bali

I dag er der mulighed for at sove længe og starte dagen i eget tempo med ro omkring morgenmaden.

Havet ud for retrætet gemmer på et smukt og farverigt koralrev. Strandbredden er stenet, og vi anbefaler, at du medbringer badesko. Har du lyst, kan du leje snorkeludstyr på retrætet og gå ud i vandkanten på egen hånd og nyde de skønne havomgivelser.

Du har også mulighed for at tilkøbe en snorkeltur, som retrætet arrangerer.

Har du lyst, kan du være med, når vi mødes til en guidet meditation og afspænding inden aftensmaden.

Dag 10

Mindful yoga og meditation

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.
Gæster nyder guidet meditation ved Alam Anda på Bali

Efter morgenmaden inviterer vores mindfulnessinstruktør til blid mindful yoga og guidet meditation.

De af vores gæster, som deltager i de fleste mindfulnessaktiviteter og meditationer, vil som regel kunne mærke en forskel fra ankomsten til nu: Roen er begyndt at indfinde sig, og det bliver lidt nemmere at stoppe tankemylderet og have fokus på det, du er igang med.

Har man eksempelvis stress, sorg eller helbredsmæssige bekymringer inde på livet, kan det for nogle være en udfordring at mærke efter, hvad man egentlig har lyst til eller behov for; man kan have mistet følingen med de helt basale behov.

Kombinationen af mindfulnessøvelser, meditationer, vejrtrækningsøvelser og afspændinger samt blide stræk i mindful yoga, kan hjælpe med at genfinde balancen og overblikket.

Dagen er til fri disposition. Har du lyst til at opleve noget mere af Bali, tilbyder retrætet forskellige tilkøbsture og udflugter.

Dag 11

Balinesisk madlavning

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Efter morgenmaden er dagen til fri disposition - der er først programsat aktivitet lige inden aftensmaden.

For dem der har lyst, vil der blive arrangeret en tilkøbsaktivitet, 'Markedstur og balinesisk madlavning'. Vi starter dagen tidligt med udflugt til det lokale marked, hvor vi handler ind på traditionel vis med retrætets køkkenpersonale. Op ad formiddagen mødes vi til fælles balinesisk madlavning. Vi forbereder frokosten efter traditionelle opskrifter og spiser samlet herefter.

Inden aftensmaden kan du være med til endnu en guidet meditation.

Personale på spaafdelingen ved Alam Anda på Bali

Dag 12

'Nyepi'-stilledag

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Efter morgenmaden inviterer vi til en 'Nyepi'-inspireret stilledag for dem, der har lyst.

I balinesisk tro fejres nytåret med en stilledag kaldet 'Nyepi'. Dagen for stilhed er den vigtigste hinduistiske helligdag på Bali og respekteres af alle - også turister. Lys og stearinlys er slukket i alle hjem, hoteller og butikker holder lukket, og der ses ingen biler eller motorcykler på vejene.

Vi indbyder til at opleve dagen i stilhed og fordybe sig i nuet. Når vi ikke skal være høflige eller sociale, kan vi bedre nyde nærværet og mærke efter, hvad krop og sind har behov for.

Efter frokost guider vores instruktør os i en fælles kærlighedsmeditation, der kan være med til at lette sindet og skabe en følelse af taknemmelighed. Efterfølgende afrunder vi opholdets mindfulnessforløb og ringer stilledagen ud inden aftensmaden.

Palmer ved poolen Alma Anda på Bali

Dag 13

Reflektionsdag

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Morgenmaden står igen klar til os i restauranten. I dag kan vi blive siddende lidt længere ved morgenbordet og være taknemmelige for den enestående havudsigt.

Dagen kan bruges som en mulighed for at reflektere over opholdet, og hvad det har givet dig. Nyd, at du ikke skal nå noget, og at du har hele dagen til at gøre lige, hvad du har lyst til og behov for.

Har du lyst til at tage nogle konkrete mindfulnessværktøjer med hjem fra din rejse samt nye og givende vaner, kan det være en god ide at få skrevet lidt noter til dig selv. Det kan f.eks. være noter til den meditationsform, der passer dig bedst, eller de mindfulnessøvelser, der tiltaler dig mest. På den måde kan du bedre holde fast i den gode følelse omkring dine nye tiltag.

Gæster hyggesnakker og overværer solnedgang over havet på Bali

Dag 14

Heldagstur til Ubud og overnatning ved lufthavnen

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.
Guidet tur på Bali blandt farverige blomster

Efter morgenmaden er det tid til at sige farvel til Alam Anda for denne gang. Vi tjekker ud af retrætet og tager på heldagstur til kunstnerbyen Ubud. Undervejs ser vi den mangfoldige natur med vulkanen Mt. Agung og de mange smukke risterrasser. I Ubud er der mulighed for at gå på café eller spise frokost på lokal restaurant. Der er også mulighed for at besøge Monkey Forrest og det store tempel. Hvis man er til shopping, er dette stedet for lokal kunsthåndværk.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores hotel ved lufthavnen. Her er der mulighed for at få et bad og en god nats søvn, inden turen næste dag går hjemad mod Danmark.

Dag 15

Hjemrejse til Danmark

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Efter morgenmaden kører vi den korte vej (ca. 15 minutter) til lufthavnen. Her vil rejselederen hjælpe med check-in. Rejselederen følges med gruppen hele vejen til Kastrup og hjælper med flyskift i Doha.

Vi lander i Kastrup Lufthavn i løbet af aftenen. Det er tid til at sige farvel til de øvrige rejsedeltagere og til at sige goddag til hverdagen derhjemme.

I forbindelse med hjemkomsten sender vi en e-mail med links til alle de værktøjer, som vi har brugt under opholdet. På den måde håber vi, at vi gør det en lille smule lettere at holde fast i en god mindful egenpraksis efter opholdet.

Solnedgang med orange himmel på Bali

Programmet er vejledende. Ved ankomsten til Bali udleveres det endelige program. Det endelige program tager bl.a. højde for vejret. Indholdsmæssigt vil der ikke være forskel på det vejledende program og det endelige program, kun rækkefølgen kan være ændret.

Priser og datoer

NB: Har du problemer med at bestille, så ring til os på 69162024, eller skriv til os på Messenger.

På denne side viser vi den billigste ledige totalpris pr. person ved to personer inkl. fly, transfer og bagage. Klik på 'Bestil nu'-knappen for at se priser for andre værelseskategorier og enkeltværelser.

Prisen inkluderer:

 • Fly fra Kastrup til Bali t/r med Qatar Airways
 • Indtjekket bagage samt håndbagage
 • Flymad - fire hovedmåltider samt to gange snack
 • Dansk rejseleder fra turen starter i Kastrup, til vi er hjemme igen på dansk grund
 • Transport mellem lufthavnen og retrætet i komfortabel turistbus
 • Ekstra nat (blød landing) på hotel i nærheden af lufthavnen ved ankomst til Bali
 • Ekstra nat på hotel i nærheden af lufthavnen inden hjemrejse fra Bali
 • 11 nætter på 'Alam Anda'-retrætet beliggende ud til havet på øens nordkyst i et roligt og naturskønt område med landsbyliv og jungle
 • Indkvartering i tropiske værelser med aircondition, køleskab, terrasse samt bad og toilet
 • 11 gange morgenbuffet på retrætet samt to på hotellet ved lufthavnen
 • Velkomst-cocktail på ankomstdagen
 • Introduktion til mindfulness (begreber og baggrund) med dansk instruktør
 • Introduktion til meditation (metoder og baggrund) med dansk instruktør
 • Daglig afspænding og meditation (guidet) med dansk instruktør
 • Tre sessioner med blid Mindful yoga og dansk instruktør (for alle)
 • 'Nyepi'-stilledag med kærlighedsmeditation og blid mindful yoga
 • Introduktion til balinesisk kultur (med fremstilling af offergaver)
 • Individuelt tilpassede opmærksomheds- og nærværsøvelser i naturen
 • Åben mindfulnessværksted med bøger, lyd-CD'er, akvarelmaling etc.
 • Tropisk havevandring med retrætets indsigtsfulde gartner
 • Mindful vandretur til det lille tempel og landsbyen
 • Mindful vandretur til vandfaldet
 • Introduktion til snorkling i poolen og mulighed for tilkøb af snorkeltur
 • Heldagstur til kunstnerbyen Ubud med templer, jungle og gode shoppingmuligheder
 • Dansk instruktør, balinesisk lokalguide og dansktalende rejseleder under hele opholdet
 • Alle skatter og afgifter forbundet med rejsen samt bidrag til Rejsegarantifonden
   

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikkevarer, lommepenge, ekstra udflugter og personlige indkøb
 • Måltider udover de beskrevne
 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring

Få en rundvisning på retrætet

Du kan se flere videoer på vores Youtube-kanal. God fornøjelse!

Villaerne på Alam Anda

Herunder kan du se en beskrivelse af de forskellige villaer og værelser. Retrætet består af 21 fritstående bungalows, hvoraf vi disponerer over de 10. Herudover er der fem villaer i forskellig størrelse - flere med privat pool.

Deluxe Bungalow

Luksuriøse bungalows på 50 kvm. beliggende i den store tropiske have. Husene er bygget i lokale materialer, blandt andet lokalt producerede mursten, bambus og mahogni samt stråtag af Alang Alang græs.

Alle 'Deluxe Bungalows' har privat terrasse samt et kombineret soveværelse/opholdsrum, mini-bar, aircondition og separat badeværelse med douche og toilet. De ligger lidt tilbagetrukket i den 5.000 kvm. store have, som blandt andet byder på små oaser med vandhuller og day-beds, hvor man kan ligge i skyggen og dase.

 

Garden deluxe bungalow ved Alam Anda på Bali

Seaview Bungalow

Stort fritstående hus på 40 kvm. med havudsigt fra terrassen. Husene er bygget i pagt med naturen af palmetræ, mahogni og bambus og tækket med Alang Alang-græs. Selv træbeskyttelsen er naturlig.

Husene er indrettet med bambusmøbler og består af et soveværelse, separat badeværelse og en dejlig terrasse. På terrassen er der et lille bord og to stole samt et stort daseområde på 2x2 meter, hvor man kan ligge og sove middagslur eller læse en god bog.

Husene har airconfition, loftvifte, mini-bar og separat marmorbadeværelse med bruser og toilet samt en ekstra traditionel balinesisk 'mandi'-bruser.

 

Seaview bungalow værelse ved Alam Anda på Bali

Om retrætet

Nærvær og omsorg

Vores retræteophold giver plads til afslapning, genopladning og nye oplevelser i et roligt tempo. Opholdet på Alam Anda er for dig, der søger en kravfri ramme, hvori du kan udvide din mentale horisont og lære nyt som del af en gruppe. 

Fundamentet for vores mindfulnessrejser er roen i de sanselige naturomgivelser. Guidning ind i mindfulness og meditation samt et forudsigeligt program skaber tryghed under opholdet.

Tilbagetrukket fra hverdagen og med ro omkring os, så vi kan hvile og nære omsorg for krop og sind. Det giver os mulighed for at lade op og finde ny energi.

Mindfulness i naturen

Naturen er en vigtig del af opholdet og den daglige mindfulnesspraksis. I retrætets have kan vi uforstyrret lave guidede meditationer og afspændingsøvelser på det grønne græs. 

De fleste oplever, hvordan det er nemmere at være nærværende, når vi opholder os i de forskellige naturelementer. Havet - og især det eventyrlige koralrev lige ud for retrætet - indbyder til at være fuldt til stede.

Vi kan finde en særlig ro i bølgernes stille brusen eller den spejlblanke havoverflade. Og stilheden under vandet forenet med den levende havbund er en helt optimal ramme til at slippe tanker og bekymringer.

Ligeledes kan duftene og farverne fra appelsinplantagen samt junglens konstante summen fange vores opmærksomhed og bringe vores fokus tilbage til nuet.

Mød nye kulturer

Der findes mange smukke templer og hellige bygninger på Bali, og de lokale er meget traditionsbundne omkring deres tro. Vi besøger en af de nærliggende små landsbyer og det lokale tempel, der ikke er særlig stort eller farvestrålende, men som har stor betydning for det lille samfund.

Vi blander os høfligt og forsigtigt i det lokale liv og hjælper blandt andet med at lave offergaver, der lægges ud til guderne.

Balineserne er religiøse og loyale. De er derudover et afslappet og venligt folkefærd: De opleves som meget imødekommende og lever med fred og taknemmelighed som de vigtigste kerneværdier.

Vandreture i lokalområdet

Vi indbyder til en tropisk havevandring på retrætets arealer, hvor den lokale gartner deler ud af sin store viden om områdets vegetation. Udover havevandringen og den guidede landsbyvandring har vi arrangeret endnu en mindful vandretur i løbet af opholdet: Vi skal på opdagelse i junglen, hvor vi vandrer til et af de omkringliggende bjerges mange vandfald.

På alle vores vandreture går vi i et roligt tempo for at berolige nervesystemet, og for at vi bedre kan opleve alle sanseindtrykkene.

Vi har dansk rejseleder med på alle vandreture.

 

Poolen og poolområde ved Alam Anda på Bali
Skyggesenge blandt palmerne ved Alam Anda på Bali

Omgivet af fred

I det nordøstlige Bali finder vi en helt særlig fred og ro. Her er kulturen fint bevaret, og vi får et glimt af det originale Bali. Det Bali, hvor gamle traditioner endnu efterleves, og den moderne civilisation ikke har fået lov at overtage de små landsbysamfund. 

Mindful snorkling

Ikke langt fra en af de små landsbyer ligger vores retrætested, Alam Anda. Stedet er gemt bag appelsin- og kokosnøddeplantager og ligger helt ud til kysten.

Hele nordkysten er dækket af karakteristiske mørke sandstrande, hvor sandet er en smule groft. Det sydlige Bali byder derimod på brede, hvide sandstrande, som også tiltrækker de fleste turister - med rækkevis af hoteller, resorts og shoppingmuligheder. Derfor er det her, langs nordkysten, at vi finder freden og stilheden.

Fra retrætet kan du gå direkte ud på stranden og ned til havet. Den stenede sandbund munder ud i et spændende koralrev under havoverfladen, som du kan opleve med snorkelmaske i vandkanten. Det er en god ide at bruge badesko, hvis du ønsker at bade eller snorkle, for ikke at glide på stenene i vandet.

Har du din egen snorkelmaske, kan du med fordel medbringe den, og ellers er der mulighed for at leje en på retrætet. Retrætet har et dykkercenter tilknyttet, hvor du kan leje dykkerudstyr og tysk- eller engelsktalende instruktør, hvis du har lyst til at lære at dykke.

Naturskønne omgivelser

Udover havudsigt og koralrev sættes rammen om Alam Anda både af jungle, palmer, bjerge og plantager. Det må siges at være en sand tropisk egn med friske dufte fra både appelsin- og kokosnøddeplantagerne, smuk udsigt over bjerge i det fjerne, summen fra junglen og de rolige bevægelser fra havets bølger.

Bali er en meget frodig ø både på grund af perioderne med regntid og på grund af den høje luftfugtighed. Der dyrkes derfor en del spiselige planter samt frugt og grøntsager. Over det meste af Bali kan vi finde både rismarker samt plantager med kaffe, kakao og tobak.

 

Stjerneformet pool ved Alam Anda på Bali

Det balinesiske køkken

Risen dominerer i den balinesiske madlavning på grund af øens talrige rismarker. Derudover serveres de fleste retter med lokale og friske grøntsager, og især stærke krydderier bruges flittigt i maden.  

Balineserne er glade for simple retter, der krydres godt med chili. En udbredt ret er Nasi Goreng, som består af stegte ris, et spejlæg eller stegt æg, lidt grøntsager og evt. kylling eller rejer. Den simple ret bliver ganske smagfuld med den stærke krydring. 

Indonesisk tapas

I det balinesiske køkken er retterne ofte lette og forholdsvist simple i forhold til råvarer og portionsstørrelse. Derfor er det almindeligt at deles om flere mindre retter for på den måde at skabe en anderledes hygge omkring måltidet og samtidig smage lidt forskelligt.

Indonesiens svar på tapas kaldes Nasi Campur og består som regel af forskellige indonesiske delikatesser anrettet i små portioner.

Balinesisk madkultur

De små gadekøkkener er en stor del af den balinesiske kultur, og det er sjældent, at de lokale selv laver mad i hjemmet. Det kan knapt svare sig at handle ind og bruge tid i køkkenet derhjemme, da retterne er så billige i gadekøkkenerne.

Desuden er det ikke sædvanligt, at de små hjem har spisebord og siddepladser i køkkenet. Familien betyder meget for den lokale balineser, og samværet vægtes højt, men man spiser ikke samlet på samme måde, som vi kender det: Der er ikke faste spisetider og måltiderne er ikke et samlingspunkt som sådan. Det er almindeligt, at man spiser hver for sig og på forskellige tidspunkter.

Friskpresset juice og raw food

I de mere turistbesøgte områder fyldes gaderne af spisesteder fra det internationale køkken. Blandt andet med forskellig fastfood, såsom mexikanske restauranter og pizzeriaer.

Til gengæld har balineserne taget den nye, sundhedsbevidste madkultur til sig: Der ses flere og flere cafeer og restauranter med mange vegetariske og veganske alternativer - og endda spisesteder med ene raw food retter.

De friskpressede juicer af både grøntsager og eksotiske frugter er en stor del af drikkevareudvalget, selv på de almindelige restauranter.

 

Det praktiske

NB: Oplysningerne her på siden gælder kun for denne specifikke rejse. Information af generel karakter er samlet på vores 'Værd at vide'-side. Du er også velkommen til at ringe til os med dine spørgsmål på 69162024 eller skrive til os via Messenger eller e-mail.

Afrejse fra Danmark
Rejselederen er med hele vejen og hjælper med check-in i Kastrup, hvor gruppen samles. Rejselederen hjælper desuden med flyskift i Doha og assisterer med immigration og tolddeklaration, når vi lander på Bali.

Ankomst til Bali

På flyet til Denpasar vil du modtage en blanket, der er et indrejsevisum (Immigration Card). Blanketten skal udfyldes, inden du lander, og bruges i lufthavnen i Denpasar. Ved ankomst i lufthavnen skal du gå til køen ’Immigration’ med dit indrejsevisum og dit pas. Køen kan godt være lang, det er helt normalt. Herefter kommer du til bagagebåndet, og når vi har fået vores kufferter, går vi samlet ud til ankomsthallen, hvor vi mødes med vores balinesiske lokalguide.

Vi har den første nat på et hotel i nærheden af lufthavnen, så vi kan få en god nats søvn og et bad, inden rejsen går videre næste morgen med bus. Vi har godt tre timers transport til retrætet, så vi holder toilet- og kaffepause undervejs.

Ved ankomst til Alam Anda vil personalet på retrætet hjælpe dig med at tjekke ind og få din bagage bragt til din villa eller dit værelse. Aftensmaden serveres ved langbord i restauranten for dem, der har lyst. Du er også velkommen til at tage maden med og spise på din terrasse, hvis du har lyst til at være alene og slappe af.

Drikkepenge

Møntfoden på Bali er indonesiske rupiah (IDR), hvor 100 DKK svarer til ca. 200.000 IDR. I Bali er det normalt at give drikkepenge, men det forventes ikke på retrætet. Indkomsten er lav, og specielt for de lavtlønnede (f.eks. rengøringspersonale og chauffører) er drikkepenge med til at få husholdningsbudgettet til at hænge sammen.

Det er normalt at lægge lidt i drikkepenge til rengøringen, hvis du har været tilfreds. Et sted mellem 200.000-350.000 IDR den sidste dag er passende, eller 20.000-35.000 IDR per dag. Spiser du på restaurant udenfor retrætet, er det normalt at runde op med 8-10%.


Forsikring
Det gule og det blå sygesikringskort er ikke gyldige i Indonesien og på Bali. Det anbefales derfor at tegne en rejseforsikring, der dækker ansvar, sygdom og hjemtransport.


Afbestillingsforsikring samt rejseforsikring kan tegnes gennem Tid til ro ApS. Det påhviler kunden selv at fremskaffe dokumentation for sygdom, skade, tyveri m.m. under ferien. Tid til ro ApS har ikke mulighed for at fremskaffe politirapport, lægeerklæring el. lign. efter hjemkomsten.

Føntørrer
Alle værelser har føntørrer og stik til 220 V, hvis man i stedet ønsker at medbringe sin egen.

Gæst i et andet land

Som gæst i et andet land er det vores opgave at tilpasse os de lokale skikke. Det balinesiske folk har stor respekt for religiøse ritualer og ceremonier. Når vi besøger templerne, er det vigtigt at klæde sig respektfuldt med dækkede skuldre og dækkede knæ, og vi tager sko og hat af, inden vi går ind.

Balineserne er et utroligt venligt og gæstfrit folk, der lever et fredfyldt liv med taknemmelighed som en af kerneværdierne. Familien er vigtig, og man bor typisk mange familiemedlemmer under samme tag.

På retrætet opleves de lokales service og adfærd særdeles venlig, imødekommende og gæstfri.

Håndklæder
Alle værelser har almindelige badehåndklæder. Håndklæder til poolen og til stranden hentes i spaafdelingen. Der er håndklædeskift tre gange i løbet af opholdet samt efter behov; du skal blot lægge håndklædet på gulvet eller give personalet besked.

Mindfulnessværksted
På retrætet har vi et åbent mindfulnessværksted med et lille bibliotek, hvor man kan komme og gå, som man vil, eller låne rekvisitter med fra. Vi har bl.a. yogamåtter, staffelier, pensler, farveblyanter og olie- og akvarelmaling samt bøger, musik-CD’er og puslespil.

Mindful yoga
Den yoga, vi dyrker på retrætet, er en meget blid form for Yin yoga. Mindful yoga er teknisk ukompliceret og kræver ikke forhåndskendskab til yoga. Øvelserne fokuserer på åndedræt og kropsbevidsthed og ikke på fysik. Øvelserne kan udføres af stressramte, fordi de ikke er fysisk krævende, men tværtimod har en stressdæmpende virkning.  

Du behøver ikke selv medbringe egen yogamåtte. Vi har alle remedier på retrætet.

Pas og visum

Husk gyldigt pas. Et pas, der udløber under rejsen, er ugyldigt. Bestil nyt pas i god tid og beregn mindst én måned. Danske statsborgere, der har glemt sit pas, eller som ikke har fået fornyet sit pas i tide, kan købe et nødpas (provisorisk pas) ved henvendelse til politiet i afrejselufthavnen.

For danske statsborgere kræves kun det indrejsevisum (Immigration Card), der udleveres på flyet til Denpasar.

For udenlandske statsborgere og personer med fremmedpas gælder særlige regler, og der kan være ekstra visumkrav. Den rejsende er selv ansvarlig for eventuelt visum. Undersøg altid i god tid, om visum er påkrævet, hos den indonesiske ambassade, og i givet fald om det skal udstedes inden afrejse eller ved ankomst. Eventuelle udgifter til visering påhviler den rejsende og er rejsebureauet uvedkommende.

Prisniveau
Forvent at prisniveauet på Bali er 45-83 % lavere end i København (nov. 2019).

Påklædning

Selve opholdet handler om at slappe af. En del af det at slappe af handler om at være afslappet klædt. Vi lægger op til praktisk fritidstøj om dagen og ’smart casual’ om aftenen, dvs. polo/skjorte og pæne shorts eller lange bukser til mænd, samt skjorte/bluse, shorts/lange bukser eller afslappet uformel kjole/nederdel til kvinder. Vi fraråder højhælede sko eller stiletter på grund af ujævnt terræn.

Aftenerne kan føles kølige efter en hel dag i solen, så husk at medbringe en trøje. Det er desuden en god ide at medbringe sportstøj eller løstsiddende tøj til brug på de dage, hvor der er mindful yoga. Der kan være dage med korte byger, så medbring evt. et tyndt regnslag.

Husk nogle gode vandresandaler, vandresko eller vandrestøvler samt strømper, solcreme og solhat/kasket til vandreturene.

Solbeskyttelse
UV-indekset er højt på Bali, selv når det er overskyet. Vi anbefaler derfor at anvende en vandafvisende solcreme med høj faktor, gerne faktor 30-50. Derudover anbefaler vi at medbringe en solhat, der dækker ørerne, ansigtet og nakken. Vi fraråder desuden at solbade i direkte sollys midt på dagen; vent hellere til efter kl. 16.00. På vandreturene anbefaler vi, at kroppen, skuldrene og lårene er dækket til. Vælg et par luftige bomuldsshorts, der ikke sidder for tæt samt en luftig skjorte eller t-shirt. Tætsiddende sportstøj kan også være en god idé, så længe der er tale om svedtransporterende materiale. 

Specialmad – vegetarisk – glutenfrit

Såfremt du ønsker specialmad (diabetiker, allergiker, vegetar etc.), skal vi bede dig meddele os det ved rejsebestilling samt igen ved tjek ind på retrætet, så vil der så vidt muligt blive taget højde for det under opholdet.

Swimmingpool
Retrætets swimmingpool er åben på alle vores afgange. Ved poolen er der gratis solstole. Retrætet udleverer håndklæder til brug ved poolen og ved stranden.

Sæson og vejr

De gennemsnitlige dagstemperaturer ligger på Bali omkring 28-30 grader året rundt. Den høje luftfugtighed gør, at man sveder mere end normalt, og det er derfor vigtigt at drikke masser af vand - gerne 2-3 liter dagligt.

Telefon og netværk

Der er begrænset mobildækning på retrætet.

Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Bali er 6 eller 7 timer, da Indonesien ikke har sommer- og vintertid. Er det sommertid i Danmark, er Bali 6 timer foran dansk tid. Er det vintertid i Danmark, er Bali 7 timer foran dansk tid.

Tøjvask
Det er muligt at få vasket tøj under opholdet. Vasketøjet afleveres i receptionen, som vil sørge for laundryservice. Tøjet afleveres nyvasket, tørret og lagt sammen og kan hentes i receptionen efter nogle dage. Laundry service afregnes direkte med retrætet ved udtjekning.

Vaccinationer

Tid til ro vejleder ikke omkring vaccinationsprogrammer. Vi opfordrer til at kontakte egen læge for råd og vejledning om vaccination i forbindelse med rejser til Bali, Indonesien. Normalvis anbefales vaccination mod hepatitis (leverbetændelse) og difteri/stivkrampe.

Valuta

Valutaen på Bali er indonesiske rupiah (IDR). Kursen er ca. 0,05, dvs., at 1000 rupiah svarer til ca. 0,50 danske kroner.

Vand

Vandet på retrætet kan købes på flaske. Personalet på retrætet er meget miljøbevidste, og der opfordres til at spare på vandet, hvor man kan.

Vandresko/-støvler/-stave
Vi anbefaler, at du medbringer et par vandresko eller vandrestøvler. Åbne vandresandaler kan også bruges, men vær opmærksom på, at du let får småsten i sandalerne, når vi går på de små stier. Til gengæld fylder de ikke så meget i kufferten og kan være rare at have på i varmen.

Er du glad for at gå med vandrestave, er det en god idé at medbringe dem på rejsen. Vi har desværre ikke mulighed for at stille vandrestave til rådighed, så de skal medbringes hjemmefra.

Værelsets aflevering

Ifølge internationale hotelregler skal værelset forlades senest kl. 10.00 sidste feriedøgn. Værelset skal være klargjort til nye gæster senest kl. 15.00. Det endelige tidspunkt for aflevering af værelset i forbindelse med hjemrejsen oplyses af rejselederen. Sker afrejsen sent på dagen, vil der dog oftest være adgang til et fælles værelse, hvor der kan skiftes tøj m.m. inden afgang.

WiFi

Der findes gratis trådløs internet i restaurantområdet. Trådløst internet på værelserne kan tilkøbes. Vi anbefaler, at begrænse brugen af e-mails, SMS og mobiltelefoni på retrætet. Hvis der skal foretages nødvendige opkald, henstiller vi til at ringe fra sit værelse, gå en tur eller diskret sende en SMS.

 

Udsigt fra poolen til havet

Få tilbud og nyheder via e-mail.
Vi sender kun ud, når vi har noget på hjerte

 

Ved tilmelding til nyhedsbrevet accepterer jeg samtidig Tid til ros privatlivspolitik.