Man-fre 09.00-16.00

Min billet

Camino i Grækenland - 10 alternative tips til pilgrimsvandring

  1. Vandrerejse i de græske kløfter
  2. Vandretur med øhop
  3. Vandretur på Menalon-stien
  4. Bestig de græske guders hjemstavn
  5. Vandreture på smukke Lesbos
  6. Vandreture til græske seværdigheder
  7. Vandretur på den græske vulkanø
  8. Besøg det græske fastland til fods
  9. Besøg de græske filosoffer i Grækenland
  10. Dyk ned i den græske mytologi

Download vores tips til alternativer til pilgrimsvandring - Klik her!

Vi kender alle den klassiske og meget populære Camino-rute i Spanien og Portugal. Den står nemlig øverst på mange vandreres bucketlist. Der findes dog også rigtig gode alternativer til Caminoen. Hvis du allerede kan krydse Caminoen af på din bucketlist, eller hvis du hellere vil starte et andet sted. Undersøg mulighederne for at dykke ned i kulturen, historien og naturen til fods i Grækenland.

Vandrerejser i Grækenland

Vi har samlet 10 alternative tips til en pilgrimsvandring i Grækenland. Grækenland kan en hel masse, og både den græske historie, kultur, befolkning og det græske køkken vækker stor begejstring hos de fleste.

Grækenland er særligt kendt for de græske guder og den græske mytologi samt de gamle græske tænkere og filosoffer. Det er altså på mange måder en kæmpemæssig kulturarv, som landet bygger på, og det kan være både lærerigt og spændende at kombinere en vandreferie med en historisk og kulturel oplevelse.

1.    Vandrerejse i Grækenland i de græske kløfter

I Grækenland finder du et hav af smukke, dybe kløfter, som er oplagte til vandring. Nogle af kløfterne er mindre og kan opleves på en hel eller en halv dag, mens andre kræver mere tid og mere øvelse. Mange af de græske kløfter er særligt kendetegnet ved et bestemt varemærke. I kan derfor undersøge, om der er en særlig kløft, som I ønsker at besøge

2.    Vandretur med øhop i Grækenland

Hvis I vil opleve en masse af Grækenland, kan I tage på øhop. Det græske øhav er meget omfangsrigt, og der findes en masse charmerende, smukke og dejlige græske øer, som I kan besøge. I kan planlægge en rute, hvor I tilbringer 1-3 dage på hver ø, inden I sejler videre til den næste. Det er muligt at sejle imellem øerne, og sejlturene er i sig selv også en smuk og stor oplevelse.

Læs vores guide om camino i Grækenland - Klik her!

3.    Vandretur på Menalon-stien i Grækenland

Menalon-stien er en kendt græsk vandrerute, som sammenlagt strækker sig over 75 kilometer. Stien er opdelt i otte etaper, som I kan fordele på otte dage. Menalon-stien ligger i smukke omgivelser, og undervejs på ruten vil I både opleve byliv, kultur og natur.

4.    Bestig de græske guders hjemstavn på en vandretur i Grækenland

Ifølge gammel, græsk mytologi boede de græske guder på Olympen. Olympen er et græsk bjerg, som du kan bestige til fods. Planlæg en vandrerejse, hvor I oplever Olympen og både får et historisk indspark, smuk natur og græsk kultur. Undervejs vil have en vanvittigt smuk udsigt på hele turen.

5.    Vandreture på smukke Lesbos i Grækenland

Lesbos er en meget natursmuk ø, som gemmer på utroligt mange smukke vandrestier. Lesbos er særligt kendt for sin enorme mængde af oliventræer, og så kan du opleve græsk kultur uden for mange forstyrrelser fra turister. På Lesbos er det oplagt at smage på de lokale delikatesser og den græske olivenolie. Du kan spise rigtig god og lokal mad på øen undervejs på din vandrerute.

Fakta

Grækenland har en masse smukke strande, høje bjerge og smuk natur. Der er således gode muligheder for dejlige gåture langs kysten, aktiv ferie i form af vandrig i bjergene eller afslapning på strandende.

Download vores gratis tips om vandrerejse i Grækenland - Klik her!

6.    Vandreture til græske seværdigheder

Grækenland bugner af historiske bygninger og ruiner. I kan derfor fastlægge jeres vandrerute ud fra jeres ønsker om at se de smukke historiske og kulturelle seværdigheder. Planlæg dagsture til og fra Akropolis-ruiner eller gamle og smukke bydele.

7.    Vandretur på den græske vulkanø

Bestig en aktiv vulkan på vulkanøen Santorini. Vandreturen til toppen af vulkanen kan overstås på et par timer, men I kan passende opleve resten af smukke Santorini på resten af jeres vandrerejse i Grækenland. Santorini kan også være et stop på jeres øhop-tur. Santorini er lavet af aflejringer fra tidligere vulkanudbrud, og derfor er strande og kyster også dækket af smukke, sorte og varme vulkansten.

8.    Besøg det græske fastland til fods på en vandretur

Grækenland er i manges øjne særligt kendt for det græske øhav, men det græske fastland har også en masse at byde på. I kan planlægge en længere vandrerute på fastlandet og besøge historiske Athen. Ofte vil der være store forskelle på stemningen, tempoet og kulturen på øerne kontra fastlandet. Hvis du ad flere omgange har oplevet det græske øhav, kan det måske være en idé at besøge fastlandet eller omvendt for at prøve noget nyt.

9.    Vandretur med besøg hos de græske filosoffer i Grækenland

Grækenland er særligt kendt for Det Gamle Grækenland, hvor filosoffer og tænkere havde deres storhedstid i landet. Hvis du er optaget af den græske historie, kan du planlægge en vandrerejse, hvor I dykker ned i den græske, filosofiske historie og kultur. I kan besøge Pythagoras’ hjemstavn, Samos, eller I kan besøge Sokrates’ dødsceller eller Platons Akademi.

10. Dyk ned i den græske mytologi på en vandretur i Grækenland

Den græske mytologi er på en og samme tid både interessant og underholdende. I kan kombinere en vandrerejse med jeres interesse i græsk mytologi. Dyk ned i historierne, og forstå, hvilket fundament Grækenland og den græske kultur er bygget på. Der findes mange græske monumenter og ruiner, som hver især fortæller en historie eller er grundlaget for en græsk myte.

Download camino i grækenland i printvenlig format - klik her!

Andre artikler der måske vil interessere dig 

Se liste med alle vores artikler - Klik her!

Meditation til søvn
Meditation for børn
10 gode råd til en luksus vandreferie
Den perfekte vandrerejse for singler