Om området

Naturen, dyrene og livet i den nærliggende landsby

Området omkring retrætet

Retrætet på Kreta hedder Enagron Ecotourism Village. Det ligger ved foden af Mount Psiloritis ca. 2 km fra en lille landsby, Axos. Det er omgivet af smukke bjerge, olivenlunde og vinmarker.

Mount Psiloritis er kendt som det højeste og mest hellige bjerg på øen og med sin rige geologiske og biologiske mangfoldighed, findes der sjældne dyr, planter, fugle og kilder. Området er bevaret som nationalpark - fredet af UNESCO.

Læs om retrætets historie her

 

Livet skal leves godt - hver dag

På Enagron Ecotourism Village er man af den opfattelse, at livet skal leves godt hver dag. For at man kan leve et godt og afstressende liv, skal man leve i omgivelser, der indbyder til ro og fordybelse og oplevelser, hvor man inspireres af naturen, kulturen og historien.

Retrætet består af 12 bygninger, der er fordelt over området, således at omgivelserne langt fra minder om et hotel. Man bliver indkvarteret i fuldt møblerede og smagfuldt individuelt indrettede lejligheder. Hver lejlighed har desuden et lille køkken og er udstyret med aircondition og en hyggelig pejs.

Der er mange fælles områder, der indbyder til afslapning herunder terrasser, der indbyder til et privat rum, et poolområde med en storslået udsigt, en hyggelig lounge, et læserum og en bar, hvor man forsyner sig selv. På retrætets restaurant servereres økologiske, velsmagende kretanske retter. Har man som gæst lyst til at se, hvordan madlavningen tilberedes, er man altid velkommen i køkkenet.

 

Økologisk jordbrug og gammelt håndværk

Enagron Ecotourism Village har sit eget landbrug med frugttræer, oliventræer, vinstokke forskellige grøntsager og urter. Alting dyrkes uden brug af kunstgødning. Traditionelle landbrugsmetoder bruges også til mælk, æg og kød. De mennesker, der arbejder på gården, er alle landmænd, som er født og opvokset i området og anvender teknikker, der går århundreder tilbage.

Enagron Ecotourism Village er 42 km fra Heraklion by, 44 km fra Rethymno by og 27 km fra Panormo Beach.

For at få nærmere bekendtskab med naturen er der mulighed for aktiviteter såsom:

 • Botanisk vandring med indsamling af urter, som vi bagefter brygger te på
 • Besøge lokale hyrder og se lagringen af ost (sæson)
 • Vandring på afmærkede stier
 • Udforske naturen på æselryg
 • Deltagelse i sociale, kulturelle eller religiøse begivenheder der finder sted i de omkringliggende landsbyer
 • Observation af vilde fugle (mulighed for at låne kikkert)
 • Deltage i høsten (sæson)
 • Deltage i cooking class med kretentisk madlavning og brødbagning
 • Træmuseum i Axos
 • Gudstjeneste i kirken i Axos
 • Opleve drypstenshulen Sfendoni
 • Cykle i området
 • Fotografere det naturskønne landskab
 • Byvandring i Anogia

 

Landsbyen Axos

Axos er den nærmeste landsby, der ligger 20-25 minutters gang fra retrætet. I Axos, er der få små tavernaer, hvor man kan nyde en is, drikke græsk kaffe og indtage en traditionel lokal frokost. Der er en lille kiosk, hvor man kan købe chips, chokolade og cigaretter. 

Der bor 600 indbyggere i landsbyen. Disse lokale grækere er venlige og gæstfrie.

I nærområdet er der 7 byzantinske kirker, der er omkring 1000 år gamle. Der er enorme sten med indridsninger af afsnit fra gamle skrifter, formentlig love.

Der er mulighed for at se på smuk arkitektur (Saint Irene), og der findes en række historiske vægmalerier i Saint Ioannis, Templet i Timios Stravros kirken, den halvt ødelagte kirke Mirhail Arhagelus samt rester af det antikke Akropolis.

 

Få hele programmet tilsendt på din e-mail

Udfyld formularen herunder, så sender vi dig programmet for rejsen til din e-mail og holder dig opdateret med programændringer, tilbud og nyheder.

Lad os holde pladsen i 24 timer - det er gratis og uforpligtende!

Fik du ikke bestilt den rejse, som du lige kiggede på? Har du brug for mere betænkningstid?

Udfyld bestillingsformularen, så holder vi pladsen i minimum 24 timer. Du binder dig først når du foretager en indbetaling

Rejsen kan ikke bestilles online.

Men du kan stadig lave en forespørgsel på rejsen!

Skriv dit navn og e-mail i boksen