Man-fre 09.00-16.00

Min billet

Yogarejse til Cypern

En uge med yoga, halvpension og dansk yogainstruktør

Se priser

Se store billeder

Yoga i det sydlige Cypern

En uge med daglig yoga i det sydlige Cypern. Inkl. halvpension og direkte fly

Bestil din yogarejse til Cypern nu - klik her!

The Library Welness retreat er navnet på vores retrætested i Cypern. Det er et lille og familiedrevet retræte, som bærer navnet "Library" fordi ejeren er forfatter og digter. Oprindeligt byggede han retrætet til sig selv, som læse og skriveophold. Sidenhen blev retrætet udvidet med ekstra værelser og har nu i alt blot 12 flotte og og individuelt indrettede værelser. Der er kræset for detaljerne i med valg af tekstiler, farver og interiør. Det første man møder, når man kommer ind på retrætet er det varme og smukke bibliotek, der benyttes som pejsestue og hvor du med fordel kan sidde og slappe af med en god bog og en kop kaffe. The Library wellness retreat er adult only og iblandt alle vore retrætesteder, det eneste, som har denne kategori. Hvis det er ro, fordybelse samt kulturoplevelser du søger, er dette retræte vores bedste valg. Retrætet ligger i landsbyen Kalavassos, i et bakket, bjergrigt landsskab.

Retrætets faciliteter

Retrætet har en hyggelig gårdhave, hvor vi spiser, hvis vejret tillader det. Ellers serveres morgenmad og aftensmad i restauranten. Der er en lille pool, en solterrasse, hvor vi dyrker yoga og et massageområde med to massører, som kaldes på vagt ved forespørgsel. Såfremt vejret forhindrer vi laver yoga udendørs, har vi fået lov til at benytte landsbyens forsamlingshus, som ligger 100 meter nede af vejen.

Landsbyen Kalavasos

Kalavasos er en landsby, hvor der udelukkende bor lokale cyprioter. Kirken og skolen ligger lige overfor retrætet. Byen er rolig at gå i, og fra tid til anden vil man møde de lokale eller høre børnene lege i skolegården og i de små gader. Der er tavernaer, kaffebarer, en dygtig keramiker og en dame, der producerer olier og sæber. De har deres produktion og forretning i byen. Det lille torv er samlingsstedet for byens beboere, som er varme og imødekommende og som nyder, når vi kommer ned og hilser på. Det er autentisk landsbyliv og nærhed du oplever her.

Der er morgenmad og aftensmad inkluderet. Morgenmaden er buffet. Aftensmaden er tallerkenserveret bestående af en appetiser, forret, hovedret og dessert. Der er hver dag mulighed for at vælge imellem to menuer, herunder imellem vegetarisk menu eller menu med kød/fisk.

Yogarejser for alle

På vores yogarejser har vi udøvere i alle aldersgrupper. De yngste er i trediverne, de ældste er over 70. Vi er et skønt mix af udøvere, der alle har yogaen til fælles, mænd og kvinder, unge og ældre, nybegyndere og lettere øvede.

Vi har sørget for alt yogaudstyr som vi skal bruge, så det behøver du ikke at tage med hjemmefra.

Yogaen på denne tur er Yin og Hatha.

At være i nuet

Det vigtige er ikke hvilke stillinger du er i stand til at vikle din krop ind i - der er ikke noget yogaagtigt i at ville imponere andre mennesker. Det vigtige er tilstedeværelse og at være nærværende i det du gør, og at kunne nyde det og være tilfreds i det du er i lige nu.

Yoga er inviterende og inkluderende. Det kommer vi aldrig til at lave om på.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til mig. Telefon 69162024. Læg en besked, hvis jeg ikke svarer, så ringer jeg tilbage til dig.

Jeg glæder mig til at tale med dig.

Kærlige hilsener

 

Lisbeth Skøtt Tobiesen
Ergoterapeut, mindfulnessinstruktør og certificeret stress coach

 

P.S. Hvis du har lyst til at bruge noget af vores undervisningsmateriale, kan du downloade det gratis fra vores arkiv - klik her!

 

Udsigt til havet med blå blomster i forgrunden på Madeira
Levada med afrikanske liljer på Madeira
Udsigt til havet med blå blomster i forgrunden på Madeira
Udsigt til havet med blå blomster i forgrunden på Madeira

Hvad siger vores gæster om os?

Program for rejsen til Cypern (Yogarejse)

8 dage med 7 nætter på retrætet. Dansk rejseleder og dansk yogalærer under hele opholdet.

Dag 1

Velkommen til Cypern

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Vi anbefaler at møde op i lufthavnen i senest to timer før afrejse. Så er der god tid til at checke ind og til at finde hen til gaten i ro og mag eller få lidt til maven eller ganen inden du sætter dig i flyet.

Ved ankomsten i Larnaca Lufthavn vil rejselederen samle gruppen, hvor vi så vil kører op til retrætet i en privat bus. Retrætet ligger ca. 30 minutters kørsel fra lufthavnen. 

Vi ankommer til retrætet The Library sidst på aftenen. Når vi har fået vores værelser, vil der været lidt natmad.

Aftensmaden alle dage, er inkluderet i  rejsens pris. 

BEMÆRK: Det ligger os meget på sinde, at alle skal have mulighed for at hygge sig og føle sig behagelig tilpas. Derfor forventer vi ikke at man deltager i fællesspisning - vi inviterer til at man mærker efter hvad man har brug for og hvad man har lyst til. Ingen skal føle sig forlegen eller forkerte, fordi de vælger fællesskabet til eller fra og eksempelvis spiser for sig selv. 

Bjergside på Madeira

Dag 2

Velkomstmøde og egen tid

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Når solen er stået op og kirkeklokkerne har lydt, inviterer vores yogalærer til morgenyoga med gode stræk , der kan løsne op ovenpå gårdsdagens rejse og første nat i nye omgivelser. Derefter er der morgenmad og varm kaffe og te i restauranten. Sidst på formiddagen inviterer vi til velkomstmøde inde i biblioteket. Her vil rejselederen og yogalæreren præsentere sig selv og fortælle lidt om området, samt informere om generelle praktiske forhold. Er Anna Maria, som til dagligt driver hotellet tilstede, vil hun også komme og hilse på.

Herefter er der mulighed for at opleve retrætet og landsbyen Kalavassos på egen hånd. Om eftermiddagen vil der være mulighed for at deltage i en halvanden times blid og nænsom yin yoga. Vi laver yoga på solterrassen og er vejret ikke til det, laver vi yin yoga indendørs i  landsbyens forsamlingssal, som ligger 1 minuts gang fra retrætet.

Om aftenen spiser i restauranten. Vi dækker op ved 2 langborde og er der vejr til det, bliver aftensmaden serveret i gårdhaven. Aftensmaden består hver aften af 3 retter samt en lille appetiser. 

Gå til rejsebestilling - klik her!

Billede af blomster og skøn natur omrking Jardim Atlantico hotel, Madeira

Dag 3

Yoga og vandretur

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Efter morgenyoga og en god morgenmad, vil vores rejseleder invitere på historisk byvandring i Kalavassos. Vi skal blandt andet besøge noget helt spektakulært, som området er kendt for. Nemlig et arkeologisk site, som er det første tegn på beboelse i Cypern. Stedet blev bygget for 10.000 år siden og vi kommer til at tale om, hvem der bosatte sig der og det liv, der blev levet. Stedet bliver kaldt "Tenta" da der i nyere tid er blevet bygget et smukt telt over fundene, for at bevare og beskytte mod vejr og vind.

Gåturen til Tenta, ligger blot 2 km fra retrætet. 

Sidst på eftermiddagen vil vores yogalærer guide i nogle gode og lange yin yogastræk. Der vil primært være fokus på stræk omkring lægge, lår og hofter, der sagtens kan være lidt trætte efter dagens gåtur.

Se priser og datoer - klik her! 

Dagen sluttes som altid af med aftensmad, hvor der dækkes op ved to langborde for dem, der har lyst til at spise sammen.

 

Naturvandring på Madeira

Dag 4

Den rolige dag med yoga og mindfulness

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Vi starter dagen med halvanden times hatha yoga efterfulgt af morgenmad. 

Hen på formiddagen vil vores yogalærer introducere til mindfulness. Hun vil give os et indblik i, hvordan mindfulness kan være med til at give bedre trivsel og hvordan vi ved hjælp af simple teknikker, kan bringe mere nærvær ind i vores daglige liv. Der afsluttes med meditation og yin yoga og resten af dagen er på egen hånd. 

Vi kan anbefale, at tage en tur til Zygi, som er nærmeste strand og gode fiskerestauranter, hvor man kan nyde sin mad med udsigt til vandet og lyden af bølgerne. Zygi ligger blot 7 km fra retrætet og vores rejseleder kan være behjælpelig med at bestille en taxa frem og tilbage. Den koster ca. 10 euro pr. vej og oftest er der fire personer eller flere, som vil deles om en taxa.

Vi mødes til fælles aftensmad ved langbord, dem der har lyst. Efter desserten vil vores yogalærer invitere til meditation under stjernerne, som en ekstra hyggelig aktivitet på programmet.

Gå til bestilling af rejse - klik her!

Havudsigt på Madeira

Dag 5

Udflugtsdag

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Dagen starter med hatha yoga og efterfulgt af morgenmad, hvorefter vi er klar til dagens besøg i Nicosia.

Vi har nemlig arrangeret en tur derind med bus og vi vil høre om historien imellem nord og syd og til fods ad Ledras street, krydse grænsen imellem syd og nord. Det er en interessant og skøn oplevelse at komme fra souvlaki og stærk cypern kaffe i syd og komme ind i nord og se boder fyldt med tøj, tasker og tekstiler, handle i specialbutikker, hvor de pakker tyrkisk delights til dig og spise en ualmindelig billig og delikat frokost og svagt høre syngene messer, der kører over højtalere ved daglig bøn.

Sidst på eftermiddagen vil tage retur til retrætet, hvor vores yogalærer guider i en blid og afslappende yin session.

Aftensmaden serveres i restauranten ved langbord, for dem der har lyst.

Bestil din egen yogarejse - klik her!

Vandfald på Madeira

Dag 6

Den frie dag

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Efter dagens første nærende yogastræk og morgenmad, byder vi på en hyggestund i biblioteket med kreativt værksted, hvor vi tegner, maler, læser og fordyber os, for de som har lyst.

Dagen kan anbefales til rekreation og eksempelvis massage, som kan bestilles på retrætet, for egen regning. Der er to dygtige kvindelige massører, hvoraf den ene laver forskellige slags sportsmassager og ansigtsbehandlinger, den anden har den mere spirituelle og ayurvediske tilgang af behandlinger.

Aftensmaden serveres i restauranten ved langbord, for dem der har lyst.

Smuk lilla solnedgang på Madeira

Dag 7

En dag med tid til refleksion

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Vi mødes ugens sidste hatha yoga. Morgenmadsbuffeten er som altid åben fra kl. 08.00 for dem, der hellere vil springe yogaen over.

Ellers er dagen i dag til fri disposition.

Du kan bruge dagen, som en mulighed for at reflektere over dit ophold, og hvad det har givet dig. Har du f.eks. fået lyst til at integrere nogle af yogaøvelserne eller afspændingsmetoderne i din dagligdag, kan det være en god idé at få skrevet nogle noter til dig selv, mens det endnu er frisk i erindring.

Gå til rejsebestilling - klik her!

Sidst på eftermiddagen inviterer vi til nogle enkelte yin stræk og yogalærerens tips til, hvordan du kan holde fast i en god yogapraksis efter hjemkomsten. Vi slutter af med en fælles ceremoni solnedgang og bobler.

Aftensmaden serveres i restauranten ved langbord, for dem der har lyst og før vi går i køjs, vil rejselederen og yogalæren takke af i biblioteket over en kop kaffe/te.

Bænk med flot havudsigt nær Jardim Atlantico på Madeira

Dag 8

Tak for denne gang

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Efter morgenmaden er det tid til at få tjekket ud, afregnet hotellet og sagt farvel. Sidst på formiddagen kører vi til lufthavnen i privat bus. Køreturen varer ca. 30 min.

Vores danske rejseleder tager med til lufthavnen og hjælper til, hvor der er brug for det. Efter check-in i lufthavnen er der gode muligheder for at få lidt at spise på en af de mange caféer. Der er også mulighed for at gå rundt og shoppe lidt. Lufthavnen har både de klassiske taxfree-butikker, samt små specialbutikker med lokale specialiteter og keramik.

Flyvetiden fra Larnaca til Kastrup er ca. fire timer.

Mange tak for denne gang og på gensyn!

Hotel Jardim Atlantica på Madeira

Programmet er vejledende. Ved ankomsten til Cypern udleveres det endelige program. Det endelige program tager bl.a. højde for vejret. 

Priser og datoer for yogarejser til Cypern i 2024

NB: Har du problemer med at bestille, så ring til os på 69162024, eller skriv til os på Messenger.

På denne side viser vi den billigste ledige totalpris pr. person ved to personer inkl. fly, halvpension, transfer og bagage. Klik på 'Bestil nu'-knappen for at se priser for andre værelseskategorier og enkeltværelser. Alle rabatter er fratrukket i de viste priser.

 

Garanteret afgang
Vi garanterer at vi er nok deltagere til at gennemføre alle vores flyrejser på denne side.
Vi lægger nemlig ikke flere rejser op, end vi ved vi kan sælge.

Hvis vi aflyser af andre årsager, får du alle dine penge tilbage - kontant indenfor 14 dage!

 Vi aflyser automatisk, hvis Udenrigsministeriet fraråder ikke-nødvendige rejser.

  

Priserne inkluderer:

 • Direkte fly t/r samt transfer til retrætet
 • Indtjekket bagage samt håndbagage
 • Modtagelse i lufthavnen i Cypern af vores dansktalende rejseleder
 • 7 nætter på The Library Hotel & Wellness Resort
 • Indkvartering i værelser med eget bad og toilet
 • 7 gange morgenmad
 • 7 gange aftensmad 
 • Måltiderne serveres i restauranten
 • Afslutningsarrangement med bobler
 • Introduktion til hatha og yin, samt mindfulness og meditation
 • Daglige yogasessioner med meditation, hatha og/eller yin, samt afspænding
 • Fem yogasessioner af halvanden time med hatha yoga (begynder og let øvet) og afspænding
 • Fem yogasessioner af halvanden time med yin yoga (begynder og let øvet) og afspænding
 • Lokalhistorisk byvandring med dansk rejseleder
 • Udflugt til Nicosia med dansk rejseleder
 • Hviledag med fælles meditation og blid yoga
 • Dansktalende yogalærer under hele opholdet
 • Undervisningen er tilrettelagt, så alle kan være med og udvikle sig. Begyndere kan få en god start, og de øvede vil blive udfordret
 • Alle skatter og afgifter forbundet med rejsen
 • Mulighed for tilkøb af wellnessaktiviteter på retrætet
 • Fri adgang til udendørs pool

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikkevarer, frokost og a la carte tilvalg i restauranten (udover den inkluderede menu)
 • Lommepenge, ekstra aktiviteter og personlige indkøb
 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring
 • Wellnessfaciliteter

 

Værelsestype på The Library Hotel

Dobbeltværelse i charmerende cypriotisk stil

Vores værelser har to sengepladser (en dobbeltseng). Der er et skrivebord, et lille sofaområde samt et lille køkken med køleskab, kogeplader, og det mest almindelige køkkenudstyr.

Alle værelser har tilhørende badeværelse med WC og bad. På badeværelserne er der føntørrer, håndklæder samt simple toiletartikler i form af håndsæbe og kropssæbe.

Alle har kaffe og the faciliteter.  Ønskes der badekåbe og tøfler kan det lånes gratis i receptionen.

Rejser du alene, vil du få et dobbeltværelse som enkeltværelse uden tillæg.

Standard bungalow på Pondok-Sari
Standard bungalow på Pondok-Sari soveværelse udsnittet i træ
Standard bungalow på Pondok-Sari soveværelse

Om retrætet

The Library Retreat ligger i landsbyen Kalavasos i et historisk stenhus fra 1800-tallet, der er nænsomt renoveret med 11 individuelt indrettede værelser. Derudover er der syv værelser og lejligheder i de omkringliggende bygninger, samt et lille museum, som vi bruger til yoga, hvis vejret er for køligt. 

I hjertet af retrætet ligger en hyggelige gårdhave, hvor man har mulighed for at sidde med en god kaffe og bare nyde at man er på ferie. 

Retrætet har også sit eget lille bibliotek med pejs, som man kan trække sig til og nyde den rolige atmosfære.

Landsbyen Kalavasos

Retrætet ligger i Kalavasos, en landsby med cirka 1.200 indbyggere. Der er mange byer i Cypern som har gennemgået flere moderniseringer, men Kalavasos har beholdt sin cypriotiske charme ved at have bevaret stenhusene med det genkendelige røde tegltag.

Kalavasos ligger cirka 7,5 km fra den nærmeste kyst, i et smukt og bakket landskab med frodig natur.  

Der er flere steder som er værd at se når man er i Cypern. Blandt andet flere arkæologiske steder, der kan dateres helt tilbage til den tidlige stenalder.

Tæt på retrætet ligger den lokal skole, hvorfra man kan høre børnenes livfulde leg og latter i frikvartererne. 

Byen har to kendte tavernaer, som kan besøges, hvis man har lyst til at opleve den lokale stemning og summen i byen. 

En yogaferie med fællesskab

På denne rejse dyrker vi to forskellige former for yoga, der begge er velegnede for begyndere og lettere øvede. Det er hatha yoga, som man kan kalde yogaens grundform og yin yoga, der er en mere indadvendt form for yoga med fokus på stræk og bindevæv. 

Hvad er hatha yoga? 

Hatha yoga er den fysiske del af yoga, herunder de yogastillinger som bliver udøvet. Når vi dyrker hatha søger vi at skabe balance i kroppen og i sindet. Under hatha vil vi afprøve adskillige yogastillinger, dog én stilling ad gangen.

Vi arbejder med vejrtrækningsteknik, fordi måden som vi trækker vejret på, har stor indflydelse på kroppen.

Vi praktiserer yogaen i et roligt tempo, med pauser mellem hver stilling. Derfor er vores hatha velegnet for begyndere.

Hatha yoga mod stress

Når vi dyrker yoga, frigives endorfiner i kroppen. Endorfinerne er naturlige hormoner, der giver følelsen af velbehag. Derudover kan fokus og bevidst nærvær omkring det fysiske i de forskellige stræk være med til at forebygge stress. 

Når du føler dig stresset, vil dine psykiske spændinger lagres i din krop i form af fysiske spændinger, og det kan føre til forskellige former for smertetilstand. Ved at strække kroppen, som vi gør når vi dyrker yoga, kan vi forebygge spændinger fra kroppens problemområder, typisk hofter, skuldre og lænden.  

Styrkelse af immunforsvaret

Yoga styrker kroppens immunforsvar. Når vi er stressede eller lider af søvnmangel stiger niveauet af toksiner i kroppen. Når det sker, forringes immunforsvaret og så er kroppen mere tilbøjelig til at få infektioner og sygdomme. 

Helt konkret understøtter yogaen vores lymfesystem, der beskytter mod infektioner og sygdomme.

Hvad er yin yoga?­

Når vi dyrker yin, arbejder vi med bindevævet som bliver mere smidigt. Særligt ledbånd og sener. Bindevævet beskrives som den elastiske hinde, der omkranser og forbinder muskler, knogler og organer. 

Yin er en mere afslappet og passiv yogastil, i hvert fald hvis man sammenligner med hatha. Vi bliver i stillingerne i længere tid (ca. 3-5 minutter) med det formål, at opbygge et mere smidigt bindevæv. 

I de forskellige stillinger giver vi slip på spændinger og muskelaktivitet, for at finde vores indre ro i stillingen og samtidig lade åndedrættet falde til ro.

Fordele ved yin yoga

Yin yoga har en række fordele. Blandt andet lindring af smerter og spændinger, stress og angst. 

Når vi bliver i stillingerne i længere tid, skabes der plads til at følelser og tanker kan komme frem til overfladen. Det kan være følelsen af angst, lykke, tristhed, kedsomhed osv. 

Yoga på Koh Chang, Thailand
Afspænding i Sydafrika
Morgenyoga på stranden
Yoga på bjergene i Andalusien
Yoga på Koh Chang, Thailand
Yoga på Koh Chang, Thailand

Det praktiske

NB: Oplysningerne her på siden gælder kun for denne specifikke rejse. Information af generel karakter er samlet på vores 'værd at vide'-side. Du er også velkommen til at ringe til os med dine spørgsmål på 69162024 eller skrive til os via Messenger eller e-mail

Andre gæster

Der er andre gæster på retrætet, og derved kan der også være familier med børn.

Ankomst til Cypern

Ved ankomst til lufthavnen i Cypern finder du vores personale i ankomsthallen, lige efter toldkontrollen. Når du først har passeret toldkontrollen, kan du ikke komme tilbage igen. Det er derfor vigtigt, at du har alle dine kufferter og tasker med.

Når alle gæster er kommet igennem toldkontrollen, går vi samlet ud til vores bus, der kører direkte til retrætet. Ved ankomst til retrætet skal du aflevere dit pas ved tjek ind, og der udleveres herefter værelsesnøgler. 

Drikkepenge

I Cypern er det normalt at give drikkepenge, men det forventes ikke på retrætet. Indkomsten er lav, og specielt for de lavtlønnede (rengøringspersonale, tjenere og chauffører) er drikkepenge med til at få husholdningsbudgettet til at hænge sammen.

Det er normalt, at man lægger lidt i drikkepenge til rengøringen, hvis man har været tilfreds. EUR 10-20 den sidste dag er passende. Når man spiser på restaurant udenfor retrætet, er det normalt at runde op med 8-10 %. 

Dyner og puder

Der er tynde dyner og puder i alle værelser. 

Ekstra opredning

Alle værelser har som minimum to standardsenge. Derudover kan der i nogle værelser reddes op til en ekstra person. Opredningerne er som regel af ringere kvalitet end standardsengene. Det kan være en sovesofa, en drømmeseng, en udtræksseng eller udtræksstol. Der ydes som regel kompensation herfor i form af ekstrasengsrabat. Dette fremgår af billet-rejsebeviset

Gæst i et andet land

Som gæst i et andet land er det vores opgave at tilpasse os de lokale skikke. Eksempelvis tager cyprioterne lettere på mange ting – især når det kommer til det med tidspunkter. Tingene er heller ikke sat i system på samme måde som i Skandinavien, men cyprioterne er hjælpsomme mennesker og afsindig gode til at finde løsninger, så man skal aldrig være bange for være til besvær, hvis man har brug for hjælp.

Så man vil opleve at nogen ting er meget ukomplicerede og lige til, mens andre ting kan virke som om det tager evigheder. Lad det ikke blive et irritationsmoment. Det hører sig til i syden og er en del af kulturen. 

Håndklæder

Alle værelser har almindelige håndklæder. Ved poolen og i wellnessområdet er der desuden badehåndklæder. Ved ønske om håndklædeskift skal du blot lægge håndklædet på gulvet eller give personalet besked.

Indkøbsmuligheder

Der er små lokale butikker og tavernaer i Kalavasos.

Kaffe- og tefaciliteter mv.

Retrætet har en bar ved receptionen. Her er det muligt at købe forskellige drikkevarer som kaffe, te, øl, vin og sodavand. Der er også muligt at lave en kop kaffe eller te på sit værelse.

Læge

Nærmeste lægeklinik ligger ca. 20 minutter fra retrætet. 

Medicin

Nærmeste apotek ligger på vejen hen til kystbyen Zygi ca. 5 km fra retrætet. 

Pas og visum

Husk gyldigt pas. Et pas, der udløber under rejsen, er ugyldigt. For rejser til Cypern kræves der ikke visum for danske statsborgere eller for statsborgere fra andre EU- eller EFTA-lande.

Bestil nyt pas i god tid og beregn mindst én måned. Danske statsborgere, der har glemt sit pas, eller som ikke har fået fornyet sit pas i tide, kan købe et nødpas (provisorisk pas) ved henvendelse til politiet i afrejselufthavnen i Danmark. Mister du dit pas under opholdet, kan den danske generalkonsul i Nicosia udstede et nødpas.

For udenlandske statsborgere og personer med fremmedpas gælder særlige regler, og der kan være visumkrav. Den rejsende er selv ansvarlig for eventuelt visum. Undersøg altid i god tid om visum er påkrævet hos den cypriotiske ambassade, og i givet fald om det skal udstedes inden afrejse eller ved ankomst. Eventuelle udgifter til visering påhviler den rejsende og er rejsebureauet uvedkommende.

Prisniveau

Forvent at prisniveauet i Cypern er 35-42% lavere end i København (januar 2024).

Solbeskyttelse

Selv i de kolde måneder er UV-indekset højt i Cypern og landet har ca. 300 solskinsdage om året, så selvom du måske rejser i november eller marts, vil der stadig være brug for solbeskyttelse.

Vi anbefaler derfor at anvende en vandafvisende solcreme med høj faktor. Gerne faktor 30-50. Derudover anbefaler vi at medbringe en solhat, der dækker ørerne, ansigtet og nakken. Vi fraråder desuden at solbade i direkte sollys midt på dagen. Vent hellere til efter kl. 16.00.

I forbindelse med yogaen anbefaler vi, at kroppen, skuldrene og lårene er dækket til. Til udflugterne anbefaler vi et par luftige bomuldsshorts, der ikke sidder for tæt samt en luftig skjorte eller t-shirt. Tætsiddende sportstøj kan også være en god idé, så længe der er tale om svedtransporterende materiale. 

Specialmad – vegetarisk – glutenfrit

Såfremt du ønsker specialmad (diabetiker, allergiker, vegetar etc.), skal vi bede dig meddele os det ved rejsebestilling samt igen ved tjek ind på retrætet, så vil der blive taget højde for det i løbet af opholdet.

Sæson og vejr

Når vi når ind i marts, ligger Cypern hen i en duftende orgie af blomster og krydderurter. I dagtimerne kommer temperaturerne op på 25 grader, og allerede i løbet af maj-juni måned kommer temperaturerne op på 32 grader i dagtimerne. Det regner almindeligvis kun i byger, og nætterne er behagelige.

Om sommeren fra juli-august, falder der sjældent regn. Temperaturerne stiger kraftigt og kan nå helt op på 40 grader i dagtimerne. Især i august kan ekstreme temperaturer være et problem for personer med kredsløbsbesvær.

Efteråret (september-november) er ligesom foråret (marts-maj) optimal for vandreture i bjergene. Temperaturerne falder til et mere behageligt niveau omkring de 25-29 grader i september og oktober samt 18-25 grader i november. Havet holder længe på varmen, og vandtemperaturen kan sagtens holde sig på de 22-25 grader helt ind i november. I slutningen af november kan nætterne begynde at blive kølige (helt ned til 8 grader), og vejret begynder så småt at blive mere ustadigt med regnbyger ind imellem. Fra december måned bliver det nødvendigt med en varm trøje eller sweater i løbet af dagen, og det er almindeligt med vedvarende regn, ligesom det kan blæse op i løbet af dagen og blive køligt om natten.

Telefon og netværk

Der kan være begrænset mobildækning på retrætet.

Tøjvask

Det er muligt at vaske tøj på retrætet mod betaling.

Valuta

Valutaen i Cypern er Euro. Kursen er ca. 745, dvs. at 100 Euro svarer til ca. 745 danske kroner.

Vand

Vandet på retrætet kan drikkes direkte fra hanen eller købes på flaske.

Værdigenstande

Hoteller og restauranter påtager sig ikke ansvaret for værdisager, hvorfor det anbefales ikke at medbringe for store beløb i kontanter, kostbare smykker og lignende. Endvidere anbefaler vi at deponere værdisager i boks eller i receptionen.

Værelsets aflevering

Ifølge internationale hotelregler skal værelset forlades senest kl. 10.00 sidste feriedøgn. Det endelige tidspunkt for aflevering af værelset i forbindelse med hjemrejsen oplyses af rejselederen. Sker afrejsen sent på dagen, vil der dog oftest være adgang til et fælles værelse, hvor der kan skiftes tøj m.m. inden afgang.

WiFi

Der findes gratis trådløs internet i receptionsområdet, dog ikke på værelserne. Vi anbefaler at begrænse brugen af e-mails, SMS og mobiltelefoni på retrætet. Hvis der skal foretages nødvendige opkald, henstiller vi til, at man går en tur eller diskret sender en SMS.

Yoga

Den yoga vi dyrker, er fortrinsvis hatha og yin for begyndere og let øvede, som derudover tilpasses den enkeltes niveau. Rejsen inkluderer 18 timers undervisning inkl. yoga, introduktion, tips, meditationer, afspænding/body scan og refleksion.

Hvis du aldrig har dyrket yoga før, eller hvis du næsten lige er startet, anbefaler vi, at du deltager i introduktionerne. 

Øvelserne tilpasses niveauet og er ikke teknisk svære. Hvis du ikke er begynder, vil du alligevel sagtens kunne blive udfordret. Vores yogalærer er god til at få alle med, således at alle kan udvikle sig på hvert deres niveau (begynder og let øvet).

Yogaudstyr

Vi har det nødvendigste udstyr på retrætet, inkl. yogamåtter. Hvis du har din egen yogamåtte, som du er glad for, er du naturligvis velkommen til at medbringe den, men det er ikke noget krav, at man selv har sit eget udstyr med.

Hotel Jardim atlantico på øen madeira

Få tilbud og nyheder via e-mail.
Vi sender kun ud når vi har noget på hjerte

 

Ved tilmelding til nyhedsbrevet accepterer jeg samtidig Tid til ro's privatlivspolitik.