Om køkkenet

Gastronomi med fokus på nydelse og kreativitet

Det andalusiske køkken

Den gastronomiske madoplevelse på Cerro de Hijar er delikat og gennemført, og der er lagt vægt på smagsnuancer, konsistens og udtryk. Køkkenchefens talent er nævnt og flot anerkendt i Michelin-guiden siden 2011 - dog uden stjerner. Som en særlig gestus får vi under opholdet mulighed for at nyde en 5-retters gourmetmenu sammensat og tilberedt af selvsamme køkkenchef.

Lokale og friske råvarer

Auberginer og solmodne tomater er gengangere i det spanske og andalusiske køkken, og generelt bruges flere forskellige grøntsager i anretningerne. Retrætet benytter sig af de omkringliggende landbrug og bruger årstidens grøntsager, hvilket betyder, at alle køkkenets råvarer altid er friske og af høj kvalitet.

Der bliver kræset for detaljen i klassiske og traditionelle retter, der primært stammer fra det andalusiske køkken med forskellige elementer fra spanske kendinge. Sammensætningen er simpel og kreativ med alternative anretninger. Specialiteten: den kolde krydrede tomatsuppe, gazpacho, sies for eksempel så fint, at den kan nydes som en mættende drik i et højt glas i stedet for i en dyb tallerken.

Om måltiderne og rammerne omkring dem

Morgenmaden er enkel og typisk spansk med croissanter og landbrød, lokal charcuteri, serranoskinke, fintskåret tomatsalsa og friskpresset juice. Derudover byder buffeten på ost, marmelade, yoghurt, müsli og friskskåret frugt. Kaffen er af god kvalitet, og der er frit valg mellem friskbrygget espresso, latte eller cappuccino. Derudover serveres filterkaffe, te og varm kakao. 

Til frokost tilbyder køkkenet lette snackretter, pastaretter, supper eller hovedretter fra aftenens menukort. Den nærmestliggende landsby, Tolox, ligger i gåafstand fra retrætet, og byens små tavernaer er også et besøg værd. Her kan du for eksempel smage en af de traditionelle spanske tapas-anretninger. Du samtidig opleve de lokales autentiske landsbyliv.

Til aftensmad bliver vi præsenteret for en 3-retters menu med forret, hovedret og dessert. Alt efter hvad du har lyst til den pågældende aften, kan aftensmaden nydes på egen hånd eller som fællesspisning i restauranten med mulighed for at slutte dagen af i hinandens selskab.

Atmosfæren i restauranten er æstetisk og stilren, hvor de rustikke træmøbler er et fint kompliment til den klassiske bordopdækning og de sarte, lyse duge. Af hensyn til gæsterne er restauranten ikke placeret op af køkkenets summen, men i stedet i den modsatte ende af hotellet. På Cerro de Hijar er det nemlig en prioritet, at gæsterne får den mest optimale oplevelse, og derfor ligger restauranten i rolige omgivelser med udsigt til haven og poolen. Har man lyst, kan måltider og drikkevarer selvfølgelig også nydes i retrætets grønne have.

Opholdet er inklusiv halvpension (morgen- og aftensmad). Retrætets snacks og lette frokostretter kan bestilles til fornuftige priser.

Vinkortet byder på nye smagsoplevelser

Restauranten byder på et bredt og spændende vinkort fra klassiske spanske vine til nye og finurlige flasker, man ikke lige finder nede hos vinhandleren. Blandt andet skønne vine fra lokalområdet. Alt sammen til fornuftige priser.

 

Lad os holde pladsen i 24 timer - det er gratis og uforpligtende!

Fik du ikke bestilt den rejse, som du lige kiggede på? Har du brug for mere betænkningstid?

Udfyld bestillingsformularen, så holder vi pladsen i minimum 24 timer. Du binder dig først når du foretager en indbetaling

Rejsen kan ikke bestilles online.

Men du kan stadig lave en forespørgsel på rejsen!

Skriv dit navn og e-mail i boksen