Man-fre 09.00-16.00

Min billet

10 ting du skal vide inden du rejser til Cypern

 

Indhold:

Cypern rejsevejledning 

På nuværende tidspunkt fraråder den danske udenrigsministeriet forsat alle rejser til Cypern for at minimere risikoen for smittespredning. Der er dog visse undtagelser for erhvervsrejsende. 

Cypern har dertil selv implementeret en række lokalerestriktioner, karantæne- samt testkræv. Disse informationer er skiftende, og kan ændres fra dag til dag. Derfor skal du holde dig informeret hos de lokale myndigheder. Du kan læse de lokale rejserestriktioner her.

Fra dagens dato(07/04/2021) tillader de cypriotiske myndigheder danskere at rejse ind i landet, hvis de kan fremvise en negativ PCR-test. Dertil skal du lave en elektronisk PLF(Passenger Locator Form) som skalfremvises for at rejse ind i landet. Du kan finde den elektroniske PLF her.

Cypern turister 

Cypern følger evaluerings standarderne der er udgivet af Det Europæiske Center for Forebyggelse og Kontrol med Smitsomme Sygdomme (ECDC). 
Dette betyder at EU-landene bliver inddelt i tre farvekategorier, grøn, orange eller rød. 

Du kan se de opdaterede indrejserestriktioner samt landefarverne her

For de røde lande gælder følgende regler:
Alle der rejser ind i landet, skal medbringe en negativ PCR-test, der maks er 72-timer gammel.
Dertil bliver alle der ankommer til Cypern PCR-testet mod egenbetaling, man skal herefter tage i selvisolation, indtil testresultat kommertilbage.

For de orange lande gælder følgende regler:
Alle indrejsende skal medbringe en negativ PCR-test, der maks er 72-timer gammel.

For de røde lande gælder følgende regler:
Der er ingen restriktioner for lande i kategorien grøn.

Før Corona indtrådte, kom der årligt over 3,6 millioner turister til den østlige del af Cypern. Heraf var største delen af turisterne fra Storbritannien, Rusland, Tyskland samt Sverige. 

Cypern ferie 

Cypern har massere af byde på, uanset om du er til badeferie, adventure eller vil på vingårdsture, så har Cypern noget der passer til dig.

Cypern har også en fantastisk flot natur, og indbyder derfor også til vandre- samt mountainbiketure. Er man mere til fest og farver, har Cypern et hav af diskoteker, bar, værtshuse samt restauranter. Priserne er noget billigere end hvad vi er vandt til hjemme i Danmark, og man kommer generelt længere for penge på Cypern end Danmark. 

Billeje er en meget udbredt rejseform på Cypern, og du vil finde biludlejerne på hvert et gadehjørne. Cypern er en lille ø, og du vil derfor nemt kunne se hele øen med en bil. Du kan komme fra den ene ende af øen til den anden ende på 2-2,5 time.

Til de mere eventyrslystige er der rig mulighed for at tage ud og dykke i de meget smukke omgivelser. Du vil have muligheden for at dykke med eksotiske fisk samt se gamle skibsvrag.

Cyperns hovedstad 

Cypern er placeret i Middelhavet syd for Tyrkiet. Landet opnåede selvstændighed i 1960. 

Hovedestaden i Cypern er Nicosia, som også er øens største by. Her bor der omkring 200.000 personer.

Landet er anderkendt som Republikken Cypern internationalt, men regeringen kontroller kun 2/3 af øen. Den resterene 1/3 af øen, er kontrolleret af den Tyrkiske regering, som invaderede Nordcypern i 1974. Nordcypern er kun anerkendt af den tyrkiske regering. 

Cypern mad 

Cypern har en meget stor blanding af kultur, og dette kommer til udtryk igennem deres madlavning. Her vil du ofte finde små retter, også kendt som meze, som ofte består af op mod 30 forskellige små retter. Du vil ofte se retter med et twist af det græske samt tyrkiske køkken. 

Du vil finde et hav af små lokale restauranter, som vil serverer dig noget af de mest fantastiske og friske mad.

Blandt de lokale specialiteter vil du finde: Halloumi(grillet gedeost), Souvlaki(kød på spyd), fisk og en masse lækre salater. 

Cyperns indbyggertal

Cypern er en lille ø med et areal på 9.250 km2. Cypern har en længde på omkring 222 km og en brede på 100 km, så man kan hurtigt komme omkring. 

Dette betyder også at øen kun har 1.2 millioner indbyggere fordelt rundt omkring på øen. 

Der tales to officielle sprog på Cypern, engelsk og græsk.

Cyperns seværdigheder

Cypern har utrolig mange spændende seværdigheder. Specielt hvis du har en interesse for historie. Flere af seværdighederne kan dateres mere end 2.700 år tilbage. Lige fra den græske oldtid til Osmannerriget.

Dette betyder at Cypern gemmer på et hav af fantastiske seværdigheder, nogle mere gemte end andre.

Du vil her få muligheden for at opleve fantastiske strande, smukke klostre og fantastisk mad.

Den græske mytologi spiller også en stor rolle på Cypern, og det siges at det var her at Afrodite, gudinden for kærlighed og skønhed, blev født. Du vil derfor kunne finde flere steder rundt omkring på Cypern, hvor Afrodite angiveligt skulle have været. 

Cypern hotel

 Cypern har stort fokus på turismen, og dette bliver også afspejlet i kvaliteten af deres hoteller. 

Der findes utrolig mange hoteller rundt omkring på øen, både i de store byer, men du kan også finde små hyggelige værelser oppe i bjergene.

Cypern tilbyder hoteller i alle prisklasser. Du vil kunne finde alt mellem 5-stjernede hoteller med havudsigt, til hostels for backpackerne. 

Cypern vejr

Cypern er kendt for at have sol året rundt, faktisk har Cypern over 300 solskindsdage om året. 

Vinteren på Cypern er forholdsvis mild, dagtemperaturerne er omkring 15-18 grader, hvor temperatureren godt kan falde ydeligere om aften. 

Sommeren starter tidligt på Cypern, og man kan allerede fra omkring Marts opleve temperaturer der når omkring 22-25 grader om dagen. Sommeren er dejlig lang, og den rækker helt ind i Oktober. Mellem Marts og Oktober vil de finde de varmeste måneder, her kan dagtemperaturerne nå op omkring 35-40 grader.

Cypern billede
Cypern billede
Cypern billede
Cypern billede
Cypern billede
Cypern billede
Cypern billede
Cypern billede
vCypern billede
Cypern billede
Cypern billede

Cypern kort

Her er et interaktivt kort med kendte lokaliteter på Cypern