Livet i bushen

 Et fantastisk sted at dyrke yoga tæt på dyrene, naturen og det lokale liv

Bushen er en helt naturkatagori for sig selv. Her er tørt og øde, og alligevel gror de grønne trætoppe til glæde for det vilde dyreliv. Naturen her har store åbne vidder, bjerge og høje stenformationer. Det jernholdige jord giver et varmt, rødligt skær, og solens stråler kaster et smukt lys over det let støvede landskab.

 

Yoga og safari

Nord for Johannesborg, i Limpopo provinsen, ligger det UNESCO-beskyttede område, Waterberg Biosfære Reservat, som er det eneste savanne-reservat i Sydafrika. Området ligger i Waterberg bjergene i ca. 1.300 m højde og er derfor et malariafrit område. Inde i det naturfredede område, tæt på byen, Vaalwater, finder vi vildtreservatet Sebatana Private Game Reserve.

Her bor vi midt i bushens fredsommelighed, med uforstyrret natur og det vilde dyreliv som baghave. Det fredfyldte miljø, den storslåede natur og det spændende dyreliv giver en helt ideel mulighed for at kombinere safariudflugter i bushen med yoga og nærværsøvelser.

Sebatana reservatet er et privat område på ca. 3.000 ha med 17 forskellige pattedyr, og ikke mindst et rigt fugleliv med omkring 300 forskellige fuglearter. Dyr som giraffer, zebraer, gnuer, kuduer, impalaer og vortesvin holder til ved reservatets vandhuller, og her er der opstillet et skjul, hvorfra vi får mulighed for at observere dyrene på tæt hold.

Derudover har hyæner, strudser, bavianer og den lille abe, grøn marekat sit hjem i vildtreservatet. Vi får også mulighed for at se sjældne dyr som nyala og sabelantilope, da reservatet driver avlsprojekter for disse truede dyrearter.

Dyrenes nærvær

Her mærker man, hvordan det er os mennesker, der ydmygt er på besøg i den uspolerede natur, som er dyrenes verden. Ikke omvendt, som med vores kæledyr eller i zoologisk have, hvor vi har valgt at bringe dyrene ind i vores hverdag, på vores præmisser. I reservatet er dyrene i deres naturlige element, og de virker på ingen måde stressede over vores tilstedeværelse.

Dyrene lever i stilhed og nyder det simple liv. Hver dag og hvert et øjeblik leves fuldt ud, her og nu. Dyr bekymrer sig ikke om, hvad der skete i går, eller hvad morgendagen bringer. De kan ikke andet end at være helt tilstede i nuet. På den måde er dyr meget mindfulde, og vi kan lære en ting eller to af deres måde at være nærværende på.

Sebatana Lodge ligger midt i reservatets stilhed, og her får vi muligheden for at gøre dyrene kunsten efter. Vi har udsigt over bushen, så langt øjet rækker, og hver aften får vi foræret en enestående gave, nemlig solnedgangen, som vi kan nyde på første række fra lodgens store terrassedæk.

Der er noget taknemligt over at slutte hver dag af med at nyde solnedgangen i stilhed, og lade de bedste af dagens indtryk blive til værdifulde minder.

En mindful vandretur

På de støvede veje i bushen får en mindful vandretur os skridt for skridt nærmere ind i safarilivets hverdag. Her kan vi studere dyrene på en helt anden måde, når vi vandrer i deres fodspor og samtidig se træer og planter, som vi ikke får med fra safaribilen.

Ved et af vandhullerne er der sat et skjul op, hvor vi kan observere dyrene uden, at de kan se os, så de ikke bliver forstyrrede eller forskrækkede. Fra skjulet kan vi være heldige at opleve dyrene på helt tæt hold og virkelig fornemme deres imponerende størrelser og de dekorative mønstre i pelsen på for eksempel zebraen og giraffen. Ved at betragte de milde, rolige dyr i stilhed kan vi selv opleve, hvordan nærværet fylder vores sind med ro.

Livet i bushen

Safarilivet byder på helt andre udfordringer, end det vi er vant til fra det kolde nord. Det tørre miljø i bushen truer med skovbrande, og er uheldet ude, hjælper alle hinanden, for man ved, at hvis branden breder sig, er ens egen gård måske den næste i farezonen. I sådanne situationer må man tilsidesætte alle dagens planer og bare handle her og nu. 

Men de lokale nyder livet i bushen og kunne ikke forestille sig at leve andre steder. De sætter stor pris på naturen, og dyrene er deres passion. For de ansatte på Sebatana er det ikke et arbejde, men en livstil at vide alt om naturens dyre- og planteliv.

Her uddannes guiderne i at være omvandrende leksika og vide alt om de store og imponerende dyr, lige fra deres fodspor og afføring til deres adfærdsmønstre og skjulesteder. De har helt styr på, hvilke planter der er spiselige, og hvilke der er giftige, og får du brug for det, findes et træ i bushen, hvis blade indeholder antihistaminer.

Guidernes erfaring skinner igennem både på vandreturene og i safaribilen, hvor de ser og hører meget mere, end vi overhovedet når at opfange. Det er dem, der gør, at vi får det hele med og samtidig kan være helt trygge ved at færdes i denne storslåede natur.

 

Lad os holde pladsen i 24 timer - det er gratis og uforpligtende!

Fik du ikke bestilt den rejse, som du lige kiggede på? Har du brug for mere betænkningstid?

Udfyld bestillingsformularen, så holder vi pladsen i minimum 24 timer. Du binder dig først når du foretager en indbetaling

Rejsen kan ikke bestilles online.

Men du kan stadig lave en forespørgsel på rejsen!

Skriv dit navn og e-mail i boksen