Man-fre 09.00-16.00

Min billet

 

Der er desværre ingen afgange til denne destination i år.

 

Er du interesseret i at læse om lignende rejser og programmer? 

Vælg dit foretrukne tema nedenfor for at blive dirigeret over på den rigtige side.

God fornøjelse!

 

Poolrestaurant på Sunshine Marine Lodge

Yoga
Enagron

Læs mere
Yogarejser til Zanzibar

Mindfulness
Enagron

Læs mere
Værelserne på Sunshine Marine Lodge

Yoga
Cypern

Læs mere

Retræteophold på
Kretas sydkyst

En uge med yoga
og natur ved havet

Se store billeder

Sommeryoga på Kretas sydkyst

8 dage med daglig yoga på retræte ved havet

Bestil din yogarejse til Kretas sydkyst nu - klik her!

Hotel Agios Pavlos ligger i smuk natur omgivet af hav, klipper og bjerge. Livet leves simpelt og autentisk, og det smitter af på os og vores gæster. Man kommer virkelig ned i gear her.  

Retrætet byder på smagfuld og veltillavet mad baseret på gode, klassiske kretensiske retter, og i det omfang det er muligt, er maden også økologisk. En del af grøntsagerne dyrkes på ejerens egne marker, og retrætet er dermed delvis selvforsynende.  

Retrætet er familieejet, og ejerne arbejder til dagligt på stedet, så der er blik for detaljerne - blandt andet for den mad, som kommer på bordet, for livsglæden på stedet og den varme og omsorg, gæsterne oplever.

Det er vigtigt for os, at dagene er forudsigelige. Af den grund har vi lavet et ugeprogram, der beskriver alle aktiviteter dag for dag. Alle aktiviteter er valgfrie, og de er tilrettelagt, så de alle starter og slutter hjemme på retrætet. Dermed kan man eksempelvis vælge en formiddagsaktivitet fra uden samtidig at være udelukket fra at deltage i en eftermiddagsaktivitet.

Derudover er det vigtigt, at du selv mærker efter, hvad du har behov for og lyst til at deltage i, for at få det optimale ud af opholdet.

Tag på yogaferie sammen

Vores yogarejser er for dig, der interesserer dig for yoga og ønsker mere kendskab hertil. Vi dyrker Hatha yoga og Yin yoga, og vi tilpasser holdene og øvelserne således, at alle bliver mødt på deres ønsker og niveau.

Vores rejser er tilpasset yogainteresserede, som er begyndere og let øvede. På den måde er det muligt at være med, uanset om du er nybegynder eller har mere erfaring. Vores danske yogalærer sammensætter undervisningen sådan, at alle kan udvikle sig inden for egne rammer.

Er I eksempelvis to, der gerne vil på yogaferie sammen, men som dyrker yoga på forskellige niveauer, er det her muligt at rejse sammen og få en god oplevelse sammen. Vi er ikke flere på hvert hold, end at læreren kan nå rundt og hjælpe med at støtte og korrigere.

Yogarejser for alle aldre

På vores rejser har vi udøvere i alle aldersgrupper. De yngste er i trediverne, de ældste er over 70. Vi er et skønt mix af udøvere, der alle har yogaen til fælles, mænd og kvinder, unge og ældre, nybegyndere og let øvede.

Nogle af vores gæster ønsker et forløb med lange intense stræk, mens andre går efter noget, der er mere fysisk krævende, eller som er decideret restituerende.

Det vigtigste er tilstedeværelse og lysten til at lære

Det vigtige er ikke, hvilke stillinger du er i stand til at vikle din krop ind i - der er ikke noget yogaagtigt i at ville imponere andre mennesker. Det vigtige er tilstedeværelse og at være nærværende i det, du gør, nyde det og være tilfreds i det du er i lige nu.

Yoga er inviterende og inkluderende. Det kommer vi aldrig til at lave om på.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til mig. Telefon 76 12 52 51. Læg en besked, hvis jeg ikke svarer, så ringer jeg tilbage til dig.

Jeg glæder mig til at tale med dig.

Kærlige hilsener

 

Lisbeth Skøtt Tobiesen
Ergoterapeut, mindfulnessinstruktør og certificeret stresscoach

 

P.S. Hvis du har lyst til at bruge noget af vores undervisningsmateriale, kan du downloade det gratis fra vores arkiv - klik her!

 

 

Hvad siger vores gæster om denne rejse?

Program for rejsen til Agios Pavlos (Yogarejse)

8 dage med 7 nætter på retrætet. Dansk rejseleder og dansk yogalærer under hele opholdet.

Dag 1

Ankomst til Agios Pavlos

Din rejse begynder allerede, når du ankommer i lufthavnen. Her kan det være en god idé, at du tager dig tid til at sidde og nyde en kop te eller kaffe, så du langsomt kan forberede dig på flyveturen og alle de gode ting, der venter forude.

Vi flyver fra Kastrup om eftermiddagen. Flyveturen er en direkte forbindelse til Kreta. Ved ankomst til Kreta bliver du mødt i lufthavnen af vores dansktalende rejseleder. Herefter kører vi direkte til retrætet i privat bus. Turen tager ca. 2 timer og der vil være en kort pause undervejs. Ved ankomst bliver vi indkvarteret på Agios Pavlos og der vil stå en kold anretning til dig, så du kan få lidt i maven inden det er tid til at finde til ro på værelset, og få sig en god nats søvn.

Dag 2

Introduktion til vores yogaform

I dag vil vi gerne invitere til en lille introduktion af stedet og området vi er i. Agios Pavlos Hotel ligger i rolig og sanselig natur og der er små stier rundt omkring arealet, blandt andet stier som forbinder ned til stranden. Vi viser også hvor vores yoga finder sted. Vi har to yogaplatforme, hvoraf det ene sted ligger 300 meter oppe af vejen. Her er der både indendørs og udendørs yogafaciliteter og udsigten er fænomenal. Her ynder vi at dyrke vores mogenyoga.

Beliggenheden er unik og usædvanlig med fuld udsigt over det mest krystalklare hav, og med direkte adgang ned til stranden og bugten. Stranden har vi nærmest helt for os selv, da hotellet ligger langt væk fra moderne civilisation, og stedet er både svært at finde og besværligt at komme til, så man oplever sjældent, at der er turister der forvilder sig ned til "vores strand".

Morgenen starter med ca. halvanden time med blid Hatha yoga og meditation. Fra yogadækket har vi den smukkeste panoramaudsigt over havet. Derefter bliver der serveret morgenmad. Der er økologisk morgenmad hver dag fra 08.00 til 10.30. Morgenmaden er rig og nærende ovenpå en god omgang yoga. Den består af brød, æg, frisk frugt, ost, pålæg, græsk yoghurt, honning, marmelade, havregryn, nødder, frø og en god salat. Der vil være kaffe, the, vand og friskpresset juice.

Midt på dagen vil vi gerne invitere til velkomstmøde, og sidst på eftermiddagen vil der være halvanden times Yin yoga og introduktion til denne yogaform og dens gavnlighed for kroppen.

Den yoga vi dyrker på retrætet er Hatha yoga og Yin yoga. Der er fokus på åndedræt og kropsbevidsthed, og øvelserne er tilpasset den enkeltes niveau, så alle får mest muligt ud af sessionerne. På den måde er opholdet både for begyndere og lettere øvede med interesse i yoga. Samtidig giver det mulighed for at rejse sammen, selvom du og din rejseven ikke er på samme niveau.

Al yoga foregår i det fri. Derfor anbefaler vi, at man tager noget varmt tøj med, som kan lynes af og på. Vi har en indendørs yogasala, som vi benytter, hvis det er nødvendigt.

Skulle sulten melde sig midt på dagen eller om eftermiddagen, kan du købe frokost i restauranten eller snackbaren. Priserne er meget rimelige, og der er åbent hver dag. Du kan også gøre ligesom grækerne, og tage dig en god siesta f. eks. i en af hængekøjerne.

Aftensmaden spiser vi samlet ved et langbord, men har du lyst til at spise et andet sted, i restauranten eller på din terrasse, er du velkommen til det. Maden er delvis vegetarisk. Der er fisk og kød nogle af dagene. Maden består af sunde, nærende, kretensiske middagsretter. Der vil hver aften være tre retter mad. Vin og øvrige drikkevarer er for egen regning.

Dag 3

Yoga og vandretur i bjergene

Denne dag starter også med nogle dejlige morgenstræk og meditation. I løbet af formiddagen vil vi gerne invitere dig på en vandretur, hvor vi går i bjergene og nyder naturen og dens mange dufte. I det omfang det er muligt, smager vi på de urter vi finder undervejs. Rejselederen vil fortælle lokale anekdoter og historier om området og hvordan det har fået sine forskellige navne. Vi viser dig også om på den anden side af bjergsiden, hvor en vi kommer forbi en ualmindelig smuk og skjult lille strand. Tag badetøjet med, hvis du har lyst til at tage en dukkert i havet.

Sidst på eftermiddagen rundes der af med introduktion til mindfulness og en en kort yogasession. I introduktionen til mindfulness kan du lære om begreberne og baggrunden for mindfulness. Her kan du bl.a. få et indblik i, hvordan du kan bruge det i din egen hverdag. Vi har en tendens til at lade tankerne flyve og mentalt hele tiden være et skridt foran, hvor vi fokuserer på det næste, vi skal nå eller dvæler ved fortiden. Mindfulness dækker over en række teknikker, der har til formål at skabe fokus på bevidst nærvær og derigennem skabe en tilstand af tilstedeværelse, hvor man er nærværende i det, man gør her og nu. Det kan f.eks. være noget så simpelt som at øve sig i at være bevidst tilstede i tanker og følelser, når man eksempelvis børster tænder, laver mad eller kører bil.

Aftensmaden serveres igen i restauranten.

Dag 4

Den rolige dag med yoga

Efter et par dejlige introduktionsdage, er der mulighed for at slappe af med en rolig dag. Programmet for dagen består af morgenyoga og meditation og Yin yoga sidst på dagen.

Der er god mulighed for at bruge dagen ved stranden, i hængekøjerne, ved baren eller gå en tur i området. Der er mange områder i naturen omkring retrætet, hvor man kan sætte sig og nyde udsigten og fredfuldheden. Terrænnet er kuperet og varieret, så man har oplevelsen af hele tiden at opdage nye områder, hvor man har lyst til at udforske. Naturen vækker og stimulerer ens nysgerrighed.

Vi har desuden nogle mindfulnesskort med nærværs- og sanseøvelser i naturen, som vi vil invitere dig til at prøve, hvis du har lyst.

På retrætet har vi et lille mindfulnessværksted med bøger, puslespil, mandalabøger, kort og brætspil, samt akvarel maling og redskaber, som du er velkommen til at låne og benytte under hele opholdet

Dag 5

Yoga og vandretur

Denne dag står i udflugtens tegn, så efter morgensession og en god morgenmad, vil vi tage en madpakke med og tage om på den anden side af bjerget, hvor naturen og havet viser sig i en anden form. Naturen er mere rå omme på den anden side. Vi kommer også forbi en grotte, hvor vi sætter os ind og nyder vores medbragte madpakker.

Vandreturen er med moderat stigning og foregår i kuperet terræn, så den er lidt mere krævende, end den første tur. Vi holder altid gode pauser undervejs og går i et roligt tempo, så alle kan være med.

Sidst på eftermiddagen inviterer vi til stilhedsmeditation ved stranden.

Dag 6

Yoga og bådtur

Programmet for dagen står på yoga og meditation om morgenen, samt Yin yoga sidst på dagen.

Om formiddagen vil der være arrangeret en bådtur (tilkøb) til Preveli Beach. På bådturen er der mulighed for at snorkle og spise frokost, og du vil opleve andre sider af Kretas smukke sydkyst.

Dag 7

Reflektionsdag med yoga og afslutningsmiddag

Vi mødes til Hatha yoga om morgenen, som vi plejer, men denne morgen foregår det på stranden. Ellers er dagen til fri disposition, så vi rigtig kan nyde, at vi ikke skal noget på denne sidste hele dag på retætet.

Brug dagen til at reflektere over opholdet og hvad det har givet, eller brug dagen til ekstra meditation, en gåtur på egen hånd eller noget fjerde. Har du f.eks. lyst til at integrere nogle af yogaøvelserne eller meditationerne i din dagligdag, kan det være en god ide at få skrevet nogle noter til dig selv, mens det endnu er frisk i hukommelsen.

På den måde kan du bedre holde fast i den gode følelse omkring dine nye og givende tiltag.

Sidst på eftermiddagen inviterer vi til en fælles refleksion over ugens yoga. Her får du bl.a. yogalærerens tips til, hvordan du kan holde fast i god yogapraksis efter hjemkomsten. Vi slutter af med fælles Yin yoga og afspænding.

Før aftensmaden, vil vi gerne invitere til champagne og solnedgang på stranden.

Dag 8

Hjemrejse

Efter morgenmaden er det tid til at få pakket og sagt farvel, inden vi bliver kørt til lufthavnen i privat bus.

Vores dansktalende personale tager med i lufthavnen og hjælper med check-in. Flyvetiden hjem til Kastrup og Billund er ca. 3 t. 30 min.

Programmet er vejledende. Ved ankomsten til Kreta udleveres det endelige program. Det endelige program tager bl.a. højde for vejret. Indholdsmæssigt vil der ikke være forskel på det vejledende program og det endelige program. Kun rækkefølgen kan være ændret.

Priser og datoer

NB: Har du problemer med at bestille, så ring til os på 69162024, eller skriv til os på Messenger.

På denne side viser vi den billigste ledige totalpris pr. person ved to personer inkl. fly, transfer og bagage. Klik på 'Bestil nu'-knappen for at se priser for andre værelseskategorier og enkeltværelser. Vi viser både priserne for Agios Pavlos og Varkotopi Pool Villas.

Priserne inkluderer:

 • Direkte fly t/r samt transfer til yogaretrætet
 • Indtjekket bagage og håndbagage
 • Modtagelse i lufthavnen på Kreta af vores dansktalende rejseleder
 • 7 nætter på Agios Pavlos eller Varkotopi
 • 7 gange økologisk morgenmad som serveres på retrætet
 • 7 gange økologisk aftensmad som serveres på retrætet
 • Solnedgang med champagne med udsigt til havet
 • Introduktion til Hatha, Yin, mindfulness og meditation
 • Daglig mindfulnessaktiviteter og daglige mindfulness-sessioner
 • Seks yogasessioner med Hatha yoga (begynder og let øvet) og afspænding
 • Seks yogasessioner med Yin yoga (begynder og let øvet) og afspænding
 • To guidede vandreture
 • Dansk yogalærer og dansk rejseleder under hele opholdet
 • Lån af yogaudstyr
 • Undervisningen er tilrettelagt, så alle kan være med. Programmet er tilpasset begyndere og lettere øvede
 • Alle skatter og afgifter forbundet med rejsen

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikkevarer, frokost, a la carte tilvalg i restauranten (udover den inkluderede menu), lommepenge og personlige indkøb
 • Bådtur (tilkøb) og massage (tilkøb)
 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring
 • Græsk turistskat EUR 0,5 pr. værelse pr. nat (Afregnes direkte)

Derfor skal du vælge Agios Pavlos og Varkotopi

✅ Fantastisk beliggenhed lige ud til havet
✅ Halvpension (tilpasset yogaudøvere) med morgenkaffe, morgenbuffet og 3-retters aftenmenu
✅ Kun ca. 50 meter fra restauranten til 'vores egen private' badestrand
✅ Hyggeligt, småt og roligt

 

Se videoen fra Kretas Sydkyst ved Agios Pavlos

Du kan se flere videoer på vores Youtube-kanal. God fornøjelse!

Værelsestyper på Agios Pavlos

Vi har tre forskellige værelsestyper på Agios Pavlos. Derudover har vi mulighed for at tilbyde luksusvillaer med privat pool i 'Varkotopi', der ligger ca. 300 meter fra Agios Pavlos. Du kan læse mere om de forskellige værelsestyper nedenfor.

Dobbeltværelse 'Agios Pavlos' (Lav beliggenhed)

Små værelser beliggende under restauranten i hovedbygningen 'Agios Pavlos'.

Alle værelser er lyse og simple med to separate senge, samt nyere badeværelser med bad og toilet med føntørrer. Der er desuden et lille køleskab og aircondition.

Værelserne har udgang til fælles storveranda, der deles med de omkringliggende værelser. Varandaerne har udsigt til vandet og anvendes også til yoga.

Dobbeltværelse 'Agios Pavlos' (Høj beliggenhed)

Disse værelser ligger over restauranten i hovedbygningen 'Agios Pavlos' og har en fantastisk havudsigt.

Værelserne er renoverede, men af ældre dato. Alle værelser har to separate senge, samt eget bad og toilet med føntørrer. Der er desuden et lille køleskab og aircondition.

Værelserne i denne kategori har alle balkon med havudsigt, to stole og et lille bord.

Dobbeltværelse uden udsigt

Den tredje værelseskategori er dobbeltværelse uden udsigt. Værelserne er af ældre dato, men pænt renoveret og har to separate senge, eget bad og toilet, føntørrer samt et lille køleskab og aircondition.

 

Om retrætet

Agios Pavlos er placeret helt ned til vandet ved en ugeneret strand på Kretas sydkyst. Hotellet ligger et stykke fra hovedvejen, og dermed er der ro, ganske lidt trafik og en fantastisk udsigt. Vi anbefaler stedet til dig, der vægter hav over pool, og som nyder mental og mindful ro i naturen.

Det familieejede hotel bruger sin fredfyldte og naturskønne placering til at tiltrække yogaentusiaster, og vi benytter os af, at hotellet er hyggeligt, intimt, roligt og med ”privat” badestrand. Derfor foregår alle vores aktiviteter også udenfor - i retrætets have, ved vandet eller på den overdækkede terrasse.

Hovedbygningen består af et receptionsområde, et køkken og et lille læseområde, hvor man kan låne mindfulnessbøger, maleredskaber, puslespil og lignende. Derudover er der en terrasse, som fungerer som restaurant. Her nyder vi hver dag vores morgen og aftensmad. Fra restauranten er der en smuk og fri udsigt ud over havet. Herudover består hovedbygningen af værelser. Fra næsten alle værelser er der havudsigt.

Retrætet ligger helt ned til kysten ved Agios Pavlos Beach, 54 km fra Rethymno by og 100 km fra Heraklion. Der er smukke stier og siddeområder omkring retrætet, og fra hovedbygningen er der en trappe, som fører direkte ned til stranden.

Retrætet har forskellige udendørsfaciliter, såsom en udendørs yogaplatform, hængekøjer og frokostbar, samt en halvt overdækket grotte, hvor der af og til afholdes midnatsmeditation eller koncerter.

På retrætet forefindes desuden en lille butik/kiosk, hvor man blandt andet kan købe is, slik, knækbrød, kiks og nødder, tandpasta, bind, solcreme og gaveartikler, såsom smykker.

Det er muligt at bestille massage på retrætet.

Nyd dit ophold alene eller sammen med en rejseledsager, og er I tre personer, er det også muligt at bestille et værelse med tre senge. Værelserne har alle køleskab samt kaffe- og tefaciliteter.

Livet skal leves godt - hver dag

På Agios Pavlos er man af den opfattelse, at livet skal leves godt - hver dag. For at man kan leve et godt og afstressende liv, skal man leve i omgivelser, der indbyder til ro, fordybelse og oplevelser, hvor man inspireres af natur, kultur og historie.

På retrætet forefindes mange fællesområder, der indbyder til afslapning, herunder terrasser med en storslået udsigt, en hyggekrog med læserområde og en afsides snackbar, som tilbyder lette frokostretter, hængekøjer, som man kan dase i og få sig en god lur, eller man kan lægge sig i køjerne om aftenen og se på stjerner.

Økologisk jordbrug og gammelt håndværk

Ejeren af Agios Pavlos hotel, har sit eget landbrug med frugttræer, oliventræ, forskellige grøntsager og urter. Alt dyrkes uden brug af kunstgødning, og der anvendes blandt andet og gamle landbrugsmetoder, som går århundreder tilbage.

Det kretensiske landkøkken

Køkkenet på retrætet er i en klasse for sig selv. Det er velsmagende og autentisk, og det kretensiske køkken anses for at være noget af det sundeste i Grækenland pga. af sammensætningen af råvarer. Maden afspejler det enkle og traditionelle liv, som grækerne altid har levet på landet i en agrikultur. På retrætet er der blot kræset mere for maden og brugt mere tid på tilberedningen, så her vil du opleve, at maden er et af højdepunkterne ved opholdet.

Der findes omkring 60 oliventræer per indbygger på Kreta, så olivenolie indgår i stort set alle måltider og fungerer således som en basisfødevare. På Kreta fortærer en familie på fire personer mindst én liter om dagen.

Maden består af traditionelle, rustikke salater, bønnesalater, vegetariske kolde og varme retter, såsom tærter, kartoffelretter, frisk, hjemmelavet spaghetti, supper samt retter, der er bestemt af årstiden og høsten. Kød grilles over bål eller langtidssteges, og der er også en række sammenkogte retter, hvor kødet bliver mørt, saftigt og fuldt af smag. Hovedingredienserne er olivenolie, grøntsager, salater, urter, ost, yoghurt, lam, kylling, fisk og svinekød.

Morgen- og aftensmåltiderne er inkluderet i rejsens pris, og på en af vandreturene har vi inkluderet en madpakke, som vi nyder i naturen. Om morgenen serveres typisk kretensisk landkost bestående af brød med ost eller pålæg, croissanter, yoghurt med honning, hjemmelavet syltetøj, havregryn eller mysli, frisk frugt, friskpresset appelsinjuice samt kaffe og te. Desuden serveres spejlæg eller anden æggeret, en frisk blandet salat eller snittede  salatgrøntsager.

Frokosten kan eksempelvis bestå af hjemmelavet, lun zucchinitærte med græsk salat, fetaost, olivenolie og brød. Restauranten har et varieret udvalg af frokostretter på menuen (frokost er ikke inkluderet og afregnes direkte til hotellet efter regning).

Aftensmaden består af en lille forret, en hovedret og en dessert. Forretten kan f.eks. være salat og hovedretten kan være grillet dorado med krydderkartofler. Desserten kan være en hjemmelavet kage eller skåret frugt. Der er desuden inkluderet et glas rød- eller hvidvin til aftensmåltidet.

Om Hatha yoga

I Hatha yoga arbejder vi med koncentration og balance, hvor musklerne bruges mere statisk. Stillingerne er klassiske stående yogastillinger, såsom solhilsen, og gennemgås i et roligt tempo. Med pauser imellem hver stilling og fokus på at udføre øvelserne sikkert og korrekt, er Hatha yoga velegnet for begyndere.

Lunge- og hjertekarsygdomme

Øvelserne i Hatha yoga stimulerer kroppens immunforsvar samt fordøjelse og hormonbalance. Muskler og balance styrkes, og med fokus på en dybere vejtrækning aktiveres både luftveje og hjertekarsystemet. Hatha yoga kan dermed have en gavnlig effekt på forebyggelse af sygdomme, der relaterer til lunger og hjertekarsystem.

Åndedrætsteknikker i Hatha yoga kan hjælpe os med at blive mere kropsbevidste og nærværende og samtidig berolige sind og nervesystem. Når vi arbejder med en dybere vejrtrækning renses luftveje, og blodgennemstrømningen i kroppen øges. Det giver en udrensende effekt, som kan mærkes i form af et højere energiniveau og et generelt bedre velvære.

 

Om Yin yoga

Med et særligt fokus på at smidiggøre bindevæv, sener og ledbånd uden at belaste leddene, giver yin yoga mere fleksibilitet i kroppen samtidig med at afspænde og styrke musklerne. Bindevævet kan beskrives som den elastiske hinde, der omkranser og forbinder muskler, knogler og organer.

I yin yoga arbejder vi med passive stræk, primært i siddende og liggende stillinger. Denne yogaform er mindre dynamisk og bruger åndedrættet til at berolige nervesystemet, fremme tålmodighed og vedholdenhed i stillingerne.

Ryg- og lændesmerter

Rygsmerter kan opstå efter en kortere eller længerevarende belastning. Ufleksible led, blokeringer og ophobninger af affaldsstoffer samt indeklemte nervebaner kan give fejlbelastninger, der over tid vil overbelaste ryg eller led.

Flere af øvelserne i Yin yoga arbejder med området omkring lænd, hofter, lår og bækken. Meget af kropsvægten bæres her, når vi går og står, og derfor er der brug for styrke og fleksibilitet i de omkringliggende muskler og led.

Ved at smidiggøre bindevævet og åbne leddene igennem forskellige stillinger, kan Yin yoga opløse blokeringer og lindre ryg- og lændesmerter. I stillingerne øges blodgennemstrømningen i kroppen, og på den måde kan ilt, affaldsstoffer og kropsvæsker flyde mere frit og afhjælpe ophobinger og blokeringer.

Fysisk og mental balance

Yin yoga er en rolig og afstressende træningsform, der beroliger nervesystemet og kan derfor være et godt supplement til en mere aktiv styrketræning.

Med fokus på at afspænde og give slip, kan Yin yoga løsne op for mentale blokeringer og have en positiv indvirkning på angst, stress og depression.

 

Det praktiske

NB: Oplysningerne her på siden gælder kun for denne specifikke rejse. Information af generel karakter er samlet på vores 'værd at vide'-side. Du er også velkommen til at ringe til os med dine spørgsmål på 69162024 eller skrive til os via Messenger eller e-mail.

Ankomst til Kreta
Ved ankomst til lufthavnen på Kreta finder du vores yogalærere i ankomsthallen, lige efter toldkontrollen. Når du først har passeret toldkontrollen, kan du ikke komme tilbage igen. Det er derfor vigtigt, at du har alle dine kufferter og tasker med.

Når alle gæster er kommet igennem toldkontrollen, går vi samlet ud til vores bus, der kører direkte til retrætet. Ved ankomst til retrætet skal du aflevere dit pas ved tjek ind, og der udleveres herefter værelsesnøgler. Passene kan hentes igen dagen efter, når de er blevet registreret.

Drikkepenge
I Grækenland er det normalt at give drikkepenge, men det forventes ikke på retrætet. Indkomsten er lav, og specielt for de lavtlønnede (rengøringspersonale og chauffører) er drikkepenge med til at få husholdningsbudgettet til at hænge sammen.

Det er normalt, at man lægger lidt i drikkepenge til rengøringen, hvis man har været tilfreds. EUR 10-20 den sidste dag er passende. Har man været på heldagstur vil EUR 5,- til chaufføren være passende. Når man spiser på restaurant udenfor retrætet, er det normalt at runde op med 8-10 %. 

Gæst i et andet land
Som gæst i et andet land er det vores opgave at tilpasse os de lokale skikke. Eksempelvis tager grækerne lettere på aftaler end vi nordboere – især når det kommer til det med tidspunkter. Tingene er heller ikke så velorganiserede som i Skandinavien, og man kan derfor godt opleve, at tingene tager lidt længere tid, end vi er vant til.

Lad det ikke blive et irritationsmoment. Det hører sig til i syden og er en del af den græske kultur. Tag det som en oplevelse, og nyd, at du er på ferie. Det fører som regel ikke noget godt med sig, hvis man begynder at skælde ud eller irettesætte.

Grækernes attitude og sprogbrug kan også virke mere fandenivoldsk, end vi er vant til fra Danmark og til tider kan det virke ubehøvlet. Sådan er det sjældent ment, men de fleste grækere er ærlige omkring deres følelser og pakker sjældent deres meninger ind. På retrætet opleves de lokale grækeres service og adfærd særdeles venlig, imødekommende og gæstfri.

Håndklæder
Alle værelser og lejligheder har ansigtshåndklæder, almindelige håndklæder og badehåndklæder.

Kaffe- og tefaciliteter mv.
Fra 2020 har alle værelser og lejligheder el-koger samt en lille skål med tebreve og Nescafé.
Retrætet har desuden en kaffebar ved receptionen. Her er det muligt at købe kaffe, te, øl, vin og sodavand.

Læge
Nærmeste lægeklinik ligger ca. 15 minutter fra retrætet.

Medicin
Nærmeste apotek ligger i forbindelse med lægeklinikken 15 minutter fra retrætet. Vi kan som regel få lægen til at tage lidt medicin med, når han er på sygebesøg, så vi undgår transporten til apoteket.

Pas og visum
Husk gyldigt pas. Et pas, der udløber under rejsen, er ugyldigt. For rejser til Grækenland kræves der ikke visum for danske statsborgere eller for statsborgere fra andre EU- eller EFTA-lande.

Bestil nyt pas i god tid og beregn mindst én måned. Danske statsborgere, der har glemt sit pas, eller som ikke har fået fornyet sit pas i tide, kan købe et nødpas (provisorisk pas) ved henvendelse til politiet i afrejselufthavnen.

For udenlandske statsborgere og personer med fremmedpas gælder særlige regler, og der kan være visumkrav. Den rejsende er selv ansvarlig for eventuelt visum. Undersøg altid i god tid om visum er påkrævet hos den græske ambassade, og i givet fald om det skal udstedes inden afrejse eller ved ankomst. Eventuelle udgifter til visering påhviler den rejsende og er rejsebureauet uvedkommende.

Prisniveau
Forvent at prisniveauet på Kreta er 40-46 % lavere end i København (nov. 2019).

Solbeskyttelse
Selv i de kolde måneder er UV-indekset højt på Kreta. Vi anbefaler derfor at anvende en vandafvisende solcreme med høj faktor. Gerne faktor 30-50. Derudover anbefaler vi at medbringe en solhat, der dækker ørerne, ansigtet og nakken. Vi fraråder desuden at solbade i direkte sollys midt på dagen. Vent hellere til efter kl. 16.00. På vandreturene anbefaler vi, at kroppen, skuldrene og lårene er dækket til. Vælg et par luftige bomuldsshorts, der ikke sidder for tæt samt en luftig skjorte eller t-shirt. Tætsiddende sportstøj kan også være en god idé, så længe der er tale om svedtransporterende materiale. 

Specialmad – vegetarisk – glutenfrit
Såfremt du ønsker specialmad (diabetiker, allergiker, vegetar etc.), skal vi bede dig meddele os det ved rejsebestilling samt igen ved tjek ind på retrætet, så vil der blive taget højde for det i løbet af opholdet.

Swimming pool
Bemærk, at retrætet ikke har swimming pool. I stedet er der mulighed for at bade fra den skønne sandstrand.

Sæson og vejr
Når vi når ind i april, ligger Kreta hen i et duftende orgie af blomster og krydderurter. I dagtimerne kommer temperaturerne op på 25 grader, og allerede i løbet af maj-juni måned kommer temperaturerne op på 28 grader i dagtimerne. Det regner almindeligvis kun i byger, og nætterne er behagelige.

Om sommeren fra juli-august falder der sjældent regn. Temperaturerne stiger kraftigt og kan nå helt op på 40 grader i dagtimerne. Især i august kan ekstreme temperaturer være et problem for personer med kredsløbsbesvær.

Efteråret (september-november) er ligesom foråret (april-maj) optimal for vandreture i bjergene. Temperaturerne falder til et mere behageligt niveau omkring de 22-26 grader i september og oktober samt 15-20 grader i november. Havet holder længe på varmen, og vandtemperaturen kan sagtens holde sig på de 22-25 grader helt ind i oktober. I slutningen af oktober kan nætterne begynde at blive kølige, og vejret begynder så småt at blive mere ustadigt med regnbyger ind imellem. Fra november måned bliver det nødvendigt med en varm trøje eller sweater i løbet af dagen, og det er almindeligt med vedvarende regn, ligesom det kan blæse op i løbet af dagen og blive køligt om natten.

Telefon og netværk
Der er begrænset mobildækning på retrætet.

Tøjvask
Det er muligt at vaske tøj på retrætet mod betaling.

Valuta
Valutaen i Grækenland er Euro. Kursen er ca. 745, dvs. at 100 Euro svarer til ca. 745 danske kroner.

Vand
Vandet på retrætet kan købes på flaske eller drikkes direkte fra hanen, da det er kvalitetssikret kildevand.

Vandresko/-støvler/-stave
Vi anbefaler at medbringe et par lukkede vandresko eller vandrestøvler. Åbne vandresandaler kan også bruges, men vær opmærksom på, at man let får småsten i sandalerne, når vi går på de små stier. Til gengæld fylder de ikke så meget i kufferten.

Hvis man er glad for at gå med sine vandrestave, er det en god idé at medbringe dem på rejsen. Vi har desværre ikke mulighed for at stille vandrestave til rådighed, så de skal altid medbringes hjemmefra.

Værelsets aflevering
Ifølge internationale hotelregler skal værelset forlades senest kl. 10.00 sidste feriedøgn. Værelset skal være klargjort til nye gæster senest kl. 15.00. Det endelige tidspunkt for aflevering af værelset i forbindelse med hjemrejsen oplyses af rejselederen. Sker afrejsen sent på dagen, vil der dog oftest være adgang til et fælles værelse, hvor der kan skiftes tøj m.m. inden afgang.

WiFi
Der findes gratis trådløs internet i receptionsområdet. Vi anbefaler at begrænse brugen af emails, SMS og mobiltelefoni på retrætet. Hvis der skal foretages nødvendige opkald, henstiller vi til, at man går en tur eller diskret sender en SMS.

Yoga
Den yoga, vi dyrker, er fortrinsvis Hatha yoga og Yin yoga for begyndere og let øvede, som derudover tilpasses den enkeltes niveau. Rejsen inkluderer 18 timers yogaundervisning inkl. introduktion, tips, meditationer, afspænding/body scan og reflektion.

Hvis du aldrig har dyrket yoga før, eller hvis du næsten lige er startet, anbefaler vi, at du deltager i introduktionerne. 

Øvelserne tilpasses niveauet, dvs., at øvelserne ikke er så teknisk svære. Selv hvis du ikke er begynder, vil du sagtens kunne blive udfordret. Vores yogalærer er god til at få alle med, således at alle kan udvikle sig på hvert deres niveau (begynder og let øvet).

Yogaudstyr
Vi har alt det nødvendige udstyr på retrætet, inkl. yogamåtter, bolsters, blokke etc. Hvis du har din egen yogamåtte, som du er glad for, er du naturligvis velkommen til at medbringe den, men det er ikke noget krav, at man selv har sit eget udstyr med.

 

Få tilbud og nyheder via e-mail.
Vi sender kun ud når vi har noget på hjerte

 

Ved tilmelding til nyhedsbrevet accepterer jeg samtidig Tid til ro's privatlivspolitik.