Man-fre 09.00-16.00

Min billet

 

Der er desværre ingen afgange til denne destination i år.

 

Er du interesseret i at læse om lignende rejser og programmer? 

Vælg dit foretrukne tema nedenfor for at blive dirigeret over på den rigtige side.

God fornøjelse!

 

Poolrestaurant på Sunshine Marine Lodge

Yoga
Enagron

Læs mere
Værelserne på Sunshine Marine Lodge

Vandring
Enagron

Læs mere
Yogarejser til Zanzibar

Mindfulness
Enagron

Læs mere

Retræte ud til
det skønne Middelhav

En uge med yoga, oplevelser
og afslapning

Se store billeder

Yoga ved havet

8 dage med økologi og daglig yoga på retræte med Middelhavet

Bestil din yogarejse til Kreta nu - klik her! 

Vores yogarejser er for dig, der interesserer sig for yoga og ønsker mere kendskab hertil. Vi dyrker hatha yoga og yin yoga, og vi tilpasser holdene og øvelserne således, at alle bliver mødt på deres ønsker og niveau.

Vores rejser er tilpassede yogainteresserede, som er begyndere og let øvede. På den måde er det muligt at være med, uanset om du er nybegynder eller har mere erfaring. Vores danske yogalærer sammensætter undervisningen sådan, at alle kan udvikle sig inden for deres behov.

Tag på yogaferie sammen

Hvis man eksempelvis er to, der gerne vil på yogaferie sammen, men dyrker yoga på forskellige niveauer, er det muligt at rejse sammen og få en god oplevelse sammen. Vi er ikke flere på hvert hold, end at læreren kan nå rundt og hjælpe med at støtte og korrigere.

Yogarejser for alle aldre

På vores rejser har vi udøvere i alle aldersgrupper. De yngste er i trediverne, de ældste er over 70. Vi er et skønt mix af udøvere, der alle har yogaen til fælles, mænd og kvinder, unge og ældre, nybegyndere og let øvede.

Nogle af vores gæster ønsker et forløb med lange intense stræk, mens andre går efter noget, der er mere fysisk krævende, eller som er decideret restituerende.

Det vigtigste er tilstedeværelse og lysten til at lære

Det vigtige er ikke, hvilke stillinger du er i stand til at vikle din krop ind i - der er ikke noget yogaagtigt i at ville imponere andre mennesker. Det vigtige er tilstedeværelse og at være nærværende i det, du gør, nyde det og være tilfreds i det du er i lige nu.

Yoga er inviterende og inkluderende. Det kommer vi aldrig til at lave om på.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til mig. Telefon 69162024. Læg en besked, hvis jeg ikke svarer, så ringer jeg tilbage til dig.

Jeg glæder mig til at tale med dig.

Kærlige hilsener

 

Lisbeth Skøtt Tobiesen
Ergoterapeut, mindfulnessinstruktør og certificeret stresscoach

 

P.S. Hvis du har lyst til at bruge noget af vores undervisningsmateriale, kan du downloade det gratis fra vores arkiv - klik her!

 

 

Hvad siger vores gæster om denne rejse?

Program for rejsen til Alianthos (Yogarejse)

8 dage med 7 nætter på retrætet. Dansk rejseleder og dansk yogalærer under hele opholdet.

Dag 1

Velkommen til Alianthos

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Din rejse begynder allerede, når du ankommer i lufthavnen. Her kan det være en god idé, at du tager dig tid til at sidde og nyde en kop te eller kaffe, så du langsomt kan forberede dig på flyveturen og alle de gode ting, der venter forude. Dagen skal betragtes som en rejsedag, og derfor er der ingen planlagte aktiviteter denne dag.

Vi flyver Fra Danmark med direkte fly til Kreta. Ved ankomst til Kreta bliver du mødt i lufthavnen af vores dansktalende rejseleder. Herefter kører vi direkte til retrætet i privat bus. Turen tager ca. 20-30 min. Ved ankomst bliver vi indkvarteret på Alianthos og der er tid og ro til at få pakket ud og tage et hvil og se sig omkring.

Dag 2

Introduktion til vores yogaform

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

I dag vil vi gerne invitere til en lille introduktion af stedet og området vi er i. Morgenen starter med halvanden times blid hatha yoga og meditation. Derefter bliver der serveret morgenmad. Der er morgenmad hver dag fra 08.00 til 10.00.

Midt på dagen vil vi gerne invitere til velkomstmøde og sidst på eftermiddagen, vil der være halvanden times yin yoga og introduktion til den yogaform og dens gavnlighed for kroppen.

Den yoga vi dyrker på retrætet, er hatha yoga og yin yoga. Der er fokus på åndedræt og kropsbevidsthed, og øvelserne er tilpasset den enkeltes niveau, så alle får mest muligt ud af sessionerne. På den måde er opholdet både for begyndere og lettere øvede med interesse i yoga. Samtidig giver det mulighed for at rejse sammen, selvom du og din rejseven eller – veninde ikke er på samme niveau.

Al yoga foregår i det fri. Derfor anbefaler vi at man tager noget varmt tøj med, som kan lynes af og på. Særligt hvis man rejser i oktober eller april.

Aftensmaden spiser vi på den nærliggende taverna, som ligger helt ud til havet. Maden er fortrinsvis vegetarisk. To af aftenerne er der mulighed for at få serveret retter med kød eller fisk.

Dag 3

Yoga og landsbytur

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Denne dag starter også med nogle dejlige morgenstræk og afspænding. Derudover vil der være en tur til landsbyen Chorafakia, som ligger i ca. 2 km. afstand fra retrætet. I byen vil rejselederen bla. vise hvor der forefindes hæveautomat, indkøbsmuligheder og restauranter og der er mulighed for at sætte sig på en af tavernerne og spise frokost eller drikke en kold frappe.

Sidst på eftermiddagen rundes af med introduktion til mindfulness og der er en kort yogasession. I introduktionen til mindfulness kan du lære om begreberne og baggrunden for mindfulness. Her kan du bl.a. få et indblik i, hvordan du kan bruge det i din egen hverdag. Vi har en tendens til at lade tankerne flyve og mentalt hele tiden være et skridt foran, hvor vi fokuserer på det næste, vi skal nå eller dvæler ved fortiden. Mindfulness beskriver en bevidst tilstedeværelse, hvor du er nærværende i det, du gør her og nu. Det kan f.eks. være så simpelt som at øve sig i at være bevidst tilstede, både i dine tanker og følelser, når du børster dine tænder, laver mad eller kører bil.

Aftensmaden serveres igen på Theos Taverna.

Dag 4

Den rolige dag med yoga og mulighed for strandtur

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Efter et par dejlige introduktionsdage, er der mulighed for at slappe af med en rolig dag.

Programmet for dagen består af yoga og meditation om morgenen og yin yoga sidst på dagen. Ellers er der god mulighed for at bruge dagen ved stranden, poolen eller gå en tur i området.

Dag 5

Yoga og udflugt til den historiske by Chania

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Denne dag står i udflugtens tegn, så efter morgen meditation og yoga og en god brunch, vil vi først på eftermiddagen tage til Chania by. Vi bliver hentet i minibus og bliver kørt tilbage igen efter et par timer derinde. I Chania vil der være en guidet tur og vi kommer til at gå rundt i de hyggelige små gader og kommer også ned omkring det smukke havnemiljø. På denne her tur, vil der være udover en guidet bytur, være afsat tid til shopping på egen hånd.

Dag 6

Endnu en rolig dag med yoga og mulighed for at komme ud på egen hånd

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Programmet for dagen består af yoga og meditation om morgenen og yin yoga sidst på dagen.

Ellers er der god mulighed for at bruge dagen ved stranden, poolen eller gå en tur i området.

Dag 7

Reflektionsdag med yoga og afslutningsmiddag

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Vi mødes til hatha yoga som vi plejer, ellers er dagen til fri disposition, og du kan nyde, at du ikke skal noget. Dette er den sidste hele dag på Kreta og Alianthos.
Du kan bruge dagen til at reflektere over dit ophold, og hvad det har givet dig med hjem. Har du f.eks. lyst til at integrere nogle af yogaøvelserne eller afspændingsmetoderne i din dagligdag, kan det være en god ide at få skrevet nogle noter til dig selv, mens det endnu er frisk i hukommelsen.

På den måde kan du bedre holde fast i den gode følelse omkring dine nye og givende tiltag.

Sidst på eftermiddagen inviterer vi til en fælles refleksion over ugens yoga. Her får du bl.a. yogalærerens tips til, hvordan du kan holde fast i god yogapraksis efter hjemkomsten. Vi slutter af med fælles yin yoga og afspænding.

Dag 8

Hjemrejse fra Kreta

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Efter morgenmaden er det tid til at få pakket og sagt farvel, inden vi bliver kørt til lufthavnen i privat bus.

De gæster, der rejser hjem med aftenfly, kan beholde værelserne til kl. 10.00 og bliver først kørt til lufthavnen hen på eftermiddagen.

Vores dansktalende personale tager med i lufthavnen og hjælper med check-in. Flyvetiden til Kastrup og Billund er ca. 3 t. og 30 min.

Programmet er vejledende. Ved ankomsten til Kreta udleveres det endelige program. Det endelige program tager bl.a. højde for vejret. Indholdsmæssigt vil der ikke være forskel på det vejledende program og det endelige program. Kun rækkefølgen kan være ændret.

Priser og datoer

NB: Har du problemer med at bestille, så ring til os på 69162024, eller skriv til os på Messenger.

På denne side viser vi den billigste ledige totalpris pr. person ved to personer inkl. fly, transfer og bagage. Klik på 'Bestil nu'-knappen for at se priser for andre værelseskategorier og enkeltværelser.

Priserne inkluderer:

 • Direkte fly t/r samt transfer til yogaretrætet
 • Indtjekket bagage samt håndbagage
 • Modtagelse i lufthavnen på Kreta af vores dansktalende rejseleder
 • 7 nætter på Alianthos Suites ***+
 • 7 gange morgenmad som serveres på retrætet
 • 7 gange aftensmad som spises på Theos Taverna, med beliggenhed ud til vandet
 • Frisk frugt samt kaffe og te på værelset
 • Solnedgang med champagne med udsigt til havet
 • Introduktion til hatha, yin, mindfulness og meditation
 • Daglige yogasessioner med meditation, hatha yoga eller yin yoga og afspænding
 • Fem yogasessioner af halvanden time med hatha yoga (begynder og let øvet) og afspænding
 • Seks yogasessioner af halvanden time med yin yoga (begynder og let øvet) og afspænding
 • Halvdagstur til Chania med shopping og besøg i den gamle by
 • Hviledag med fælles meditation og blid restitutionerende yoga
 • Dansk yogalærer under hele opholdet
 • Undervisningen er tilrettelagt, så alle kan være med. Programmet er tilpasset begyndere og let øvede
 • Alle skatter og afgifter forbundet med rejsen

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikkevarer, a la carte tilvalg i restauranten (udover den inkluderede menu), lommepenge og personlige indkøb
 • Ekstra aktiviteter (billeje, tennis etc.)
 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring
 • Græsk turistskat EUR 0,5 pr. værelse pr. nat (Afregnes direkte)

Derfor skal du vælge Alianthos Suites

✅ Fantastisk beliggenhed lige ud til havet
✅ Fuldpension (tilpasset yogaudøvere) med morgenkaffe, brunch buffet og 3-retters aftenmenu
✅ Kun ca. 150 meter fra 'vores egen private' badestrand med taverna, parasoller og solstole
✅ Hyggeligt, småt og roligt (Kun 14 lejligheder på stedet)
✅ Kun ca. 20 minutters kørsel fra lufthavnen

Dette skal du være opmærksom på

❗️Alle aktiviteter foregår udenfor i retrætets have, ved vandet eller tennisbanen (vi har ikke noget indendørs område)
❗️Der kan være støjgener fra den nærliggende lufthavn 8 km væk (både militær og civil trafik)

Værelsestyper på Alianthos

Vi har tre forskellige værelsestyper på Alianthos. Du kan læse mere om de forskellige værelsestyper nedenfor.

Studiolejlighed

Studiolejlighederne består af et kombineret sove- og spiserum med to sengepladser samt et lille køkken med køleskab, køkkengrej, service, glas og bestik samt spiseplads til to personer.

Der er aircondition i lejlighederne samt badeværelse med føntørre, bad og toilet. 

Alle studiolejligheder har desuden et udendørs siddeområde.

Lejlighed med ét soveværelse

Denne kategori har et separat soveværelse med to sengepladser. Der er et lille køkken med køleskab, køkkengrej, service, glas og bestik samt spiseplads til fire personer.

Der er aircondition samt badeværelse med føntørre, bad og toilet. 

Alle lejlighederne har et udendørs siddeområde.

Lejlighed med to soveværelser

Lejlighederne har to separate soveværelser med to sengepladser i hver. Der er et lille køkken med køleskab, køkkengrej, service, glas og bestik samt spiseplads til seks personer.

Der er aircondition i lejlighederne samt badeværelse med føntørre, bad og toilet og et udendørs siddområde.

NB: Denne lejlighed kan bestilles som deleværelse.

Om retrætet

Alianthos Suites har en beliggenhed helt ud til Middelhavet. Alianthos betyder passende "blomst af havet".

Retrætet består af forskellige typer lejligheder, der varierer i størrelse og indretning. Der er en stor swinningpool med poolbar, en smuk have, en tennisbane og en privat sti til havet.

Følger man vejen fra retrætet 200 meter kommer man ned til den fine Tersanas strand og Theos taverna, hvor vi spiser aftensmaden.

 

Om hatha yoga

I hatha yoga arbejder vi med koncentration og balance, hvor musklerne bruges mere statisk. Stillingerne er klassiske stående yogastillinger, såsom solhilsen, og gennemgås i et roligt tempo. Med pauser imellem hver stilling og fokus på at udføre øvelserne sikkert og korrekt, er hatha yoga velegnet for begyndere.

Lunge- og hjertekarsygdomme

Øvelserne i hatha yoga stimulerer kroppens immunforsvar samt fordøjelse og hormonbalance. Muskler og balance styrkes, og med fokus på en dybere vejtrækning aktiveres både luftveje og hjertekarsystemet. Hatha yoga kan dermed have en gavnlig effekt på forebyggelse af sygdomme, der relaterer til lunger og hjertekarsystem.

Åndedrætsteknikker i hatha yoga kan hjælpe os med at blive mere kropsbevidste og nærværende og samtidig berolige sind og nervesystem. Når vi arbejder med en dybere vejrtrækning renses luftveje, og blodgennemstrømningen i kroppen øges. Det giver en udrensende effekt, som kan mærkes i form af et højere energiniveau og et generelt bedre velvære.

 

Om yin yoga

Med et særligt fokus på at smidiggøre bindevæv, sener og ledbånd uden at belaste leddene, giver yin yoga mere fleksibilitet i kroppen samtidig med at afspænde og styrke musklerne. Bindevævet kan beskrives som den elastiske hinde, der omkranser og forbinder muskler, knogler og organer.

I yin yoga arbejder vi med passive stræk, primært i siddende og liggende stillinger. Denne yogaform er mindre dynamisk og bruger åndedrættet til at berolige nervesystemet, fremme tålmodighed og vedholdenhed i stillingerne.

Ryg- og lændesmerter

Rygsmerter kan opstå efter en kortere eller længerevarende belastning. Ufleksible led, blokeringer og ophobninger af affaldsstoffer samt indeklemte nervebaner kan give fejlbelastninger, der over tid vil overbelaste ryg eller led.

Flere af øvelserne i yin yoga arbejder med området omkring lænd, hofter, lår og bækken. Meget af kropsvægten bæres her, når vi går og står, og derfor er der brug for styrke og fleksibilitet i de omkringliggende muskler og led.

Ved at smidiggøre bindevævet og åbne leddene igennem forskellige stillinger, kan yin yoga opløse blokeringer og lindre ryg- og lændesmerter. I stillingerne øges blodgennemstrømningen i kroppen, og på den måde kan ilt, affaldsstoffer og kropsvæsker flyde mere frit og afhjælpe ophobinger og blokeringer.

Fysisk og mental balance

Yin yoga er en rolig og afstressende træningsform, der beroliger nervesystemet og kan derfor være et godt supplement til en mere aktiv styrketræning.

Med fokus på at afspænde og give slip, kan yin yoga løsne op for mentale blokeringer og have en positiv indvirkning på angst, stress og depression.

 

Det praktiske

NB: Oplysningerne her på siden gælder kun for denne specifikke rejse. Information af generel karakter er samlet på vores 'værd at vide'-side. Du er også velkommen til at ringe til os med dine spørgsmål på 69162024 eller skrive til os via Messenger eller e-mail.

Ankomst til Kreta
Ved ankomst til lufthavnen på Kreta finder du vores rejseleder i ankomsthallen, lige efter toldkontrollen. Når du først har passeret toldkontrollen, kan du ikke komme tilbage igen. Det er derfor vigtigt, at du har alle dine kufferter og tasker med. Køreturen fra lufthavnen til retrætet er kun ca. 15-20 minutter.

Når alle gæster er kommet igennem toldkontrollen, går vi samlet ud til vores bus, der kører direkte til retrætet. Ved ankomst til retrætet skal du aflevere dit pas ved check-in, og der udleveres herefter værelsesnøgler. Passene kan hentes igen dagen efter, når de er blevet registreret.

Første inkluderede måltid er aftenmåltidet på ankomstdagen. Hvis du ankommer sent, stiller vi din mad op på værelset.

Drikkepenge
I Grækenland er det normalt at give drikkepenge, men det forventes ikke på retrætet. Indkomsten er lav, og specielt for de lavtlønnede (rengøringspersonale og chauffører) er drikkepenge med til at få husholdningsbudgettet til at hænge sammen.

Det er normalt, at man lægger lidt i drikkepenge til rengøringen, hvis man har været tilfreds. EUR 10-20 den sidste dag er passende. Har man været på heldagstur, vil EUR 5,- til chaufføren være passende. Når man spiser på restaurant uden for retrætet, er det normalt at runde op med 8-10 %. 

Ekstra opredning
Alle lejligheder har som minimum to standardsenge. Derudover kan der i nogle af lejlighederne reddes op til en eller flere personer. Opredningerne er som regel af ringere kvalitet end standardsengene. Det kan være en sovesofa, en drømmeseng, en udtræksseng eller udtræksstol. Der ydes som regel kompensation herfor i form af ekstrasengsrabat. Dette fremgår af billet-rejsebeviset.

Gæst i et andet land
Som gæst i et andet land er det vores opgave at tilpasse os de lokale skikke. Eksempelvis tager grækerne lettere på aftaler end vi nordboere – især når det kommer til det med tidspunkter. Tingene er heller ikke så velorganiserede som i Skandinavien, og man kan derfor godt opleve, at tingene tager lidt længere tid, end vi er vant til.

Lad det ikke blive et irritationsmoment. Det hører sig til i syden og er en del af den græske kultur. Tag det som en oplevelse, og nyd, at du er på ferie. Det fører som regel ikke noget godt med sig, hvis man begynder at skælde ud eller irettesætte.

Grækernes attitude og sprogbrug kan også virke mere fandenivoldsk, end vi er vant til fra Danmark, og til tider kan det virke ubehøvlet. Sådan er det sjældent ment, men de fleste grækere er ærlige omkring deres følelser og pakker sjældent deres meninger ind. På retrætet opleves de lokale grækeres service og adfærd særdeles venlig, imødekommende og gæstfri.

Håndklæder
Alle værelser og lejligheder har ansigtshåndklæder, almindelige håndklæder, badehåndklæder og poolhåndklæder. Der er håndklædeskift tre gange i løbet af opholdet samt efter behov. Du skal blot lægge håndklædet på gulvet eller give personalet besked. Håndklæderne må ikke fjernes fra retrætet (i forbindelse med strandbesøg etc.) her skal du medbringe dit eget hjemmefra.

Indkøbsmuligheder
Der arrangeres en halvdagstur til Chania, hvor der er gode shoppingmuligheder. Her finder du både de lokale taverner, der byder på simple frokostretter, græsk kaffe og iskaffe - og de klassiske internationale kæder, der serverer det, man kender. Derudover er der en masse specialforretninger og hyggelige butikker med forskelligt håndværk, såsom vævede tæpper og broderede duge.

Nærmeste taverna ligger ca. 150 meter fra retrætet ved Tersanas Beach, og nærmeste landsby Chorafakia ligger 1,3 km fra retrætet. I Chorofakia findes der flere tavernaer samt en række småbutikker, købmand, biludlejning og apotek.

Kaffe- og tefaciliteter mv.
Alle værelser og lejligheder har el-koger samt en lille skål med tebreve og Nescafé.

Det er desuden muligt at købe græsk kaffe samt espresso og andre specialitetskaffer, te, øl, vin og sodavand. Det foregår i snack baren ved poolen.

Kontakt
Vi anbefaler at lade sin mobiltelefon blive hjemme i Danmark eller, at den er slukket under opholdet. På den måde får du mest ud af opholdet. Hvis du har brug for at være kontaktbar kan familien, kollegerne og vennerne derhjemme komme i kontakt med en via receptionen. Her findes også offentlige computere med gratis internetadgang, så man kan tjekke mails eller telefonere via Skype, Viper eller lignende IP-tjenester.

Receptionens telefonnummer (opkald fra Danmark) 00 30 2821 039280

Læge
Nærmeste lægeklinik ligger i Chania ca. 20 minutter fra retrætet. Lægen kommer gerne på sygebesøg.

Medicin
Nærmeste apotek ligger i Chorafakia, 15 minutters gang fra retrætet. Vi kan som regel få lægen til at tage lidt medicin med, når han er på sygebesøg, så vi undgår transporten til apoteket.

Pas og visum
Husk gyldigt pas. Et pas, der udløber under rejsen, er ugyldigt. For rejser til Grækenland kræves der ikke visum for danske statsborgere eller for statsborgere fra andre EU- eller EFTA-lande.

Bestil nyt pas i god tid, og beregn mindst en måned. Danske statsborgere, der har glemt sit pas eller, som ikke har fået fornyet sit pas i tide, kan købe et nødpas (provisorisk pas) ved henvendelse til politiet i afrejselufthavnen.

For udenlandske statsborgere og personer med fremmedpas gælder særlige regler, og der kan være visumkrav. Den rejsende er selv ansvarlig for eventuelt visum. Undersøg altid i god tid om visum er påkrævet hos den græske ambassade, og i givet fald om det skal udstedes inden afrejse eller ved ankomst. Eventuelle udgifter til visering påhviler den rejsende og er rejsebureauet uvedkommende.

Prisniveau
Forvent at prisniveauet på Kreta er 40-46 % lavere end i København (nov. 2019).

Påklædning
Selve opholdet handler om at slappe af. En del af det at slappe af handler om at være afslappet klædt. Vi lægger op til praktisk fritidstøj om dagen og ’smart casual’ om aftenen, dvs. polo/skjorte og pæne shorts eller lange bukser til mænd samt skjorte/bluse, shorts/lange bukser eller afslappet uformel kjole/nederdel til kvinder. Vi fraråder højhælede sko eller stiletter på grund af ujævnt terræn.

Medbring praktisk sportstøj, som du kan bevæge dig i, når du laver yoga. Evt. lag-på-lag-tøj, som kan tages af og på afhængig af vejret.

I det sene efterår og det tidlige forår kan aftenerne være kolde, så husk at medbringe en varm trøje.

Solbeskyttelse
Selv i de kolde måneder er UV-indekset højt på Kreta. Vi anbefaler derfor at anvende en vandafvisende solcreme med høj faktor. Gerne faktor 30-50. Derudover anbefaler vi at medbringe en solhat, der dækker ørerne, ansigtet og nakken. Vi fraråder desuden at solbade i direkte sollys midt på dagen. Vent hellere til efter kl. 16.00. I forbindelse med yogaen anbefaler vi, at kroppen, skuldrene og lårene er dækket til. Til udflugterne anbefaler vi et par luftige bomuldsshorts, der ikke sidder for tæt samt en luftig skjorte eller t-shirt. Tætsiddende sportstøj kan også være en god idé, så længe der er tale om svedtransporterende materiale. 

Specialmad – vegetarisk – glutenfrit
Såfremt du ønsker specialmad (diabetiker, allergiker, vegetar etc.), skal vi bede dig meddele os det ved rejsebestilling samt igen ved tjek ind på retrætet, så vil der blive taget højde for det i løbet af opholdet.

Støj
Alianthos Suites er ikke et silent retreat. Det er et yogaretreat, hvor der er plads til livfuldhed. Man skal derfor ikke regne med, at der er fuldstændig ro. Der vil være et blandet lydbillede, der vil bære præg af livfuldhed, tale, latter og måske endda fællessang. Derudover vil der være støj fra lufthavnen, der ligger ca. 20 minutter fra retrætet.

Swimmingpool
Retrætets swimmingpool er åben fra maj til og med oktober. Ved poolen er der gratis solstole og bruser. Der er poolhåndklæder i alle lejligheder. Håndklæderne skiftes tre gange om ugen samt efter behov. Man skal blot selv sige til. Pooltemperaturen varierer i løbet af dagen. Typisk er poolen 4-5 grader koldere om morgenen, end om aftenen. Poolens max. temperatur ligger på ca. 22 grader i maj og oktober og stiger langsomt til ca. 30 grader i juli.

Sæson og vejr
Når vi når ind i april, ligger Kreta hen i en duftende orgie af blomster og krydderurter. I dagtimerne kommer temperaturerne op på 25 grader, og allerede i løbet af maj-juni måned kommer temperaturerne op på 28 grader i dagtimerne. Det regner almindeligvis kun i byger, og nætterne er behagelige.

Om sommeren fra juli-august, falder der sjældent regn. Temperaturerne stiger kraftigt og kan nå helt op på 40 grader i dagtimerne. Især i august kan ekstreme temperaturer være et problem for personer med kredsløbsbesvær.

Efteråret (september-november) er ligesom foråret (april-maj) optimal for vandreture i bjergene. Temperaturerne falder til et mere behageligt niveau omkring de 22-26 grader i september og oktober samt 15-20 grader i november. Havet holder længe på varmen, og vandtemperaturen kan sagtens holde sig på de 22-25 grader helt ind i oktober. I slutningen af oktober kan nætterne begynde at blive kølige, og vejret begynder så småt at blive mere ustadigt med regnbyger ind imellem. Fra november måned bliver det nødvendigt med en varm trøje eller sweater i løbet af dagen, og det er almindeligt med vedvarende regn, ligesom det kan blæse op i løbet af dagen og blive køligt om natten.

Telefon og netværk
Der er begrænset mobildækning på retrætet.

Tøjvask
Vi anbefaler tøjvask i hånden. Tag evt. lidt vaskepulver med hjemmefra. Alternativt kan det købes i landsbyen.

Valuta
Valutaen i Grækenland er Euro. Kursen er ca. 745, dvs., at 100 Euro svarer til ca. 745 danske kroner.

Vand
Vandet på retrætet kan købes på flaske.

Værelsets aflevering
Ifølge internationale hotelregler skal værelset forlades senest kl. 10.00 sidste feriedøgn. Værelset skal være klargjort til nye gæster senest kl. 15.00. Det endelige tidspunkt for aflevering af værelset i forbindelse med hjemrejsen oplyses af rejselederen. Sker afrejsen sent på dagen, vil der dog oftest være adgang til et fælles værelse, hvor der kan skiftes tøj m.m. inden afgang.

WiFi
Der findes gratis trådløs internet på retrætet. Vi anbefaler at begrænse brugen af emails, SMS og mobiltelefoni på retrætet. Hvis der skal foretages nødvendige opkald, henstiller vi til, at man går en tur eller diskret sender en SMS.

Yoga
Den yoga, vi dyrker, er fortrinsvis hatha yoga og yin yoga for begyndere og let øvede, som derudover tilpasses den enkeltes niveau. Rejsen inkluderer 18 timers yogaundervisning inkl. introduktion, tips, meditationer, afspænding/body scan og reflektion.

Hvis du aldrig har dyrket yoga før, eller hvis du næsten lige er startet, anbefaler vi, at du deltager i introduktionerne. 

Øvelserne tilpasses niveauet, dvs., at øvelserne ikke er så teknisk svære. Selv hvis du ikke er begynder, vil du sagtens kunne blive udfordret. Vores yogalærer er god til at få alle med, således at alle kan udvikle sig på hvert deres niveau (begynder og let øvet).

Yogaudstyr
Vi har alt det nødvendige udstyr på retrætet, inkl. yogamåtter, bolsters, blokke etc. Hvis du har din egen yogamåtte, som du er glad for, er du naturligvis velkommen til at medbringe den, men det er ikke noget krav, at man selv har sit eget udstyr med.

 

Få tilbud og nyheder via e-mail.
Vi sender kun ud når vi har noget på hjerte

 

Ved tilmelding til nyhedsbrevet accepterer jeg samtidig Tid til ro's privatlivspolitik.