Om retrætet
Khun Nuch er oprindelig uddannet tandlæge, men ret tidligt i livet begyndte hun at interessere sig for kost og ernæring. Det har smittet af på retrætets restaurant, der har måske Thailands største udvalg af juicer, rav food specialiteter og veganske retter.
Vi bor midt i naturen, på kanten af junglen
Naturen og retrætet går ligesom hånd i hånd, og naturens egenskaber bliver respekteret, dyrket og anvendt både i køkkenet og i hele konstruktionen. Husene er bygget op af naturstærke materialer, møblerne er lavet af forskellige træsorter og andre fletmaterialer, og poolen er fyldt op med saltvand.
På kanten af junglen ligger husene i forskellige niveauer med udsigt til mangroven. Stilen i husenes indretning er simpel og rummelig med lyse vægge og mørke træmøbler. Det er hyggeligt, hjemligt og enkelt.
På retrætet er der skabt flere små oaser af fred imellem de funktionelle bygninger, blandt andet er der indrettet flere små træterrasser med et par solstole, bygget lige over vandoverfladen, der giver en skøn følelse af privatliv. Her er der plads til at nyde naturens lydbillede og æstetik.
Svært at finde, heldigvis
Stedet er svært at finde og oprigtigt svært at forlade. Efterhånden er der ikke mange steder som dette, der får lov at forblive ubemærket af turismen. Til vores held er det hverken nemt eller hurtigt at komme til Koh Chang. Det passer os rigtig godt. Vores retrætested må hellere end gerne være lidt overset, så stedet kan bevare sin fredfyldthed.
Spaen på The Spa
Der arbejdes med sundhed, velvære og udrensning i retrætets spaafdeling. Her er der både infrarød sauna, dampbad, traditionel thaimassage, aromamassage med olie, diverse spapakker og mulighed for tarmskylning og forskellige fasteforløb.
Tropical spa cuisine
Menukortet på The SPA Koh Chang byder på en masse spændende retter. Både kendte klassikere fra den vestlige verden og det traditionelle thailandske køkken, men også friske og farverige salater og smoothies. Der lægges stor vægt på friske og uforarbejdede råvarer og velværen ved letfordøjelige og nærende måltider.
Økologi og bæredygtighed
På retrætet arbejdes der med råvarerne ud fra princippet om jord til bord med fokus på bæredygtighed. Det vil sige at så meget som muligt produceres på stedet eller i lokalområdet, så vi pengene bliver hos de lokale bønder og fiskere - og så vi skåner miljøet med mindre transport.
Køkkenet gør en særlig indsats for at støtte de lokale bønder og vedligeholdelsen af områdets fint bevarede traditionelle landbrug. Derfor er råvarerne både økologiske og lokale, hvilket opleves i madens friskhed.
Veganske og vegetariske alternativer
Med Spa All Inclusive er alle måltider inkluderet. Også mellemmåltiderne og snacks. Retrætet har et imponerende menukort, hvor omkring halvdelen af retterne er vegetariske, veganske eller raw food, mens der også er retter både fra vesten og det thailandske køkken.