Man-fre 09.00-16.00

Min billet

10 ting du skal vide inden du rejser til Zanzibar

Af John Tobiesen, medlem af De berejstes Klub og medejer af Tid til ro

Jeg er kommet på Zanzibar siden 1996, og besøgte øgruppen så sent som i oktober 2020, midt under coronakrisen. Og lad mig sige det lige ud, jeg elsker det sted!

Noget der har fascineret mig hver eneste gang jeg har været der, er den lette stemning af fred, frihed og livfuldhed man møder hos de lokale. Derfor har jeg skrevet denne artikel med rejseråd, så flere forhåbentlig får lyst til at aflægge dette skønne sted et besøg. 

God fornøjelse!

Kh. John Tobiesen

 

Indhold:

Rejser til Zanzibar

Brug et rejsebureau

Hvor ligger Zanzibar

Zanzibar flyvetid

Zanzibar hotel

Zanzibar prisniveau

Zanzibar flypriser

Zanzibar bedste strande

Zanzibar vejr

Zanzibar kort

 

Rejser til Zanzibar

Der er flere god muligheder for at rejse til Zanzibar. En af dem er, at man vælger en færdigarrangeret rejse, der kører efter et nærmere fastlagt program.

Fordelene ved den slags rejser er, at rejsearrangøren bærer hele risikoen, hvis noget går galt, og at man er sikker på at rejse sammen med ligesindede.

Tid til ro laver den slags rejser. Vi arrangerer både mindfulnessrejser til Zanzibar og yogarejser til Zanzibar. Men derudover arrangerer vi også rejser til mange andre skønne steder.

Noget af det som vores gæster sætter aller mest pris på er, at selvom man er afsted på det samme program, så er der altid fuldstændig kravfrihed. Man skal ikke deltage i noget, man skal ikke kunne noget, og man skal ikke være på en bestemt måde.

Man kan så at sige gøre lige hvad man har lyst til, men hvis man ønsker fællesskabet, så er det der. Det er rart især for de gæster der rejser alene.

 

Brug et rejsebureau

En anden mulighed er at man rejser på egen hånd og planlægger sin rejse selv. Det har nogle fordele og ulemper. Blandt fordelene er at man som regel har et større udvalg af hoteller og flyløsninger, og at man kan bygge rejsen op præcis som man vil.

Ulemperne er til gengæld, at man bærer hele risikoen selv, hvis noget går galt. Derfor anbefaler jeg altid at man bruger et rejsebureau.

Fleksibilitet og gode priser
Tag fat i et rejsebureau du kender, eller få et anbefalet, og få dem til at sammensætte rejsen for dig efter dine ønsker. Går man igennem et rejsebureau, får man den samme fleksibilitet, som hvis man selv sidder på nettet, men det er rejsebureauet, der har ansvaret, hvis noget går galt med rejsen.

Det behøver ikke være dyrere at bruge et rejsebureau. Tvært i mod.

De hotelportaler der findes på nettet, tager det samme eller mere i provision, end et godt og effektivt rejsebureau. Til gengæld sparer man tid ved at overlade det praktiske til rejsebureauet og man er beskyttet af pakkerejseloven.

Er bureauet medlem af garantifonden?
Sørg for at rejsebureauet er tilsluttet Rejsegarantifonden på den danske ordning, ellers kan du ikke være sikker på, at der er fuld dækning uden selvrisiko eller maksimum i tilfælde af konkurs.

 

Hvor ligger Zanzibar?

Zanzibar ligger ud for Tanzania på Afrikas østkyst. Fra Tanzanias hovedstad Dar es-Salaam er der kun ca. 50 km over strædet til hovedøen Unguja også kendt som Zanzibar.

Der er flere daglige hurtigfærger mellem Zanzibar City og Dar es-Salaam. 

 

Zanzibar flyvetid

Den korteste rejsetid fra Kastrup til Zanzibar er 12 t. 25 min.

Der findes nogle rigtig gode forbindelser fra Kastrup til Zanzibar. Min favorit er Qatar Airways, der flyver hver dag via Doha og som er blevet kåret til verdens bedste flyselskab fem år i træk.

En anden mulighed er KLM, der både flyver fra Billund, Aalborg og Kastrup via Amsterdam til Zanzibar. KLM gør turen godt og vel tre timer hurtigere end Qatar Airways.

 

Zanzibar hotel

Når jeg vælger hotel til mine egne rejser vælger jeg altid nogle hoteller med god værdi for pengene. Jeg indrømmer at jeg er lidt af en jydemand, når det kommer til at bruge penge på rejser. Det skal helst både være tosselækkert og gratis.

Det er selvfølgelig svært, men der er dog nogle hoteller på Zanzibar som jeg gerne vil fremhæve for deres helt vanvittige gode value proposition, hvis jeg må bruge et godt jysk udtryk :-)

Sunshine Hotel, Matemwe - Et megalækkert lokalt hotel med høj standard og god beliggenhed på stranden. Skøn strand og let adgang til landsbyen.

Paje by Night, Paje - Et cool og lidt laid back sted i surferbyen Paje. Italiensk ledelse. God mad, live musik og hyggelig stemning.

Upendo House, Stone Town - Her er den rå industrielle New York'er stil kombineret med en fredet swahilibygning. Pool på taget og fantastisk mad.

Og så er der selvfølgelig vores eget retrætested Sunshine Marine Lodge nord for Matemwe, hvortil vi arrangerer tre årlige rejser med dansk rejseleder, dansk underviser og mindfulness eller yoga som tema. Sunshine Marine Lodge skiller sig ud fordi, der kun findes suiter på stedet, hvoraf mange har direkte havudsigt.

 

Zanzibar priser pr. oktober 2020

Restaurationspriserne på Zanzibar er 72,51 procent lavere end i København.

Dagligvarepriserne på Zanzibar er 52,58 procent lavere end i København.

Ovenstående tal er baseret på statistikmateriale fra numbeo.com. Min erfaring fra egne rejser er, at det er ekstremt billigt alle de lokale steder, men at man skal forvente nogle knapt så lave priser lige så snart man begynder at kigge på vestlige importerede varer eller hvis man går ind på en international restaurant.

Gør man det taler vi om et prisniveau 20-45 procent under prisniveauet i København. 

 

Flypriser Zanzibar

Flypriserne svinger meget og afhænger både af serviceklasse, bookingklasse og ikke mindst sæson. En business class billet koster fra 13.500-35.000, mens en economy class billet typisk ligger på 3.800-7.800.

Det billigste rejsetidspunkt er fra slutningen af april og indtil midten af juni. Her er det lavsæson og her åbner de fleste flyselskaber op for de helt billige bookingklasser, der godt nok er billige, men som til gengæld sjældent kan ændres eller annulleres uden at man kommer til at betale en mindre formue.

Det dyreste tidspunkt er hen over julen og nytåret, hvor der er højsæson og hvor der oftest kun er ledigt i de helt dyre bookingklasser, som til gengæld er mere fleksible.

 

Zanzibars bedste strande

Det er selvfølgelig meget individuelt hvad man vægter, når man skal vælge den ene strand frem for den anden. Jeg sætter pris på at der er rart at bade, nogen lunde privat og at der helst er lidt faciliteter. Altså at der hverken er for høje bølger, klipper eller koraller man kan skære sig på, eller et rand af mennesker. 

De bedste strande på Zanzibar er efter min opfattelse følgende:

Makupenda Beach
Denne strand har næsten det hele, men kun på grund af de speedbådsoperatører, der arrangerer sejlture hertil. Stranden er nærmest bare en gigantisk sandbanke eller en lille ø, som ligger ca. 3 km. stik vest for Stone Town i strædet mellem Unguja og fastlandet.

De forskellige speedbådsoperatører medbringer både proviant og pavilloner, så man kan komme ind i skyggen. Klart min favorit, hvis man skal på tur og det skal være meget privat.

Paje Beach
Lidt en undtagelse for her er der næsten altid bølger. Stranden tiltrækker derfor også en masse surfere, og det har gjort den til et ret cool sted. Der er selvfølgelig lidt flere mennesker, end på de andre strande på øen, men der er også en masse lækre beværtninger med lounge musik, lækre mennesker og god stemning.

Matemwe Beach
I virkeligheden nok min favorit, sådan overordnet set. Især hvis man bor på vores retræte. Gør man det, er der gratis shuttle hertil og mulighed for at bruge alle faciliteterne på Sunshine Hotel, der har samme ejer.

På den måde har man både adgang til en fuldstændig uberørt og meget lækker badestrand - og til en skøn swimmingpool.

Derudover er der restaurant hvor de serverer friskfanget fisk og skaldyr, samt klassiske retter som burgere og club sandwiches, og så er der cocktail bar, hvilket bestemt ikke gør noget, når vi nærmer os solnedgang.

 

Zanzibar vejr

Vejret på Zanzibar er godt året rundt, med undtagelse af april og maj, som er decideret regntid.

Zanzibar har en gennemsnitlig max. temperatur på 29-33 grader året rundt. Perioden fra maj til august er vinter med gennemsnitlig max. temperatur på 29 grader.

August og september er de to koldeste måneder med laveste nattemperatur på 20 grader. Den varmeste måned er februar med en gennemsnitlig max. temperatur på 33 grader og ned til 23 grader om natten. 

Klimaet minder meget om det klima man har på fastlandet i Tanzania, blot noget mere fugtigt. Læg dog mærke til nattemperaturen som er behagelig året rundt, og som gør at man ikke behøver aircondition, når man skal sove.

Regntiden starter så småt i slutningen af marts og varer ind til slutningen af maj. Perioden fra starten af juni til midten af november er som regel tør, mens der fra slutningen af november og ind til slutningen af december er en mellemperiode med lidt mere nedbør, dog uden at være decideret regntid. 

 

En af vores gæster i Tid til ro, under hendes besøg på den lokale spice farm.
Landsbyvandring med Tid til ro på Zanzibar
En af de lokale fiskere ved Matemwe, der har anskaffet sig en glasfiberbåd og nu sejler med turister
Lækre hotel suiter på Zanzibar
Yogarejser til Zanzibar med Tid til ro
Masser af marineliv ved de bedste strande på Zanzibar
Lavvande ved koralrævet ud for Sunshine Marine Lodge
Lækker strand på Zanzibar
Yogarejser til Zanzibar med Tid til ro
Zanzibar hotel yogarejser
Vejret på Zanzibar er lunt året rundt
Rejser til Zanzibar dansk rejseleder
Flyvetiden til Zanzibar er ca. 13 timer fra Kastrup
Rejser til Zanzibar dansk rejseleder
Tid til ro på Zanzibar med dansk yogalærer
Garden suites på Sunshine Marine Lodge
Koralvandring med Matemwe på Zanzibars østkyst
Mindfulnessrejser til Zanzibar
BBQ på stranden i Matemwe
Zanzibar flyvetid til stranden

Zanzibar kort

Yoga- og mindfulnessrejser til Zanzibar

Se alle vores videoer på youtube - klik her!

Andre artikler der måske vil interessere dig 

Se liste med alle vores artikler - Klik her!

Afbudsrejser til Kreta
Yogarejser fra Billund
Vandreferie i Grækenland
Om at flyve langt

En verden af skønne muligheder

Se vores store udvalg af rejser

 

Yogarejse til Enagron, Kreta

Vandrerejse til Enagron, Kreta

Mindfulnessrejse til Enagron, Kreta



Mindfulnessrejse til Rhino Lodge, Sydafrika

Yogarejse til Sunshine Marine Logde, Zanzibar

Yogarejse til Talalla Retreat, Sri Lanka

Mindfulnessrejse til The Spa, Koh Chang

Mindfulnessrejse til Cerro de Hijar, Andalusien

Yogarejse til Castillo de Monda, Andalusien

Yogarejse til Pondok Sari, Bali

Mindfulnessrejse til Alam Anda, Bali

Yogarejse til Paradisos Hills, Cypern