Man-fre 09.00-16.00

Min billet

 

Dette program er desværre udgået.

Tilmeld dig vores interesseliste og vær' blandt de første til at høre om lignende programmer og rejser.

 

Ved tilmelding til interesselisten accepterer jeg samtidig Tid til ro's privatlivspolitik.

Yogaophold
ved Øresund

Stå op til smuk solopgang over Øresund
og nyd fire dage med skøn yoga

Se store billeder

Yogaophold på Marienlyst Strandhotel

4 dage med skøn yoga og halvpension ved Øresund

Bestil din yogarejse til Marienlyst nu - klik her!

Dette yogaophold er for alle, der gerne vil dyrke yoga i Danmark. Morgensessionerne er hatha yoga og eftermiddagssessionerne er yin yoga.

Smukke omgivelser ud til Øresund

Vi bor på det historiske strandhotel fra 1861 med udsigt til Øresund. Vi har valgt dette sted, fordi det er let at komme til, både med bil og med tog. Der er kun ca. en kilometer fra stationen i Helsingør til retrætet, og vi hjælper dig gerne med at arrangere transport til og fra stationen.

Tag på yogaophold sammen

Alle øvelser er tilpasset begyndere og lettere øvede, og tilrettelagt på en måde, så nybegynderen kan være med til det hele, mens den lettere øvede stadig kan blive udfordret. Hvis det er det som man vil ;-)

På den måde er det muligt for to personer, på forskellige niveauer, at rejse sammen være fælles omkring en oplevelse, uanset niveau. Vores danske yogalærer sammensætter undervisningen sådan, at alle kan udvikle sig inden for deres behov.

Yogarejser for alle aldre

På vores ophold har vi udøvere i alle aldersgrupper. De yngste er i trediverne, de ældste er over 70. Vi er et skønt mix af udøvere, der alle har yogaen til fælles, mænd og kvinder, unge og ældre, nybegyndere og let øvede.

Nogle af vores gæster ønsker et forløb med lange intense stræk, mens andre går efter noget, der er mere fysisk krævende, eller som er decideret restituerende. Derfor er det hatha og yin, der er undervises i.

Det vigtigste er at vi nyder det vi laver

Vi elsker alt det gode. Skøn yoga, lækkert mad og det gode liv med vin, natur og frisk luft.

Alt dette kombinerer vi på vores ophold. Det vigtige er ikke, hvilke stillinger du er i stand til at vikle din krop ind i - der er ikke noget yogaagtigt i at ville imponere andre mennesker. Det vigtige er nydelsen og glæden ved opholdet - og være tilfreds i det vi er i lige nu.

Yoga er inkluderende, vanedannende og inviterende. Det kommer aldrig til at ændre sig hos os.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til mig. Telefon 69162024. Læg en besked, hvis jeg ikke svarer, så ringer jeg tilbage til dig.

Jeg glæder mig til at tale med dig.

Kærlige hilsener

Lisbeth Skøtt Tobiesen
Ergoterapeut, mindfulnessinstruktør og certificeret stress coach

Hvad siger vores gæster om Tid til ro?

Program for opholdet på Marienlyst Strandhotel (Yogaophold)

4 dage med 3 nætter på retrætet. Dansk yogalærer under hele opholdet.

Dag 1

Ankomst til hotellet, velkomst, strandvandring og Yin yoga

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Velkommen til Øresund og Marienlyst Strandhotel. Vi anbefaler at du ankommer allerede fra kl. 13.30, så du har god tid til at falde til og nyde hotellet og måske besøge stranden.

Vores yogalærer befinder sig i receptionsområdet og er behjælpelig med check-in. Værelserne er klar senest fra kl. 15.00, når programmet starter. Ved check-in udleveres det endelige program for opholdet.

Det officielle program for opholdet starter kl. 15.00 hvor vi gerne vil invitere til en lille velkomst. Herefter er det strandvandring og yin yoga. Af hygiejnemæssige årsager på grund af Covid-19 anbefaler vi, at du medbringer dit eget yogaudstyr, ellers kan du låne hos os.

Vi anbefaler at du medbringer:

 • En yogamåtte
 • To yogablokke (eller noget, der kan erstatte dem, f.eks. fire tykke bøger)
 • En yogapølle (eller en tyk, fast pude)
 • Et yogabælte (eller et langt halstørklæde)

Derudover anbefaler vi at du medbringer et tæppe og en tyk trøje, da yogaen i størst mulig omfang vil foregå udendørs.

NB: Hvis du ikke har dit eget udstyr er det ikke noget problem. Vi har desinficeret udstyr som du må låne.

Efter yogaen er der arrangeret fællesspisning på hotellet.

Afhængig af forsamlingsforbuddet vil vi være opdelt i grupper på max. 10 personer både til fællesspisning og yoga.

Dag 2

Morgenyoga, meditation, mindful walking, eftermiddagsyoga og afspænding

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Efter en god nats søvn, mødes vi til en times hatha yoga, og der vil være fokus på at vække krop og sind, så vi starter blidt og nænsomt ud. Vores morgenyogasessioner begynder altid på den måde, at vi bringer nærværet ind, og vi runder altid af med en afspænding. Yogalæren tilpasser øvelserne, så alle kan være med. Både nybegyndere og øvede.

Efter yogaen, er det tid til at nyde morgenmaden i hotellets smukke omgivelser. Der serveres en rig morgenbuffet med friske råvarer.

Sidst på formiddagen, er der mulighed for at deltage i vores stillevandring, hvor vi vil nyde naturen og omgivelserne omkring strandhotellet. Gåturen er på en times varighed.

Sidst på eftermiddagen er der endnu tid til en omgang yoga og vi mødes til halvanden times yin yoga og en guidet meditation. Der vil ved hver session være en kort introduktion, til dagens øvelser/sekvenser og yogalæreren vil være tydelig med at forklare hvilke gavnlige effekter kroppen har ved at være i de enkelte stræk. Særligt i yin yoga er der særlig gavnlig effekt for på kropsdele som iskias, lænd, hofte, skuldre, ryg og nakke.

Aftensmaden serveres i restauranten ved langbord, for dem der har lyst. Det er altid muligt at spise ved sit eget bord eller tage maden med ud på hotellets terrasse.

Dag 3

Morgenyoga, meditation og eftermiddagsyoga

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

En ny dag begynder og ligesom dagen før, starter den med morgenyoga. Vi er igen opmærksomme på at strække og vække kroppen og yogalæreren vil lave øvelser, som bidrager til at skabe fornyet energi og livskraft.

Efter yogaen er der morgenmad og har du lyst, kan du tage din kop kaffe med ud og nyde den friske luft og en rolig stund på terrassen. Hotellet har aviser du kan låne og Tid til ro har bøger samt mindfulnessredskaber, såsom puslespil og maleredskaber, som du kan hygge dig med.

Sidst på formiddagen inviterer vi til en gåtur. Yogalæreren guider i en åndedrætsøvelse under gåturen. Turen er på en times varighed, ind til centrum af Helsingør. Vi følger vandet mod byen og kommer forbi nogle af de lokale historiske steder. Helsingør er en gammel by med masser af historie, hvis du kigger godt efter. Vi slutter på torvet, hvor du har mulighed for at opleve Helsingør på egen hånd.

Yogalæreren har nogle mindfulnesskort med til dig og de øvrige gæster. Kortene indeholder nogle øvelser, som kan udføres enten under opholdet eller derhjemme. Det er nogle mindfulness sanse- og aktivitetsøvelser, som bidrager til at skabe ro og bevidst nærvær. Om du ønsker at lave øvelserne, er naturligvis kravfrit. Det er en lille gave fra Tid til ro.

Vi inviterer til halvanden times yin yoga sidst på eftermiddagen, og der vil være en guidet meditation.

Aftensmaden serveres ved langbord for de som har lyst, og man er også velkommen til at tage sin mad med hen til et af de andre borde i restauranten eller spise på terrassen. Det er vores sidste aften sammen og vi hygger os med nogle sange fra Tid til ros lille sangbog, hvis der er stemning for det :-)

Dag 4

Yoga, meditation og afrejse

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Først på morgenen, inviterer vi til en dejlig omgang morgenyoga. Yogaen kan efter flere dages gentagelser vise sig, at have sat et aftryk hos dig og måske har du fået lyst til at integrere nogle af øvelserne i din hverdag. Yogalæreren laver en fin afrunding og er der spørgsmål til øvelser til hjemmepraksis, kan man kontakte yogalæreren efter sessionen.

Morgenmaden serveres i restauranten og vi anbefaler at du fylder lidt ekstra på reserverne, hvis du skal ud på en længere køretur efter opholdet. Vi inviterer til at du nyder morgenen og formiddagen så længe du kan, til du er klar til at rejse.

Værelsesudtjeckning finder sted kl. 10.00. Vores program slutter kl. 11.30.

Tid til ro og yogalæreren vil sige dig tak for nogle dejlige dage på Marienlyst Strandhotel og fordi du har taget så godt imod vores Danmarksophold i disse coronatider. Du ønskes en god tur hjem og en fortsat god sommer.

Programmet er vejledende. Ved ankomsten til hotellet udleveres det endelige program. Det endelige program tager bl.a. højde for vejret. Indholdsmæssigt vil der ikke være forskel på det vejledende program og det endelige program. Kun rækkefølgen kan være ændret.

Priser og datoer - enkeltværelse uden tillæg

NB: Har du problemer med at bestille, så ring til os på 76125251, eller skriv til os på Messenger.

Prisen inkluderer:

 • Modtagelse på hotellet af vores danske yogalærer
 • 3 nætter på det naturskønne Marienlyst Strandhotel
 • Indkvartering på værelser med eget bad og toilet
 • 3 gange morgenmad
 • 3 gange aftensmad
 • Måltiderne serveres i restauranten eller på værelset for dem, der gerne vil være alene
 • Introduktion til hatha, yin og meditation
 • Daglige yogasessioner med meditation, hatha yoga eller yin yoga og afspænding
 • Tre yogasessioner af en times varighed med hatha yoga (begynder og let øvet) og afspænding*
 • Tre yogasessioner af halvanden times varighed med yin yoga (begynder og let øvet) og afspænding
 • Strandvandring i de smukke omgivelser
 • Dansk yogalærer under hele opholdet
 • Mindfulnesskort med guidede øvelser
 • Undervisningen er tilrettelagt, så alle kan være med og udvikle sig. Begyndere kan få en god start, og de øvede vil blive udfordret
 • Inkl. moms, samt alle skatter og afgifter forbundet med opholdet

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikkevarer (udover postevand i yogarummet), a la carte tilvalg i restauranten (udover den inkluderede menu)
 • Frokost og ekstra aktiviteter
 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring
 • Lommepenge og personlige indkøb
 • Adgang til spa

 

Se et eksempel på en yoga session med Diana Due

Du kan se flere videoer på vores Youtube-kanal. God fornøjelse!

Skønne værelser i gammel strandhotelstil

Det historiske Marienlyst Strandhotel er indrettet med 227 værelser i flere forskellige kategorier. Fælles for dem alle er den smagfulde strandhotelstil og den lange liste af udstyr og inkluderede services.

Værelserne varierer i størrelse og beliggenhed. Vi forbeholder os ret til at anvise et større værelse ved ankomsten, uden merpris naturligvis.

Enkeltværelse (S1NGL3)

Hyggeligt værelse på 14 kvm i moderne strandhotelstil. Værelset har en 120 cm bred opbygget seng, brusebadeværelse, hårtørrer, tv, minibar, telefon, safety box, kaffe-/tesæt og wifi.

NB: Vi kører pt. et kampagnetibud på denne værelseskategori. Brug rabatkoden 'S1NGL3', hvis rabatten ikke kommer op ved bestilling.

Dobbeltværelse

Smagfuldt indrettet værelse på 20 kvm i moderne strandhotelstil. Værelset har komfortable twin- eller dobbeltsenge, brusebadeværelse, hårtørrer, tv, skrivebord, minibar, telefon, kaffe-/tesæt, safety box og wifi.

Alle værelser er nyrenoverede i 2019.

Om retrætet

Hotellet er opkaldt efter Frederik den Femtes dronning, Juliane Marie, og blev grundlagt i 1861. Hotellet blev hurtigt anerkendt i hele Europa og havde blandt de prominente gæster både fyrster og kongelige foruden den københavnske overklasse, der drog op langs kysten for at nyde sommeren ved Øresund. Hver uge kunne man i den lokale avis tilfredsstille sin nysgerrighed for glamourøse nyheder ved at lade blikket løbe ned over den lange liste over nyankomne gæster til Hotel Marienlyst.

Hotellet tiltrak både Kong Christian den Niende og hans bror Prins Hans, som boede hver sommer i hotellets fornemme værelse nr. 15. Den russiske zar spiste frokost med hele sit følge, og prinsen af Wales nød en god middag i restauranten. Kronprins Frederik, den senere Kong Frederik VIII, gav hotellet privilegier til at flage med splitflag og benytte kongekrone i sit bomærke.

Området

Marienlyst har med den skønneste beliggenhed direkte ved Øresunds kyst nær Kronborg Slot, M/S Museet for Søfart, Marienlyst Slot, Helsingør Lystbådehavn, Teknisk Museum og Louisiana Museum for Moderne Kunst, et hav af muligheder for spændende aktiviteter.

På Kronborg Slot fra 1577 kan man bl.a. se Nordeuropas største riddersal. I kassematterne står statuen af Holger Danske, der sidder og våger over Danmark, og på voldene kan man ligefrem fornemme Shakespeares drama om Hamlet og Ophelia.

Du kan også tage en tur til det skønne Louisiana Museum of Modern Art, som er et er førende internationalt museum for moderne kunst. Her mødes kunsten, naturen og arkitekturen i et enestående samspil.

Tæt på Hotel Marienlyst findes tennis-, badminton- og golfbaner, og i den nærliggende skov er der rige muligheder for motionsløb eller vandreture.

Om køkkenet

På Marienlyst Strandhotel har man udviklet sit eget madkoncept, Sundkræs. I samarbejde med kostvejleder Martin Kreutzer, har de udviklet konceptet med viden om, at man har brug for, at holde et vedvarende energiniveau og føle sig frisk hele dagen igennem. Både til morgenmad og frokost vil du derfor opleve, at der bliver kræset lidt ekstra for dig.

Til Sundkræs-retterne anvendes råvarer, der med deres forskellige egenskaber bidrager til opkvikkende mæthed, velsmag og nydelse og som hjælper med at holde energiniveauet oppe og øger koncentrationen samt giver følelsen af overskud hele dagen.

Det handler om at spise godt og varieret i løbet af dagen for at opretholde et højt energiniveau og at få en god nats søvn i de smukke værelser, så du kan være veludhvilet og veloplagt under dit ophold. Brug naturen omkring hotellet til pauser og bevægelse.

 

Om Hatha yoga

I Hatha yoga arbejder vi med koncentration og balance, hvor musklerne bruges mere statisk. Stillingerne er klassiske stående yogastillinger, såsom solhilsen, og gennemgås i et roligt tempo. Med pauser imellem hver stilling og fokus på at udføre øvelserne sikkert og korrekt, er Hatha yoga velegnet for begyndere.

Lunge- og hjertekarsygdomme

Øvelserne i Hatha yoga stimulerer kroppens immunforsvar samt fordøjelse og hormonbalance. Muskler og balance styrkes, og med fokus på en dybere vejtrækning aktiveres både luftveje og hjertekarsystemet. Hatha yoga kan dermed have en gavnlig effekt på forebyggelse af sygdomme, der relaterer til lunger og hjertekarsystem.

Åndedrætsteknikker i hatha yoga kan hjælpe os med at blive mere kropsbevidste og nærværende og samtidig berolige sind og nervesystem. Når vi arbejder med en dybere vejrtrækning renses luftveje, og blodgennemstrømningen i kroppen øges. Det giver en udrensende effekt, som kan mærkes i form af et højere energiniveau og et generelt bedre velvære.

Om Yin yoga

Med et særligt fokus på at smidiggøre bindevæv, sener og ledbånd uden at belaste leddene, giver Yin yoga mere fleksibilitet i kroppen samtidig med at afspænde og styrke musklerne. Bindevævet kan beskrives som den elastiske hinde, der omkranser og forbinder muskler, knogler og organer.

I Yin yoga arbejder vi med passive stræk, primært i siddende og liggende stillinger. Denne yogaform er mindre dynamisk og bruger åndedrættet til at berolige nervesystemet, fremme tålmodighed og vedholdenhed i stillingerne.

Ryg- og lændesmerter

Rygsmerter kan opstå efter en kortere eller længerevarende belastning. Ufleksible led, blokeringer og ophobninger af affaldsstoffer samt indeklemte nervebaner kan give fejlbelastninger, der over tid vil overbelaste ryg eller led.

Flere af øvelserne i yin yoga arbejder med området omkring lænd, hofter, lår og bækken. Meget af kropsvægten bæres her, når vi går og står, og derfor er der brug for styrke og fleksibilitet i de omkringliggende muskler og led.

Ved at smidiggøre bindevævet og åbne leddene igennem forskellige stillinger, kan yin yoga opløse blokeringer og lindre ryg- og lændesmerter. I stillingerne øges blodgennemstrømningen i kroppen, og på den måde kan ilt, affaldsstoffer og kropsvæsker flyde mere frit og afhjælpe ophobinger og blokeringer.

Fysisk og mental balance

Yin yoga er en rolig og afstressende træningsform, der beroliger nervesystemet og kan derfor være et godt supplement til en mere aktiv styrketræning.

Med fokus på at afspænde og give slip, kan Yin yoga løsne op for mentale blokeringer og have en positiv indvirkning på angst, stress og depression.

 

Det praktiske

NB: Oplysningerne her på siden gælder kun for denne specifikke rejse. Information af generel karakter er samlet på vores 'værd at vide'-side. Du er også velkommen til at ringe til os med dine spørgsmål på 76125251 eller skrive til os via Messenger eller e-mail.

Ankomst til Marienlyst Strandhotel
Ved ankomst til retrætet skal du henvende dig i receptionen, hvor du vil blive registreret og få udleveret værelsesnummer og -nøgle.

Ankommer du i god tid, kan du bruge lidt tid på at gå rundt - på hotellet eller måske på stranden - indtil vi allesammen mødes som beskrevet i dagsprogrammet (se under dag 1 ovenfor).

Deltagerantal
Alle rejser gennemføres ved minimum 10 deltagere. Grupperne kan variere i størrelse og ligger typisk på 12-20 personer.

Drikkepenge
I Danmark forventes det ikke at man giver drikkepenge, men hvis du vil anerkende en særligt god service, er det altid en mulighed at give drikkepenge til personalet.

Dyner
Der er mulighed for at låne allergivenlige dyner - spørg i receptionen. I receptionen er der desuden mulighed for at hente en ekstra dyne eller pude.

Læge
Nordsjællands Hospital - Hillerød ligger ca. 25 km fra retrætet. Der er adskillige praktiserende læger i Helsingør.

Medicin
Nærmeste apotek ligger ca. 1 km fra retrætet.

Miljø
Marienlyst Strandhotel er et "Green Key" hotel. Det betyder, at når du vælger et hotel som Marienlyst, så er du automatisk med til at passe på miljøet. F.eks. sorteres affaldet, og der serveres hovedsageligt postevand. Papir, dåser, flasker og pap kan lægges ved siden af skraldespanden, hvorefter hotellet vil sørge for bortskaffelse.

Spafaciliteter
Marienlyst Strandhotel tilbyder bl.a. opvarmede bassiner, panoramasauna, saltterapi, Kraxenofen stole og strandsauna. Desuden tilbydes ansigts- og kropsbehandlinger. Anvendelse af spa samt køb af behandlinger er ikke inkluderet i opholdet. Afregnes direkte med hotellet.

Specialmad – vegetarisk – glutenfrit
Såfremt du ønsker specialmad (diabetiker, allergiker, vegetar etc.), skal vi bede dig meddele os det ved rejsebestilling samt igen ved tjek ind på retrætet, så vil der blive taget højde for det i løbet af opholdet.

Telefon og netværk
Der er mobildækning på retrætet.

Vaske- og strygeservice
Aflevér tøjet i receptionen senest kl. 09.00 og få det retur samme dag. Afregning sker direkte til hotellet.

Værdigenstande
Hoteller og restauranter påtager sig ikke ansvaret for værdisager, hvorfor det anbefales ikke at medbringe for store beløb i kontanter, kostbare smykker og lignende. Endvidere anbefaler vi at deponere værdisager i boks eller i receptionen.

Værelsets aflevering
Ifølge internationale hotelregler skal værelset forlades senest kl. 11.00 sidste feriedøgn. Værelset skal være klargjort til nye gæster senest kl. 15.00.

WiFi
Der findes gratis trådløs internet på hotellet. Vi anbefaler at begrænse brugen af emails, SMS og mobiltelefoni på retrætet. Hvis der skal foretages nødvendige opkald, henstiller vi til, at man går en tur eller diskret sender en SMS.

Yoga
Den yoga, vi dyrker, er fortrinsvis Hatha yoga og Yin yoga for begyndere og let øvede, som derudover tilpasses den enkeltes niveau. Opholdet inkluderer 3 hatha sessioner á 60 minutters varighed og 3 yin sessioner á 90 minutters varighed. Sessionerne består af en variation af meditationer, afspænding og intro.

Øvelserne tilpasses niveauet, dvs., at øvelserne ikke er så teknisk svære. Selv hvis du ikke er begynder, vil du sagtens kunne blive udfordret. Vores yogalærer er god til at få alle med, således at alle kan udvikle sig på hvert deres niveau (begynder og let øvet).

Yogaudstyr
Vi har alt det nødvendige udstyr på retrætet, inkl. yogamåtter, bolsters, blokke etc. Dog vil vi i disse her coronatider anbefale dig at tage dit eget udstyr med: Yogamåtte, yogablok eller nogle tykke bøger, en fast pude, et tæppe, et yogabælte eller et tørklæde.

Få tilbud og nyheder via e-mail.
Vi sender kun ud når vi har noget på hjerte

 

Ved tilmelding til nyhedsbrevet accepterer jeg samtidig Tid til ro's privatlivspolitik.