Man-fre 09.00-16.00

Min billet

Kultur og oplevelser

5-stjernet hotel på første strandrække
Inkl. udflugter, fællesspisning og dansk rejseleder

-Mulighed for direkte fly med Thai Airways 

Se store billeder

Kultur og oplevelser i Pranburi

13 dage fra Kastrup til Pranburi, med alle udflugter, fællesspisning, direkte transfer og dansk rejseleder under hele opholdet

Bestil din mindfulnessrejse til Koh Chang nu - klik her!

Vi er begejstrede for endelig at kunne invitere dig med til Pranburi, en perle i Thailand, hvor kultur og natur går op i en højere enhed. Med en dansk rejseleder ved din side fra Kastrup og hele vejen gennem rejsen, er der lagt op til en bekymringsfri oplevelse.

Vi flyver direkte, og alt det praktiske som bagage, flymad og transfer er inkluderet. Du skal blot møde op i lufthavnen, så tager vi os af resten. Ved ankomst venter der ti skønne nætter på retrætet Wyndham Hua Hin Pranburi Resort & Villas.

Dette retræte er en drøm for enhver rejsende. Det er intimt nok til, at du vil føle den personlige service og lære personalet at kende, men samtidig har det alle de faciliteter, du kunne ønske dig. Forestil dig et fortryllende poolområde med solstole og parasoller, alt sammen med udsigt til det azurblå hav.

Pranburi er en oase af ro, men byder også på et fint udvalg af lokale restauranter og butikker. Det er den perfekte base for vores kulturrejse, hvor vi har inkluderet spændende halvdagsudflugter i prisen. Du kan læse mere om disse i dagsprogrammet nedenfor.

Denne rejse er ideel, uanset om du rejser alene eller med en partner. Det er en invitation til at slappe af, blive forkælet og opleve nogle af Thailands mest betagende landskaber og kulturskatte.

Glæd dig til en rejse, hvor du kommer tæt på Thailands autentiske kultur, oplever betagende natur og får mulighed for at slappe helt af i luksuriøse omgivelser.

De bedste hilsner

 

Lisbeth Skøtt Tobiesen

Ergoterapeut, mindfulnessinstruktør og certificeret stress coach

 

Solnedgang ved Chai Chet Beach i Koh Chang
Afslapning ved poolen med udsigt til strand
Klong Plu vandfald i Koh Chang

Program for rejsen til Thailand (Kultur og oplevelse)

13 dage med 10 nætter på Wyndham Hua Hin Pranburi Resort & Villas og dansk rejseleder fra Kastrup.

Bestil din egen rejse - klik her!

Dag 1

Afrejse fra Danmark med dansk rejseleder

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Vi mødes med rejselederen ved check-in i Kastrup og følges ad hele vejen til Pranburi.

Afrejse fra Kastrup Lufthavn med Turkish Airlines via Istanbul. For dem, der ønsker en mere direkte rute, er der mulighed for at tilkøbe direkte fly med Thai Airways for kr. 1.500,- ekstra t/r. Vi har dansk rejseleder med på begge fly.

En spændende rejse venter forude med flymad og bagage inkluderet på alle flyvninger, og det er muligt at låne tæppe og pude under flyrejsen.

Rejselederen er med under flyrejsen og eskorterer gruppen, indtil vi når helt frem til Wyndham Hua Hin Pranburi Resort & Villas.

Vayna Boutique på Koh Chang

Dag 2

Ankomst til Pranburi og velkomstmiddag

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Når vi lander i Bangkok, kører vi videre til Pranburi i privat bus. Vi ankommer til retrætet om eftermiddagen, hvor vi får udleveret værelsesnøglerne. Efter et bad og lidt hvile, inviterer rejselederen til informationsmøde og rundvisning på retrætet.

Om aftenen er der arrangeret velkomstmiddag, for dem som har lyst. Det er en god mulighed for at lære de andre rejsende at kende.

Spis på restauranten og nyd udsigten over havet

Dag 3

Stranddag med afslapning

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Den overdådige 5-stjernede morgenbuffet er inkluderet i opholdet og serveres i retrætets flotte restaurant. Der er også terrasse med mulighed for udendørsservering. Udover den europæiske, amerikanske og asiatiske morgenmadsbuffet, er der også a la carte specialiteter, juicer og baristakaffe.

Dagen er til fri disposition til at udforske retrætet eller tilbringe tid på stranden. Det er rart med en rolig dag, hvor man bare kan nyde det tropiske klima og de naturskønne omgivelser ved stranden.

Vi har inkluderet aftensmaden hver aften og for dem, der har lyst, spiser vi aftensmad sammen ved langbord. Man er også meget velkommen til at spise for sig selv.

Nyd en velkomstbrunch på stranden

Dag 4

Halvdagstur til Khao Sam Roi Yot Nationalpark

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Efter morgenmaden er der inkluderet en halvdagstur til Khao Sam Roi Yot Nationalpark. En af de helt store seværdigheder her er templet i grotten Phraya Nakhon. Udflugten inkluderer bus, entré, lokalguide og dansk rejseleder.

Templet i denne naturskønne grotte er kendt for sin unikke beliggenhed inde midt i grotten og det særlige betagende lys, der rammer templet ca. midt på dagen. Vores lokalguide har helt styr på, hvornår vi skal besøge grotten for at opleve det rette lys. Turen er ikke velegnet for gangbesværede, da man skal gå på trapper, og underlaget godt kan være en lille smule glat inde i selve grotten.

Parken er kendt for sin biodiversitet. Vi kommer her først og fremmest for at nyde naturen; Bade ved den uberørte strand, vandre ad de små stier og se om vi måske kan spotte nogle flotte fugle. 

Udenfor parken er der et lille område med en række små gadekøkkener. Her stopper vi når vi nærmer os middagstid, så der er mulighed for at få et godt og veltillavet lokalt frokostmåltid (for egen regning

Vi er tilbage på retrætet om eftermiddagen.

Aftensmaden er som altid inkluderet og serveres ved langbord, for dem der har lyst til at spise sammen, ellers kan maden serveres et andet sted i restauranten, hvis man har brug for at spise alene. 

Nyd solnedgangen med en drink i hånden i hotellets strandbar

Dag 5

Den rolige dag med massage

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Denne dag er til fri disposition. Efter morgenmaden anbefaler vi et besøg i retrætets meget smukke spaafdeling. 

Spa-behandlinger er tilgængelige for booking på retrætet. Det er en oplagt mulighed for at forkæle sig selv med en afslappende massage eller en skønhedsbehandling.

Alternativt anbefaler vi et besøg i fiskerlandsbyen med det lokale tempel, der ligger i gåafstand fra retrætet.

 

Besøg det eftertragtede Klong Plu-vandfald

Dag 6

Natmarked i Hua Hin

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Som altid starter vi dagen med et overdådigt morgenmåltid i retrætets restaurant eller på terrassen.

Dagen kan tilbringes på værelset med en god bog, ved poolen, på stranden, i landsbyen eller i retrætets spa-afdeling.

Efter aftensmaden på retrætet kører vi til Hua Hin Natmarked, hvor der er mulighed for at høre musik, købe snacks og handle i en af de mange boder. Markedet byder på en bred vifte af lokale varer, fra mad til håndværk. Udflugten til Hua Hin er inkluderet i rejsens pris.

Vi er retur på retrætet omkring midnat.

 

Oplev det thailandske køkken i Koh Changs gader

Dag 7

Rolig dag med mulighed for cykeltur i lokalområdet

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

For dem der har lyst er der mulighed for at stå tidligt op og være med på en gåtur ned til templet i fiskerlandsbyen. Her overdrager vi vores almisser i form til munkene, der udelukkende lever af det der kommer ind og som derfor er afhængige af vores donationer. Vi medbringer friskkogte ris, samt fisk og kylling og lidt forskellige grøntsager stegt i wok.

Vi er tilbage på retrætet i god til inden morgenmadsrestauranten lukker, så vi kan nå selv at få vores morgenkaffe og alle de andre lækre ting fra retrætets skønne morgenbuffet.

Ellers er dagen til fri disposition og kan bruges præcis som man har lyst. For dem, der gerne vil ud og se noget mere, er der mulighed for at leje cykler og udforske lokalområdet. Det er en god måde at opleve det lokale liv og den thailandske kultur på nærmere hold.

Aftensmaden serveres som altid ved langbord.

Besøg elefantplejehjemmet på Koh Chang

Dag 8

Gåtur i mangroven i Pranburi Forest Park

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Gåtur i mangroven i Pranburi Forest Park

Oplev den thailandske mangrove med en afslappende gåtur gennem skoven og langs floden. Vi bevæger os på træbroer inde i skoven, og ruten strækker sig over cirka 1 km. Du vil sjældent gå i direkte sollys, og der er flere små bænke langs ruten, hvor du kan tage en velfortjent pause.

Undervejs får du rig mulighed for at iagttage fuglelivet og opleve varaner i deres naturlige habitat.

På den sidste del af turen passerer vi et udkigstårn, hvor du får mulighed for en imponerende udsigt over mangroven oppefra.

Halvvejs på turen vil vi støde på en gruppe lokale fiskere. De tilbyder sejlture mod betaling, normalt omkring 450 baht, og de er dygtige til at spotte varaner.

Vær opmærksom på at medbringe en flaske vand til turen, da der ikke er mulighed for at købe noget undervejs. Rejselederen vil selvfølgelig minde dig om dette inden afgang.

Busturen til Pranburi Forest Park tager cirka 20 minutter fra retræte

munk ses gå imellem palmer i thailand

Dag 9

Thailandsk madlavning og spisekultur

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Dagen er fri med en valgfri aktivitet fokuseret på thailandsk madlavning og kultur. Under vejledning fra en lokal kok kan gæsterne lære at tilberede traditionelle thailandske retter. Det er en hands-on oplevelse, der også giver indsigt i den thailandske kultur.

Besøg Lonely Beach og bad i det kølige vand

Dag 10

Halvdagstur til 'Crab Bank' bevaringsprojektet for krabber

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Afgang fra retrætet om formiddagen til Crab Bank Bevaringsprojekt. Her får gæsterne mulighed for at deltage i bevaringsarbejdet ved at sætte krabbeyngel ud. Retur til retrætet om eftermiddagen.

Opdag naturen og dyrelivet under havoverfladen

Dag 11

Lokal kunst og kunsthåndværk

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Dagen er til fri disposition, men for dem der har lyst, er der planlagt en valgfri aktivitet, der fokuserer på lokal kunst og håndværk.

Vi besøger et nærliggende kunstværksted og deltager i en kort workshop, hvor vi kan prøve kræfter med traditionelle thailandske håndværksteknikker. Det er en unik mulighed for at opleve den lokale kultur på en dybere måde, samtidig med at man får en flot souvenir med hjem.

Oplev ildshow om aftenen på White Sand Beach

Dag 12

Sidste dag på retrætet, shopping i Hua Hin og afgang til Bangkok

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Denne sidste dag er til fri disposition. Efter morgenmaden er mulighed for at shoppe i Hua Hin eller få massage. Vi skal forlade værelset om formiddagen, men kører først fra retrætet til lufthavnen i Bangkok sidst på eftermiddagen. 

Køretiden til Bangkok er ca. fire timer. Vi sørger for at der bliver holdt en passende pause undervejs. 

Når vi ankommer til lufthavnen hjælper rejselederen med check-in og sikrer at alle får et boardingkort. Hvis man ønsker det, er der mulighed for at følges med rejselederen hele vejen gennem security og paskontrollen, indtil vi er ude ved flyvemaskinen. Det samme gælder ved flyskift i Istanbul, hvor rejselederen samler gruppen og assisterer. 

Hvis du har valgt at flyve direkte til Thailand, vil der også være direkte fly tilbage igen. Vi har dansk rejseleder på begge fly, så der er altid en at følges med, uanset hvilken flyløsning, man har valgt. 

 

Tag en morgendukkert i poolen inden hjemrejsen

Dag 13

Hjemkomst til Danmark

Klik på det lille 'plus' for at folde dagsprogrammet ud.

Vi flyver med solen og lander i Kastrup næste morgen/formiddag.

Vi håber alle har haft en god rejse, og at badeturene, afslapningen, de skønne minder og ikke mindst den varme thailandske gæstfrihed må sidde i kroppen lang tid fremover. 

Tak for tilliden og på gensyn!

Koh Chang mangrove natur

Priser og datoer

NB: Har du problemer med at bestille, så ring til os på 69162024, eller skriv til os på Messenger.

På denne side viser vi den billigste ledige totalpris pr. person ved to personer inkl. fly, transfer og bagage. Klik på 'Bestil nu'-knappen for at se priser for andre værelseskategorier og enkeltværelser.

Prisen inkluderer:

 • Dansk rejseleder fra Kastrup til Bangkok - vi mødes i Kastrup ved check-in
 • Fly fra Kastrup til Bangkok via Istanbul (Direkte fly t/r med Thai Airways kan tilkøbes for kr. 1.500,- pr. person)
 • Indtjekket bagage og håndbagage
 • Flymad - fire måltider i alt inkl. gratis drikkevarer
 • Bustransport med dansk rejseleder mellem lufthavnen i Bangkok og retrætestedet i Pranburi t/r
 • 10 nætter på hotellet 'Wyndham Hua Hin Pranburi Resort & Villas' beliggende lige ud til havet i Siambugten 
 • 10 gange morgenmad
 • 10 gange aftensmad
 • Halvdagstur med fokus på lokal kunst og håndværk
 • Halvdagstur til Phraya Nakhon Grotten
 • Halvdagstur til Khao Sam Roi Yot Nationalpark
 • Halvdagstur til Crab Bank Bevaringsprojekt
 • Aftentur til Hua Hin Natmarked
 • Thailandsk madlavningskursus
 • Dansk rejseleder og thailandsk lokalguide på alle udflugter
 • Alle skatter og afgifter forbundet med rejsen samt bidrag til Rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikkevarer og personlige indkøb
 • Måltider udover de beskrevne
 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring


Værelsestyper på Wyndham Hua Hin Pranburi Resort & Villas

Vi har to forskellige værelsestyper på Wyndham. Du kan læse mere om de to forskellige værelsestyper nedenfor.

Garden Room med stor dobbeltseng 

Stort værelse med privat balkon og udsigt til den flotte have. 

Værelset er ca. 34 kvadratmeter med en stor King Size seng, samt skrivebord og daybed.

Alle værelser har aircondition, klædeskab, føntørrer, tv, privat balkon og værdiskab. 

Derudover er der også eget toilet og bruser. 

Hvis du har lyst til en kop kaffe eller te inde på værelset, så er der også mulighed for at lave det.

Alle værelserne har Wi-Fi. 

Standard bungalow på Pondok-Sari
Standard bungalow på Pondok-Sari soveværelse udsnittet i træ
Standard bungalow på Pondok-Sari soveværelse

Garden Room med to enkeltsenge

Stort værelse med to enkeltsenge, skrivebord, daybed og privat balkon eller terrasse. 

Alle værelser har eget toilet og bruser, aircondition, klædeskab, føntørrer, TV og værdiskab

Det er også muligt at lave sig en kop kaffe eller the inde på værelset, hvis man har lyst til det.

Værelset er ca. 34 kvadratmeter. 

Alle værelserne har Wi-Fi

Standard bungalow på Pondok-Sari
Standard bungalow på Pondok-Sari soveværelse udsnittet i træ
Standard bungalow på Pondok-Sari soveværelse

Templer, nationalpark og gadekøkken

Hua Hin er et oplagt sted at opleve den autentiske thailandske kultur. Selvom Hua Hin er et populært ferieområde i Thailand, så er der stadig mulighed for at undgå masseturisme.

Tag med på en af vores udflugter, eller stop op i et gadekøkken og prøv en khao pad gai. Du kan også tage ind til det lokale natmarked, hvor de lokale køber frisk fisk og grøntsager.

De bedste ting i livet er gratis.

Der findes vel næppe noget smukkere end at sidde på en strand og se solen gå ned, og det kan man her. Vi bor lige ud til vandet og har de smukkeste solnedgange.

Wyndham ligger lige ud til Siambugten, hvilket giver dig en fantastisk udsigt ud over havet. Uanset om du hænger ud ved poolområdet eller spiser i restauranten, kan du høre havet.

Vi synes også, at det er værd at nævne hotellets grønne områder, som er med til at skabe en rar og idyllisk atmosfære.

Nyd panoramaudsigten over Klong Phrao stranden

Oplevelser i Hua Hin

Hua Hin er et sandt ferieparadis med alt, hvad hjertet begærer. Denne by ligger i provinsen Prachuap Khiri Khan i det centrale Thailand og er en kystby ud til Siambugten, hvilket gør den meget attraktiv for feriegæster. I Hua Hin kan man opleve kultur, ro, strande og den autentiske thailandske atmosfære - alt det bedste samlet i én by.

Khao Sam Roi Yot Nationalpark

Khao Sam Roi Yot Nationalpark ligger nær Hua Hin. Templet i grotten Phraya Nakhon er en af de helt store seværdigheder, når man besøger nationalparken. Udflugten inkluderer bus, entré, lokalguide og dansk rejseleder.

Templet i denne naturskønne grotte er kendt for sin unikke beliggenhed inde og det særlige betagende lys, der rammer templet ca. midt på dagen. Vores lokalguide har helt styr på, hvornår vi skal besøge grotten for at opleve det rette lys. Turen er ikke velegnet for gangbesværede, da man skal gå på trapper, og underlaget godt kan være en lille smule glat inde i selve grotten.

Parken er kendt for sin biodiversitet. Vi kommer her først og fremmest for at nyde naturen; bade ved den uberørte strand, vandre ad de små stier og se om vi måske kan spotte nogle flotte fugle.

Udenfor parken er der et lille område med en række små gadekøkkener. Her stopper vi, når vi nærmer os middagstid, så der er mulighed for at få et godt og veltillavet lokalt frokostmåltid (for egen regning).

Hvide strande 

Er du til hvide strande og krystalblåt hav, er Hua Hin's hovedstrand et godt bud. Stranden er 10 km lang og strækker sig fra Hua Hin City og ned mod ''Abebjerget''. Den lange strand gør det muligt altid at kunne finde et roligt og fredfyldt sted at være. Stranden ligger placeret i en bugt, og vandtemperaturen kommer derfor ikke under de 26 grader.

På dele af stranden er der mange restauranter og barer, så der er rig mulighed for at nyde kolde drinks og traditionelle thailandske retter i solnedgangens skær.

Hua Hin har mange smukke sandstrande. Du kan også besøge Suan Son Beach eller Takiab Beach.

Vejret i Hua Hin

I Hua Hin er dags- og nattetemperaturen over 20 grader året rundt. Højsæsonen er i perioden december til februar. Her er der strålende solskin, luftfugtigheden er lav, og temperaturen er høj om dagen og behagelig lun om aftenen. Rejser du i november eller april vil du også blive mødt af solskin og varme.

Regntiden i Hua Hin løber fra maj til oktober. I denne periode falder der betydeligt meget nedbør. En rejse til Hua Hin i regntiden kan dog være en oplevelse i sig selv. Her er færre turister, luften er ren, og regnskyllet kan friske hele atmosfæren op.

Fyrværkeri på stranden hver lørdag aften
Nyd en traditionel thailandsk middag på stranden

Det thailandske køkken

Wyndhams menukort byder på en masse spændende mad, både fra den vestlige verden og det traditionelle thailandske køkken. Der serveres en morgenbuffet med alt fra brød, nudler og internationale favoritter til asiatisk morgenmad. Wyndham har også en lille restaurant med konceptet 'all day casual dining', hvor du vil kunne finde lokale og internationale retter, frisk juice, vin og cocktails. Så der er rig mulighed for at prøve en masse forskellige og spændende smagsoplevelser.

Traditionelle thailandske retter

Det thailandske køkken er særligt kendt for at være nærende og sundt. 

Det thailandske køkken er at finde over alt i Hua Hin. Thaierne elsker mad og benytter enhver anledning til at spise. F.eks. hvis en thai møder en gammel ven, vil han i stedet for at spørge, hvordan det går, spørge: "har du spist?". Maden er farverig og veltillavet. Ofte serveres maden helt frisk direkte fra wok.

Det thailandske køkken er varieret i sin smag og ofte anvendes forskellige smagsforstærkere f.eks. sukker, fiskesauce, lime, soya og masser af krydderurter. Retterne peppes op med karakteristiske krydderier som chili, ingefær, koriander og citrongræs. 

ADVARSEL: Maden kan være meget stærk. Bestil falang spicy, så får du din mad let krydret - tilpasset udenlandske smagsløg.  

Fisk og skaldyr

I det thailandske køkken er ris grundelementet, og ud over kylling er det særligt fisk og skaldyr, som kokken tilbereder.

Morgenbuffeten på Wyndham har åben fra kl. 7.00 til 10.30 alle ugens dage. PavilIonen, hvor der serveres mad hele dagen, har åben fra 12.00 til 22.30.

Vi lover dig masser af flotte billeder til din Instagram.

Det thailandske køkken byder tit og ofte på fisk og skaldyr
Det thailandske køkken er nærende og sundt
Det thailandske køkken er nærende og sundt

Det praktiske

NB: Oplysningerne her på siden gælder kun for denne specifikke rejse. Information af generel karakter er samlet på vores 'værd at vide'-side. Du er også velkommen til at ringe til os med dine spørgsmål på 69162024 eller skrive til os via Messenger eller e-mail.

Ankomst til Thailand
Det gamle immigration card er afskaffet. Ved ankomst i Bangkok lufthavn, skal du gå til køen "Immigration" med dit pas og boardingkort. Køen kan godt være lang, det er helt normalt. Herefter kommer du til bagagebåndet, og når du har fået dine kufferter, finder du vores lokalguide og dansktalende rejseleder i ankomsthallen.

Når alle gæster er kommet igennem ’Immigration’ og har fået deres kufferter, mødes vi med vores danske personale og vores thailandske lokalguide i ankomsthallen ved Exit 4.

Drikkepenge
Møntfoden i Thailand er thailandske baht (THB), hvor 100 DKK svarer til ca. 500-550 THB. I Thailand er det normalt at give drikkepenge, men det forventes ikke på retrætet. Indkomsten er lav, og specielt for de lavtlønnede (rengøringspersonale og chauffører) er drikkepenge med til at få husholdningsbudgettet til at hænge sammen.

Det er normalt at lægge lidt i drikkepenge til rengøringen, hvis du har været tilfreds. Et sted mellem 500-1000 THB den sidste dag er passende eller 50-100 THB per dag. Har du været på heldagstur vil THB 200,- til chaufføren være passende. Spiser du på restaurant uden for retrætet, er det normalt at runde op med 8-10%.

Vi anbefaler at man hæver kontanter i lufthavnen ved ankomsten, samt at man vælger afregning i lokal valuta uden conversion rate, da det giver den bedste kurs. Der er flere hæveautomater tæt på bagagebåndene.

Enkeltværelse
Det er muligt at bestille enkeltværelse mod tillæg. 

Forsikring
Det gule og det blå sygesikringskort er ikke gyldige i Thailand, så det anbefales at tegne en rejseforskring, der dækker ansvar, sygdom og hjemtransport.

Afbestillingsforsikring kan tegnes gennem Tid til ro ApS. Det påhviler kunden selv at fremskaffe dokumentation for sygdom, skade, tyveri m.m. under ferien. Tid til ro ApS har ikke mulighed for at fremskaffe politirapport, lægeerklæring el. lign. efter hjemkomsten.

Gæst i et andet land
Som gæst i et andet land er det vores opgave at tilpasse os de lokale skikke. Thaierne er meget tolerante og tålmodige, og man har stor respekt for kongefamilien og den buddhistiske tro. Når vi besøger templerne, er det vigtigt at klæde sig respektfuldt med dækkede skuldre og dækkede knæ, og vi tager sko og hat af, inden vi går ind.

Her råber man ikke og skælder sjældent ud. Det betragtes nemlig som at tabe ansigt og værende meget uhøfligt, og derfor smiler thaierne meget. De har svært ved at sige nej for ikke at skuffe nogen ved at indrømme, at de ikke forstår eller ikke kan hjælpe. Faktisk findes ordet nej ikke på thai, man siger i stedet ’mai chai’ som betyder ’ikke ja’.

I Thailand giver man ikke hånd, når man hilser, men i stedet samler man sine egne håndflader mod hinanden foran brystet eller hovedet og bøjer sig let forover. Det kaldes en ’wai’. Generelt kommer man langt med smil og venlighed, og det er en god ide at kunne et par enkelte vendinger som f.eks. goddag og tak. Her er der forskel på, om du er mand eller kvinde:

Mænd
Goddag / farvel - Sawadee Kap
Tak - Kap Koon Kap

Kvinder
Goddag / farvel - Sawadee Kaa
Tak - Kap Koon Kaa

På retrætet opleves de lokale thaiers service og adfærd særdeles venlig, imødekommende og gæstfri.

Håndklæder
Alle værelser har ansigtshåndklæder og almindelige håndklæder. Desuden findes der særlige håndklæder til poolen og til stranden. Der er håndklædeskift flere gange i løbet af opholdet samt efter behov. Du skal blot lægge håndklædet på gulvet eller give personalet besked.

Læge og hospital
Nærmeste hospital ligger ca. 8 km fra retrætet.

Medicin
Medicin udleveres typisk på klinikken i forbindelse med læge- eller hospitalsbesøg. Ellers ligger nærmeste apotek 400 m og 5 minutters gang fra hotellet. 

Pas og visum
Husk gyldigt pas. Et pas, der udløber under rejsen, er ugyldigt. Bestil nyt pas i god tid og beregn mindst en måned. Danske statsborgere, der har glemt sit pas, eller som ikke har fået fornyet sit pas i tide, kan købe et nødpas (provisorisk pas) ved henvendelse til politiet i afrejselufthavnen.

For rejser til Thailand kræves kun et almindeligt gyldigt dansk pas. 

For udenlandske statsborgere og personer med fremmedpas gælder særlige regler, og der kan være visumkrav. Den rejsende er selv ansvarlig for eventuelt visum. Undersøg altid i god tid om visum er påkrævet hos den thailandske ambassade og i givet fald, om det skal udstedes inden afrejse eller ved ankomst. Eventuelle udgifter til visering påhviler den rejsende og er rejsebureauet uvedkommende.

Prisniveau
Forvent at prisniveauet i Thailand er 49-83 % lavere end i København (august 2023).

Påklædning
Selve opholdet handler om at slappe af. En del af det at slappe af handler om at være afslappet klædt. VAYNA Boutique er et uformelt sted, så vi lægger op til praktisk fritidstøj om dagen og ’smart casual’ om aftenen, dvs. polo/skjorte og pæne shorts eller lange bukser til mænd samt skjorte/bluse, shorts/lange bukser eller afslappet uformel kjole/nederdel til kvinder. Vi fraråder højhælede sko eller stiletter på grund af ujævnt terræn.

Selvom nattetemperaturerne ligger på 20-26 grader, kan aftenerne være kølige, så husk at medbringe en trøje. Der er lagt op til afslappet påklædning, og det er en god ide at medbringe sportstøj eller løstsiddende tøj til brug på de dage, hvor der er mindful yoga.

Husk nogle gode vandresandaler, vandresko eller vandrestøvler samt strømper, solcreme og solhat/kasket, hvis du planlægger at vandre på din ferie.

Solbeskyttelse
UV-indekset er højt i Thailand, selv når der er overskyet. Vi anbefaler derfor, at du anvender en vandafvisende solcreme med høj faktor. Gerne faktor 30-50. Derudover anbefaler vi at medbringe en solhat, der dækker ørerne, ansigtet og nakken. Vi fraråder desuden at solbade i direkte sollys midt på dagen. Vent hellere til efter kl. 16.00. Hvis du planlægger at vandre anbefaler vi, at kroppen, skuldrene og lårene er dækket til, vælg et par luftige bomuldsshorts, der ikke sidder for tæt samt en luftig skjorte eller t-shirt. Tætsiddende sportstøj kan også være en god idé, så længe der er tale om svedtransporterende materiale. 

Specialmad – vegetarisk – glutenfrit
Såfremt du ønsker specialmad (diabetiker, allergiker, vegetar etc.), skal vi bede dig meddele os det ved rejsebestilling samt igen 14 dage før afrejse, så vi kan bestille specialmad til dig på flyet. 

Det er nemt at leve glutenfri, vegansk og vegetarisk på Thailand. Dette gælder både på hotellet, gadekøkkener og ude i byen på de lokale restauranter.

Swimmingpool
Hotellets swimmingpool er åben på alle vores afgange. Ved poolen er der gratis solstole og bruser. Der findes særlige poolhåndklæder.

Sæson og vejr
Vi rejser til Thailand i de danske vintermåneder, hvor dagstemperaturerne ligger omkring 30-35 grader, og vi har varme aftener med nattetemperaturer på 20-26 grader. Regntiden slutter i oktober, og fra marts begynder temperaturerne at nærme sig 35-40 grader. Retrætet ligger ikke langt fra flere sandstrande, og i denne periode er havet varmt (28-29 grader) og indbydende. Den høje luftfugtighed gør, at man sveder mere end normalt, og det er derfor vigtigt at drikke masser af vand, gerne 2-3 liter dagligt.

Telefon og netværk
Der er god mobildækning på hotellet.

Tidsforskel
Tidsforskellen mellem Danmark og Thailand er 5 eller 6 timer, da Thailand ikke har sommer- og vintertid. Er det sommertid i Danmark, er Thailand 5 timer foran dansk tid. Er det vintertid i Danmark, er Thailand 6 timer foran dansk tid.

Tøjvask
Det er muligt at få vasket tøj under opholdet. Vasketøjet afleveres i receptionen, der vil sørge for laundry service. Tøjet afleveres nyvasket, tørret og lagt sammen og kan hentes i receptionen efter 2-4 dage. Laundry service afregnes direkte med hotellet ved udtjekning.

Vaccinationer
Tid til ro vejleder ikke om vaccinationer. Vi opfordrer til at kontakte egen læge for råd og vejledning om vaccination i forbindelse med rejser til Koh Chang, Thailand. Normalvis anbefales vaccination mod hepatitis, difteri og stivkrampe.

Valuta
Valutaen i Thailand er thailandske baht (THB). Kursen er ca. 19,08, dvs. at 100 baht svarer til ca. 19,08 danske kroner.

Vand
Vandet på hotellet kan ikke drikkes fra hanen, men kan købes på flaske.

Værelsets aflevering
Ifølge internationale hotelregler skal værelset forlades senest kl. 10.00 sidste feriedøgn. Værelset skal være klargjort til nye gæster senest kl. 15.00. Det endelige tidspunkt for aflevering af værelset i forbindelse med hjemrejsen oplyses af rejselederen. Sker afrejsen sent på dagen, vil der dog oftest være adgang til et fælles værelse, hvor der kan skiftes tøj m.m. inden afgang.

WiFi
Der findes gratis trådløs internet på hotellet.

 

Aften ved pool på VAYNA Boutique koh chang, Thailand

Få tilbud og nyheder via e-mail.
Vi sender kun ud når vi har noget på hjerte

 

Ved tilmelding til nyhedsbrevet accepterer jeg samtidig Tid til ro's privatlivspolitik.