I skovens dybe ro

Retrætet ligger midt i naturens fredsommelighed

I en lille bugt, omgivet af en imponerende mængde grønne mangrovetræer, danner jungle og en spejlblank vandoverflade rammen om vores nye retrætested, The Spa.

 

Yoga og mindfulness i mangroven

Når smuk natur forenes med små landsbysamfund, der stadig er forskånet for den moderne civilisation, opstår en forståelse for charmen ved ølivets isolation og begrænsninger. For det er nemlig her, vi kan mærke roen og fornemme den afslappethed, de lokale har omkring dagligdagens gøremål. Hverdagen leves i ro og mag, og børnebørn lærer af bedstefar i værkstedet og af bedstemor i køkkenet.

Vi befinder os på en af de østligste øer i Siambugten, helt tæt på søgrænsen til Cambodia, nemlig på øen, Koh Chang. Den lille ø har lidt for enhver smag, alt efter hvilken kystside besøget går til. Vestkysten byder på liv og glade dage med et mekka af hoteller og resorts, der indtager de hvide sandstrande.

Østsiden af Koh Chang er derimod som fanget i en tidskapsel fra dengang, hvor der var skruet ned for tempoet, og man havde tid til at kigge hinanden i øjnene. Her går man på opdagelse og finder øde sandstrande, vilde vandfald gemt i junglens palmer og kunsthåndværk skabt i naturens egne materialer.

Der er kun én landevej på Koh Chang, der gør det muligt at køre fra øst til vest. Vejen løber langs øens kyst, men kun knap hele vejen rundt. På den sydlige del af øen ender vejen nemlig blindt på begge sider af en uberørt og velbevaret natur. Det betyder, at der ingen smutvej er fra vestkystens turisme til østkystens fredsommelighed. 

Det lille fiskerleje ved mangrovens rødder

I den nærmeste landsby, Salak Khok, kan vi opleve et lille fiskerleje med charmerende blå træbåde og en mindful stemning iblandt de lokale fiskere.

Mangroven vokser langs bugten, og på vej mod den lille landsby er det muligt at se mangroven på helt tæt hold. Der er nemlig bygget en hævet sti over bugtens vand, der gør det muligt at gå side om side med mangrovetræernes imponerende rødder. Halvvejs rundt på stien er bygget et udkigstårn i tre etager, der velsigner den, der tager trappen til toppen, med en betagende udsigt over bugtens mange lag af natur.

Landsbyvandring i Salak Phet

Stemningen i den lille landsby er afslappet og autentisk. Der er et personligt bånd imellem de lokale og et sammenhold, der er svært at beskrive. Byen har både et smukt og farverigt tempel, et mindre museum med historier fra gammel tid og en skole, der samler alle landsbyens børn, store som små.

Imellem landsbyens små huse står familiens far i haven og bygger sine egne møbler. Ved nabohuset sidder en mor og fletter sin datters hår, mens hun tager en pause fra havearbejdet. Af en mindre sidegade bor parret, der har deres egen lille kokosnøddeplantage og laver kokosolie på helt traditionel vis, på samme måde som man gjorde, før fabrikkerne tog over. 

Fredelige sandstrande

Lokalområdet lader os opleve en velbevaret kultur og et helt traditionelt øliv, og samtidig kan vi finde mange kilometer af ren natur. Ikke langt fra retrætet kan vi blandt andet finde et lille stykke med strand, der er en skøn lille perle, gemt for offentligheden. Et lille resort med små bungalows, bygget helt uden luksus, ligger på dette lille strandstykke.

Vi besøger nogle af østkystens mest fredelige sandstrande i løbet af opholdet. Fælles for flere af strandene i området er den smalle og ujævne grusvej, der fører ned til stranden og mest af alt ligner en privat indkørsel. Det er derfor langt fra, hvem som helst der lige kommer forbi.

 

Lad os holde pladsen i 24 timer - det er gratis og uforpligtende!

Fik du ikke bestilt den rejse, som du lige kiggede på? Har du brug for mere betænkningstid?

Udfyld bestillingsformularen, så holder vi pladsen i minimum 24 timer. Du binder dig først når du foretager en indbetaling

Rejsen kan ikke bestilles online.

Men du kan stadig lave en forespørgsel på rejsen!

Skriv dit navn og e-mail i boksen