Yogarejse i luksusvilla med privat pool

Forkælelse med yoga, lækker villa og enestående natur på Sydkreta

Se Store billeder

Se Store billeder

Yoga på Kretas sydkyst

8 dage med daglig yoga i privat poolvilla med havudsigt

Denne yogarejse er for dig, der vil have det bedste af det bedste, og som enten er begynder eller lettere øvet. Vi dyrker Hatha yoga og Yin yoga, og vi tilpasser holdene og øvelserne således, at alle bliver mødt på deres ønsker og niveau.

Vores rejser er tilpasset yogainteresserede, som er begyndere og let øvede. På den måde er det muligt at være med, uanset om du er nybegynder eller har mere erfaring. Vores danske KRON®-certificerede yogalærer sammensætter undervisningen sådan, at alle kan udvikle sig indenfor deres behov.

Tag på yogaferie sammen

Hvis man eksempelvis er to, der gerne vil på yogaferie sammen, men dyrker yoga på forskellige niveauer, er det muligt at rejse sammen og få en god oplevelse sammen. Vi er ikke flere på hvert hold, end at læreren kan nå rundt og hjælpe med at støtte og korrigere.

Yogarejser for alle aldre

På vores rejser har vi udøvere i alle aldersgrupper. De yngste er i trediverne, de ældste er over 70. Vi er et skønt mix af udøvere, der alle har yogaen tilfælles, mænd og kvinder, unge og ældre, nybegyndere og let øvede.

Nogle af vores gæster ønsker et forløb med lange intense stræk, mens andre går efter noget, der er mere fysisk krævende, eller som er decideret restituerende.

Det vigtigste er tilstedeværelse og lysten til at lære

Det vigtige er ikke, hvilke stillinger du er i stand til at vikle din krop ind i - der er ikke noget yogaagtigt i at ville imponere andre mennesker. Det vigtige er tilstedeværelse og at være nærværende i det, du gør, nyde det og være tilfreds i det du er i lige nu.

Yoga er inviterende og inkluderende. Det kommer vi aldrig til at lave om på.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til mig. Telefon 76 12 52 51. Læg en besked, hvis jeg ikke svarer, så ringer jeg tilbage til dig.

Jeg glæder mig til at tale med dig.

Kærlige hilsener

 

Lisbeth Skøtt Tobiesen
Ergoterapeut, mindfulnessinstruktør og certificeret stresscoach

 

P.S. Hvis du har lyst til at bruge noget af vores undervisningsmateriale, kan du downloade det gratis fra vores arkiv - klik her!

 

Hvad siger vores gæster om denne rejse?

Program for rejsen til Varkotopi (Yogarejse)

8 dage med 7 nætter på retrætet. Dansk rejseleder og dansk yogalærer under hele opholdet.

Dag 1

Ankomst til Varkotopi

Din rejse begynder allerede, når du ankommer i lufthavnen. Her kan det være en god idé, at du tager dig tid til at sidde og nyde en kop te eller kaffe, så du langsomt kan forberede dig på flyveturen og alle de gode ting, der venter forude.

Vi flyver fra Kastrup om eftermiddagen. Flyveturen er en direkte forbindelse til Kreta. Ved ankomst til Kreta bliver du mødt i lufthavnen af vores dansktalende rejseleder. Herefter kører vi direkte til retrætet i privat bus. Turen tager ca. 2 timer og der vil være en kort pause undervejs. Ved ankomst bliver vi indkvarteret på Varkotopi og der vil stå en kold anretning til dig, så du kan få lidt i maven inden det er tid til at finde til ro på værelset, og få en god nats søvn.

Dag 2

Introduktion til vores yogaform

I dag vil vi gerne invitere til en lille introduktion af stedet og området vi er i. Vores hotel, Varkotopi, er i samme hotelkoncern som vores to andre hoteller i området, Agios Pavlos Hotel og Daidalos. Alle tre hoteller er unikt beliggende med en usædvanligt fantastisk udsigt over det krystalklare hav, og med direkte adgang ned til stranden og bugten. Stranden har vi nærmest helt for os selv, da hotellerne ligger langt væk fra civilisation, og stedet er både svært at finde og besværligt at komme til, så man oplever sjældent, at der er turister der forvilder sig ned til "vores strand".

Al yogaundervisning foregår på Agios Pavlos Hotel, som ligger ca. 300 meter fra Varkotopi, og denne første, skønne morgen starter med ca. halvanden times blid Hatha yoga og meditation. Fra yogadækket har vi den smukkeste panoramaudsigt over havet. Derefter bliver der serveret morgenmad. Der er økologisk morgenmad hver dag fra 08.00 til 10.30. Morgenmaden er rig og nærende ovenpå en god omgang yoga. Den består af brød, æg, frisk frugt, ost, pålæg, græsk yoghurt, honning, marmelade, havregryn, nødder, frø og en god salat. Der vil være kaffe, the, vand og friskpresset juice.

Midt på dagen inviterer vi til velkomstmøde på Agios Pavlos, og sidst på eftermiddagen vil der være halvanden times Yin yoga og introduktion til denne yogaform og dens gavnlighed for kroppen.

Den yoga vi dyrker på retrætet er Hatha og Yin yoga. Der er fokus på åndedræt og kropsbevidsthed, og øvelserne er tilpasset den enkeltes niveau, så alle får mest muligt ud af sessionerne. På den måde er opholdet både for begyndere og lettere øvede med interesse i yoga. Samtidig giver det mulighed for at rejse sammen, selvom du og din rejseven ikke er på samme niveau.

Al yoga foregår i det fri. Derfor anbefaler vi at man tager noget varmt tøj med, som kan lynes af og på.

Skulle sulten melde sig midt på dagen eller om eftermiddagen, kan du købe frokost i Agios Pavlos' restaurant eller snackbar. Priserne er meget rimelige, og der er åbent hver dag. Du kan også gøre ligesom grækerne, og tage dig en god siesta f.eks. i en af hængekøjerne.

Aftensmaden spiser vi samlet ved to langborde, men har du lyst til at spise et andet sted, i restauranten eller på din terrasse, er du velkommen til det. Maden er vegetarisk og økologisk og består af sunde, nærende, kretentiske middagsretter. Der vil hver aften være to små forretter, en salat og to hovedretter. Vin og øvrige drikkevarer er for egen regning.

Alle måltider indtages på Agios Pavlos Hotel.

Dag 3

Yoga og vandretur i bjergene

Denne dag starter også med nogle dejlige morgenstræk og meditation. I løbet af formiddagen vil vi gerne invitere dig på en vandretur, hvor vi går i bjergene og nyder naturen og dens mange dufte. I det omfang det er muligt, smager vi på de urter vi finder undervejs. Rejselederen vil fortælle lokale anekdoter og historier om området og hvordan det har fået sine forskellige navne. Vi viser dig også om på den anden side af bjergsiden, hvor en vi kommer forbi en ualmindelig smuk og skjult lille strand. Tag badetøjet med, hvis du har lyst til at tage en dukkert i havet.

Sidst på eftermiddagen rundes der af med introduktion til mindfulness og en en kort yogasession. I introduktionen til mindfulness kan du lære om begreberne og baggrunden for mindfulness. Her kan du bl.a. få et indblik i, hvordan du kan bruge det i din egen hverdag. Vi har en tendens til at lade tankerne flyve og mentalt hele tiden være et skridt foran, hvor vi fokuserer på det næste, vi skal nå eller dvæler ved fortiden. Mindfulness dækker over en række teknikker, der har til formål at skale fokus på bevidst nærvær og derigennem skabe en tilstand af tilstedeværelse, hvor man er nærværende i det, man gør her og nu. Det kan f.eks. være noget så simpelt som at øve sig i at være bevidst tilstede i tanker og følelser, når man eksempelvis børster tænder, laver mad eller kører bil.

Aftensmaden serveres igen i restauranten.

Dag 4

Den rolige dag med yoga

Efter et par dejlige introduktionsdage, er der mulighed for at slappe af med en rolig dag. Programmet for dagen består af morgenyoga og meditation og Yin yoga sidst på dagen.

Der er god mulighed for at bruge dagen ved stranden, i hængekøjerne, ved baren eller gå en tur i området. Der er mange områder i naturen omkring retrætet, hvor man kan sætte sig og nyde udsigten og de fredfyldte omgivelser. Terrænnet er kuperet og varieret, så man har oplevelsen af hele tiden at opdage nye områder, hvor man har lyst til at udforske. Naturen vækker og stimulerer ens nysgerrighed.

Vi har desuden nogle mindfulnesskort med nærværs- og sanseøvelser i naturen, som vi vil invitere dig til at prøve, hvis du har lyst.

På Agios Pavlos har vi indrettet et lille mindfulnessværksted med bøger, puslespil, mandalabøger, kort og brætspil, samt akvarel maling og redskaber, som du er velkommen til at låne og benytte under hele opholdet

Dag 5

Yoga og vandretur

Denne dag står i udflugtens tegn, så efter morgensession og en god morgenmad, vil vi tage en madpakke med og tage om på den anden side af bjerget, hvor naturen og havet viser sig i en anden form. Naturen er mere rå omme på den anden side. Vi kommer også forbi en grotte, hvor vi sætter os ind og nyder vores medbragte madpakker.

Vandreturen er med moderat stigning og foregår i kuperet terræn, så den er lidt mere krævende, end den første tur. Vi holder altid gode pauser undervejs og går i et roligt tempo, så alle kan være med.

Sidst på eftermiddagen inviterer vi til stilhedsmeditation ved stranden.

Dag 6

Yoga og bådtur

Programmet for dagen står på yoga og meditation om morgenen, samt Yin yoga sidst på dagen.

Om formiddagen vil der være arrangeret en bådtur (tilkøb) til Preveli Beach. På bådturen er der mulighed for at snorkle og spise frokost, og du vil opleve andre sider af Kretas smukke sydkyst.

Dag 7

Reflektionsdag med yoga og afslutningsmiddag

Vi mødes til Hatha yoga om morgenen, som vi plejer, men denne morgen foregår det på stranden. Ellers er dagen til fri disposition, så vi rigtig kan nyde, at vi ikke skal noget på denne sidste hele dag på retrætet.

Brug dagen til at reflektere over opholdet og hvad det har givet, eller brug dagen til ekstra meditation, en gåtur på egen hånd eller noget fjerde. Har du f.eks. lyst til at integrere nogle af yogaøvelserne eller meditationerne i din dagligdag, kan det være en god ide at få skrevet nogle noter til dig selv, mens det endnu er frisk i hukommelsen.

På den måde kan du bedre holde fast i den gode følelse omkring dine nye og givende tiltag.

Sidst på eftermiddagen inviterer vi til en fælles refleksion over ugens yoga. Her får du bl.a. yogalærerens tips til, hvordan du kan holde fast i god yogapraksis efter hjemkomsten. Vi slutter af med fælles Yin yoga og afspænding.

Før aftensmaden vil vi gerne invitere til champagne og solnedgang på stranden.

Dag 8

Hjemrejse

Efter morgenmaden er det tid til at få pakket og sagt farvel, inden vi bliver kørt til lufthavnen i privat bus.

Vores dansktalende personale tager med i lufthavnen og hjælper med check-in. Flyvetiden hjem til Danmark er ca. 3 t. 30 min.

Programmet er vejledende. Ved ankomsten til Kreta udleveres det endelige program. Det endelige program tager bl.a. højde for vejret. Indholdsmæssigt vil der ikke være forskel på det vejledende program og det endelige program. Kun rækkefølgen kan være ændret.

Priser og datoer

NB: Har du problemer med at bestille, så ring til os på 76125251, eller skriv til os på Messenger.

På denne side viser vi den billigste ledige totalpris pr. person ved to personer inkl. fly, transfer og bagage. Klik på 'Bestil nu'-knappen for at se priser for andre værelseskategorier og enkeltværelser.

Priserne inkluderer:

 • Direkte fly t/r samt transfer til yogaretrætet
 • Indtjekket bagage og håndbagage
 • Modtagelse i lufthavnen på Kreta af vores dansktalende rejseleder
 • 7 nætter på Varkotopi i villa med privat pool
 • 7 gange økologisk morgenmad som serveres på Agios Pavlos Hotel
 • 7 gange økologisk aftensmad som serveres på Agios Pavlos Hotel
 • Solnedgang med champagne med udsigt til havet
 • Introduktion til Hatha og Yin yoga, mindfulness og meditation
 • Daglig mindfulnessaktiviteter og daglige mindfulness-sessioner
 • Seks yogasessioner med Hatha yoga (begynder og let øvet) og afspænding
 • Seks yogasessioner med Yin yoga (begynder og let øvet) og afspænding
 • To guidede vandreture
 • Dansk yogalærer og dansk rejseleder under hele opholdet
 • Lån af yogaudstyr
 • Undervisningen er tilrettelagt, så alle kan være med. Programmet er tilpasset begyndere og lettere øvede
 • Alle skatter og afgifter forbundet med rejsen

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikkevarer, frokost, a la carte tilvalg i restauranten (udover den inkluderede menu), lommepenge og personlige indkøb
 • Bådtur (tilkøb) og massage (tilkøb)
 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring
 • Græsk turistskat EUR 0,5 pr. værelse pr. nat (afregnes direkte med hotellet)

Derfor skal du vælge Varkotopi

✅ Luksuriøse villaer i topklasse med egen pool
✅ Alle villaer er bygget i pagt med naturen
✅ Fantastisk beliggenhed lige ud til havet
✅ Halvpension (tilpasset yogaudøvere) med morgenkaffe, morgenbuffet og 3-retters aftenmenu
✅ 300 meter fra 'vores egen private' badestrand
✅ Eksklusivt, småt og roligt

Dette skal du være opmærksom på

❗️Alle aktiviteter foregår udendørs ved Agios Pavlos Hotel (300 meter fra villaerne) - i haven, ved vandet eller på den overdækkede terrasse
❗️Retrætet har ingen fælles swimming pool

 

Video fra Varkotopi

Du kan se flere videoer på vores Youtube-kanal. God fornøjelse!

Luksusvillaer med privat pool

Eksklusive villaer med privat pool
Varkotopi er noget af det mest gennemførte vi nogen sinde har set på Kreta. Det er gennemsyret af god æstetik fra man ankommer til stedet til man træder ind i de smagsfulde villaer. 

Villarne er indrettet med rolige blå pastelfarver, der tydeligt markerer tilknytningen til Grækenland, kombineret med et mere nordisk materialevalg med naturtræ, funktionelle møbler og stilet enkelthed.

Alle villaer har privat saltvandspool og havudsigt.

Klimaoptimerede lejligheder bygget i pagt med naturen
Byggeriet af Varkotopi blev afsluttet i 2019 og kombinerer det naturlige landskab med organisk arkitektur. De klimaoptimerede lejligheder er bygget trinvis i tre niveauer efter jordens naturlige hældning, hvorved der fra alle villaer opnås en ubegrænset og ubeskrivelig udsigt til Det Libyske Hav.

Varkotopi består af fem to-værelses lejligheder (35 m2) og to tre-værelses lejligheder (60 m2). Alle lejligheder har plads til 4 til 6 personer. Alle villaer har fuldt udstyret køkken, samt lækkert badeværelse med douche og WC.

Det praktiske

NB: Oplysningerne her på siden gælder kun for denne specifikke rejse. Information af generel karakter er samlet på vores 'Værd at vide'-side. Du er også velkommen til at ringe til os med dine spørgsmål på 76125251 eller skrive til os via Messenger eller e-mail.

Ankomst til Kreta
Ved ankomst til lufthavnen på Kreta finder du vores yogalærere i ankomsthallen, lige efter toldkontrollen. Når du først har passeret toldkontrollen, kan du ikke komme tilbage igen. Det er derfor vigtigt, at du har alle dine kufferter og tasker med.

Når alle gæster er kommet igennem toldkontrollen, går vi samlet ud til vores bus, der kører direkte til retrætet. Ved ankomst til retrætet skal du aflevere dit pas ved tjek ind, og der udleveres herefter værelsesnøgler. Passene kan hentes igen dagen efter, når de er blevet registreret.

Drikkepenge
I Grækenland er det normalt at give drikkepenge, men det forventes ikke på retrætet. Indkomsten er lav, og specielt for de lavtlønnede (rengøringspersonale og chauffører) er drikkepenge med til at få husholdningsbudgettet til at hænge sammen.

Det er normalt, at man lægger lidt i drikkepenge til rengøringen, hvis man har været tilfreds. EUR 10-20 den sidste dag er passende. Har man været på heldagstur vil EUR 5 til chaufføren være passende. Når man spiser på restaurant udenfor retrætet, er det normalt at runde op med 8-10 %. 

Gæst i et andet land
Som gæst i et andet land er det vores opgave at tilpasse os de lokale skikke. Eksempelvis tager grækerne lettere på aftaler end vi nordboere – især når det kommer til det med tidspunkter. Tingene er heller ikke så velorganiserede som i Skandinavien, og man kan derfor godt opleve, at tingene tager lidt længere tid, end vi er vant til.

Lad det ikke blive et irritationsmoment. Det hører sig til i syden og er en del af den græske kultur. Tag det som en oplevelse, og nyd, at du er på ferie. Det fører som regel ikke noget godt med sig, hvis man begynder at skælde ud eller irettesætte.

Grækernes attitude og sprogbrug kan også virke mere fandenivoldsk, end vi er vant til fra Danmark og til tider kan det virke ubehøvlet. Sådan er det sjældent ment, men de fleste grækere er ærlige omkring deres følelser og pakker sjældent deres meninger ind. På retrætet opleves de lokale grækeres service og adfærd særdeles venlig, imødekommende og gæstfri.

Håndklæder
Alle værelser og lejligheder har ansigtshåndklæder, almindelige håndklæder og badehåndklæder.

Kaffe- og tefaciliteter mv.
Alle værelser og lejligheder har el-koger samt en lille skål med tebreve og Nescafé. På Agios Pavlos er der desuden en kaffebar ved receptionen. Her er det muligt at købe kaffe, te, øl, vin og sodavand.

Læge
Nærmeste lægeklinik ligger ca. 15 minutter fra retrætet.

Medicin
Nærmeste apotek ligger i forbindelse med lægeklinikken 15 minutter fra retrætet. Vi kan som regel få lægen til at tage lidt medicin med, når han er på sygebesøg, så vi undgår transporten til apoteket.

Pas og visum
Husk gyldigt pas. Et pas, der udløber under rejsen, er ugyldigt. For rejser til Grækenland kræves der ikke visum for danske statsborgere eller for statsborgere fra andre EU- eller EFTA-lande.

Bestil nyt pas i god tid og beregn mindst én måned. Danske statsborgere, der har glemt sit pas, eller som ikke har fået fornyet sit pas i tide, kan købe et nødpas (provisorisk pas) ved henvendelse til politiet i afrejselufthavnen.

For udenlandske statsborgere og personer med fremmedpas gælder særlige regler, og der kan være visumkrav. Den rejsende er selv ansvarlig for eventuelt visum. Undersøg altid i god tid om visum er påkrævet hos den græske ambassade, og i givet fald om det skal udstedes inden afrejse eller ved ankomst. Eventuelle udgifter til visering påhviler den rejsende og er rejsebureauet uvedkommende.

Prisniveau
Forvent at prisniveauet på Kreta er 40-46 % lavere end i København (nov. 2019).

Solbeskyttelse
Selv i de kolde måneder er UV-indekset højt på Kreta. Vi anbefaler derfor at anvende en vandafvisende solcreme med høj faktor. Gerne faktor 30-50. Derudover anbefaler vi at medbringe en solhat, der dækker ørerne, ansigtet og nakken. Vi fraråder desuden at solbade i direkte sollys midt på dagen. Vent hellere til efter kl. 16.00. På vandreturene anbefaler vi, at kroppen, skuldrene og lårene er dækket til. Vælg et par luftige bomuldsshorts, der ikke sidder for tæt samt en luftig skjorte eller t-shirt. Tætsiddende sportstøj kan også være en god idé, så længe der er tale om svedtransporterende materiale. 

Specialmad – vegetarisk – glutenfrit
Såfremt du ønsker specialmad (diabetiker, allergiker, vegetar etc.), skal vi bede dig meddele os det ved rejsebestilling samt igen ved tjek ind på retrætet, så vil der blive taget højde for det i løbet af opholdet.

Sæson og deltagerantal
Når vi når ind i april, ligger Kreta hen i et duftende orgie af blomster og krydderurter. I dagtimerne kommer temperaturerne op på 25 grader, og allerede i løbet af maj-juni måned kommer temperaturerne op på 28 grader i dagtimerne. Det regner almindeligvis kun i byger, og nætterne er behagelige.

Om sommeren fra juli-august falder der sjældent regn. Temperaturerne stiger kraftigt og kan nå helt op på 40 grader i dagtimerne. Især i august kan ekstreme temperaturer være et problem for personer med kredsløbsbesvær.

Efteråret (september-november) er ligesom foråret (april-maj) optimal for vandreture i bjergene. Temperaturerne falder til et mere behageligt niveau omkring de 22-26 grader i september og oktober samt 15-20 grader i november. Havet holder længe på varmen, og vandtemperaturen kan sagtens holde sig på de 22-25 grader helt ind i oktober. I slutningen af oktober kan nætterne begynde at blive kølige, og vejret begynder så småt at blive mere ustadigt med regnbyger ind imellem. Fra november måned bliver det nødvendigt med en varm trøje eller sweater i løbet af dagen, og det er almindeligt med vedvarende regn, ligesom det kan blæse op i løbet af dagen og blive køligt om natten.

Alle rejser gennemføres ved minimum 10 deltagere. Grupperne kan variere i størrelse og ligger typisk på 12-20 personer i lavsæsonen, og 26-34 personer i højsæsonen.

Telefon og netværk
Der er begrænset mobildækning på retrætet.

Tøjvask
Det er muligt at vaske tøj på retrætet mod betaling.

Valuta
Valutaen i Grækenland er euro. Kursen er ca. 745, dvs. at 100 euro svarer til ca. 745 danske kroner.

Vand
Vandet på retrætet kan købes på flaske eller drikkes direkte fra hanen, da det er kvalitetssikret kildevand.

Vandresko/-støvler/-stave
Vi anbefaler at medbringe et par lukkede vandresko eller vandrestøvler. Åbne vandresandaler kan også bruges, men vær opmærksom på, at man let får småsten i sandalerne, når vi går på de små stier. Til gengæld fylder de ikke så meget i kufferten.

Hvis man er glad for at gå med sine vandrestave, er det en god idé at medbringe dem på rejsen. Vi har desværre ikke mulighed for at stille vandrestave til rådighed, så de skal altid medbringes hjemmefra.

Værelsets aflevering
Ifølge internationale hotelregler skal værelset forlades senest kl. 10.00 sidste feriedøgn. Værelset skal være klargjort til nye gæster senest kl. 15.00. Det endelige tidspunkt for aflevering af værelset i forbindelse med hjemrejsen oplyses af rejselederen. Sker afrejsen sent på dagen, vil der dog oftest være adgang til et fælles værelse, hvor der kan skiftes tøj m.m. inden afgang.

WiFi
Der findes gratis trådløs internet i receptionsområdet. Vi anbefaler at begrænse brugen af emails, SMS og mobiltelefoni på retrætet. Hvis der skal foretages nødvendige opkald, henstiller vi til, at man går en tur eller diskret sender en SMS.

Yoga
Den yoga, vi dyrker, er fortrinsvis Hatha yoga og Yin yoga for begyndere og let øvede, som derudover tilpasses den enkeltes niveau. Rejsen inkluderer yogaundervisning inkl. introduktion, tips, meditationer, afspænding/body scan og reflektion.

Hvis du aldrig har dyrket yoga før, eller hvis du næsten lige er startet, anbefaler vi, at du deltager i introduktionerne. 

Øvelserne tilpasses niveauet, dvs., at øvelserne ikke er så teknisk svære. Selv hvis du ikke er begynder, vil du sagtens kunne blive udfordret. Vores yogalærer er god til at få alle med, således at alle kan udvikle sig på hvert deres niveau (begynder og let øvet).

Yogaudstyr
Vi har alt det nødvendige udstyr på retrætet, inkl. yogamåtter, bolsters, blokke etc. Hvis du har din egen yogamåtte, som du er glad for, er du naturligvis velkommen til at medbringe den, men det er ikke noget krav, at man selv har sit eget udstyr med.

 

Få tilbud og nyheder via e-mail.
Vi sender kun ud, når vi har noget på hjerte

 

Ved tilmelding til nyhedsbrevet accepterer jeg samtidig Tid til ros privatlivspolitik.