På kanten af junglen

Økologisk retræte, eksotiske omgivelser og skønne vandreture i naturen

Uspolerede strande

Vi har inkluderet tre halvdagsture til nogle af øens lækreste strande

Ekstra nætter i Bangkok

Vi starter og slutter med en ekstra nat i Bangkok, så rejsen bliver så skånsom som muligt

Mindfulness på Koh Chang, Thailand

13 dage inkl. fly, økologisk halvpension, udflugter og alle mindfulnessaktiviteter


Se priser og afgange - klik her!

Tætte bånd mellem Danmark og Thailand

Danmark og Thailand har en lang tradition sammen. Vores to kongefamilier har jævnligt besøgt hinanden, både officielt og i private sammenhænge. Men der er også tætte erhvervsmæssige bånd, der går helt tilbage til starten af det forrige århundrede, hvor Det Østasiatiske Kompani startede op i Bangkok og begyndte sit eventyr.

Vores egen historie starter 1995, hvor John og jeg besøgte Thailand første gang. Siden har vi besøgt landet mere end 35 gange. Vi elsker det smukke gamle Siam og nyder det, hver eneste gang vi er tilbage. Vores personlige tilknytning til landet kulminerede i 2008, hvor vi blev godkendt som adoptivforældre til en lille dreng fra Bangkok. I november 2008 hentede vi ham på et børnehjem i turistbyen Pattaya, kort tid efter fik han en 'hjemmelavet' lillebror og senere også en lillesøster.

Siden dengang har vi rejst rundt i Thailand med vores børn ved flere lejligheder, dels fordi vi gerne vil vise William det smukke land, han kommer fra, dels fordi vi altid selv kommer i en fantastisk stemning, når vi er på besøg. Thailand er en mystisk blanding af smil, varme, eksotiske krydderier, jungle og tropisk klima.

Da vi i efteråret 2014 fik mulighed for at lave mindfulnessrejser til Thailand, besluttede vi, at det skulle være vores nye vinterrejsemål. Siden har vi haft 6-10 hold afsted hver vinter. Vores nuværende retrætested ligger på øen Koh Chang - helt ude i det østligste af Siambugten tæt på grænsen til Cambodia.

Retrætet hedder The SPA Koh Chang og ligger på østsiden af øen - langt fra turisme og moderne civilisatation. Det ligger ca. 20 minutters kørsel fra færgelejet på øen Koh Chang, og køreturen fra Bangkok til det lille færgeleje er omkring 5 timer, inkl. toiletpauser undervejs. Retrætet har swimmingpool, raw food bar, økologisk restaurant, bibliotek og en større spaafdeling, der tilbyder alt fra massage og dampbad til længerevarende faste- og detoxprogrammer.

Børnehjemmet i Pattaya
Vores personlige tilknytning til Thailand kulminerede i 2008, hvor vi blev adoptivforældre til en lille dreng fra Bangkok.

I november samme år hentede vi ham på et børnehjem i turistbyen Pattaya.

Kort tid efter i 2009 fik han en 'hjemmelavet' lillebror og senere også en 'hjemmelavet' lillesøster (2016).

Oplev Thailand som det var for 30 år siden

Vi lægger ikke skjul på vores egen fascination af Thailand, og vi vil gerne vise vores gæster det smukke gamle kongerige, som det var for 30 år siden. Før turismen for alvor fik fat. Derfor har vi valgt Koh Chang.

Koh Chang er en af mere end 40 småøer, der til sammen udgør 'Mu Ko Chang National Park. Parken dækker et område på mere end 650 km2, hvoraf ca. 70% er marinepark. Selve Koh Chang består af en række bjerge dækket med jungleskov og omkranset af nogle meget smukke sandstrande.

Vi bor på østsiden af øen, på kanten af junglen lige ud til et stort mangroveområde. Der er mulighed for gratis at låne en kajak og sejle ud i mangroven på egen hånd eller deltage i en guidet vandretur til udsigtspunktet (inkluderet).

Undervejs under opholdet bliver der arrangeret en række udflugter, blandt andet en udflugt til fiskerlandsbyen Salak Kok (inkluderet) hvor vi sejler i mangroven på små thailandske gondoler, en udflugt til en af de smukke uberørte strande på østsiden (inkluderet), samt en landsbytur, hvor vi ser det lokale tempel, samt den lille skole, og får et indblik i hvordan damerne i kokusproduktionen kan forvandle kokusnødder til brugskunst, sæber og olier.

I løbet af opholdet vil der også være mulighed for at tilkøbe et ø-hop (tilkøb) med havsejlads, snorkling og besøg på to små uberørte strande.

Alle udflugter er med dansktalende rejseleder og thailandsk lokalguide. Det er desuden muligt at blive kørt, enten hele vejen eller noget af vejen på vores vandreture.

På vestsiden af øen ligger de små turistbyer som perler på en snor. Hvis der er nogen, der har lyst til at se noget mere af øen og eventuelt shoppe lidt, arrangerer vi en gratis halvdagstur til den legendariske 'White Sand Beach', der blev nævnt i 'Lonely Planet' for mere end 20 år siden og siden har været en populær strand blandt rygsækrejsende og almindelige turister.

Derudover har vi også inkluderet en halvdagsudflugt til Lonely Beach og fiskerlandsbyen Bangbao.

 Villaer midt i junglen

Villaerne er omgivet af et rigt fugle- og blomsterliv.

Kajak i mangroven

Det er både sikkert og gratis at sejle ud i kajak.

Landsbytur

Kom lige forbi et gadekøkken med lokale æbelskiver.

 

Vi anbefaler dette retræteophold til alle der har brug for vintersol og -varme, og som har behov for at blive genopladet i en fredfyldt kultur langt væk fra dagligdagen.

Opholdet inkluderer daglige guidede mindfulnessøvelser med meditation og afspænding, samt mindful yoga, velkomstmiddag, afslutningsmiddag, og halvpension alle de andre dage under opholdet på Koh Chang.

Velkommen til Koh Chang!

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til mig. Telefon 76 12 52 51. Læg en besked, hvis jeg ikke svarer, så ringer jeg tilbage til dig.

Jeg glæder mig til at tale med dig.

De bedste hilsner 

 

Lisbeth Skøtt Tobiesen
Ergoterapeut, mindfulnessinstruktør og certificeret stresscoach

 

P.S. Hvis du har lyst til at bruge noget af vores undervisningsmateriale, kan du downloade det gratis fra vores arkiv - klik her!

 

Lidt mere om de historiske bånd mellem Thailand og Danmark

Hvis det har din interesse ;-)

Det østasiatiske Compani (1902)
På dette billede fra 1902 ses hovedkvarteret for ØK, på engelsk kaldet the East Asiatic Co.

Bygningen ligger ud til Chao Phraya floden i det centrale Bangkok og anvendes stadig som kontor den dag i dag.

ØK byggede senere et større kontor ved siden af den oprindelige bygning.

Det nye kontor huser i dag det luksuriøse 'The Oriental Hotel' for enden af Soi Oriental.

Statsbesøg i København (1960)
Kong Bhumibol Adulyadej, Rama IX af Thailand og Dronning Sirikit besøger Danmark. Fra venstre ses: Prinsesse Margrethe, Dronning Ingrid, Dronning Sirikit, Kong Bhumibol Adulyadej, Kong Frederik IX, Prinsesse Benedikte og Prinsesse Anne-Marie.

 

Lad os holde pladsen i 24 timer - det er gratis og uforpligtende!

Fik du ikke bestilt den rejse, som du lige kiggede på? Har du brug for mere betænkningstid?

Udfyld bestillingsformularen, så holder vi pladsen i minimum 24 timer. Du binder dig først når du foretager en indbetaling

Rejsen kan ikke bestilles online.

Men du kan stadig lave en forespørgsel på rejsen!

Skriv dit navn og e-mail i boksen