Om opholdet

Yoga på eksklusiv lodge med safari og vandreture i bushen

Yoga og safari med natur, dyreliv og ro

Sebatana Lodge er en smuk ramme for et vidunderligt yogaophold med tid til nydelse, ro og nærvær.

Lodgen ligger med udsigt til bredde vidder, bakker og dale og er omgivet af planter, klipper og træer og et rigt fugle- og dyreliv.

Lodgen, som vi har helt for os selv, er smukt anlagt i naturlige omgivelser blandt dyrene. Området omkring lodgen er indhegnet med et særligt antilopehegn, så dyrene ikke kommer helt ind i haven og spiser vores blomster eller tebrevene og salaten i restauranten. Men hegnet er dog så tilstrækkeligt tæt på, at vi kan se dyrene fra vores terasser.

Vildtreservatet omkring Sebatana er 3.000 hektar bush, hvor der lever 17 forskellige pattedyr, mange forskellige insekter og sommerfugle og 300 forskellige fuglearter. Det er ren mindfulness bare at sidde i sin stol og kigge ud på dyrene.

Der er gode afmærkede stier og ruter at køre ad eller vandre på, og der er altid en guide med på turen. Man kan også vælge at gå en tur på egen hånd. Der er fine kort over vandrestierne og forholdende er gode og trygge. Der findes ingen farlige rovdyr i reservatet, så det er fuldstændig sikkert at tage en vandretur i bushen.

En god seng giver en god søvn

Vi bor i bungalows i lyse og venlige deluxe værelser med en god seng, som indbyder til en rolig nat. Der et skrivebord, hvor man kan sidde og skrive dagbog, og et stort badeværelse med eget bad og toilet. Der er køleskab og kaffe- og tefaciliteter på værelset, og der er højt til loftet. Loftet er lavet af stråtag, og man kan ligge længe og nyde indtrykkene og bare kigge op i den smukke struktur og nyde den duft af græs og træ, som loftet har.

Alle værelser er store og rummelige. Der er masser af gulvplads til, at man kan rulle yogamåtten ud og lave sin egen yoga på værelset, hvis det er det, man ønsker.

Yoga, mindfulness og meditation

Træder man ind på det store fælles terassedæk, som er bygget af træ, kan man høre rislende vand fra den smukke fontaine, og man kan se langt ud over bjergene. Her kan man sidde og nyde den storslåede natur eller låne en af vore bøger og finde sig en hyggelig krog, hvor man har lyst til at sidde og læse.

Poolen og jacuzzien er indbydende og åben stort set hele døgnet, og det er fantastisk at ligge i vandet om aftenen og bare kigge op på stjernerne.

Terrassedækket er vores fællesområde for yoga, og vi ligger aldrig direkte i solen. Vi er altid dækket af store parasoller eller det store halvtag, så vi i fred og ro kan fordybe os i det, vi sanser og registrerer i kroppen uden at føle ubehag af solen.

Vi laver guidede mindfulness meditationer inde i bomaen, som er den perfekte ramme for netop tilstedeværelse og nærvær. Bomaen er et typisk afrikansk bål- og tilholdssted. En boma minder mest af alt om en rund bambushytte, der blot ikke har noget tag. Inde i midten af bomaen er der et bålsted, og oprindeligt er bomaen bygget for at skabe læ og beskyttelse mod dyr og fjender.

Om aftenen tænder vi op i bålet, og hyggen og stemningen spreder sig. Så mærker man virkelig, at man er i Afrika.

Rammerne om måltiderne

Restauranten er en delvis åben restaurant, dvs., at forsiden af restauranten har en teltfacade, som kan rulles op og ned og skabe læ, hvis det f.eks. regner eller bliver køligt. Der er smukke malerier og en hyggelig pejs. Der er højt til loftet, som er stråtægt og i loftets tykke brædder, hænger nogle imponerende lamper. Der er en dejlig æstetik, som skaber en god ramme for vore måltider. Bordene er altid veldækkede, maden er rig og varieret, og man føler sig virkelig forkælet.

Køkkenet er åbent og stilrent, og man kan kigge indenfor. Køkkenchefen og hans personale vil nemlig meget gerne snakke, og de elsker at få besøg af os.

Alle måltider er inkluderet, dvs. morgenmad, frokost, eftermiddagskaffe og aftensmad. Man kan tilkøbe kolde eller varme drikke i baren, som er åben hele dagen og aftenen.

Jeg ånder ind, jeg ånder ud

At opleve Sebatana, at opleve, hvad opholdet og omgivelserne gør ved en, er svært at beskrive. Man skal mærke det på egen krop. For at kunne give en fornemmelse og måske en indre forestilling om hvad opholdet er for mig, har jeg kopieret et lille uddrag fra min dagbog:

At se og mærke naturen giver følelse af salighed
At se dyrene trives i deres eget naturlige miljø og lytte til fuglene,
mærke solen varme min kind og mærke brisen kølen den igen
beroliger mit sind, min krop og tiden står stille.

Jeg ånder ind
Jeg ånder ud
Jeg er taknemmelig for denne nyskabende, forfriskende dag
dette øjeblik
dette tankerum
dette nu

 

God rejse!

Kh. Lisbeth, Tid til ro

Lad os holde pladsen i 24 timer - det er gratis og uforpligtende!

Fik du ikke bestilt den rejse, som du lige kiggede på? Har du brug for mere betænkningstid?

Udfyld bestillingsformularen, så holder vi pladsen i minimum 24 timer. Du binder dig først når du foretager en indbetaling

Rejsen kan ikke bestilles online.

Men du kan stadig lave en forespørgsel på rejsen!

Skriv dit navn og e-mail i boksen