Dag 1 - Velkommen til retrætet

Vores danske rejseleder modtager dig i lufthavnen og byder velkommen

Dag 2 - Introduktion til mindfulness

Har du lyst, kan du høre mere om hvad det vil sige at være mindful

Dag 3 - Byvandring i Tolox

Vi besøger den hvide landsby Tolox, der er kendt for sin hellige kilde

Dag 4 - Mindfulness og fordybelse

Vi starter dagen med blid mindful yoga til udsigten af solopgangen

Dag 5 - Mindful vandretur og gourmetaften

Oplev den frodige natur og det rige fugleliv. Vi slutter aftenen af med 5-retters gourmetmenu

Dag 6 - Mindfulness og vandretur i bjergene

Mindful aktiviteter og en vandretur i bjergene

Dag 7 - Den rolige dag

Lad roen indfinde sig under dagens vandremeditation

Dag 8 - Hjemrejse til Danmark

Vores rejseleder hjælper med check in i lufthavnen. Tak for denne gang

Mindfulnessrejse til Andalusien

8 dage med 7 overnatninger på retrætet Cerro de Hijar samt dansktalende mindfulnessinstruktør og rejseleder

DAG 1 - ANKOMST TIL RETRÆTET

Det kan være en fordel at møde op i afrejselufthavnen i god tid, så du stille og roligt kan finde den rigtige skranke og har ro omkring check-in og aflevering af din bagage. Efterfølgende kan du tage dig god tid igennem security og evt. bruge lidt tid i taxfree-shoppen.

Når du kommer på den anden side af security, kan du finde et sted at sidde på en af cafeerne, eller du kan bruge tiden i nogle af de mange butikker. Der er flere skærme i området, hvorpå du kan se gate-nummeret på din afgang, så du ved, hvor du skal gå hen og boarde.

Ved ankomsten i Málaga lufthavn bliver vi taget imod af vores dansktalende rejseleder, som kører os direkte til retrætet i privat minibus. Turen til retrætet tager en god times tid.

Når vi ankommer til retrætet, bliver vi indkvarteret i vores værelser. Cerro de Hijar er en gammel hacienda, bestående af 18 værelser fordelt på to etager. Retrætet ligger helt øde og højt på en bjergside midt i naturreservatet Sierra de las Nieves. Vi har udsigt ud over dalen og den hvide kurby Tolox, der ligger ca. 3 km fra retrætet.

Ved de sene ankomster serveres aftensmaden som en kold anretning på værelset.

 

DAG 2 - INTRODUKTION TIL MINDFULNESS

Vi vågner op til en klassisk andalusisk morgenbuffet med kaffe og te, frisk frugt, yoghurt, croissanter, landbrød, lufttørret skinke, tomatsalsa, olivenolie, ost mv., samt friskpresset appelsinjuice.   

Op ad formiddagen mødes vi med vores rejseleder og mindfulnessinstruktør til velkomstmøde og rundvisning på retrætets arealer. Efter rundvisningen inviterer vi til introduktion til mindfulness efterfulgt af en guidet meditation. Vores instruktør giver os mulighed for at lære mere om begreberne og baggrunden for mindfulness, samt hvad det vil sige at være mindful, og hvordan du kan bruge det i din egen hverdag.

Vi har en tendens til mentalt enten at være et skridt foran eller at dvæle ved fortiden. I tankerne fokuserer vi måske på det næste, vi skal nå, eller noget der skete i går. I mindfulness taler vi om et bevidst nærvær, hvor vi bevidst prøver at være til stede i det nu, vi befinder os i. Vi får også lidt at vide om de praktiske resultater som opnås ved at bruge mindfulness regelmæssigt.

Resten af dagen er til fri disposition. Du kan sidde på terrassen og nyde solen med en god bog, tage dig et hvil på værelset, gå en tur i naturparken, svømme i poolen, lade dig forkæle i jacuzzien eller den infrarøde sauna. Der er mange muligheder for restitution.

I løbet af dagen er restauranten åben for frokost for egen regning. Det er også muligt at gå en tur til landsbyen Tolox og nyde en spansk tapas til meget fornuftige priser.

Vi har åbent mindfulnessværksted hele dagen, hvor du kan komme og gå, som du har lyst. Det er muligt at låne CD’er eller bøger om yoga, stress og mindfulness, eller låne remedier hvis du gerne vil tegne, male eller lægge puslespil. Vi har også forskellige mindfulnesskort med øvelser, som du kan tage med dig.

Aftensmaden serveres i restauranten. Vi får serveret en 3-retters aftenmenu, og der er dækket op til fællesspisning i restaurantens hyggelige atmosfære. Vin og vand kan tilkøbes.

Køkkenet på Cerro de Hijar er klassisk andalusisk med et moderne twist. Køkkenet er optaget i Michelinguiden, dog uden stjerner, men det er nu alligevel noget, man er stolt af på retrætet.

Vi arrangerer fællesspisning ved langbord hver aften, for dem der har lyst. Det er vores ønske, at alle har det godt, slapper af og hygger sig. Derfor kan du frit vælge fra aften til aften, om du ønsker at deltage i fællesspisningen, eller om du ønsker at spise alene. Du er velkommen til at sætte dig ved et andet bord eller få serveret maden mere privat i retrætets have eller i pejsestuen.

 

DAG 3 - BYVANDRING I TOLOX

Vi starter dagen med blid mindful yoga inden morgenmaden for dem, der har lyst. Mindful yoga er en nænsom form for yoga, der minder om yin yoga. Vi har fokus på langsomme bevægelser, bevidst nærvær og lange, blide stræk. Yogaen er teknisk ukompliceret, og de fleste øvelser udføres stående, så alle, der har lyst, kan være med. Desuden har mindful yoga en stressdæmpende virkning. Derfor kan stressramte have meget gavn af denne form for yoga.

Når vejret er til det, går vi op på bjerget bag retrætet og laver yogaøvelserne til solopgangen. Vi går i langsomt tempo og nyder stilheden og udsigten over områdets skønhed, mens dagen vågner omkring os.

Efter morgenmaden inviterer vi på en mindful vandretur til landsbyen Tolox. Landsbyen fungerer som kurby og er samtidig en af de såkaldte hvide landsbyer, hvor alle huse er kalket hvide. Turen er på knap 10 km i alt og kræver, at du er i nogenlunde form og er vant til at gå længere ture.

Vi oplever stemningen på byens torv, besøger den lokale kirke og hviler benene på en af de små tapasrestauranter, der findes i byens hyggelige gadeliv. Har man lyst, er der mulighed for at blive i byen og spise frokost på tapasstedet (for egen regning).

Sidst på eftermiddagen kan du synke ned i de bløde havemøbler i retrætets have med en kold forfriskning fra baren, eller du kan tage et hvil på en af solsengene ved poolen.

Aftensmaden serveres i restauranten som en 3-retters andalusisk menu.

 

DAG 4 - MINDFULNESS OG FORDYBELSE

Ved solopgang er der igen mulighed for at følges med vores instruktør på en lille mindful gåtur og være med, når vi laver blide yogaøvelser ved et af områdets smukke udkigspunkter. Bagefter kan du tage en frisk dukkert i poolen inden morgenmaden, hvis du har lyst.

I løbet af formiddagen inviterer vi til foredraget 'Mindfulness i hverdagen', der handler om, hvordan du kan støtte dig selv i at få mere ro og nærvær ind i din hverdag. Det kan du for eksempel gøre ved at bruge tid i naturen, tage pauser med fokus på vejrtrækningen og hvis du har mulighed for det, kan du lave et fysisk pusterum i dit hjem, hvor du kan finde ro og lade op. Prøv at lave noget hver dag, som du nyder at gøre, som du trives godt i, og som nærer dig. Vi slutter foredraget af med en guidet meditation.

Eftermiddagen er til fri disposition. Vi foreslår at benytte sig af de mange øvelser og øvrige remedier, vi har i vores åbne mindfulnessværksted eller lade sig fordybe i stilheden på en gåtur i de naturskønne omgivelser. Du kan også nyde en afslappende stund i retrætets spaafdeling med lindrende behandlinger som f.eks. infrarød sauna eller massage.

Sidst på eftermiddagen mødes vi til en mindful aktivitet. En aktivitet som alle kan deltage i og som kan hjælpe dig til at give dig hen i nuet. Det kan for eksempel være en kreativ aktivitet som mindful maling, hvor vi maler på sten og akvarelpapir med pensler. Vores instruktør vil demonstrere forskellige teknikker, og ellers handler det bare om at hygge sig og nyde øjeblikket.

Aftensmaden serveres i restauranten ved langbord, for dem der har lyst.

 

DAG 5 - MINDFUL VANDRETUR OG GOURMETAFTEN

Morgenens session med blid, mindful yoga sætter nænsomt gang i blodcirkulationen. Det er en god måde at varme kroppen op på inden dagens vandretur. Vi slutter af med en meditation.

Efter morgenmaden har vi arrangeret en mindful vandretur i et nyt område i naturparken. Vi går langs floden Rio de Los Caballos i de bjergrige omgivelser. Turen kræver lidt mere kondition end turen til landsbyen, da vi her vandrer i den rå natur. Der er helt unikt og meget fredeligt ved vandfaldet, og har du lyst, kan du tage badetøj med og hoppe i det kolde vand eller tage et autentisk brusebad under det vilde vandfald.

På vandreturen får vi oplevet en stor del af den omkringliggende grønne og frodige natur, der er fint bevaret og beskyttet af UNESCO. Området støtter en bæredygtig udvikling og huser bl.a. kongeørnen og sumpbæveren samt er rigt fugleliv. Fugleinteresserede kan med fordel medbringe en kikkert hjemmefra.

Som altid er turen valgfri, og ønsker du at vandre på egen hånd på en kortere eller længere tur, er der også mulighed for det. Vi har forskellige vandrekort til fri afbenyttelse, og området er fyldt med fine afmærkede vandrestier. Desuden er det muligt at blive ledsaget af en engelsktalende guide (for egen regning).

Aftensmaden serveres som altid i restauranten, men denne aften holder vi gourmetaften med en 5-retters menu, hvor køkkenet får lov til at vise os, hvad de kan. Vi forkæles med lækre smagsoplevelser og skønne anretninger. Der er mulighed for at tilkøbe vinmenu.

DAG 6 - MINDFULNESS OG VANDRETUR I BJERGENE

Efter den daglige yoga og den skønne andalusiske morgenmad inviterer vi i løbet af formiddagen til den tredje og sidste mindfulnessintroduktion. Denne gang om mindfulness i arbejdslivet og hvordan vi kan integrere en mindful tankegang i vores opgaver og relationer på arbejdet, samt hvordan du kan tage pusterum i løbet af arbejdsdagen. Vi slutter af med en guidet meditation.

På nuværende tidspunkt vil de daglige blide yogastræk, meditationer og mindfulnessaktiviteter for de fleste begynde at give en følelse af mere ro og klarhed. De af vores gæster, der har deltaget, vil som regel kunne mærke, hvordan det nu er lidt nemmere at stoppe tankemylderet og have mere fokus og mere overskud.

I perioder med stress, sorg eller helbredsmæssige bekymringer, kan man miste følingen med de helt basale behov, og nogle kan have svært ved at mærke efter, hvad man egentlig har behov for eller lyst til. Når vi kombinerer de rolige omgivelser, trygge og kravfrie rammer med meditationer, vejrtrækningsøvelser og afspændinger samt mindfulde vandreture, ser vi en bedring i at genfinde balancen og overblikket.

Vi foreslår at nyde dagen i retrætets hyggelige atmosfære. Du kan finde en lækrog i den fine, lille have og lade solen varme dig. Du kan fordybe dig i en god bog og et blødt tæppe foran den knitrende ild i pejsestuen. Du kan også trække dig tilbage på dit værelse eller i det åbne mindfulnessværksted og øve dig i at give slip på tanker, bekymringer og forventninger

 

DAG 7 - DEN ROLIGE DAG

Vores instruktør inviterer en sidste gang til blid mindful yoga. Morgenmadsbuffetten er som vanligt åben herefter.

Vi indbyder til en fælles vandremeditation i naturparken. Vi vandrer i stilhed og i et langsommere tempo end normalt med fokus på åndedrættet og hvert enkelt skridt mod jorden. På den måde kan vi lade nærværet fylde og lade naturen gøre sit indtryk. Efterhånden når vi en lettere meditativ tilstand, hvor tankerne blot passerer, og der er en lethed i sindet, der giver kroppen ro.

Du kan læse mere om vandremeditation her.

Naturparken er trods sin billedskønhed ikke meget besøgt, og vi er heldige at kunne vandre uforstyrret og nyde naturens fuldstændige fred. Vi holder en pause midtvejs og tager hele øjeblikket ind. Vi er omgivet af små farverige blomster, bjerge langt ud i horisonten og sommerfugle, der flyver legende let omkring os.

Dagen er til fri disposition, og vi foreslår at benytte sig af de rolige omgivelser og bruge dagen på at give sig hen til fordybelsen. Der er mulighed for at reflektere over opholdet, og hvad det har givet dig. Eksempelvis kan du skrive lidt noter til dig selv om hvilke mindfulnessøvelser, der passer bedst ind i din hverdag, og som du har lettest ved at fastholde som nye tiltag.

Mindfulnessværkstedet er åbent hele dagen, og instruktøren kan være behjælpelig med øvelser eller anbefalinger til en god bog. Den rolige dag rundes af med en guidet afspænding samt en afrunding af mindfulness med opsummering og relevante links.

Aftensmaden serveres i restauranten.

 

DAG 8 - HJEMREJSE TIL DANMARK

Vi kører samlet mod lufthavnen i privat bus. Turen til lufthavnen tager en god time. Vores rejseleder hjælper med check-in i lufthavnen.

Efter hjemkomsten sender vi dig en e-mail med links til flere af de værktøjer, vi har brugt under opholdet. Vi håber herved at kunne gøre det lidt lettere at fastholde en god mindful egenpraksis i hverdagen efter dit retræteophold.

 

Programmet er vejledende. Ved ankomsten til retrætet udleveres det endelige program. Det endelige program tager bl.a. højde for vejret. Indholdsmæssigt vil der ikke være forskel på det vejledende program og det endelige program. Kun rækkefølgen kan være ændret.

Flytider samt program for ankomstdag og afrejsedag varierer på de forskellige afgange. Se præcise flytider på hver enkel afgang (under 'Bestil nu'): 
www.tidtilro.dk/rejser-til-andalusien/priser-og-afgange

 

Lad os holde pladsen i 24 timer - det er gratis og uforpligtende!

Fik du ikke bestilt den rejse, som du lige kiggede på? Har du brug for mere betænkningstid?

Udfyld bestillingsformularen, så holder vi pladsen i minimum 24 timer. Du binder dig først når du foretager en indbetaling

Rejsen kan ikke bestilles online.

Men du kan stadig lave en forespørgsel på rejsen!

Skriv dit navn og e-mail i boksen