Om opholdet

Fordybelse, gastronomi og selvforkælelse i naturens ro

Tid til fordybelse

For enden af en snørklet grusvej ligger Cerro de Hijar. Isoleret på en bjergside, omgivet af komplet stilhed og uspoleret natur. Følelsen af at være langt væk fra civilisationen rammer allerede på vej mod retrætet, hvor der bliver længere og længere imellem de små landsbyer, og naturparken fylder mere og mere i baggrundsbilledet.

Beliggenheden og de æstetiske rammer forenes med wellnessfaciliteter som massage, infrarød saunabehandling og udendørs jacuzzi. Det giver os en enestående mulighed for at lave et retræteophold med plads til fordybelse og restitution. Et ophold for dig, der trænger til at hive stikket ud og nyde en velfortjent pause.

Rundt omkring på retrætet kan du finde hyggelige kroge og hjørner, hvor du kan være dig selv og slappe af. For eksempel kan du nyde morgenkaffen og en god bog på terrassen, sidde lidt i den grønne have og lytte til det rislende vand fra det lille springvand, eller du kan synke ned i en af sofaerne i pejsestuen og varme dig ved den knitrende ild.

Restitution og retræteophold

Flere af vores gæster vælger at tage på retræteophold for at få en pause fra en hektisk eller aktiv hverdag. Andre har behov for restitution efter et opslidende forløb for eksempel på grund af sygdom, sorg eller stress.

Restitution handler om at give krop og sind ro til at genfinde balancen. Et retræteophold giver mulighed for at tage en pause fra hverdagens pligter og forventninger og at ligge arbejde, familieliv, rengøring og madlavning på hylden i en uges tid.

Når du fysisk får de vante rutiner og forstyrrende elementer på afstand, kan du bedre få et mentalt pusterum. På den måde får du plads til at mærke din krops signaler. Det kan især være svært at mærke sig selv efter en presset periode, hvor det måske har været nødvendigt at overhøre signaler som træthed. Og lige præcis søvn og hvile er altafgørende for kroppens restitution.

Derfor ligger alle vores retræter mere eller mindre isoleret fra civilisation og turisme. Det giver os de bedste muligheder for at få ro til at hvile og sove godt og uforstyrret.

Specielt Cerro de Hijar her i Andalusien leverer den stilhed, vi ofte mangler i vores dagligdag. Både fordi vi har retrætet næsten for os selv, men også fordi beliggenheden midt i naturparken Sierra de las Nieves er så ideel. Ligemeget hvor du kigger hen, eller hvilken sti du vælger at følge, bliver du omfavnet af bjerge beklædt med grøn og frodig natur.

Vi ved, at naturen kan have en beroligende effekt på nervesystemet, og måske kender du selv følelsen af, at roen breder sig i kroppen, når du går en tur i skoven eller opholder dig i din have. Vi følte netop denne ro fylde kroppen, da vi besøgte retrætet første gang. Vi mærkede, hvordan beliggenheden midt i stilheden, med udsigt til natur så langt øjet rækker, gav ro i krop og sind helt ind i sjælen.

Mindfulness på retrætet og i naturen

Der er mulighed for at være mindful ude såvel som inde. Du kan nyde en stille stund i retrætets have eller gå en tur i naturparken. Har du brug for lidt inspiration, kan du bruge vores små reflektionskort, der kan hjælpe dig til en mindful tankegang. 

Har du lyst til at opleve området fra hesteryg, kan der lejes heste og udstyr til en ridetur i det fri.

Vores danske rejseleder inviterer på to vandreture i naturparken. En vandremeditation hvor vi vandrer sammen i stilhed samt en mindful vandretur til vandfaldet i den midterste dal. I dalen holder vi pause, og her har du mulighed for at bade under det vilde vandfald. Den UNESCO-beskyttede naturpark har et rigt fugleliv, og du kan med fordel medbringe en kikkert. 

I retrætets pejsestue har vi et åbent mindfulnessværksted. Her har vi puslespil og malergrej samt et lille bibliotek med bøger om blandt andet mindfulness og stresshåndtering, som du er velkommen til at låne. Du kan nyde stilheden, lade dig opsluge af en god bog, lytte til beroligende musik, lægge puslespil eller meditere. Har du lyst til at være kreativ og tegne eller male, har vi forskellige remedier som malebøger, lærreder, maling, pensler og blyanter, som du frit kan bruge.

Programmet for ugen byder på forskellige daglige mindfulnessaktiviteter. Du vil blandt andet blive introduceret til mindfulness, når vi gennemgår de tre emner:

  •          Introduktion til mindfulness I - Hvad vil det sige at være mindful
  •          Introduktion til mindfulness II - Mindfulness i hverdagen
  •          Introduktion til mindfulness III - Mindfulness i arbejdslivet

Derudover kan du vælge at være med hver morgen til blid mindful yoga og guidet meditation. Mindful yoga er for alle, da yogaen er teknisk ukompliceret. Vi arbejder med blide stræk og langsomme bevægelser samt fokus på åndedrættet. Mindful yoga minder om yin yoga og har en stressdæmpende og beroligende effekt. Nogle morgener starter vi med en kort mindful gåtur og laver yogaøvelserne på bjerget bag retrætet.

I løbet af opholdet mødes vi til en mindful aktivitet for dem, der har lyst. Det kan være en nærværsøvelse, hvor vi på en mindful vandretur samler urter til urtefodbad, en kærlighedsmeditation eller mindful maling. I mindful maling maler vi for eksempel på sten, vi selv har samlet i naturen eller tegner omridset af blade eller bestemte figurer og farvelægger med akvarelmaling.

Alle aktiviteter er valgfrie, og det ligger os meget på sinde, at du lytter til dine egne behov under opholdet og vælger fra og til, som du har lyst. Der er ingen forventninger, og vi har stor forståelse for, at det er individuelt, hvordan man vil nyde sin rejse. Er du træt, så sov. Hvil dig, og tag omgivelserne og stilheden ind.

Læs mere om mindfulness her

Selvforkælelse og infrarød saunabehandling

Wellnessområdet ligger på kanten af bjerget med udsigt over naturparkens uendelige vidder. Her kan du læne dig tilbage i den varme jacuzzi og indånde højdens rene, friske luft.

Retrætet tilbyder infrarød saunabehandling, som er en afslappende terapiform kendt for sine helbredende egenskaber. Varmepaneler i saunaen afgiver en harmløs infrarød strålevarme, der optages igennem hudens overflade, og temperaturen i saunaen ender på omkring 45-60 grader (hvorimod det bliver op til 90-100 grader varmt i en almindelig sauna).

Infrarød strålevarme har en positiv effekt på kredsløbet. Varmen udvider blodkarrerne, hvilket øger blodcirkulationen og pulsen, så der pumpes mere ilt og flere næringsstoffer rundt i kroppen. Når cirkulationen øges, afhjælpes betændelsestilstande, og ophobede affaldsstoffer løsnes. Det reducerer blandt andet muskelspændinger og ledsmerter. Derfor er behandlingen især gavnlig efter motion.

Derudover har infrarød saunabehandling en afslappende effekt på nervesystemet, som er væsentlig i forhold til behandling af stress. Afspænding af muskler og led, samt beroligelse af nervesystemet, giver dig en følelse af velvære og fornyet energi.

Husk at drikke vand før, under og efter behandling i infrarød sauna, da varmen og den udrensende proces får dig til at svede.

Du er velkommen til at opholde dig på wellnessområdet for at nyde udsigten og atmosfæren. Ønsker du at forkæle dig selv med udendørs jacuzzi eller infrarød saunabehandling, afregnes der direkte med retrætet (ca. 10 euro/timen).

Massøren på retrætet tilbyder både afspændings- og sportsmassage, som hun individuelt tilpasser dine behov og ønsker. Du kan nyde en halv eller en hel times massage til henholdsvis 30 euro og 60 euro.

Den udendørs pool er altid åben og til fri afbenyttelse og byder på en frisk og kølig oplevelse, da den ikke er opvarmet.

 

Lad os holde pladsen i 24 timer - det er gratis og uforpligtende!

Fik du ikke bestilt den rejse, som du lige kiggede på? Har du brug for mere betænkningstid?

Udfyld bestillingsformularen, så holder vi pladsen i minimum 24 timer. Du binder dig først når du foretager en indbetaling

Rejsen kan ikke bestilles online.

Men du kan stadig lave en forespørgsel på rejsen!

Skriv dit navn og e-mail i boksen