Sierra de las Nieves Natural Park

Naturparkens høje grønne fyrretræer danner ramme om retrætet

Cerro de Hijar i Andalusien

Retrætet ligger højt og helt isoleret på en bjergside

Kurbyen Tolox og den hellige kilde

Besøg den charmerende landsby med de karakteristiske hvidkalkede huse

Retrætet har en fordelagtig beliggenhed. Du får kombinationen af at kunne indånde naturens rene, friske luft langt fra civilisation, samtidig med at du har muligheden for at opleve det autentiske landsbyliv i en af Andalusiens små, hvide byer.

 

Midt i naturparken

Vest for Málaga ligger retrætet Cerro de Hijar helt uforstyrret i naturskønne omgivelser midt i Sierra de las Nieves Natural Park. Naturparken ligger som hjertet i et større område, der er fredet af UNESCO som et biosfærereservat med zoner, der støtter den bæredygtige udvikling.

Her vokser den spanske ædelgran, fyrretræet Pinsapo, sig til imponerende højder, mens små floder løber i skovbunden, og dyr som den sorte stork, skarven og bjerggeden har deres habitat i parken.

Mindfulness i naturens dybe ro

I løbet af ugen vil der være tre guidede vandreture med dansktalende rejseleder. Udover det kan naturparken sagtens opleves på egen hånd. Du kan finde god vejledning og kort over området i receptionen, og der er fine afmærkninger i hele parken, hvor stierne er brede og velegnede til længere vandreture. Er man mere eventyrlysten, kan man gå på opdagelse på de små stier og lade sig indkapsle af de fredelige omgivelser.

Det er en sand nydelse at være mindful i naturen omkring retrætet, for her er ro til at give sig hen til nuet og lade den indre fred få lov at blomstre. Den grønne naturpark er også et ideelt område til kortere eller længere vandremeditationer.

Læs mere om vandremeditation her

Kurbyen Tolox

Fra retrætet har man udsigt over en af de karakteristiske hvide landsbyer, hvor alle husene er hvidkalkede. Tolox ligger ca. 3,5 km fra retrætet. Byen har en spændende historie, der blandt andet omhandler en hellig kilde, som førhen tiltrak pilgrimme langvejsfra på grund af sine helbredende egenskaber.

Det mineralrige vand, der strømmer i litervis ned fra bjergene, siges at afgive en mild radioaktiv damp, der skulle være helbredende på især sygdomme relateret til åndedrættet såsom astma, bronkitis og allergier. I dag er byen kendt som en kurby med mulighed for diverse spabehandlinger, der udnytter naturens og kildens helende kvaliteter.

Der er en stille summen og en tilbagelænet stemning i byens små, autentiske gader, og man får hurtigt en fornemmelse af de lokales daglige landsbyliv. Byens små tavernaer med tapas og lokale vine, de karakteristiske hvidkalkede huse og de fine, gamle kirker er helt sikkert et besøg værd. De kan opleves både på egen hånd og på vores guidede landsbyvandring.

 

Lad os holde pladsen i 24 timer - det er gratis og uforpligtende!

Fik du ikke bestilt den rejse, som du lige kiggede på? Har du brug for mere betænkningstid?

Udfyld bestillingsformularen, så holder vi pladsen i minimum 24 timer. Du binder dig først når du foretager en indbetaling

Rejsen kan ikke bestilles online.

Men du kan stadig lave en forespørgsel på rejsen!

Skriv dit navn og e-mail i boksen