Skønne ophold på Hindsgavl Slot

Slotsophold med mindfulness eller yoga, samt morgen- og aftensmad

Se Store billeder

Se Store billeder

Din rabatkode er

S1NGL3

Brug koden og få eneværelse uden tillæg (Værdi kr. 900,-)

 Gældende ved bestilling inden 25. juli 2020

 

Yogaophold - klik her!
Mindfulnessophold - klik her!

 

Priser og datoer

NB: Har du problemer med at bestille, så ring til os på 76125251, eller skriv til os på Messenger.

Se video fra Hindsgavl Slot

Du kan se flere videoer på vores Youtube-kanal. God fornøjelse!

Værelsestyper

På Hindsgavl Slot er der mulighed for overnatning i et af de mange, flotte og atmosfærefyldte hotelværelser. I alt er der 120 værelser. Langt de fleste fremstår i klassisk slotsstil, mens de resterende værelser, beliggende i staldene, har et mere moderne udtryk.

I mere end 200 år, var de to staldlænger hjemsted for slottets svin og malkekvæg, men i dag rummer bygningerne, ud over moderne konferencelokaler, smukke og moderne værelser.

Uanset hvilket værelse du vælger, vil du opleve, hvordan historien spiller en stor rolle i indretningen. Den ægte slotsstemning finder du i værelserne i hovedbygningen, hvor de fine himmelsenge, antikke rokokomøbler, lysekroner og guldspejle vidner om en tid, hvor adelige folk husede bygningerne.

Værelserne i ko- og svinestaldene er milevidt fra den romantiske slotsstil. Her kombineres elementer fra den oprindelige staldbygning med moderne hotelløsninger og en nærmest poetisk klosterstemning, hvor enkelhed og æstetik er nøgleordene. De rå vægge i genbrugsmursten står i kontrast til det hvide loft, ligesom de smukke stofbeklædte sengegavle og de fritstående, runde brusenicher troner som skulpturer midt i rummet.

Vi råder over forskellige værelsestyper på Hindsgavl Slot. Alle værelser er lyse og indrettet med god skrivebordsplads, behagelig arbejdsstol, fladskærms-tv og bredbåndsforbindelse. Alle værelser har desuden eget bad og toilet. Du kan læse mere om værelsernes øvrige indretning nedenfor.

Moderne slotsværelse

Her tilbydes en værelsesindretning i høj kvalitet med et historisk præg i f.eks. tapeterne, som er af samme papirtype og har samme farver og pigmenter som i 1860-70’erne. Af hensyn til de fine tapeter er interiøret holdt enkelt og let i form og farver, og de ensfarvede tekstiler matcher farven i tapetet.

Værelset har god skrivebordsplads, behagelig arbejdsstol, fladskærms-tv og bredbåndsforbindelse, samt eget bad og toilet. 

Om retrætet

I Middelfart på den vestlige spids af Fyn ud til Lillebælt, ligger det smukke og historiske Hindsgavl Slot. Slottet har gennem de sidste 10 år gennemgået en omfattende renovering og modernisering. Det gælder både selve hovedbygningen men også den store avlsgård, som før moderniseringen husede svine- og kostald samt en ladebygning. Avlsbygningen er i dag indrettet til hotelværelser og konferencelokaler. De storslåede, historiske bygninger i Middelfart omgivet af noget af Danmarks smukkeste natur giver til stadighed anledning til stor betagelse hos de gæster, der besøger stedet.

Omkring slottet er have og park med lysthuse, vandløb og bassiner, og her bliver ikke mindre skønt af, at det smukke Lillebælt er at ane i horisonten. Slottets omgivelser gør det svært ikke at lade sig betage, når man besøger Hindsgavl Slot. I det naturskønne område er der både udsigt til vand og skov, og går man i dyreparken er der stor sandsynlighed for at møde krondyr og dådyr. Det er som at træde ind i en tidslomme, når man ankommer til Hindsgavl Slot. En tidslomme fra en tid, der var engang.

Slottet i sig selv er unikt og fyldt med charme og sagnomspunden mystik, men også park, skov og dyrehave giver vores yogaophold en helt særlig dimension. Med disse enestående omgivelser er det oplagt at tage kaffen på terrassen, at dyrke vores yoga udendørs eller måske gå en tur i parken eller dyrehaven.

Hindsgavl Slot er et moderne og eksklusivt retræte i unikke omgivelser, der stammer tilbage fra middelalderen. Slottet har gennemlevet en dramatisk historie med krige og ødelæggelser, men fremstår i dag som et moderne og autentisk hotel og konferencecenter.  

Vi har særligt udvalgt dette retræte til vores yogaophold i Danmark: En lille fynsk perle placeret i eksklusive omgivelser, da vi tror på, at omgivelserne spiller en betydelig rolle for dit ophold. Den rene, fynske natur tilfører dit yogaophold en ekstra dimension, da du i pauserne – og under vores aktiviteter – kan nyde den historiske tidslomme. Lokalernes lyse indretning og udtryk skaber en god og rolig atmosfære for dit ophold. Vores personlige erfaring er, at vores gæster nyder godt af de historiske omgivelser og føler sig energifyldte og motiverede hele dagen igennem, hvilket har en mærkbar positiv effekt på det udbytte, gæsterne tager med sig hjem fra opholdet.

Pausen, der giver god energi

Ud over de smukt restaurerede bygninger er Hindsgavl Slot kendt for sine flotte udendørs omgivelser. For enden af slotsparkens plæne har man den smukkeste udsigt til Lillebælt. I køkkenhaven holder gartnerne de afgrøder, som forsyner slotskøkkenet med årstidens råvarer. Tæt på Hindsgavl Slot finder man ligeledes en stor naturpark med krondyr og smuk, varieret natur. Hele området er velegnet til gå-, cykel- og løbeture samt ideelt til de små pauser i løbet af dit ophold. 

Et sted med masser af historie

Historien om Hindsgavl starter i 1200-tallet, hvor kongen opførte slottet på dets daværende placering på slotsbanken. Hindsgavl Slot har været ophavssted til mange af de store begivenheder, der har været med til at skrive og ændre Danmarkshistorien. Det var blandt andet på Hindsgavl Slot, at den fredsaftale, der betød, at Danmark gav afkald på Norge, blev underskrevet. Der er dermed tale om et besøg, hvor historiens vingesus kan mærkes, når du sætter kurs mod Hindsgavl Slot.

Området omkring retrætet

Nyd den smukke varierede natur, dyrelivet og Lillebælts hemmeligheder. Få grønne fingre sammen med blomsterdekoratøren eller tag på tur i køkkenhaven med gartnerne og oplev de mange afgrøder, smukke blomster og biernes summen i staderne. 

Området omkring Hindsgavl Slot byder på perfekte rammer, når der skal skabes oplevelser. Den smukke, varierede natur, dyrelivet og Lillebælts hemmeligheder giver rig mulighed for oplevelser under dit ophold.

I løbet af opholdet har du mulighed for at nyde de unikke omgivelser i og omkring slottet. Hvis vejret er godt, kan du spadsere en tur i den smukke slotspark, eller komme helt tæt på både krondyr og dådyr i Hindsgavl Dyrehave, som grænser op til slottet. 

Slotsparken

Hindsgavl Slot har en af landets bedst bevarede slotsparker, som omkring 1750 blev anlagt i barokstil med terrasser, damme og alléer. I 1814 blev haven omlagt i romantisk stil, og i dag er den 40.000 m2 store slotspark er åben hele året rundt, og her kan du nyde udsigten til Fænøsund til den ene side eller det 800 år gamle slot til den anden. I parken finder du levn fra gammel tid, smukke blomster og træer, alleer, damme og terrasser og huset Sorgenfri, hvor H.C Andersen sad og skrev digte til sin veninde. På den anden side grænser slottets arealer op til Hindsgavl Dyrehave, som udgør et indhegnet areal på 165 hektar. Her kan man undervejs opleve bl.a. krondyr og dådyr, smuk skov, vandhuller og storslåede skrænter.

Hver sommer står Hindsgavl Slotspark i et sandt blomsterflor. De farvestrålende blomsterbede er et vidunderligt syn, og de forsyner samtidig retrætet med buketter og dekorationer, som du vil kunne se rundt omkring. 

Naturparken Hindsgavl Dyrehave

Hindsgavl Slots arealer grænser lige op til Naturparken Hindsgavl Dyrehave, som spreder sig over et indhegnet areal på 165 hektar. Her kan vores gæster gå ture i den smukke, varierede natur og opleve blandt andet dåvildt og krondyr på nært hold.

Køkkenhaven

I løbet af dit ophold, kan du lægge vejen forbi køkkenhaven, hvor frisk frugt, grøntsager og krydderurter pryder i sommerhalvåret. Ligesom slotsparken er køkkenhaven på Hindsgavl Slot altid åben og klar til besøgende. Her kan du være heldig at møde gartnerne, som sørger for at vedligeholde køkkenhaven og dens mange krydderurter, frugt og grøntsager.

Kokkene på Hindsgavl Slot stiller høje krav til gode og friske råvarer. Derfor har stedet sin egen køkkenhave på cirka 10.000 m2. Når årstiden tillader det, nyder stedets gæster derfor godt af slottets egen avl fra køkkenhaven, som leverer friske forsyninger af frugt, grøntsager og krydderurter til slotskøkkenet. Køkkenhaven er åben for besøgende.

Bier har Hindsgavl også. Sidst på foråret, når træer, buske og bede blomstrer, forsyner de 5 bistader stedet med den skønneste honning, som bruges i madlavningen, på morgenbufféten og sælges i små glas fra receptionen.  
Bifamilierne på Hindsgavl Slot leverer i omegnen af 240 kg. honning hvert år. Man slynger selv honningen på stedet umiddelbart efter blomstringen, og resultatet er den skønneste lyse honning med en meget fin smag.

Sæsonen bestemmer menuen

På Hindsgavl Slot vil du opleve, hvordan der kræses om de mindste detaljer. Køkkenet sørger for at forsyne jer med skønne måltider i løbet af hele opholdet.

Slotskøkkenet på Hindsgavl Slot har sin helt egen køkkenprofil med sæsonskiftende menuer og fokus på kvalitet og friske råvarer. Kokkene på Hindsgavl Slot har sans for detaljen og sørger sammen med slottets gartnere for at avlen fra egen store køkkenhave hvert forår og sommer indgår som vigtige elementer i menuerne. Du kan ganske enkelt smage kvaliteten i de gode, friske råvarer.

Du vil opleve at alt er hjemmelavet, lige fra brød og kager til honning, marmelade og pålægschokoladen på morgenbuffeten.

Restaurant Den Hvide Dame ligger i sidefløjen til den historiske hovedbygning. Hvis vejret tillader det, kan du også tage plads ude på terrassen med udsigt over slotsparken og til Lillebælt. Fra frokostkortet kan du vælge mellem både lette og mere fyldige retter.

Slotsladen er smukt renoveret, og de solide bjælkekonstruktioner er med til at skabe stemning i det imponerende rum, hvor der er højt til loftet og godt med plads. Her serverer vi morgenmad for vores overnattende gæster, og til aften vil du få serveret en lækker menu.

Der er god afstand mellem bordene – og både på terrassen og i Slotsladen er der højt til loftet.

Om Hatha yoga

I Hatha yoga arbejder vi med koncentration og balance, hvor musklerne bruges mere statisk. Stillingerne er klassiske stående yogastillinger, såsom solhilsen, og gennemgås i et roligt tempo. Med pauser imellem hver stilling og fokus på at udføre øvelserne sikkert og korrekt, er Hatha yoga velegnet for begyndere.

Lunge- og hjertekarsygdomme

Øvelserne i Hatha yoga stimulerer kroppens immunforsvar samt fordøjelse og hormonbalance. Muskler og balance styrkes, og med fokus på en dybere vejtrækning aktiveres både luftveje og hjertekarsystemet. Hatha yoga kan dermed have en gavnlig effekt på forebyggelse af sygdomme, der relaterer til lunger og hjertekarsystem.

Åndedrætsteknikker i hatha yoga kan hjælpe os med at blive mere kropsbevidste og nærværende og samtidig berolige sind og nervesystem. Når vi arbejder med en dybere vejrtrækning renses luftveje, og blodgennemstrømningen i kroppen øges. Det giver en udrensende effekt, som kan mærkes i form af et højere energiniveau og et generelt bedre velvære.

 

Om Yin yoga

Med et særligt fokus på at smidiggøre bindevæv, sener og ledbånd uden at belaste leddene, giver Yin yoga mere fleksibilitet i kroppen samtidig med at afspænde og styrke musklerne. Bindevævet kan beskrives som den elastiske hinde, der omkranser og forbinder muskler, knogler og organer.

I Yin yoga arbejder vi med passive stræk, primært i siddende og liggende stillinger. Denne yogaform er mindre dynamisk og bruger åndedrættet til at berolige nervesystemet, fremme tålmodighed og vedholdenhed i stillingerne.

Ryg- og lændesmerter

Rygsmerter kan opstå efter en kortere eller længerevarende belastning. Ufleksible led, blokeringer og ophobninger af affaldsstoffer samt indeklemte nervebaner kan give fejlbelastninger, der over tid vil overbelaste ryg eller led.

Flere af øvelserne i yin yoga arbejder med området omkring lænd, hofter, lår og bækken. Meget af kropsvægten bæres her, når vi går og står, og derfor er der brug for styrke og fleksibilitet i de omkringliggende muskler og led.

Ved at smidiggøre bindevævet og åbne leddene igennem forskellige stillinger, kan yin yoga opløse blokeringer og lindre ryg- og lændesmerter. I stillingerne øges blodgennemstrømningen i kroppen, og på den måde kan ilt, affaldsstoffer og kropsvæsker flyde mere frit og afhjælpe ophobinger og blokeringer.

Fysisk og mental balance

Yin yoga er en rolig og afstressende træningsform, der beroliger nervesystemet og kan derfor være et godt supplement til en mere aktiv styrketræning.

Med fokus på at afspænde og give slip, kan Yin yoga løsne op for mentale blokeringer og have en positiv indvirkning på angst, stress og depression.